Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

Stránky: [1] 2 3 4 5 6 
Hermafrodit, Hermafroditismus, Jak vznika Hermafrodit a co s ním ?? - Klikni zde pro originální téma
THeCed
Zdar vsichni,

loni mi vyrostl hermafrodit - mělo to samičí i samčí květy, samo se to opylilo, moc a moc semen, ale moc dobrý.
Nikde sem tady kolem neviděl žádnej članek o hermoších, nevíte o tom někdo blíže něco....

Jo, a co vyroste s těch semínek? hermafroditi, samci, samice, nebo to hodne ovlivní pH půdy?

Majte sa.
Balu
Podle me pokud mas seminka ktera byly oplodneny hermafrodytem tak by stech semen melo bejt vic samic (opravte me estli se mylim)
Roman Dirda
Taky by se mohlo stát že z nich bude spousta(100%) hermafroditů jako se to stalo mně.Všechno záleží na genotypu-pokud je ten hermafroditismus dominantní,tak budou všechny semena opylený tímhle hermošem zas jen hermoši.Pokud je recesivní,budou to normální kytky,ale v dalších generacích se hermoši opět objeví.A neví tady někdo náhodou,jaký znaky jsou u konopí kódovaný jedním genem a jestli jsou dominantní nebo recesivní?Třeba u odolnosti proti mrazu,výšky,výnosu, % THC by se to hodilo vědět.Jak se tady píše o šlechtění-to jsou postupy z 19.století.To ten Mendel nemusel žádný pokusy dělat a napadlo by mě vybrat na semena kytku která odpovídá mým představám-jenomže ty její znaky vůbec nemusí být dědičný!Najde se tad někdo kdo ví aspoň něco o genetice u kytek?
luc
musim s tebou jen a jen souhlasit
dali jsme na poveru ze kdyz se hermik opyli sam tak z toho seminka je jasna samice ale neni to bohuzel pravda

vsechny byly opet hermici no peklo

at to roste
luc
Hullto
Myslim, že se to tady fakt řídí podle Mendelových zákonůn dědičnosti (25-50-25), vo tom ani potom, na zjištování recesivity a dominanace (tim myslim i ten hermafroditismus) jednotlivých znaků bysme potřebovali vejbavičku asi o pár desítek tisíc dražší, nicméně jak alespoň nějak potlačit HERMAF.. , je držet to ph spíš k tý sedmičce (to je z vlastní zkuš. tak nevim). Celý by to rozlousklo, zjistit u jednotlivýho modelu, ty rec. a domin. znaky, no a pak si s tim už jenom hrát...a udělat si jedince dle svých nejoplzlejších představ...)))
Ziggy
luc, povera to neni, ale nesmi jit o
naturalniho hermafrodita, ale
o samici, ktera vlivem okolnich podminek vyhodi
par samcich kvetu. Pokud pouzijes tenhle pyl
na jakoukoli jinou rostlinku, tak vznikla seminka
budou samy samice. Takhle se asi vyrabijou
ty feminized seeds.
luc
hmm to je zajimave
takze takze to znamena ze mam samici a okolnima podminkama ji donutim ke zmene na samce

jeste ty okolni podminky to znamena sniceni ph pudy
treba?

pak si k ni postavim dalsi jasnou samici a ta se opyli
a bude mit semena samy zensky????????
rozumim tomu dobre?

luc
voy
Ahoj. Mel jsem 8 kytek. Z toho jsem vytrhal 4 samce a zbyly mi tri samice a jeden hermafrodit. Mam to ve skleniku. Moje dilema je takove, jestli mam riskovat nechat hermace dozrat a sklidit palicky z nej za cenu toho, ze mozna opyluje moje samicky okolo. Jaky cca rozptyl muze mit ten pyl v bezvetrnem sklenikovem prostredi? Stoji ty vynosy z hermace za ten risk? A kvalita? Diq predem 8)
Roman Dirda
Lidi se tady hádají,jestli se pyl donese větrem na 10 nebo na 20 km a ty se ptáš,jestli se ti to opylí v jednom skleníku?To víš že opylí a to hulení bude plný semen a bude to hnus,takže za a)hermoše vytrhni a vrcholky vykuř ,za b)hermoše přesaď domů do květináče(ven nedoporučuju,mohl by opylit kytky všem pěstitelům v okolí)
voy
Zas tak jasny jak to podavas ty to nemusi byt. Uzavreny sklenik je o necem jinem nez vetrne vnejsi prostredi. Otazka teda mela znit spis jak daleko se muze pyl sirit vlastnimi silami kytky bez vetru. Je ale dost mozne, ze i tak je to pekne blba otazka a nema smysl si toho herm. nachavat. Domu ho ale asi nepresadim... kdyz ma dva metry ;). To bych s korenama vyrval pul skleniku ;)).
majklovec
Mno, tak ho zkus každej den kontrolovat a rvi mu koule, ale stejně je podle mě nejlepší ho dát pryč.

Možná by mohlo zabrat šoupout na něj kondom - nasadit na něj pytlik, dole u stonku nechat mezeru, aby tam mohl vzduch, ale nevim jenom mě to napadlo.
Walhalla2000
2 voy

vis, i ve skelniku, kde by se vzduch ani nehnul, a i kdyz kytky "vlastnima" silama pyl nikam "nedostrely", tak hlavnim cinitelem pri opilovani (na kratke vzdalenosti) je hmyz. A toho at chces ci nechces mas v kazdem skleniku tri prdele. a ver, ze ten ti to stoprocentne oprca...
voy
Podle konstrukce kvetu jsem vzdy usuzoval, ze konopi neni hmyzosnubna rostlina. Hmyzosnubne rostliny vetsinou maji vyrazne zbarvenou korunu, casto s pritomnosti nektarii - vse pro to, aby rostlina hmyz prilakala. Nemam ted moznost si to nikde overit, ale imo konopi neni entomofilni. Rad se ale necham poucit. Pokud to tak je, tak je samozrejme situace jasna ;))
voy
V odborne literature se muzeme docist, ze konopny pyl se siri na vzdalenost cca 10-12 kilometru. Jak moc je to pravda nevim, ale zda se mi to jako pomerne realne vypadajici cislo. Neprisuzujme pylu supermanovske vlastnosti ;)))

Zdroj: napr. http://web.redbox.cz/gabrielovh/konopi.htm
savalo
rekne mi nekdo co ma znamenat tohle ?
- mam samici s palicema a najednou mi v 1/3 odzhora vyroste par samcich kvetu !?
ustipl jsem je aby neopylili samici kvety, ale tohle sem opravdu jeste nevidel...
Tak to je hermafrodit :(
voy
Me se ted stala podobna vec. Mam uz celkem rozrostlou a zpalicovatelou samici, nacez ted nedavno, tak pred tydnem na ni taky vyrazilo nekolik samcich kvetu. Ja to bohuzel podcenil a dneska rano jsem prisel jiz k dilu zkazy :( To je preci pech - dva hermafroditi z osmi kytek... nebo je to nejak vylozene dany podminkama. Krome toho mam ve skleniku jeste dve samice a tech samcich kvitku nebylo tolik, takze doufam, ze nebudou vsechny palice plny semen, co myslite?
T.H.C.
Je z hermafroditu vůbec nějaká úroda? Já myslím že jo ale sou ty výnosy asi menší co?Já mám outdor¨kytku která ke celá obsipaná palicema a najednou vidím asi na dvou paldách vedle sebe květy! Znamená to že když se na paldě začne delat samčí květ tak ta palda už dál nevalí a jenom odkvete ten zkurvenej květ a oprcá co se dá???
Palda jede furt dal, ale kdyz samci kvet oprca tu paldu tak na ni zacnou vsude rust semena a vyuzitelnej material uz nebude podle meho nazoru pribejvat :(
THeCed
Tak letos mám taky 2 hermafrodity. Je to velmi pravděpodobně tím, že obě rostliny vyrostly ze semen z mojeho loňskýho hermoša, i když třeba jedna malinká kyti z téhož sémě je 100% mamina.

Myslím, že někdo tady (v tomto threadu) už řešil problém naturálních hermafroditů (mají to už geneticky dané) a samic transformovaných vnějšími podmínkami na hermafrodity. Já jsem se setkal pouze s těmi naturálními, procento kolik hermafroditů vyroste z vlastích semen hermafrodita je zřejmě vysoké, odhaduji tak přes 70%, zbytek si rozdělí samci a samice, přičemž samců bude zpravidla více. Samozřejmě to není vědeckými metodami ověřený údaj, takže s rezervou.

Z důvodu ne moc dobrých podmínek (pozdní sadba, špatný substrát) mám nyní 5 malých balkonovek 40-70cm, z toho 1 hermafrodit, kterýho by byla škoda sejmout; vzhledem k jeho velikosti (malosti) vpohodě vychytám oškubat všechny "koule" dřív než se stačí otevřít a semenit. Jedna outdoor je taky hermoš, tak cca 1m, uvidíme jak to dopadne :).

Ohledně potence se můžu opírat o loňský rok, kdy prakticky jediná větší rostlina měla cca 150cm, nezaštipovaná, a byl to hermoš. Zasazen v půlce května, sklízel sem až někdy v půlce října. Právě v období sklizně bylo dost vlhko a už sem pozoroval hnití na jedné paldě, tak sem to okamžitě skosil. Horní palice vypadaly skvěle, zbytek byl taky hezký, bohužel ale plný semen. Protože to bylo jediné, co jsem po velkém úsilí sklidil, tak jsem to samozřejmě po vysušení všechno rozdrolil a asi 4 hodiny se bavil vybíráním zhruba 200 semen. Gramáž neznám, pro představu toho byly 2 fest napěchované filmovky (krabičky od filmu). A kvalita? No chuť super a...no pěknej nářez, navíc mi to vydrželo fakt dlouho.

Představa že bych měl přebírat dvoumetrový stromeček (ne li více takových) je ale děsivá. Pokud máte víc květinek (a hlavně mamin poblíž), doporučuji zlikvidovat.

Už sem toho napsal jaksi moc, takže poznámečka na závěr : Hermoši v květu valí o poznání rychleji než samičky, to je asi kvůli tomu, že samčí pylové květy nevydrží tak dlouho semenit.

S přáním skvělé úrody
HermoshGrower THeCed.
Walhalla2000
2 TheCed

Diky za vycerpavajici povidani o hermosich. za to si rozhodne zaslouzis karmu...

jinak rostlina outdoor, nezastipovana, 150 cm, hermos a jeste k tomu dve filmovky? Napechovany... No, to neni zrovna moc co? Loni z jedne outdoor rostliny, taky hermafrodit, taky par seminek, jenze zastipovana, byly 3 napechovane litrove sklenice na zavarovani... Je pravda, ze kytka byla asi o metrik az o metrik a pul vetsi nez ta tvoje, ale hlavne byla zastipovana a vypadala jako maly strom. Stonek u zeme mela jako moje zapesti. kdyz sem ji sklizel, tak sem na ni sel se sekyrou... :-) a to jako fakt...

Jinak jeste jednou diky za povidani o herm...
THeCed
2 Walhalla2k :
Díky, moc mě potěšila tvoje odpověď, jakože je tady taky někdo co hermoše dopěstil do zdárného konce (a mnohem zdárnějšího než já). :)

Ještě k tomu mýmu : Toho množství bylo asi víc, protože teď si vzpomínám že krom těch 2 filmáčů sem měl hodně palic v energitkách, no to víš, ta paměť.
Nicméně fakt, že stonek toho mýho herma měl dole tak 1.7cm průměr, a navíc sem ho musel ke přesadit dyž měl tak metr, takže to množství nebylo nic extra.
Ale ty tvoje 3 litrovky...hmm...to je (byl?) poklad. :) :) :)

Ještě by mě tak náhodou zajímalo, jestlis nezkoušel opílit nějakou 100% samičku tím pylem z herma. Někdo tady uváděl, že ze semen by pak mělo vyrůst nápadně víc samic ?!?!?
Walhalla2000
Opylit sem to nezkousel. Vsechny samci kvety sem hned rval. Teda hned, tak jednou tydne. Cili trochu mi to pylilo jednak samo sebe a jednak samice kolem. Z tech samic kolem mam asi 200 seminek (hrubej odhad) a porostou pristi rok zase jako outdoor (na indoor si nechavam nekolik seminek afghanu). Cili uvidime, co z nich pristi rok vyroste. zda samy samice ci hermaci...

Jinak poklad to jenom byl. vydrzelo to pul roku. Pravidelnyho kazdodenniho huleni (tak pet speku denne ve dvou az trech lidech)

Tak at ti to roste!!!!!!!!!!
Sleepless
Pokud nemate moznost chodit ke kytkam kazdej den a kezdej den trhat hermousum koule, je to spatny, protoze ten pyl ze samicich kvetu nadela hustou paseku a palice budou plny semen. Nejhorsi je, ze ty samici kvety jedou hrozne rychle: jeden den je to neskodna kulicka a druhej den je to otevrenej kvitecek, z kteryho se zubej pestiky obaleny pylem ... Vim o cem mluvim, stacilo abych nebyl pres vikend doma a hermous mi na balkone stacil brutalne osukat sam sebe a zaneradil mi ostatni maminy. Snad aspon ty semena z nich budou pristy rok samy samice a bude z toho aspon nejakej uzitek ... ale jinak mi je pri pohledu na ty palice na hermousovi plny vacku se seminkama do breku :(
fucktheskin
podle mích skušeností to bude z 90% hermafrodit a zbitek samci...
Sleepless
Myslis ty semena z hermouse, nebo z tech opichanejch cistokrevnejch samicek? Protoze ja mel samozrejme na mysli ty z tech mamin ... myslel sem, ze prave z nich by mely byt ty semena samy potencionalni samice, nebo se mejlim?
fucktheskin
měl sem na mysly z těch hermafroditů ale z těch čistokrevnejch samic budou na 85,5% budou samice..
Tetris
Ahoj Lidi, potrebuju pomoc....mame na balkone tri kyticky, vypadaj krasne, ale zacaly se dit divny veci....Na vsech palicich se zacaly delat shluky seminek....tak jenom dotaz....jestli se tomu da nejak zabranit, nebo uz je jasny,ze to sou vsechno samci....
Dybyste nekdo vedel, tak mi prosim odpovezte na ...

[admin edit]
Sorry, ale přijde mi to trochu nebezpečný psát mail se jménem!

[Edited by Moderator on 08-09-2001 at 07:14 PM]
Sleepless
Tak abych se priznal, dost dobre nechapu na co se ptas?
Pokud se ti v palicich zacaly delat shluky seminek, tak to prece neznamena, ze se jedna o samce, ale o to, ze jsou to oplodneny samice. Tzn. ze byly ty palice opyleny. To se mohlo stat bud tak, ze nekde v okoli vyskytoval nejakej konopnej samec (treba technicky konopi), coz je ale vzhledem k tomu, ze pises, ze je se jedna o balkonovky, dost nepravdepodobny. Nebo je to tim (presne muj pripad balkonovyho hermafroditniho prcala ...), ze je jedna (nebo vic) z tech kyti hermafrodit, ktery opylil sam sebe a ostatni samice. Zkus se schvalne podivat, jestli se na nektere z tech kyticek neobjevily mimo palic plnych blizen (samici kvety) i takovy malinkaty otevreny kvitecky (vetsinou bily, ale i treba svetle zelene, proste obecne svetle kvitecky) se zretelnymi pylem obalenymi pestiky uprostred ... pokud ano, je to jasny ... hermafrodit. Ted uz s tim stejne moc neudelas ... ja sem to taky propas a mam to taky plny semen ... apon pockam az poradne dozrajou a ty z tech opylenejch cistokrevnejch samic schovam a pristi rok zasadim, protoze by z nich mely byt s vysokou pravdebodobnosti take samice. Ty semena z tech hermousu doporucuju nesazet, protoze je zde naopak vysoka pravdepodobnost, ze to budou zasejc hermousi. Kazdopadne tak jako tak, ty palice budou v pohode, zkratka jenom toho bude nakonec min na huleni, ale nerekl bych, ze to ty kytce pokud se opyli, nejak ubere na potenci, ale presne to nevim.
sunset
Tetris: Skoda ze nejsem fizl, podle emila bych si zjistil adresu a dosel bych ty tvy kytky sklidit ;) Tukni na Edit pod svym prispevkem a vymaz to!!!
maestro_007
Podle IP adresy zjistis taky hodne zajimavych veci, a ani nemusis psat svuj e-mail, staci napsat do prikazoveho radku tracert a tvoji IP adresu a hned vidim pres jake uzly se pripojujes atd... ;)

Tetris: Ale email s firmou jsem fuckt radsi nepis ;)
konart
Pokud udělám řízek z hermafrodita, bude to taky hermafrodit nebo to může být samice - řízek z větve kde bude palice nebo samec - řízek z větve s pylem? Dostal jsem řízky Big Bud, a až teď se zjistilo, že mateční rostlina má i samčí květy.
THeCed
2 konart:

Ono to s těma řízkama bude asi komplikovanější. V první řadě záleží na tom jaký typ rostliny to je, jestli naturální intersex-hermafrodit, nebo donucený podmínkami.
Já osobně sem měl hermafrodita, u něhož není jedna větev s samičími květy-palicemi a druhá se samčími - pylovými květy, ale na vrcholcích se dělají palice a hned pod palicí, v místě rozvětvení je vždy z každé strany taková "růžička" samčích květů. Prostě rostlina vypadá jak normální samice, ale na spodcích palic jsou ty zmíněné "koule."

Takže u těchto rostlin bude řízek zase hermafrodit, protože genetika se nijak nezmění.
Druhá věc je, když máš BigBud, kde je třeba celá větev vyloženě mamina a jiná zas jakoby samostatný samec. Tady už ti bohužel nemohu přesvědčivě poradit, jsem ale spíše názoru, že to bude opět hermoš.

Na druhou stranu, můžeš vyzkoušet jednu genetickou fintičku. Pokud máš, nebo někdo s tvých známých má samici BigBud, je to ideální. Prostě vezmeš pyl s těch samčích květů (a bacha ať si neoprcáš ty samičí květy, radši to něčím přikryj) a opylíš pár paliček té 100% samice. Jak už se tady řešilo, měl bys získat téměř výhradně :) samičí semena :) . Pokud nemáš k dispozici samici BigBudu, tak to můžeš holt zkřížit s nějakým dobrým (klidně třeba např. no-name Morava) modelem. Příští rok bude samic jak na módní přehlídce :) . Je taky dobré ten pyl nechat tak 10 dní ve tmě, suchu a mírné teplotě, potom prý je (podle klasiky od Eda Rosenthala - Pěstování konopí) při klasickém opylování (samec-samice) statisticky více samic.

Jinak přeju skvělou sklizeň a hodně genetických úspěchů ;)

HermoshGrower THeCed
Raduso
Existuje nějaká chemka, která by u hermafrodita zneplodnila samčí květy nebo pyl?
Když zkřížím: samice WW x hermouš nějaký holand 2-rokem, co z toho vznikne, když to bude mít kvalitní gen. základ?
konart
Mrkni sem, něco je tam psaný o tvormě samičích květů. No a s tím křížením to budu zkoušet taky, Blueberry (samice) x Big Bud (pyl z hermafrodita), tak su zvědavej co z toho bude. Hodně štěstí při křížení.
pekor
hermafrodit je vlastne rastlina kde gametofit je vlastne hepoidna cast rastliny a sporofit je diploidna cast rastliny
cize aj to ze z vlastnej skusenosti viem ze rastlina kde bol samec odstraneny alebo sa nevyskytol pred terminom oplodnenia je vlastne to ze rastlina si vytvory vlastneho samca, vacsinou to byva u trvaliek ale nieje to podmienkou o par mesiacov vam poviem trosku viac a potom to co poviem budem, vediet aj potvrdit DNES PRVY KRAT tak sa snazim ale nabuduce len cisto 100% veci sak jak inak
wwidow
Mám na dvou kytkách (durban) "koule.Co se stane,když je pěkně pinzetkou vodrbu?Je to eště před květem,vopylení zatím nehrozí..Nebo to mám rovnou dát pryč,aby mě to nezk..všechno?Stalo se mě to poprvý,a jsem z toho přátelé,pěkně v prdeli....Jsou to semena zabavený na celnici,prej z holandska,a mam tam ijiný modely,tak mám docela strach...
sádjůf
Jestli to sou samčí květy tak by to mělo,aspon podle mý zkušenoti,bejt v pohodě když je vodrbeš.
sádjůf
No teda jestli to sou samčí květy na samičích rostlinách tedy ty hermafroditi tak to je v poho , ale podle toho jak to píšeš tak to sou asi samcy, takže ty by ti v budoucnu mohly ty samice opilit.
wwidow
Jo.Už sem to vodstranil.Nechci průser.
ins
Mno ja si dycinky rikal, zenska jedna ,kdyz ti clovek sebere muzskyho tak bud zahynes a nebo si najdes nahradu. Venkovni samice po dozrani a uhynu posledniho samce odchazji do vecnych lovist v prubehu dalsich 2-3 tydnu. Obcas se mi stalo,ze se nektery holky jen tak nedali a zaridili si to posvym=herma.
Jen tak si placam..ale nemyslete si..kyticky nejsou blbky a jen tak nejaka chemie jim rozum nesebere!!! :D
konart
Tady je názorná ukázka, jak se NEMÁ pěstovat:
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=2789
Je to hermáč jak bejk, bohužel můj.
Jamaica Hadra
Tsus.Hele lidi ja jsem slišel že kyž máte třeba dvě kruty samice - třeba z nich řízky tak stačí je vo sebe vomlatit a voni se opilej a bude par semen.JE to pravda??Jo a existuje vubec 100% samice bez seminek?
Mimovhodem taky měl 8 kytek z toho 3 samci a 1 hermoš a toho jsem rozpoznal moc pozdě a vopilil mi kytky nějake víc jiný míň.Co stím budou z těch semen taky hermši?Dík a tsus.
Roman Dirda
Pravda to určitě NENÍ.V Holandu(určitě i jinde) se ale podobně dělají feminizovaný semena-máš 2 geneticky 100procentní samice a jednu stresuješ ňákou chemkou a ona ti vyhodí pár samčích květů kterýma opylíš tu druhou a semena budou taky jen samice.Má to však vadu-pokud jedna z těchto samic nebyla geneticky čistá(třeba to byl skrytej hermoš co ještě nevyhodil květy),bude ze semen většina hermošů(viz growshop Yama v Brně).
Z těch tvých semen to bude nejistý ale radši bych si sehnal 100pro samice(řízky).
bhang
Hele, a proč, když ti vyroste hermoň, tak normálně neodstřihneš samce pryč, aby to neopyloval?
Roman Dirda
Protože to prostě neuhlídáš.Některý hermoši jsou navíc samcem tak prolezlí že je úplně všude a to pak nemá cenu vůbec.Můžeš to klidně zkusit ale skoro určitě ti z toho vyleze kytka plná semen dobrá tak na čaras nebo do placek(i když to taky není špatný,přihlédnu-li k výživné hodnotě konopného semene):)
Kyng
Tak sem se chtěl dneska zeptat - když mi vyrostly ve skleníku samý samice a z toho dvě (samozřejmě ty největší) ukázaly po zakrytí černou plachtou (zakryl jsem jednu stěnu, z který jde nejvíc světla, jelikož polovina kytek už neměla moc místa, tak aby rychleji dozrály) kulky, tak jestli je můžu odkulit :) - ale nezeptám se, protože sem si to našel. A proč to teda vlastně píšu, protože se tu vždycky všichni vztekaj, když se někdo zeptá na problém, v minulosti několikrát důkladně probraný. Zatímco nikdo nevyjadřuje spokojenost, jak je tu takových dotazů vzhledem k počtu uživatelů relativně málo. Ono jistě spousta lidí tu najde to co hledá, jen už se pak neptá a proto se zdá, že tady nikdo nehledá.
Ale kdyby mi chtěl někdo mermocí poradit, tak se bránit nebudu :D
Koblihostrom
zdravím no tak jestli těch kulí nebude moc,postačí jen občas zkontrolovat kyti a kuličky otrhat.Většinou se pak stalo že hermína už samčí květy neukázala,pokud je ale květů dosti,raději bych kyti vytrhal a uvařil mlíko
HKOR
Zdarec ! Asi před třema dnama se u jedné rostlinky NO NAME na paldách objevily malé samčí květy !! ,,Takže hermouš,, No a tak by mně zajímalo páč s tímhle se setkávám poprvé jestli nejde nějak zabránit opylení .... třeba otrhat ty samčí květy nebo tak nějak ???
acid.hack
Opylení zabránit nejde. Jen ji klidně utrhni (pokud už jinou nemáš tak to nech) a udělej z ní mlíko. Ale pozor nepřeháně!!!!!
oton
já myslim, že opilení zabránit jde! ale musíš každej den, nebo max ob den pořádně, fakt pořádně, koukat na kytku a všechny samčí koule otrhat, jestli přehlídneš jen jeden tak se ti to oprcá....
acid.hack
To oton: A to právě nedokážeš. T tom je ten zakopanej pes
cHLeBiK
No, pokud máš rostlinku doma, tak se ti to možná povede... :) (otrhávání kuliček s pylem) a jestli je v přírodě, tak ji můžeš maximálně ukecat :) vysvětli ji, jakou nenahraditelnou škodu svou přírodní zvůlí způsobí, důsledky její neblahé činnosti a podobně, třeba se ti neopýlí :) ... napiš jak jsi dopadl a jak moc ti to tu kyti opr... ehm. opýlilo :wink:
Carverman
jenom taková otázečka:
co se vlastně stane, když se mi kyti vopýlí? Vim jenom o tom, že bude mít hafo semen, což by mi ani tak nevadilo... že by menší paličky?
Předem dík za odpověď
kcb
Podle toho jak moc se ti to opyli, ale me se stalo, ze paldy vypadaly opravdu jako kukurice, takze v mem pripade ztraty cca 60 -70 %. No a hlavne, kdo to ma furt prebirat.
Lemarc
No a co třeba zkusit feminizaci hermefroditu
tip: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=1499
nebo i další příspěvky od JayEFFa
;)
oton
to acid.hack: když to máš doma a každej den budeš votrhávat tak se ti to povede! :D pokuď nejsi uplnej lempl :)

ale je to fakt sraní! pokuď se ti kytka voprcá, tak bude výslednej produkt slabší a hlavně v tom budeš mít semena, tak že se s tim budeš vybírat, doporučuju, vybrat semena před sušením, uděláš si z toho co potom seškrabeš z prstů malinkou kouličku haše :D sám sem to ozkoušel loni, měl sem totiž dvě holky malinko naprcaný

[Edited by oton on 01-08-2002 at 03:21 PM]
HKOR
Dík všem za radu, všechen přebytečný ,,materiál,, který nemá na kytce co dělat jsem otrhal .... no doufám že ji zachráním !!!
oton
chtěl bych se zeptat těch co už maj s hermáčema zkušenosti, (mě totiž ještě žádnej nevyrost) jestli když mám kytky už tak cca měsíc na květu, a doteď se žádnej hermoš nevyjevil, jestli se mám obávat, že by se moh nějakej vytvořit, a nebo že když už mi to měsíc kvete v pohodě, tak už se samčí koule neukážou???!!!

dík předem za radu :sun:
Al-Ban
Myslím, že můžeš být v klidu, protože se tam ty samčí a samičí květy objevujou současně. Já s nima bohužel nějaký zkušenosti mám a shodou okolností se mi jeden dneska na zahradě vybarvil :(. Měl už přes dva metry a musel jsem ho ufiknout, protože se tam dostanu jenom o víkendu a to na ohlídání asi nestačí.
hh-top
Nemusíš se Otone bát, šance, že si to rozmyslí je teď už malá. Přesto ale hlídej, protože se to stává. Škoda ale nemůže být veliká, neboť vzhledem k tomu, že ji máš pod dozorem, ti i v tom blbém "pozdním rozpuku" ošuká nanejvýš jenom spodní patra a po vytržení (dá se taky jenom přehodit plastikovou "šprckou"), budeš mít na spodních větvích pár semínek (říká se, že ze 100% holky).
apomajkl
Neví někdo co kytku vede k tomu, že se promění v hermouše? Já mám ze šesti původně samic NoName čtyři hermouše. Slunce maj maximum možného, jsou umístěný na střeše v kyblíkách (jeden kýblík na kytku). Přihnojuji Krystalonem - do spod kýble jsem dal písek, a pak jsem smíchal kvalitní kompost z hlínou ze zahrady. A taky teď nevím zda je sejmout nebo ne. Palice maj pěkný, ale při vytrhávání samčích koulí jsem asi ňákou přehlíd a je to celý oprcaný. A možná to chytli i ty ostatní. Chutnal jsem to a radši bych to ještě nechal, ale nevím jestli ty voprcaný už nebudou jenom slabší.

Jinak jsem byl growerem dost překvapenej. Budu se muset ještě hodně učit. Je to tady fakt bezva.
acid.hack
Už podle prvního přízpěvku se dá vydedukovat proč jen se ti blbí hermouši objevili. Odpověď je jednoduchá je to NONAME. A to mluví za vše. Když oprcá WW Bubble gum.Tak vznikne mutoš a ten zas vojede Mazara. Pak se pustí na Orange bud. A aby toho nebylo málo tak ještě skočí na Skunk#1. A co vznikne možná dobrá, ale geneticky nestálá a pomutovaná rostlinka. Ta už má tak rozhozený geny, že se zhermoušuje a je to na pytel.
Proto rada: Používat matky-klony-a jen tak zajistíte už speciálně vyšlechtěnou odrůdu, koupenou za drahej peníz.
Athlon
Ahojky lidi.
Ja letos poprve zasadil dve kytky a hned mam asi smulu.
Mam je na zahrade v kyblech a maj 1.5metru a asi 10 vrcholu (kazda).
asi pred mesicem se mi zacali tvorit palicky a ja myslel ze mam vyhrano ,jenze voni se tam objevujou i samci bobule s pilem.
To budu mit asi hermouse ze?
Ja hned kazdou bobuli trham ale nevi jestli je to neco platny.
Tak by mne zajimalo jestli z toho neco muze bejt?
Kourej se vubec hermousi?
A jeste co se stane se samici kdyz to nevohlidate a neco nekdo vam ji vojede?to je pak na 100% po huleni nebo to jen snizi zisky?
PORSCHAK
Myslím, že když je budeš pečlivě otrhávat(bobule), tak z toho může být i slušný hulení.
Když se samice opiluje v nesprávném období, může mít spoustu nekvalitních semínek, sníží se obsah THC ( to se sníží tak i tak,"výroba" semen ji stojí další síly, které by věnovala na stavbu palic) je to zkrátka na hovno.Něco jinýho je, když ji opiluješ řízeně, za účelem produkce semen.
dalajlama
..ať už děláš co děláš, tak jednou je to hermafrodit a ten jako takovej se nikdy nevyrovná v kvalitě hulení samici.. ale tím nepopírám porshaka - má pravdu v tom, že hulení z teho můžeš mít dobrý, ale chce to hlídat, hlídat, hlídat a kastrovat.. :)
Jeckob
Ja mel na strome 7 kytek.2 samce sem znicil a zbylo tam 5 slecen.Rikam si fajn,to je docela v poho 5:2.Paldy rostly a rostly a ja se jen usmiwal.Potom prijdu za par dni na obhlidku a co newidim 2 hermouse.Porad zbyvaj jeste 3 samice.jednoho jsem snesl dolu do skolky a druheho jsem skosil,protoze byl jeste s jednou kytkou w kyblu(byly to ty nejlepsi dwe a nechtel sem at mi tu nej kytku oprca)Pak prijdu za dalsi tri dny a z ty nejlepsi je taky hermous.No fuj,radsi skouknu i ty ostatni 2 a co newidim zasranej hermous.Samej hermous.Hermous sem, hermous tam, wsude kam se podiwam.Zbyla jen jedna samice a pri mem stesti zitra prijdu na to ze je taky hermous.Aspon si pristi rok muzu zasit fuck husty pole.Tot wse.Slowo hermous uz nechci ani slyset.Toz hojte a preju wam good boj proti tehle.....newim co,wade?PS:samci kwety wam muzuo naskocit kdykoli.Apon teda w mem pripade.
PORSCHAK
Ja ja, tak tak, musíš ji kastrovat, že nebude mít ani pomyšlení někoho ještě oplodňovat.
sanko01
no to bude tím kyselím deštěm měl si to aspon trochu pohnojit ledkem vápenatým nebo něčím jiným co by stáhlo kyselost
HKOR
Zdarec, jenom jsem Vám chtěl říct že ač jsem se snažil co to šlo bylo to málo. Opylení jsem nezabránil ..... ale úroda stracená není páč semínek je strašně málo.

A mám ještě jeden dotaz ...... co bude z těch semínek ??? zase hermouši nebo normální ????
Al-Ban
Tak mám taky dalšího hermouše :(. Je to zrovna moje nejhezčí kytka ze zahrady a ty samčí květy schovala na spoje hlavního stonku a větví, kde sem je tak nějak přehlíd, ale alespoň už mám zodpovězenou otázku, proč má takový hafo semen, když v nejbližším okolí žádnej samec nebyl a z dálky by snad takovej oblak pylu přilítnout nemoh :wink:. Tak nevím jestli jí mám sklidit nebo nechat, protože by ty dva tři tejdny jinak ještě potřebavala...

A asi musím dát za pravdu Jackobovi, že se můžou samčí květy objevit i pozdějš i když se mi to ještě nikdy nestalo a ani v tomhle případě si nemůžu být jistej, kdy se tam přesně začaly objevovat (podle semen asi hodně brzo ;))
Wanad
Mňo, mě vyrostly 2 holčičky, kvetly asi měsíc a z jedné se udělal hermouš. Taxem si řekl, že budu koule otrhávat a nějak do dopadne. Dopadlo to tak, že je to voprcanžý jak kráwa. Nejhorší bylo, že i na té druhé kytce se týden! před sklizní objevily koule.Semínek jsem měl milión. A vůbec to nezhuluje. Přitom semínka byla brána z modelu ktërej zhuloval až hrůza.Kámoš pěstroval ty samý semínka a jeho kytinky zhulujou úpně paráda. Jsemť z toho jelenem.
t3
no nevim jak tady nekdo tvrdi ze z hermace budete miot feminizovana semena tak to teda Fuckt neFim!!! minulej rok jsem mel hermace, zasadil jsem letos semena a samej hermac... 100% HERMAC.. je mozne ze to je kyselosti pudy, ale neco na te feminizaci bude, pac samce jsem z toho nemel ani jednoho.. takze zeby kyselost ??
seli
lidi, mam doma kiti, už docela vzrostlou ale jeste nevim co to je, ale pruser je v tom ze nemam seminka tak bych hermouše strašně potřeboval, nevite někdo jestoi jde nějak v pruběhu rustu kyti přeorientovat, ale nechci z toho mit samce!!!! Dik
Arab
No nevim s tema hermacema, meli sme na zahrade asi tak 15 kytek, ale byla tam mizerna jilovita puda takze nejspis z toho bylo 10 z tech 15ti hermaci... Ted sem zasadil nejaky seminka z tech hermacu (presne 11) a 100% hermaci... ani jeden nezklamal.. takze myslim ze se to drzi v genetice, a to asi nejspis docela dlouho...Uz ty svine nchci ani videt... Vodrbaval sem poslednich par kytek vo samci kulicky, a stejne sem jednu nebo dve prehlid a je to v hajzlu....
seli
Jeste dotaz: muru udelat hermace i z zenskeho klonu?
livo
Zdravím, už jsem dlouho nepsal, ale tohle je docela zajímavý téma.
Můj případ:
Měl jsem poslední 4 semena KC33. Zasadi jsem 2 někdy v létě a protože jsem nemoh´z časových důvodů pěstovat, udržoval jsem sazenice asi po tři měsíce na 24 hodinovým cyklu pod dvěma 20W úsporkama - přežily to dobře. Když přišla vhodná doba, sazenice jsem přesadil a dal na 18/6 pod 250w sodík. Mezitím jsem zasadil i poslední dvě semena KC33. Nebudu teď rozepisovat jak, ale prostě jsem to udělal tak, že při přepnutí na květ (asi 14 dní růstu druhých semen) vypadaly všechny čtyři kytky stejně vyspěle. Po týdnu květení - všechny 4 měly koule! SHIT!!! samci a je po genetice... Tyhle poslední semena jsem si vytvořil z originálních kytek cíleným opýlením (original 7 samice, 3 samci a moc velká spokojenost z výsledkem).

Měl jsem doma ještě 4 semínka noname z Filipín. Nikdy jsem tu kytku neviděl ani nechutnal, ale měl jsem reference, tak jsem si řek, že by se mohla trochu pomíchat genetika...

Takže Filipíny 7 dní klíčily (podezřelý), 7 dní růst a pod lampu na květ - za týden přerostla KC33!!! Je to snad 100% sativa a na Filipínách bude mít min. tak 3,5 m.

Na samce jsem byl dost nasranej, tak jsem jim furt otrhával koule a nový výhonky a cpal si s nima fajfku :smoker: . Tři samce jsem časem zabil a vyhodil, na opýlení stačí jeden. Asi po 20 dnech na květu jednou přijdu do skříně a koukám na samcovi se začínají dělat SAMIČČÍ KVĚTY!!! S kytkou jsem nedělal nic speciálního - jenom to co tu čtete, tzn. trhal koule a zaštipoval.
Zajímavý na tom všem ale je, že teď jsou na kytce už pěkný paličky (1-2cm) a ještě ani jeden samčí květ snad nedozrál (uvidíme při sklizni) - koule jsou stále zelené a když z nich vyjedou tyčinky, tak jsou bez pylu a květ krátce na to odpadává nedozrálej. Teď lituju, že jsem vyhodil ty tři samce, ale čert ví...

Mimochodem, Filipíny ještě ani nenasadily na květ (cca 14 dní???), uvidíme :sun:.

Sakra...moc dlouhý...
Mista PM
Taky se mi stalo něco podobnýho. Posledních pár semen co zbylo jsem mrsknul na balkon tak 3 tejdny po tom, co jsem vsadil venkovní standart, no zkrátka, byly vopožděný. Z nejkrásnější kytky, co už pěkně větvila, klasická indica (kde jsem jen sebral to semínko??), trošku světlejší listy (to bylo už podezřelý) - prsk. Začly růst koule. Tak jsem si ji dal do okna na druhý straně baráku - ani nevim proč, přislo mi líto tak fajnově vypadající kytku servat a dát do mlíka (stejně jsem ji tam měl hlavně pro hezkej výhled). Jen jsem to občas mrzutě proškubal, prosvětlil a to co zbývalo jsem házel do bílýho rumu. No jo, ale začly růst palice - říkám si, hermouš, srát na něj - jenže tomu už pak funkční koule nenarostly (proč vlastně ne??). Ale byl na tý straně sám, tak jsem to nakonec sejmul až o sklizni a skončila usušená v chládku. Strašně smrděla. Kouření je to na balkon nadprůměrný. Jen semínka jaksi nejsou žádný...
Jardaxx
Nazdarec,vsichni lidicky,co si libuji na specich.Mam problemek.Mam jednu kyti co je hodne dobra,ale je rizla.Je proste obojetka,hermafrodit.Presadil jsem ji,ale mam strach,aby mne neosukala dalsi.Prehodit igelitem?Nebo jine napady??Uvitam kazdy...

Dik:beer:
smokerson
no ja osobne sem vsechny hermouse :rocket: minulej rok vytrhal a uvaril z nich pochutiny... :crazy:
Jardaxx
citace:
Původní příspěvek od Bioss
mam radu--uvar--nebo naloz do alkoholu doporucuju absinth!taky jsem myslel ze to uhlidam mel jsem je doma krasne na balkone a objevil se jeden hermafrodit kazdy den jsem ho strihal od vacku s pylem ale stejne mi to opylilo kyticky v blizkosti fakt to rozneses treba prsty - je to tezke uhlidat!


Diky teda moc,asi to ale nejak zlusim uhlidat,je to asi 5 m od ostatanich kytek ,tak uvidim...

:frog: Jardaxx
mwrx
Já jsem letos vychytal jednoho a zatím jsem oškubal samčí květy a kytka má nasazený samičí, tak doufám, že už se nějak samčí moc neobjeví.
timothy
ahoj,huličí.myslím si že je lepší hermouše rovnou vytrhat:flamer: ,protože minulej rok jsem měl jednoho a moc jsem to právě neukočíroval ačkolif jsem trhal květy tak mi ten hajzl ošukal květinky,takže radši vytrhat:mad:
timothy
to máte sice pravdu že budete mít semena na příští rok ale co když převládaj více květy než palice?a ostatně ta kytka se nějak nezlepšuje kvalitativně ,protože se ošuká sama sebe nemluvě že to zničí další kytky.
rela
Když převládaj květy, není co řešit. VYRVAT! Ale abych řekl pravdu u venků mi ty hermafroditi zas tak moc nevaděj. Semínka sice jsou, ale já venku tak moc nepěstuju, takže mi to nějak nepřijde
timothy
já mám jenom květinky na balkóně a spíše jen tak pro prdel:bounce: ,ale jeden hermouš nebo dokonce samec a je to v prdeli,všechny kytky:bong: ,ale taky si myslím že kdyby ty kytky byly vzdálený od sebe třeba 10metrů i tak budou nějaký oplodněný
iwosh
Hermouše do pudingu moje uplně první sklizeň byli 3 hermáči takže to bylo jedno, ale další roky jsem hermáče na poli okamžitě vytrhl a vyvařil v tuku....
Viciola
nemilosrdně zplynovat
yTUmama
PŘáTELÉ,MiLÍ LOUPEŽNÍCI,
POJĎME SPOLEČNĚ VYŘEŠIT ZÁHADU POHLAVÍ,KTERÁŽTO BYLA ZAZNAMENÁNA NA KVĚTINĚ NÍŽE.ROSTLINA VYJEVILA JIŽ DŘÍVE
ZNAKY ŽEN.POH., DÁLE VRCHNÍ MIMINKO JE ZCELA ŽENSKÉ A KDYŽ SE PODÍVÁME ZHORA, KORUNKA JE TÉŽ VÝRAZNĚ FEM.,AVŠAK CO SE NESTALO,VŠUDE KOULE SAMČÍ NAROSTLY.
NENÍ TO DIVNÉHE?
nozdra
normal hermouš, taky jsem takové měl
gunman
chlapci, prestaňte blbnúť :D
je to normálny hermafrodit ako Fredy Mercury :D
Canabis vytvára obojpohlavné rastliny v závislosti od genetických dispozícií a/alebo pod vplyvom vonkajších podmienok, najčastejšie sa udáva nevhodné pH, prípadne stresy. Oprcané (opelené) samičie kvety v žiadnom prípade nezmenia rastlinu na hermafrodita, akurát odkvitnú a začnú pracovať na semenách.
Phyrius
Jenom taková malá připomínka, tím, že samici oprcá samec vznikaj SEMÍNKA. Ne,pylový váčky. Přečti si pár posledních příspěvků a zjistíš, že je to normální hermouš ... genetika + okolní vlivy dělaj hodně. Může za to například vysoká teplota, nadměrný sucho... atd. A že bylo tenhle rok pekelný vedro => sucho. Taky nám vyrostlo pár hermoušů, ale to se stává.

To bylo jen abych Tě vyved z omylu,že oprcáním můžeš změnit pohlaví :D
yTUmama
bohour.JENŽE ONY NĚKTERÉ KULIČKY U HERMANŮ JSOU SAMČÍ A JINÉ SAMIČÍ A ROZEZNAT TO FUCKED NEJDE.JE TO ZE SEMENA.
A HLAVNĚ MI NEŘÍKEJ,ŽE SEMENA Z HERMANŮ BUDOU ZAS HERMANI.
NA TOM SE ZAKLÁDÁ CELÉ MÉ POKOLENÍ, HIMBAJS.
čeřen
mel sem ten samej problem u par rostlin, tak sly do varu. na pristi rok to chce novou genetiku.
Bonsai
Czesc!

Mno, loni se mi taky z jedné noname kytky vyklubal hermoň, sice jen pár koulí (asi 5-10 na celou rostlinu), které jsem sice otrhal, ale přesto, než jsem si toho všimnul, mi to stačilo pár blizen oprcat. Po některých kladných referencích tady o snadné feminizaci jsem to letos hodil do země. Samec žádný, takže na tom asi něco málo bude. Ale, z těchto semen mi letos z 12. rostlin vyklubalo 5 samic a 7 hermoňů v poměrové škále od pár koulí na kytku až po 50/50 poměru květů obou pohlaví (to už byly fakt prasárny). Samozřejmě se mi to nepodařilo uhlídat takže mám semen vpysk a po této zkušenosti mě od dalšího pěstění této odrůdy neodradila pouze dobrá chuť a krásná fialová barva rostlin, ale nevím, uvidím jak se to projeví příští rok, spíše to vidím záporně.
Jo, ještě bych chtěl uklidnit ty, co si myslí, že pokud se jim při počátku kvetení neobjeví na kytce kombinace samičích a samčích květů, pouze samičí, že to bude jistě samice, tak rostlina se může klidně celou dobu kvetení tvářit jako samice a třeba 7-14 dní před sklizní k spíše nemilému překvapení pěstitele může vyhodit z palic pár koulí (třeba jen 1-2, samozřejmě vždy na těch nejméně viditelných místech) a pěkně to popřeprcat, tak jak se to stalo mně, takže bacha na to a kontrolovat.
Osobně myslím, že samonahoněný hermoň nebrat, neboť to budou nejspíše zase herma a možná pár samic a dalšími roky to bude spíše horší a horší (více hermo). Možnou lepší cestou bude asi křížení hermo vs. 100% samice, ale uvidíme, zkusím za rok, pár semínek této kombinace mám.
jumpp
ja sem mel rizek z jedny holky a u toho rizku na spodni vetvi se mi udelali dve koule tak sem docela cumel jind sem je nenasel a na matce taky ne ale co ja to neresim
yTUmama
NAVÍC KDYŽ JE TO OPRCANÉ CELÉ,CELÉ SE TO JAKSI ZBRZDÍ,NEVYLUČUJE MOC PRYSKYŘICE.PALICE NEMODRAJ A NEMODRAJ.
HMMM.
brooklyn61
jak se s tim ze je to hermafrodit ta kytka vyrovnava,?me se ty opylene casti jaksi samy zbavujou listi,zlutne to a na druhe vetvi je vsechno v poradku,znamena to,ze musim ty hermovetve sklidit drive,aby nezacali plesnivet,protoze jejich zivotni cyklus skoncil a zbytek kytky nechat dozrat normalne?
Může mě hermafodit opilovat samici?
PiosOne
může


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma