Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Studie o škodlivosti konopí a lékaři, odborníci - Klikni zde pro originální téma
detlef
Ahoj, jelikož jsem v naší rodině začal obhajovat konopí, dohodli jsme se, že půjdeme k nějakému odborníkovi konzultovat účinky - škodlivost, vliv na paměť atd.

Své argumenty o škodlivosti jsem dokládal článkem z legalizace.cz - http://legalizace.cz/index.php?clanekid=496 byla mi zdělena odpověď, že lidé co tohle píší to dělají pro to, aby konopí legalizovali -> tz aby z toho měli nějaký zisk.

Zeptám se vás, ten kdo je proti konopí - co je jeho motiv? Získá tím peníze? Co tím získá?

Další věc, hledám nějakého odborníka, nebo vašeho známého, se kterým bych si mohl dohodnout konzultaci -> i placenou! a s rodiči se s ním pobavit. Jde mi o někoho objektivního a také o to, aby byla jeho fakta založena na pravdě a dala se nějak okamžitě doložit. Klidně nějakou vědeckou prací, ale od někoho kdo je známý a lze se s ním třeba zkontaktovat, či něco podobného. Prostě aby to bylo 100% prokazatelné, že to není lež.

Kdokoli by mi mohl pomoct, či nějak poradit, ať už argumenty, rady, odborníky, konzultaci ... ať to prosím udělá.

Chci koncečně rodičům dokázat, že to není nic špatného -> porovnání s alkoholem a cigaretami, které momentálně kouřím :-(

Chci jednat férově a čestě, ne říkat půlku pravdy. Chci celou pravdu. Ne tu, co se mi zrovna hodí.

Předem Vám všem děkuju, už jenom za přečtení.

Detlef

PS: Myslím, že sem to dal do správný sekce fóra, jelikož je to pokročilý problém, sice ne s pěstováním, ale s lidskými vztahy. A to si myslím, je v téhle době nejdůležitější.
detlef
Stoned_r41d3r: Pokročilý problém si myslím, že to je, kam by si to zařadil ty? Na Drop IN sem koukal... jaký tam sou lidi? Byl si tam?

FiFo31121990: Nemluvím jenom o kouření, mluvím i o vaponování a vaření - a prosím, vím že to je pravda co říkáš, ale když řeknu abys mi to něčím doložil, jak to uděláš?
Stoned_r41d3r
Viz minimum na :http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=25785
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=7417
http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=14516

BTW: projdi si sekci Lecitelstvi...
detlef
Stoned_r41d3r: Na webu může bejt spousty věcí, třeba tam můžu taky napsat, že marihuana je tmavě růžová, taky tomu uvěříš? Potřebuju 100% ověřené zdroje!
detlef
Například na Drop IN poradně byla otázka že někdo kouří marihuanu a pravidelně... a dlouho... a že se mu z toho třesou ruce atd... a ten, kdo na ten dotaz odpovídal, odpověděl, že je to normální, když člověk hulí. Já si teda myslím, že to pravda není, ale ostatní - neznalí, mu klidně uvěří, protože jeho jméno je alespoň trochu známé.
Skřeťák v Sudu
Mno hele pises ze chces 100pro prokazatelny veci a to v tydkle oblasti je doslova nemozny ato teda je jedina vec co je natom 100procentni :D takze ais tak ale moc dobre chapu tvou snahu jinak pokud muzu nedoporucit tak Radka Johna ten vi uplny HOVNO tady v tom(pardon pokud sem nekoho urazil ale byl sme s nim na besede a v tomdle smeru je znacne "zastarali") ale o piku vi fakt vsechno :D
detlef
Rodiče důvěřují, hodně důvěřují. Ale přece jenom bych tuhle otázku chtěl vyřešit. Vždycky píšou "něco tam" a pak zase "něco tam." To důkaz není. Internet je médium, kde může být spostu lží.
detlef
A můžete mi tedy někdo doporučit nějakého odborníka? Který nemá jenom zarputile negativní názor? Ale zase na druhou stranu má rodinu a normálně žije? I si klidně zahulí. Vím, že je to trochu dementní otázka, ale myslíte si, že má JXD rodinu? A vychovává děti? A u toho hulí?
detlef
FiFo31121990: Právě, že našim ne. Jsme rodina na demokratickém systému, projde mi opravdu hodně věcí a jednámě spolu hlavně férově!
detlef
Hm, a todle je ten slavnej Grower :-(
detlef
Stoned_r41d3r: A můžu se zeptat, jak se k tobě chovali? Jaká je tam atmosféra?
Co?
:D zakladatel moderního lékařství kdysi za dob starého Říma pravil něco ve smyslu "každý lék je jed a každý jed je lék"....
bez debat je i to, že vdechování jakéhokoliv kouře není zdravé
ALE (imho) :?:
spíš bych hrál na to, že existují horší a nebezpečnější věci....:punk:
- alkohol je škodlivější
- cigarety jsou drahé (či budou) a smrděj (tedy jestli si jen pěstuješ-nekupuješ)
apod.... ;)
vyrobil jim třeba mast....ta (v mém) případě "přesvědčila" i zaryté kritiky (stačilo jednou natřít bolestivé místo a od té doby to mažou kde se dá)..
ani jemně mletá (dobře skladovaná) tráva jako koření není špatný....
:punk:
Zajímavé studie byly představeny na XII. mezinárodní konferenci Společnosti pro návykové nemoci ČLS JEP. Některé příspěvky jsou k dispozici na: http://www.adiktologie.cz/publicati...resentace..html

Nevím jestli je to přesně, co hledáš, ale osobně mě zaujala např. studie - Vliv konopných drog na kognitivní funkce: http://www.adiktologie.cz/download/...a-M.Miovsky.pdf
a dále studie vyvracející teorii marihuany jako vstupní drogy: http://www.adiktologie.cz/download/...T.Zabransky.pdf

Hodně zajímavé čtení jsou i analýzy, které jsou obsahem Výroční zprávy za rok 2004: stav drogové problematiky v Evropské unii a v Norsku. O některých informacích z této výroční zprávy se už na groweru diskutovalo, ale doporučuji si prostudovat celou pasáž, která je věnována konopí a na kterou jsem na groweru odkaz nenašel: http://ar2004.emcdda.europa.eu/cs/page107-cs.html
Téma se jmenuje: Problématika konopí v souvislostech: jak rozumět růstu počtu žádostí o léčbu v Evropě a obsahuje kapitoly:
- Legislativní kontext: právní status konopí v Evropě
- Fyzické, psychické a vývojové problémy související s užíváním konopí
- Užívání konopí a měření problémů
- Vývojové tendence v požadavcích na léčbu problémů s konopím
- Konopí v obecné populaci: od experimentování k dennímu užívání
- Potence a dávky konopí
- Řešení potřeb osob trpících problémy souvisejícími s konopím
- Závěry

PS: téma opravdu patří spíš do léčitelství, než do pokročilých problémů (ty jsou zajisté myšleny jako pokročilé problémy při pěstování).


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma