Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Označení rostliny, klonu (jak udržet pořádek ve jménech) ? - Klikni zde pro originální téma
Co?
no možná jsem to špatně nazval...
ale považuji to za fatální věc, ve které stále plavu :mutant:

zkrátka:
zasadim semínko, udělám řízek na pohlaví, udělám řízek na květ...
a už v tom mám 3x zmatek...
semínka klíčej jinde, matky před rozeznáním pohlaví rostou jinde, klony zakořeňujou jinde, potom vybraný matky sídlí jinde, klony kvetou jinde...

tedy nepěstuju v květníkách....
zkoušel jsem psát na truhlík zvenčí...
zkoušel jsem lepit cedulky na samotné kytky i klony...ale smáčeli se, různě se deformovali či to prostě nedrželo - neosvědčilo se...
zkoušel jsem psát po listech, po stonku....
zkoušel jsem dělat plánky rozmístění....
...
teď mě napadlo, že bych mohl ještě zkusit děrovat listy třeba děrovačkou...ale třeba u klonu by to museli být malé dirky...:hmmm:
....
co používáte vy?
osvědčilo se?
...thx za inspiraci....
etno
pouzivam normalni barvne gumicky... jen ji jednou jakoby zmensim a dam dolu ke stonku.. takze nic nebrani rustu a vym vo co go :)

-mier-
jestedman
taky, když potřebuju, tak okroužkuju stonek, třeba barevným drátkem
IcanLearnUgRow
hale to ja mam zaručenej zpusob , proste vemeš nakou tyčku třeba špejli nebo hřebik a papir a lepenku , na papir napišeš proste jmeno modelu das ho kolem hřebiku a oblepiš izolepou a je to chraneny proti okolnim podminkam takže to vydržýi f pohode!
indicky-konopi
Vždycky když začnu řezat řízky, tak je hned popisuju na listy, mám takovou fakt dobrou fixu:), pak už si je nemůžeš splíst, po zakořenění je přesadím do hlíny a napišu to pro jistotu i na květinač, kdyby náhodou ten řizek o ten nadepsanej lístek přišel...jednoduchý, rychlý, prostě nejlepší...:D:punk:
psat na listy jo? hovada
indicky-konopi
hele ty hovádko, mužeš mi vysvětlit čemu tak vaděj dvě písmenka na listu?!
indicky-konopi, nepride mi zcela normalni vzit lihovku nebo marker a psat na listy zive rostliny.... Jasne daj se na kytkach delat uzle, bodat do nich hrebiky atd ale fain mi to teda nepride. Jinak neni nic jednodusiho nez si popsat plato na rw kosticky a po presazeni kvetinac, eventualne oznacit gumickou stonek..... Ale fatality typu derovani listu, psani po stonkach a listech to muze snad udelat jenom dobytek
dvojka-trojka
Ja to delam podle imugnia, kterej kdyz mi dal poprve klony, tak mi rikal "ty zeleny jsou K2, ty cerveny WW atd." ja prijel domu a hledam, kde je co cerveny, proste jsem byl uplne mimo a nevedel co hledat, tak jsem pisnul PM a az pak jsem si vsimnul, ze On nez zastrci klon do RW, tak si nastriha brcka (normalni ty tusci brcka na piti) ruznejch barev, ktery pak nasadi na ten klon a sup s nim do RW. Jedina nevyhoda je, ze jak kytka roste casem musis ty brcka sundat, ale to uz vetsinou pak staci polepit kvetinac;)...
23
Wokap
citace:
Původní příspěvek od PHREAKY
psat na listy jo? hovada


Jsi zdravej? Hele, asi by ses na to hulení měl vysrat, vážně ti to nedělá dobře na lebku a hlavně obsah v ní! Potřeboval jsi být zajímavej a nebo proč jsi hodil do placu tohle nesmyslný gesto? Hochu, jsem kliďas a dávám lidem prostor k vyjádření, ale ty jsi první hovado v mým ignore listu!

A k tématu - karton, popsat, celý to olepit průhlednou izolepou, aby k tomu nmohla vlhkost, na špejli s tím a vydrží to celou dobu růstu i kvetení, v pohodě...

Wokap
Wokap, tvoje silny reci a tvuj ignore list me nechavaj naprosto chladnym. Bohuzel mi svedomi nedovoli koukat se na ty prasarny tady a nezareagovat. Rekl bych ze i komercni pestitele projevujou vetsi lasku a respekt kytkam nez sprousta prasat tady. Dela se mi spatne kdyz si tady prectu ze jsou lidi schopny delat uzly na listech , propichovat kytky hrebikama, psat na stonky a listy , cpat do nich ethylenovy hormnony, pestovat v kelimkach od jogurtu atd.... Jestli to to nedokazes pochopit je mi te uprimne lito.
PHREAKY: tady kámoš psal, že na kytky i chcal, ale bohužel se zřejmě smazal.... http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=2 Jinak s fixama psát na listy atp. sem se už taky setkal - dobrý to nejni, já osobně si vždycky píšu na květník nebo na obal RW kostky, popř. plastovou destičku, kterou pak dám do hlíny (RW rohože, média)...
gambler
Napisu na kus tvrdeho papiru fixem co chci a izolackou polepim zespodu i z vrchu, zbytek usmiknu nuzkama.(vypada to jako zataveny). pak opatrne udelam dirku, provliknu takovek peknej plochej dratek a dam to kolem stonku. Letos jsem to tak zacal delat a mam ve vsem poradek a navic to vypada i dobre.
Jinak samozrejme je osvedceny polepovat primo kvetnicky...
Lahvan_FlaskiCZ
v Baumaxu prodávají rozlišovače na květiny cca za 49,-kč, stačí pouze popsat lihovkou a zacvaknout kolem stonku (obvod je nastavitelný)

v čem je problém? :D:D:D
loeX
podle mě je nejlepší způsob koupit v papírnictví plastovou folii na A4ky-tvrdou cca 5kč...pak nastříhat malinké cedulky +- na 2 písmena a dole cedulku sešmiknout tak aby vznikla špička....pak už jen liháčem napsat zkratky modelů a píchnout cedulku do rockwoolu v řízku a už vždycky víte co je co...
Jahudka!
Ja to delam jednoduse.Proste rozstriham plastovy kelimky od jogurtu z kterejch si udelam popisky ktery zapichnu bud ke kytce do hliny,pripadne primo do rw kostky v ktery rizek koreni.Jsou to takovy cedulky cca 1,5x3cm zastrizeny do spicky.Nejlepsi jsou kelimky od ramy aatd.Proste hranaty,ale pouzit se da vsechno.Popis jednoduse tenkou 0,3mm lihovou fixou.Jeste se mi nestalo abych neco pomichal.100 takovejch cedulek vyrobit je otazka 10 minut a kelimky stejne kazdej vyhazuje,tak se to alespon zuzitkuje.Kdyz takovou cedulku zapichnu rovnou k rizku kterej davam zakorenit,dozije svuj zivot s kytkou az do jeiho konce.Zadny jiny oznacovani neni treba.

A kdyz bys nahodou nevedel jak oznacit rizky ktery nekam posilas,tak je to taky celkem jednoduchy.Staci vzit mikrotenovej pytlik na kterej vse potrebne napises fixou a do nej pak das urcity rizky podle potreby.To kdyz posilas nezakoreneny rezy(jen vetve)Nebo do toho pytliku hodis cedulku popsanou vyse,nic na tom prece neni:p:
r-man
Ja nevim co tady vsichni (krome Lahvana) resite :-))) v kazdym kvetinarstvi a v kazdym Baumaxu a OBI a podobnejch obchodech maji plastovy stitky. Na ty fixkou (klidne lihovou) napisete co potrebujete: model, datum zakoreneni/zasazeni, datum prepnuti na kvet, popr. predpokladane datum zahajeni flushingu. Takovej stitek pak bud zapichnete do kvetinace a nebo pomoci elektrikarsky stahovacky povesite na stonek, a je to. :-) ...Jak rikaji znalci: V jednoduchosti je krasa a detaily delaji dokonalost.

