Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Nebula, Blue Apollo, GWS, Sweet Tooth #3, SCROG za pochodu :-) - Klikni zde pro originální téma
Zelenáček
Zdravím všetkých growerov :-)
Založil jsem si doma takovou miniaturní ganja farmu, a protože stihnu akorát jednou sklidit a budu toho muset na čas nechat, dělám všechno sice s láskou, ale jenom provizorně.

Začal jsem tím, že jsem si zběžně prošel Encyklopedii Groweriku, abych v obchodě nevypadal jako blbec, a zašel si do Delvity koupit čtyři řádně prorostlé řízky marihuany.

Následně jsem v Bauhausu koupil 2 m montážní lištu na kabeláž, flexo šňůru, 12 m dvojlinky a spínací hodiny, v zahrádkářských potřebách ve Střešovicích čtyři květináče 18 cm, kokos, keramzit (ten nejmenší), 2m netkaný textilie, zavlažovací systém Tropf Blumat (hádej kolik kusů) pro pokojové rostliny, svazek tenkého bambusu na SCROG mřížku a AB Extrakt jako levnější náhradu pythaminu. V growshopu pak ATA Organics Grow-C, Bloom-C, Flavor a k tomu Advanced Hydroponics Micro (mikroprvky a PH pufr). Jako osvětlení na květ ještě trochu víc vysokotlakou 100W sodíkovou výbojku, na růst pak 4x zářivku Osram Dulux 954 24W a elektronický předřadníky (kvůli bezpečnosti), všechno u Ereky. V GM Electronic pak ventilátor Sunon 12V 90 mm s ložisky MagLev a krytím IP 5.5 (proti stříkající vodě, vypadají ale stejně jako ty normální, až na popis na nálepce). Skříň jsem zatím nesehnal, zato jsem v bazaru s nábytkem na Libeňáku dostal rozbitý nově vypadající domácí solárium Philips s šesti UV zářivkama, takže se budeme s holkama v zimě opalovat :-) Skříň nicméně bude mít zhruba (š x h x v) 90 x 50 x ??? a pojedu v ní SCROG na ploše 40 x 80 cm. Možná ji udělám taky z montážních lišt a netkané textilie, to ještě musím promyslet z hlediska ceny a požární bezpečnosti.

Protože mám čtyři různé modely a každý poroste trochu jinak, mám v plánu vyrobit po vzoru pana Scrooga Mobile SCROG, kytky pěstovat normálka volně v pokoji a do skříně je dávat postupně, až je budu chtít přepnout na květ. Samozřejmě vůbec netuším, kdy mám kterou kytku přepnout, takže budu postovat obrázky jak to dá-li Aláh roste a prosím o rady a komentáře.

Stavbu konstrukce pro zářivky jsem zahájil v 19 00 odpálením dýmky míru. Abych neztrácel potom zbytečně čas, naložil jsem ještě tři brikety kokosového substrátu do velkého hrnce s vodou a v půl osmé začal. Z pocínovaného "konzervového" plechu (našel v práci) jsem nejprve vystřihl čtyři obdélníky tak akorát pro jednotlivé zářivky, vzadu jsem vždycky nechal další obdélníček na přidělání k montážní liště, otřel od krve a zakulatil nebezpečné rohy a plechy jsem ohnul do tvaru stínítek. Lištu jsem nařezal, provrtal, přidělal patice a stínítka, zadrátoval, vyzkoušel, jednotlívé díly slepil k sobě patexem, trochu si s tím ještě pohrál a výsledek viz. fotky. Hodiny ukazovaly něco po jedenácté.

U lepení je hlavní nešetřit, být prase a lít ten patex všude, samozřejmě pomocí tavicí pistole a samozřejmě dovnitř, kde to není vidět, taky hodně pomůže mít mrazicí sprej (prodávají v GME), aby to rychleji tuhlo. Možná by to drželo i epoxidem, nevím. Zapojení elektriky je každopádně lepší vyzkoušet ještě před lepením, pak už se do toho normální cestou nikdo nedostane.

Kokos a keramzit na substrát jsem chtěl nejprve propláchnout pořádně horkou vodou, abych je zbavil nečistot. Bohužel, nabobtnalým kokosovým briketám začal být jejich hrnec malý, zašprajcovaly se a aniž by se rozpadly zabraly celý jeho objem. Když jsem je konečně dostal ven, bylo půl jedné, já měl kokos úplně všude a sousedi měli těsně před infartktem. Na dno květináčů jsem dal netkanou textilii, na ní keramzit, na něj kokos a keramzit v poměru tak 4:1. Zasadil jsem řízky, šoupnul pod zářivky, jako rezervoár vyhrabal 5l soudek od piva, který jsem pro začátek naplnil odstátou vodou (voda i substrát mají PH trochu míň než šest), zapíchnul do květináčů zavlažovací kolíky, kyti postříkal hodně zředěným AB Extraktem, trochu poklidil, dal sprchu, pokochal se, pochválil se a odjel do práce. :-)

Teď mi ještě zbývá přidělat k jednotlivým květináčům mřížky na scrog, instalovat větrák, na konstrukci na zkoušku natáhnout tu netkanou textilii, abych to mohl schovat kdyby přišla návštěva, pošéfovat skříň na kvetení a je to. :-)

Mějte se fajně a ať to roste :-)

Zelenáček
Zelenáček
thalos: Díky :-)

citace:
Původní příspěvek od thalos
...já bych možná dal ty zářivky (stínidla) těsně vedle sebe a kytky pod to do čverce 2x2 - byly by líp osvětlené. ale na to je teď už pozdě...[/B]


Jenom co to dodělám tak nad každým květníkem bude mřížka 20 x 40 cm a z toho stejně nesestavím nic jinýho než 80 x 40 cm plochu, tak jsem dal ty zářivky takhle.

Docela mě překvapilo, že mi to doma roste dva dny a už se mi po kytkách poflakujou takový ty malý mušky, a vůbec je tam kolem toho nějak moc živo. Zjistím čím a jak a provedu preventivní chemický postřik.

Včera jsem přidal do vody první dávku hnojiva, koncentrace zhruba čtvrtinová oproti doporučenému dávkování. Vidím ale problém - z kokosu se odpařuje čistá voda a hnojky v něm zůstávaj - nebude se postupně zvyšovat koncentrace hnojiva v substrátu, až to nakonec ty kytky zabije? Moh bych zbastlit primitivní EC metr a zkalibrovat ho v roztoku s dvojnásobnou, optimální, poloviční, čtvrtinovou atd koncentrací hnojiva, přímo na míru, ale ze substrátu toho asi moc na měření nevyždímu. No, zkusím to a dodám foto.
petas00
vychytaný
Šlajs
Dej vědět, jak stíhají zavlažovat. K+


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma