Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
POMOZTE prosím !!! - Klikni zde pro originální téma
weeno
Nezlobte se na mě, jestli jsem špatně hledal a teď zakládám nové téma - tím bych začal.
Mám obrovské problémy s kyselostí - Pěstuju v aeroponii pod 400W SHC, vodu s nutriciema měním každý týden. Vždycky namíchám hydroponex s odstátou vodou z vodovodu ( odstávám 24 hod. ). Voda z vodovodu má u nás asi 8,3 Ph, takže jí přikyseluju kyselinou citronovou na hodnotu 6,0 Ph.
Ale když Ph změřím druhý den má zase 8,3 - přikyselím na 6,0 Ph a další den tam mám zase okolo 8 Ph.
Je to normální ? Nemám tam nějaké potvory ? Nebo voda stojí za ho... ? Nebo bych měl zvolit jiné kyselidlo ? - Zkoušel jsem jeden týden kyselinu octovou a výsledek byl stejný. Prosím poraďte !!!
Cpt. Pierre
Jeký je složení tvýho substrátu a jak vëlký máš květináče?
weeno
Substrát mám keramzit a květináče nemám, mám jenom košíčky s keramzitem v kterym je řízek v kostičce rockwoolu a zespoda na ty košíčky s kořínkama jemně rozprašuje pumpa aerosol s nutriciema - prostě aeroponie.

[Edited by weeno on 08-02-2002 at 02:51 PM]
weeno
Už jsem to vyladil na ph 6,5. Naředěnou kyselinou fosforečnou a perfektně to valí, ještě musím sehnat kyselinu dusičnou na růst (teď zrovna kvetu).
weeno
Kyselina citronová a kyselina octová jsou kyseliny organické, takže se rozkládají na složité organické soli, které kytkám nic nedají, navíc se během chvilky rozloží tak, že úplně - pak Ti to na měřáku hodí zpátky na zásadu cca 8ph. Může se používat kyselina chlorovodíková - ta je nejdostupnější, ale v reakci s vodou ph8 tvoří chloridy, který kytce taky nic nedaj a možná jí i uberou. Zatímco kyselina dusičná v růstové fázi a kyselina fosforečná v květové fázi se v reakci s vodou rozkládají na dusičnany a fosfáty - což jsou složky hnojiva.




:pimp: :pimp: :pimp: :pimp: :pimp: :pimp:
borifield
mam taky takovej problem,ale za boha nemuzu sehnat ani jednu z kyselin (dusicna,fosforecna).ptal jsem se i u nas na katedre a taky nic.v obi ani baumaxu neni a mam zkusit lekarnu.nevite kde se daji koupit??dikec
Kvetak
To Borifield

Já to objednával z lékárny (ne přímo HNO3) a bez problému, dokonce byli i tak ochotní, že mi i okopírovali celý ceník (28 str.) a zadarmo!!! Jo abych pořád nekecal kontakt přímo na firmu:
Obchodní divize Čechy: Černokostelecká 1621 251 01 Říčany tel. 0204/622591, 622789, 622788. Obchodní divize Morava: Stará Tenice 1213 686 06 Uherské Hradiště 6 tel. 0632/554505, 554508 (+záznam).
Název té firmy na ceníku není, ale titulek vypadá následovně: RNDr. Jan KULICH - CHEMIKÁLIE.

Možná to bude chtít se v lékárně domluvit, aby ti to přes ní objednali, protože si nejsem jistej, že to posílaj kde komu na dobírku.
Nebo Lacema Neratovice, ale na tu nemam adresu a je dražší. Doufam, že se v tom vyznáš.
borifield
dikec za tip ,skoda byl jsem ted v nedeli zrovna tam ,jak jsi napsal :( a momentalne to mam tak 400 km :) zkusim taktez lekarnu a kdyztak se odvolam na na tebou zminenou adresu.jinak K+ for u :D
Frantapa
Jak kyselina fosforečná, tak kyselina dusičná se běžně dají sehnat v prodejnách laboratorních chemikálií. Stačí ta nejobyčejnější (nejlevnější) čistota. Např. v ML Chemica, Zahradní 1a, Troubsko u Brna ale i mnohde jinde. Při práci s těmito kyselinami, zejména s dusičnou je nutno zacházet s velkou opatrností. Doporučuji používat pouze jejich 10% koncentrace, což podstatně sníží riziko předávkování a případné poleptání.
Ty si urcite z Plzne, ze? Kdyz se nekdy dostanu na njakej sraz tak ti muzu klidne vodlejt. Nebo to muzes poridit v Growshopu, asi za 200,- 1l. Ale bacha na to je to silny jako prase. Jestli to nekde nevylejes, coz silne nedoporucuju, tak ti to vydrzi az do smrti.
borifield
2 colek
trefa :) jinak ten growshop zkusim jeste jednou ,nejak me zrejme dezinformovali a navic tam maj vse hrozne drahy,tak jsem chtel jinej zdroj.ale nic neplat ,kyti prednejsi :)jinak shanel jsem na snizeni pH neco co da i kytickam neco (N,P) dik a cus
To je presne vono. Ja to tam kupoval. Kys. fosforecna a dusicna /nebo tak njak/. Logicky dusicna na rust a fosforecna na kvet. Kdyz tam pudes a reknes ze chces kyseliny na upravu Ph nebo neco takovyho tak te musej pochopit ne? Ta lahev stoji 200,- a vydrzi fakt na ranec a jestli za to nechces utracet tak ti to klidne vodleju, protoze to stejne nikdy nespotrebuju, ale budu v Plzni tak az pristi tejden.
borifield
colku koukni do pm


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma