Hermafrodit, Hermafroditismus, Jak vznika Hermafrodit a co s ním ?? - Klikni zde pro originální téma |
Waneck |
hele jeste dotaz: Jaka je pravdepodobnost, kdyz stimulax nastrikam na kytku, ze se z nej jeste vyklube hermac? |
|
|
clandestino |
Dotaz: Z threadu o tom, jak udelat ze samce nebo samice hermaca, sem pochopil, ze kdyz se hermac samosprasi, tak to budou feminizovany seminka. Je to tak? |
|
|
Skřeťák v Sudu |
tak to budou spis heřmansky seminka nez feminizovany, rozhodne by se mi to moc sadit nechtelo... :D navic i tady je gen. degradace jako pri rizkovani rizku z rizku;) |
|
|
All inclusive |
mam momentalne jedneho hermaca na experimenty a je pravda ze upravou Ph sa s nim daju robit zaujimave veci,pri velmi vysokom kvitne,po rapidnom znizeni zase prestane:) |
|
|
cru_ci_fix |
All inclusive: nejake photos...??? |
|
|
All inclusive |
bohuzial,nemam fotak k dispozicii,zatial..ale skusim to stihnut este pred zberom,lebo prave vcera som mu dal final solution,cize uz len nejakych 10dni bude medzi zivymi:) |
|
|
All inclusive |
tu su nejake obrazky mojho 5 mesacneho hydro hermafrodita:) |
|
|
lowerider |
reknete mi nekdo k cemu je dobrej hermac? |
|
|
Skřeťák v Sudu |
nahovno :D a to jako fakt (neuvazuju ze ses nakej super slechtitel z holandu kterej jede ve velkym :D) |
|
|
Typek23 |
NIESOM SI ISTY CI NEPRAVIDELNA FOTO PERIODA MA VPLYV NA HERMAFRODIZMUS.......POCAS RASTU MOJICH RASTLIN KYM SOM NESPOJAZDNIL CASOVAC SA STALO ASI 8 KRAT ZE SOM SVIETIL 24:6 ALEBO AJ 30:6 A Z 9 RASTLIN BOL JEDEN SAMEC A 8 SAMIC.NIC ZVLASNE SA NESTALO.A UZ VONKONCOM ZIADNY HERMAFRODIT |
|
|
aenema |
citace: |
Původní příspěvek od MangoMan
Něco k hermáčům:
Hermafrodit vzniká když je kytka vystavena nepříznivým vlivům-vysoká změna teplot,změna stanovišt,časté přesazování,častá změna periody,změny pH,atd...to se děje pokud je kytka ve fázi růstu,a má před květem,tak začne tvořit nejdříve blizny(samičí pohlaví),a po pár dnech,či týdnech i pylové koule(samčí pohlaví),nadále vzniká hermafrodit i ze samičích rostlin,v nějaké době květu začne kytka tvořit i koule,takže pokud vidíte náznak blizen,hned se neradujte že bude samice,i když je to jisté,může se stát cokoliv.Hermáč se také tvoří z feminizovaných semen,to znamená,že když je něco feminizovaný,má to být samičí(female),ale tomu se nedá věřit že to je vždy samice,protože feminizace se tvoří z hermáče,což je to že se 1rostlina která má samičí pohlaví,opylí sebe sama samčími koulemi,které má zároven,takže se vlastně lidově ''oprcá sama'',takto vznikaj fem.semena,to ale není novinka,o tom tu trýdy jsou.Pokud máte teda fem.semena,a chcete samice,jediná volba je úprava pH,které je nejlépe něco kolem 6,5-7,pokud je pH nižší-5,5-6,tak se orientuje k pohlaví hermfrodita,to je pouze ale u fem.rostlin,u nefem. rostlin se orientuje na samce,taky proto se používá vápno,skořápky,masokostní moučka,prostě to co obsahuje vápník(Ca) k tomu aby se pH zvýšilo,a my docílili samičího pohlaví.Proto je důležité u fem. rostlin pH velmi důležité vědět.
Pár mých kámošů co taky pěstujou mi řekli toto cituji:Dej si ke kytkám který jsou samice alespon malýho samce,kytky to vycejtěj,a budou se orientovat na samičí pohlaví,musej cejtit to že je má kdo oprcat,když tam nebude samec,tak začnou tvořit koule a budeš mít hermáče,protože kytkám jde vo to,aby si udržely rod,a ze semen co vyploděj mohli vyrůst další kytky další rok.-No moc jsem jim to nevěřil,ani ted nevěřim,kolikrát jsem to skoušel,a žádnej vliv to nemělo,pokud by jste někdo o tom něco věděli,tak mě to zajímá jestli to vliv má či ne,ale nejsem o tom pesvědčen.
Todle takový malý shrnutí o hermáčích,vím že je to tu už omýlaný,pokud se to nebude zamlouvat,tak smáznu,zatim:) |
|
|
|
pajloo |
ja som mal tento rok ties hermaca w celej palici boli iba 2 seeds mozno wiac no nenatrafil som uz na ziadne,ale mozem powedat ze lepsi model oud. tohoto roka som nefajcil bol fakt super a mal taku jemne citronowu chut.
tak mi teda ostali tie dwa seeds tak sa tesim co to bude
pripaajam jeho foto ako wizeral ale je to s mobilu :( |
|
|
suicidal |
Zdar Grow...
Mam mezi kytkama hermače:mutant:
Chci se zeptat jestli mě nevoprcíří:D:Dty samice když mu budu každý den kontrolovat a likvidovat nové jestě malinké kuličky ...neboli začínající semena:D:D
Dá se to uhlídat a mate s tím někdo skušenost?????????
Dík Suiciiiii :D:D |
|
|
Co? |
jasně....dá se....omezit výskyt semínek...ale musíš to fakt tak 2x denně kontrolovat a futr obírat velmi důkladně.....
btw. ani mě ve sklizni nějak nesr..li plná semínka, ty prostě vyndáš a ok, ale horší jsou nedozrálá a prázdná semínka, který přehlídneš a pak smrděj žejo...těch jsem měl výrazně méně, když jsem použil ethylen ;) (způsobí dozrání saemínek a zničení těch neuplnejch atd.) |
|
|
jestedman |
jestli tam máš jen jednoho, tak ho vyškubni. na 100% ti to oprcá. a nepomůže ti ani to, že budeš otrhávat zárodky semínek. to bys musel otrhávat samčí květy, ale to stejně nezvládneš.
v indooru to ohlídáš líp, ale oprcu se fakt nevyhneš, pár semen (do 10) je ještě únosných, ale může se to zvrhnout. |
|
|
suicidal |
Opravdu váhám nad vašimi názory pánové
Ale asi to skusím nějaký ten malí oprc mě vadit nebude :D:D:D
hodím sem potom foto jak to probíhá
ale jestli bude semenit jak bejk tak ho vyřadím :D:D takový malí kompromis |
|
|
Smoked |
ja bych ho nechal letos sem mel pouze 3 kytízz a všechny byly hermouse a jelikož sem neměl nic jinýho tak sem si je nechal a pečlivě votrhával nový koule a ejhle semínka sem měl je někde u spodku a ty sou stejnwe jen na mast nech si je ale musíš to hlídat!! |
|
|
zmetek |
Nevahal bych a okamzite vyrval, neuhlidas to. Nebo tu kytku dej proste jinam. Ja mel hermace asi 1,5m od samic ve skleniku a bylo to v pohode. |
|
|
lootman |
Cus ja bych ti radil si toho hermace hodit mimo ostatni kytiz nechat dozrat koule a opatrne naprcat jen treba spodni palicky a budes mit svatej klidek...... peace:) |
|
|
Lolek |
rkcz:a to si slyšel kde,že ti to snižuje THC??? hm??? zatím jsme neviděl,že by to tu někdo někde dokázal. Ale i tak bych toho hermáče vyndal nebo dal někam pryč sice to podle mě potenci nesnižuje,ale kdo by se s tím každý den piplal... |
|
|
The Chemical |
Původní příspěvek od Lolek
rkcz:a to si slyšel kde,že ti to snižuje THC??? hm??? zatím jsme neviděl,že by to tu někdo někde dokázal. Ale i tak bych toho hermáče vyndal nebo dal někam pryč sice to podle mě potenci nesnižuje,ale kdo by se s tím každý den piplal... |
Je to celkem pravděpodobný-když nemusí kytka tvořit semínka, tak všechnu energii věnuje do tvorby palic a její potence je větší. Když však musí věnovat energii na tvorbu a dozrávání semínek, tak jde energie právě i na tohle a potence by se tedy měla snižovat... |
|
|
Lolek |
No hele právě,že už jsme tu diskuzi na podobné téma viděl a tam dost lidí psalo,že ti semínka tu kytičku nijak neomezujou tak nevim no... |
|
|
C.R.E.A.M. |
Neuhlídáš to... začátek květu je pohoda ale když ti uprostřed větší šišky mezi bílejma bliznama vyrazí malinkej bílej kvítek tak si toho prostě nevšimneš. Vim co řikám, taky jsem si jednou pochvaloval krásnej salám až do chvíle než sem na jednom listu našel hromadku bílího prášku...:) |
|
|
nojono |
Lolek : nemáš pravdu.. |
|
|
brambora |
joto maS PRVDU BRACHO |
|
|
suicidal |
To jsem nevěděl ........
Myslel jsem že to jsou semínka.....
za ty 4 roky co jsem pestil venku jsem nevěděl o spoustu věcech co se týká marihuany a její struktury organysmu a.t.d.
jsem takovej dospělej blbeček který se teprve všechno učí..... |
|
|
rkcz |
suicidal: No vidis, pestujes uz 4 roky a kolik toho jeste nevis :D A nemusis se hned vztekat, stoned te opravil naprosto spravne. |
|
|
JAHmaican |
suicidal: Ty voe :eek: a viděls někdy těhotnýho chlapa??? :D
antiFAQ :D
edit: brambora: nojono, sem se překlep :D |
|
|
suicidal |
už je dobojované :D:D
už jsem zakročil...:D:D:D
A ty listy z mikrovlnky jsou přímo ,MNAMS ,MNAMS....:D:D:D |
|
|
ians |
Nazdar,
mozná troku laická otázka, lec v soucasne dobe me třrápi. Mám semínka z kvalitní oprc kytary, vsechna jsou jiz vyklíčená, a v kvetináčích. Rád bych se zeptal zda-li mají nejakou genetickou dispozici k rustu kytary plné semínek? Díky |
|
|
nojono |
ians: nazdar, nejak ti nerozumím..:confused: co myslíš tou kytarou?
když všas vytrhneš všechny samce zádné semínka mít nebudeš.. |
|
|
ians |
Ahoj,
díky za brzkou odpoved .-) kytarou jsem myslel kyticku. |
|
|
Smoked |
na to je hodně pravdy samice si všimne že ten samec je pryč a tak si začne sama vytvářet pylový váčky!!a vznika hermous |
|
|
Co? |
imho. nesmysl ;) spíš tam ty kořínky začnou hnít (teda třeba na hydru) |
|
|
Fantasie |
Hej to ... můžu vám poradit že ideální pro dobrou ganju je jí opýlit jednu větvičku aby se takříkajíc vyblbla do semínek... když ji nikdo nenaprcá tak si semínka udělá sama a to sou pak buďto herma, nebo feminizovaná.
To oplodnění je jednoduché jako facka. Jednu vybranou vetvičku té samičky dáte do igelit sáčku, a zbytek polijete vodou... když je mokrá tak ten pyl ji tam neoprcá.. no a na tu suchou prášíte dle potřeby.. nikdy není naškodu zakřížit si nějaké zajímavé modely... |
|
|
The Chemical |
Samozřejmě že to jde, ale musel bys tam chodit každej den a pečlivě hledat a votrhávat...Jestli to máš s ostatníma kytkama a budeš si jistý, že je to hermáč->killnout. Maximálně to můžeš přesunout někam daleko od kytek, nechat dozrát a pak to třeba naložit do chlastu, uvařit z toho, případně to vyhulit, ale hulit nasračky naprcanýho hermáče asi bude kekel... |
|
|
cohen69 |
to Pinus: já měl loni na balkóně takovou pěknou kytku, která se nakonec ukázala jako hermouš.. bylo mi jí líto vyhodit a tak jsem poctivě trhal a trhal koule a na podzim jsem byl velice mile překvapen kvalitou onoho matroše :))
takže jestli tam máš možnost pravidelně chodit trhat tak se na to nevyser
... pár koulí mi stejně uniklo a puklo ale tolik voprcaný to nebylo a nakonec jsem měl radost z těch semínek, že můžu příští sezónu jet dál tenhle model ..... a letos už se zase těšim z tý známý vůně a jsou to čistý samice ( zatim nejeví známky hermaforditismu )
přeji good grow !! |
|
|
Dude |
pinus - spojeno, kazdopadne jsi mohl dotaz smerovat do jednoho z tech threadu od hanulky - v tom poslednim zminovanem tam, se v podstate resi stejny problem... |
|
|
Dr.Shadow |
Zadařil se mi hermáč z kytičky Orange Bud...nedivil jsem se, všechny rostliny, co mi z těch semen (Nirvana S.) vyrostly, byly nějakým způsobem zmutované, nerostly k ničemu. Asi špatná serie, kdoví.
No, nicméně tahle kytiz, krom koulí, nejeví žádný známky degenerace, a protože mam citovej vztah k tomuhle modelu, dal jsem ho separátně a budou seedz..;-) |
|
|
BlackStar |
Hermáče stačí hlídat a pravidelně otrhávat samčí květy. Dá se to uhlídat. Nakonec tam bude jen pár semínek a to zas tak nevadí. |
|
|
ja_osobne |
hermáče sem měl a není to nic hezkýho... uhlídat se to dá jen velmi těžko a to obvzlášť na velkejch kytkách.. stačí aby jeden květ prasknul a je to... bude z toho stejně houby výnos a květy rostou fakt rychle tkže deně otrhat všechny nebo utrhnout kytku... doporučuju se zbavit kytky páč je to prostě genetická vada :) |
|
|
mischief |
já mám hermáče.. masakr.. dvoumetrová kytka... všude pálky.. začaly se dělat koule.. otrhal sem skoro všecky.. všecky co sem viděl.. a přestal je dělat.. ted je kytka samá pálka a je nádherná. .dělá m iradost.. a nic kolem neoprcala.. takže legal |
|
|
mischief |
cohene69.. přesně tak to mám... pár mi jich ulítl oale zatím to nevypadá nějak extra voprclý...a vypadá to zatím docela slibně |
|
|
Nebulaquest |
každopádně wohlídat se to nedá,známej byl minulej rok milosrdnej a nechal ho mezi ostatníma a dopadlo to dost napíču..takže přebírá do dneška,makat to maká dobře,ale je to na prdel,taky si myslel že to uhlídá,..první bobule a brousim šavly.. |
|
|
Zedy |
Tak sem to tady celý přelouskal a koukám, že ten kdo má kytky už pěkně rostlý o který stojí a projeví se jako hermafrodit, tak si daj tu práci a obíraj. No a komu se jako hermafrodit projeví rostlina slabá a nerostlá, tak de pryč;) Asi tak to budu řešit i já letos, tak si pořádně vyčkám jak se holky ukážou:) |
|
|
mischief |
zedy asi tak.. právě že to byla moje nejsilnější rostlina...prostě by m ito rvalo srce vykácet něco tak hezkýho. .a ted mi dělá radost nejvíc páč je z nich nejlepší |
|
|
Xmaros |
Koule vorvat, když moc, usmrtit list:D |
|
|
Zedy |
Zhermovala mi jedna kytka, kterou nechci likvidovat, naštěstí jen v malým množství a tak sem schopnej to uhlídat. Jen se chci zeptat když otrhávám ty samčí koule, tak se snažím nesahat na jiný kytky, abych je třeba sám neopyloval, nebo je to blbost? Jak vypadá uzavřenej a rozvinutej samčí váček? Je to blbost házet ty otrhaný koule kolem kytek po zemi, nebo už hned po odtrhnutí nejsou schopný kytky opylovat? Stačí si mejt ruce od pylu? Mám tady totiž kytky který nechci mít oprc ať se děje co se děje a tak se snažím jak jen můžu, aby k tomu nedošlo, jde mi jen o to, když už to tak hlídám a otrhávám, abych neudělal jinou blbost a nakonec to neposral třeba sám. Díky za odpovědi;) |
|
|
jaccob.petr |
Mno..dokud ta koule nepraskne a nezacne se z ni sypat ten pyl tak se kolem tech kitek snad muzes ochomejtat bez problemu ja je teda vzdycky hazel na zem a oprcany sem to nemel ale delal sem to v rannym stadiu s pinzetou aoni se tam pak uplne prestaly tvorit nebo pomuze kdyz ten kvet normalne uriznes a nechas se to rozvetvit pokud uy se ti to poradne nevetvi |
|
|
Zedy |
Původní příspěvek od jaccob.petr
Mno..dokud ta koule nepraskne a nezacne se z ni sypat ten pyl tak se kolem tech kitek snad muzes ochomejtat bez problemu ja je teda vzdycky hazel na zem a oprcany sem to nemel ale delal sem to v rannym stadiu s pinzetou aoni se tam pak uplne prestaly tvorit nebo pomuze kdyz ten kvet normalne uriznes a nechas se to rozvetvit pokud uy se ti to poradne nevetvi |
Díky moc za odpověď;) podle toho co píšeš to vypadá, že ty koule co odrbávám každej den snad ještě nejsou dozrálý, sou tvrdý, zelený, zavřený a když je rozmáčkneš tak sou spíš mazlavý, než aby se prášily, tak to je OK!Ještě jednou díky. Jo a ještě nevíš kdy tak dozrávají ty samčí koule a pozná se to tak že se ten váček rozevře jako poupě? |
|
|
jaccob.petr |
mno takjeden tejden ty koule zraju rostou a nafukujou se..a pak po tejdnu to zacne praskat a je napruser zadelanoale kdyz to utrhnes ryhle kdyz je to jeste tak porozevreny tak se nic nestane..takzeto hcce rychlou ruku a dobry oci...nejlip si s tim poradis pinzetou kde to muzesl likvidovat rovnou od zarodu a nemusis mit haluzeze kdyz nikam odjedes natejden tak to budes mit oprcany |
|
|
iced |
Lidičky zlatí, po 6 týdnu přepnutí na květ jsem objevila palice i semínka po celé kytce od nejmenších paliček dole po obrovskou palici na vrcholu.. Ostatní kyti jsou v pohodě, pouze čisté palice.. Máte někdo zkušenost jak je totok možné?? Pokud by byl Hermouš - budou z palice semínka a ne semena i palice a budou oprcaný všechny kytky, kdyby mi to prcnul samec třeba dotykem atd bude třeba jen jedna palice nebo čás kytky a část té vedle, třeba a ne pravidelně celá kytka.. a jen jedna.. To fakt nechápu..?? Poraďte někdo prosím, fotky klidně zašlu.. |
|
|
iced |
Klasika jak z obrázku jenže tady jsou květy a palice.. a já mám semínka a palice.. |
|
|
Celller |
Cau, poradim ti jednu vec- vytrhnout:) aby ti to neoprcalo zbytek kytek:) |
|
|
iced |
No ale tam už není samec, resp to vůbec není samec.. Má už hotové semínka ještě teda zelené ale květy tam nejsou, a jinak nahoře rostou palice.. úplně normálně.. |
|
|
iced |
Budu mít aspoň semínka, ale pokud to je hermouš budou to asi všechno hermouši, že?? Nebo máte někdo s tímto zkušenosti?? Zda semínka z hermouše budou zase hermouši?? Nebo je to 50:50 šance??? Díkys za Vaše příspěvky.. |
|
|
iced |
ještě fotky toho co opravdu mám doma.. |
|
|
papírek |
me to spis prijde na prcana smaice ne uplne..ale trochu prcla...a zacly se tam tvorit seminka...jinak ja si myslim z vlastni skusenosti ze z hermouse vetsinou zase hermous...tak se to stalo i me musel jsem vyrvat par kytek co byly ze seminek z hermouse..ale kdyz ty koule pravodelne peclove otrhavas tak by se to nemuselo prcnout...myslim..kdyztak nekdo opravte..zatim cuzZz |
|
|
iced |
Jo, díkys, jinak je to kočka - purple power.. Je jediná z 10 semínek a ještě tohle :( |
|
|
BlackStar |
Když jsme měli hermáče tak to stačilo dvakrát otrhat a už se tam koule netvořily. Teď mám 2 Papaye a je mi zatěžko se jich zbavit, tak si dám tu práci a otrhám to. |
|
|
Pepiik |
:D :D měl jsem několikrát hermáče a jen 1 z asi 5 pokusů se mi to podařilo vyvrabčit všechno!! z ostatních se na mě smálí už jen dětské semínka:(! |
|
|
wasco123 |
Ked sa dobre kastruju tie hermace tak je s toho vyborne kurivo. No aspon u mna uz koncom jula som na hermacoch slusne sisky a bolo mi to luto odtrhnut. Ako pise BlackStar tak po 2 az 3 vykastrovani sa tie gule uz prestanu tvorit lebo uz bude sklizen. |
|
|
booboo |
Ja mel v mistnosti 1 hermace a "oprcal" mi skoro vsechny kytky. Jestli uz se z vacku sype pyl a mas ve skrini vetrak, pak asi neni o cem pochybovat... Bohuzel. Dej ho ven, treba jeste neni pozde. Ale i tak to nebude k zahozeni... :-)
Tak hodne stesti... |
|
|
iced |
Větrák jsem už dala pryč, je tam jen pasivní přítah a větrák u odtahu, ten uvnitř jsem již vyndala ven - radši - ono už by se to nemělo stihnout, příští týden mám slízet?? tak snad se to už neoprcá, nechci s tím hýbat kvůli pylu.. |
|
|
V1ck |
zdar mel sem hermace ve skrini - budhu jedine seminko sem mel a zrovna to byl hermac , zpocatku sem byl nasrany jako prase ale horsi to bylo az po sklizni kdy sem zjistil ze kurivo proste nefunguje-moc oprcane jediny plus co z toho byl je ze ted pestuju ze semen ktere oplodnil ten hermac a vypada moc dobre;)
sak kouknete na moje fora , hermace rovnou zabijet nepestit! peace |
|
|
Edgaros |
Já letos dva, jeden šel pryč hned jak se objevily a toho druhýho zkusim uhlídat . Na pole chodim jednou za 3-4 dny tak to snad uhlídám no, ale jak se toho objeví víc tak bude mlíčko.... |
|
|
iced |
No díkysk, půjdu se podívat a nějjak to vyřeším.. Máte někdo fotky vašich herm?? abych mohla porovnat? Dík |
|
|
booboo |
Fotky nemám, ale poznal jsem to i jako naprostý začátečník. Prostě nadherný palice (možná nejhezčí kytka) a pod nima váčky se žlutým pylem. Co se týče výsledku, tak jde podle mě spíš o množství. Když je hodně semen, pak je zákonitě o to míň huleni... :-( Měl jsem Shivu a Skunk od Sensi Seeds a rozhodně si na kvalitu nestěžuju. Příště si dám ale větší pozor... Čau booboo |
|
|
wasco123 |
Zdravim, no tak skusal niekto ci seminka z hermousa su dobre alebo zle? No mam hermousa ktory sa uz sam oprcal a teraz neviem ci ho mam skosit a rychlo zhulit, alebo pockat na semena. Lebo ak s tych semien nic nebude tak berem kosak a... vopred dik a huleniu zdar |
|
|
Drsnejmuzik |
vytrhni a uvař dobroty ;) |
|
|
wasco123 |
Ked mas dobry model, tak trhaj, trhaj tie gule. Toz i ja som chcel vytrhnut (mam ich 4 hermace). Ale som dosiel k zaveru ze tie 4 hermace su fakt specialitky, tak ich chodim otrhavat a zrazu sa aj tie gule prestali tvorit. Mozno ze par guli prasklo, ale aspon budem mat na druhy rok s toho modelu niejake semena, ked budu potentne. |
|
|
TH! |
Mě před týdnem přešla kytka na květ a včera sem si všiml koulí..:vampire:ale je jich málo,tak sem dneska vzal skalpel a byla operace.O moje kytky mě zas tak nejde,stejně sem je nechal oprcat,abych měl semínka,spíš de o to,že soused má taky kytiz,tak aby neměl od mých holek oprc..
Tyhle semínka byly od začátku prokleté.Deset kytek mě zmrzlo, pak když sem si dal jednu do květináče,tak se z toho po dvou měsících vyklubal samec(měl tak metr)tak sem si nasadil novou kytku,ta se ale zasekla a teď když kvete,tak je to hermouš..ale co,aspoň mám zábavu.. |
|
|
wasco123 |
for TH!: chlape, asi ti to niekto zavidi ze sa ti to nedari |
|
|
TH! |
To wasco123:ale ono se to docela daří..jenom tady ten model se mi nedaří.Ale zbylé kytiz jsou skvělé.Založim o nich thread,ale až budu mít foťák.teď to asi nemá cenu..tak za týden by mohl být,tak potom se pochlubím;) |
|
|
wasco123 |
No v seedbankach sa niektore modely oznacuju ze: "pre zaciatocnikov", "pre pokrocilych", "pre skusenych". Asi este budes musiet sa trocha dotiahnut na ten model ;-) |
|
|
TH! |
to je no name..ale je pěkná,až na to že je to hermouš..ale vzledem k tomu jak byla dlouho seklá,tak vyjela dobře.já su spokojený:) |
|
|
C00l_D@e |
Ja jsem taky vcera objevi na zahradcel hermace, ale byl fakt docela zajimavej. Celou dobu jsem si myslel, ze je to samicka a vcera jsem si ji mrsku jednu prohlizel a normalne mela jednu samci vetvicku, proste vetev a na ni jen samy samci kvety, ale nikde jinde na ni koule nejsou, tak jsem ji tu vetev amputoval. Sice ta kytka nic moc neni, je asi 3x presazovana, ma asi jen 1 m na vejsku a je uz dost dlouho rozkvetla (zacala nejak brzo kvist, asi tak v cervnu a tak moc neroste a porad spis jen kvete, ale nejaky brcko z ni snad bude:) ) |
|
|
wasco123 |
Dost, na druhy rok vsetky hermouse sekam. Teraz som prisiel z policka a proste aj presto ze som to kastroval tak to je oprcane. |
|
|
Dr*Skunk |
ja som mal par tých kvetov otrhal som ich a už to viac neratie je tomu už mesiac on tych kvetov a preto myslim že už to ani kvitnuť nebude_! |
|
|
|
Lidi tak ja se letos na hermaču malem nechal spalit :-( Měl jsem leto jediny kyti a zezačátku vypadala jako samice ale jak se objevovaly koule tak jsem si byl 100% jisty že to je samec. Jen tak snudy jsem usušil jednu palici s toho a jak jsem ji pak zhulil tak jsem nechapal fakt huste stavy. .. Chut taky vyborna :-) ale musim si sehnat vic informaci o hermačovi. Jsem vul no že to ještě nerozeznam |
|
|
Kellogg |
cus,ctu a ctu ale stejne sem se poradne nedozvedel jak to se semeny oprcane hermacem,teda myslim to tak,docetl sem se tady,ze se bavite casto jen o semenech na te rostline,kde jsou samci i samici kvety,ale me by zajimalo jak to bude se semeny na jine kytce,napriklad z rizku ze 100%matky(vsiml sem si par nazou: napr.ze to bude feminizovane seminko,nebo to bude hermafrodit ci samec) jak je to doopravdy?mate nekdo zkusenosti?
dekuju |
|
|
Eloren |
Chlapi dotaz ... na svem poli jsem objevil mezi 5 samicema jednoho herouše....ale nasel jsem vseho vsudy jen dva trsy váčků... ten dotaz zní stačí když ty koule orvu ( jako jsem už udělal) ? nebude se pyl šírit dál ? ... myslím, že jsem to s kamarádem odhalil docela v pravou chvíli a že nedošlo k opylení všch kvítekk ... |
|
|
Edgaros |
Já snad s úspěchem kastruju a jsem rád,že sem ho nevytrh, protože vypadá fakt solidně a ta vůně ooooo . Samčí váčky se už skoro přestaly dělat a teď už jenom houstnou salámky. Samozřejmě nějaká semena tam mam, ale to nevadí není to tak strašný. |
|
|
krivkin |
někde to tu je, že semínka z hermafrodita nejsou po genetický stránce nic moc - je to podobný jako kdyby spolu měli děti brácha a ségra....taky z nich budou časem dementi :crazy:
Původní příspěvek od Kellogg
cus,ctu a ctu ale stejne sem se poradne nedozvedel jak to se semeny oprcane hermacem,teda myslim to tak,docetl sem se tady,ze se bavite casto jen o semenech na te rostline,kde jsou samci i samici kvety,ale me by zajimalo jak to bude se semeny na jine kytce,napriklad z rizku ze 100%matky(vsiml sem si par nazou: napr.ze to bude feminizovane seminko,nebo to bude hermafrodit ci samec) jak je to doopravdy?mate nekdo zkusenosti?
dekuju |
|
|
|
Eloren |
Původní příspěvek od krivkin
někde to tu je, že semínka z hermafrodita nejsou po genetický stránce nic moc - je to podobný jako kdyby spolu měli děti brácha a ségra....taky z nich budou časem dementi :crazy:
|
n jasne ... ale byli oprcany jeste 2 slecny tim hermousem .. sememna z hermího pujdou .... nevím kam.... :-D |
|
|
krivkin |
jestli špatně vidíš, já jsem odpovídal na příspěvek kelloga...
Původní příspěvek od Eloren
n jasne ... ale byli oprcany jeste 2 slecny tim hermousem .. sememna z hermího pujdou .... nevím kam.... :-D |
|
|
|
Eloren |
Původní příspěvek od krivkin
jestli špatně vidíš, já jsem odpovídal na příspěvek kelloga...
|
hmm aha ... myslel jsem že se odkazuješ na něčí příspěvek .... sry |
|
|
krivkin |
když urveš samčí květy, pyl se už nemá z čeho šířit, ale otázka, jestli už to neoprcali...
Původní příspěvek od Eloren
Chlapi dotaz ... na svem poli jsem objevil mezi 5 samicema jednoho herouše....ale nasel jsem vseho vsudy jen dva trsy váčků... ten dotaz zní stačí když ty koule orvu ( jako jsem už udělal) ? nebude se pyl šírit dál ? ... myslím, že jsem to s kamarádem odhalil docela v pravou chvíli a že nedošlo k opylení všch kvítekk ... |
|
|
|
Azyr |
Zdravim, chtěl bych se optat jestli je nějak možný aspoň z části předejít tomu, aby z kytky byl hermouš. Loni sem měl řízky a 10ti ji 8 byli hermelínové...řek sem si nu což stane se. Tak sem si letos objednal semínka z holandu....všechno šlo supr, kytky jako blázen a najednou zase hermové, letos jen 2, ale zrovna ty největší pecky. Tak sem si řikal, jestli něco nedělám špatně. je jasný, že něco má ta kytka v sobě geneticky, ale spíš by mě zajímalo, jakej vliv na to má PH, nebo jiný aspekty....který mě teda zatim nenapadli:))...díky za radu!!! Nerad bych to měl zase příští rok. PEACE |
|
|
|
určitě na to má vliv ph vody,kterou zalejváš:D |
|
|
Hanizek |
Když je kyselá půda, tak je větší šance na "hermelína". Jinak už to tu všechno je - stačí hledat! |
|
|
paepek |
ja sem hlavne nevidel jeste kdyz mam hermace jak poznam ze to je seminko a ze to neni kvet? ma to jinou barvu? nebo jak se to poznava? je to tvrdsi nebo jak to je?nebo se tvori jinde nez kule? jinak letos sme s kamosema nechavali vyklicit celkem asi 70 seminek vyklicilo jich 50 z toho 20 chciplo ze byli naky slaby zbylo jich 30 a z toho bylo tak 5 samcu a 10 hermacu ne-li vic...jinak ty hermaci...kdyz na ne je cas date si s kazdou kytickou tak aspon 15 minut zalezet poradne prohlidnout kazdej den i maly kvitky otrhat tak jak to delam ja tak si mylsim ze zadny seminka az to dozraje mit nebudete....kdyz je ale kyticka vic samec nez samicka vyrvat nebo dat mimo kyticky aspon kilak dva...aspon sou pak seminka...takhle sme to letos udelali taky:) |
|
|
Calzone |
Asi z 6 kytek na balkóně jsem měl 5 hermáčů. Kdybych je vytrhl, tak mi toho moc nezbyde a říkal jsem si navíc, že nemůže být takový problém to uhlídat, když na to stejně 10X denně čumím. Ostříhal jsem teda samčí pupeny a nové se "nezačali objevovat" a kytky šly vesele do palic.
Najednou jsem si všiml, že se na všech palicích začíná dělat kupa semínek a našel jeden vykvetlý kvítek. Asi po 14 dnech dneska další pěkně skrytý.
Ohlídat by to na tom balkóně asi šlo, ale kytky by se museli každý den větvička po větvičce prozkoumávat a kytkou otáčet a zkoumat jí tak ze všech stran, úhlů apod.
Napadá mě docela zajímavá otázka, nebylo by lepší ty rodící se semínka odstříhávat aby do nich kytka nedávala zbytečně moc energie? |
|
|
|
tak teba můj thread, ker 2007 / santa maria skunk 1. to byl hermafrodit, ale staral jsem se a obiral koule.. ted, pred sklizni jsem stipnul palicku 10G jako vlhkou. a na jednu sisku jedno seminko, zanedbatelne malo:)) myslim ze je to pohoda, hermous nevadi, jen mit ke kyti staly pristup a semtam zajit obrat koule. |
|
|
|
ikdyz cistokrevna samice je 100procentni pohoda ze:-)) tomu se nic nevyrovna |
|
|
paepek |
podle me do seminek jde mrte...kdyz si vemu kdyz sem hulil nakej oplodnenej kousek tak to nebylo moc zhulujici ale taky asi zalezi na kazdym druhu seminka(modelu) |
|
|
|
|