howg
pildo
normalne, matky mali na kvetinacoch na bielej paske napisene tmavou alkoholovou fixou model-datum zasadenia-hlinu
rezy som narezal vzdy z 1 modelu a dal som ich do sacku, ktory bol oznaceny napr ww1 co znamenalo ze to boli rezy z matky ww cislo 1. ked som daval napr 4 semena, mal som ww1,ww2,ww3 a ww4. pokial bola niektora rastlina samec, iba som ju vyhodil a cisla som nechal povodne

EDIT:
na fotkach neni poradove cislo lebo rezy neboli z mojej matky, kedze uz ziadne nemam
Co?
bohužel...květníkový systém nepoužívám....
nicméně vám díkes za rady....
ale prostě se mi to nějak vždycky smíchá....rozmaže.....a podobný nehody :mutant:
...asi sem holt neschopen udržet pořádek :'( myslel jsem, jestli třeba někdo nepoužívá nějaký revoluční značení....:rocket:
Spsemi
juuuj taq ja si zasadim semienko do kelimku od smotany, a na kelimok napisem fixkou co to je (no jo no vymislam si mena pre nonamy, as ijak kazdy podla toho od koho to je, jak to rastlo vonalo chutilo, kde to rastlo.....), a urobim si zoznam... ked vysadzam vom tak si nakreslim planik co kde bolo...... a je..... a funguje to... do chvyle ked vytrham samcov... to obcas zabudnem nieco vyskrtnut z mapky a je to v prdely, no asi taq 60-80% sa mi identifikovat podari.....
tot vsjo
vela stastia pri udrzani si prehladu vam praje spsemi
PS>prestante hulit a ono sa to zlepsi :p:
Hanyz
citace:
Původní příspěvek od loeX
podle mě je nejlepší způsob koupit v papírnictví plastovou folii na A4ky-tvrdou cca 5kč...pak nastříhat malinké cedulky +- na 2 písmena a dole cedulku sešmiknout tak aby vznikla špička....pak už jen liháčem napsat zkratky modelů a píchnout cedulku do rockwoolu v řízku a už vždycky víte co je co...


přesně můj způsob, jenom s tím rozdílem, že místo kupované fólie rozstříhávám PET láhve.

ad rozlišovače z baumaxu - v pařníku by mi asi dost překážely
r
Dělám to stejně jako loeX nebo Hanyz-a funguje to-u každé kytky máš v RW zabodlou cedulku se zkratkou modelu a omyl je vyloučen:)
Storm
taky používam systém brčen.nastřiham si tak 1,5 cm kousky silnyho brcka na piti, ty popisu zkratkama, pak si to bud zapamatuju co je co nebo si nařežu tenky špičaty proužky z pet kanystru a popisu paint markerem(narozdil od lihace se rukou nesetre)
GreenMafia
já píšu názvy kytek na plastoví štítky a ty pak zapíchnu do země a nebo to prostě napíšu na kelímek,,ale jednou se mi stala konina,popsal sem to fixou a radoval se jakej v tom mam poradek,nenapadlo mne že po tejdnu se ten štítek vyšisuje od sluníčka.......a byl v tom zase bordel (nenávratnej)
pan.smakovicka
ja som si najprv cmaral nazvy fixou na kochliky, a teraz som nahodil taketo znacenie :
Libi
Mě dost zaujalo značení Sroogy. Taky to asi pořeším stejně, vypadá to vážně stylově a modely se nepopletou...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma