Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Teplotni stres pri 26 stupnich? - Klikni zde pro originální téma
Mr.Proper
Nejdriv v cem, pod cim a kde pestuju:
v cem: 54% substrat B, 24% Lignocel (kokos), 7% Vermikompost (zizalky) a 14% perlit
pod cim: 400 W sodik cca 45 cm nad kyti
kde: v pokoji, ne ve skrini, cili velmi dobre vetrani a udrzovani teploty
co: ceska ganja, noname
kolik: 12 kyti

Problem: zloutnuti postrannich okraju listu. Podle TommyBoye to presne sedi na teplotni stres. Ty okraje listku jsou zlute u skoro poloviny kyti a to presne podle obrazku z TommyBoyova threadu „Vzhledove zmeny na kytkach“.
Kytim je dneska presne 10 dnu, jsou uz dva dny presazeny z raselinacku do 7 litrovejch nadob. Zmeny na listkach se objevily pri devatym dnu. Zatim nehnojim.
ALE: teplotu udrzuju na prumerne 26 stupnich, malokdy to jde pres. V noci je to o cca 10 stupnu mene. Muze se jednat pri teto teplote o teplotni stres?
Jediny co me napada je to, ze seminka jsou z ganjy pestovany venku, v „drsnejch“ podminkach dvorku malebneho jihoceskeho staveni. A ze teda chtej mensi teplotu. Ale to se mi nezda...

Je to muj prvni indoor a tak jsem trochu vyplesklej. Prosim o radu a moc dik.
sativa
nebylo by lepší si sehnat nějaká kvalitni semena nebo řízek? - když už budeš platit elektriku za 400W ať máš jistotu
smokiee
Tvym problemem by mohlo byt prehnojeni nebo nedostatek dusíku. Jestli to je u spodnich pater tak je to málo dusíku. Jestli to de od okraju a je to všude (muze i hnednout) je to přehnojenim. Napis jak a cim hnojis (jestli vubec).
Jinak ja mam ve skini nejakou outdoor ganju a roste fakt skvele takze modelem to asi nebude.
Mr.Proper
to sativa: urcite by bylo lepsi nasadit nejaky dobry seminka. Ale jedu svuj prvni indoor a nechtel bych hned zprznit nejakou vdovu. Chtel jsem se to nejdriv na cesky ganje naucit, abych si u vdovy neuriz ostudu. No a ta cena za elektrinu - tak holt platim skolny.

to smokiee: no prave ze jeste nehnojim. Jsou to zatim maly batolata, tak je nechci vydesit. Oni nemaj jeste ani patro. A dik za povzbuzeni, ze outdoor jde i ve skrini.

to lee: myslis, ze ten teplotni vykyv je velikej? Ale vsude se pise, ze na noc ma teplota klesnout o 10 stupinku. A ja se to snazim dodrzovat.

DIK
sativa
no jestli nemaj ještě ani patro a už sou na tom blbě tak to fakt nevím čím by to mohlo být, fakt by bylo lepší rovnou něco kvalitního, i když začínáš, tak pro tebe bude lehčí WW, protože je pro indoor a ne kytka, která je pro outdoor, je zvyklá na úplně jiný podmínky a roste třeba 3 metry....nebo by chtěla, zkus nad tím popřemejšlet
weeno
To Lee - No nezlob se na mně, ale těch 26 stupňů ve dne a 16 stupňů v noci je teplota přímo ideální pro indoor, já nevím kolik máš stupňů ve skříni Ty, ale můj teplotní výkyv je 27 stup. den a 14 stup. noc - roste to absolutně nádherně ( a ne poprvé ). Pokud vím, tak problém je právě naopak, když Ti teplota za světla přesahuje 30 stupňů.
To Mr. Proper - fakt je, že svítit na no name je blbost, pokud nemáš elektriku zadarmo - ale tím si asi každý z nás prošel. Příčiny toho žloutnutí listů hledej jinde než v teplotě, co takhle Ph, nebo nějakej parazit, případně špatná voda. Pošli mi do fotku těch kytiček, uvidíme.

[Edited by weeno on 08-02-2002 at 11:58 AM]
Mr.Proper
weeno: Jo fotky bych moc rad poslal, ale me pred casem ukradli fotak (mimochodem hodne dobrej a drahej) i s objektivama a bleskem a ja jsem se od ty doby nezmoh' na novej a nak jsem do foceni ztratil chut.

to all: Tak nevim cim to mohlo byt, ale na novejch listkach se to uz neobjevuje. Musim zatukat, tuk, tuk, tuk.
Bylo to jen na tech prvnich listkach (po deloznich) a dal nastesti nic. Nic jsem s tim nedelal, zalejval stejne, teplota stejna. Na tech prvnich listkach to je porad.
Napadaj me dve vysvetleni:
1] bud to byla nejaka reakce na presazeni z raselinacku do vetsich kvetinacu

2] a nebo (a to se mi zda divny) je mozny, ze kdyz koreny prorustaj skrz raselinovej predsazovaci kvetinacek, tak nejak reagujou na nahle vetsi mnozstvi raseliny?

Jo jinak to presne vypada jako tady - obrazek Teplotni stres:
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=1520

No kazdopadne diky a snad to bude v poho. A dam vedet, jak dopada outdoor pesteny uvnitr.
kuba
dej naklíčit ty semena vodemě a přidej si to tam.(aspon pár)
Na tý ganje se sice natrénuješ a nebude to tolik bolet když neco pokazíš,ale chtělo by to aspon nejakou odměnu za vinaložené úsilí.Nemyslíš?
K+ za to školný,moc mě to bobavilo
TommyBoy
Mozna to byl nakej teplotni vykyv, anebo tipuju na pH, ale to uz si slysel od ostatnich...

Jinak: Ser na ceskou ganju (taky sem s ni zacal), a i za cenu napr. 1000 Kc si sezen rizky nebo semena na INDOOR fakt se to vyplati... VER MI.
T.
Mr.Proper
No jo, co mam s vama delat, ze jo?
Kdyz ona ta ceska ganja tak krasne roste... hmmmm.... a kosati, a patra ma uz tri az ctyri a tak 3 cm od sebe.... ted jsem jednu zastrih, buuuuu, ja je nechci vytrhat, buuuu.... po problemech ani vidu a slechu, tuktuktuk, ach jo.
No jo, ale asi cast prece jenom popravim a dam tam tam jejich aristokraticky kolegyne von Holland, ted se mi naskytlo par moznosti neco rizecku sehnat.
Ted si pujdu sehnat cerny oblek a smutecni pasku a az ten hrozny cin spacham, tak si za trest vecer nedam ZADNYHO SPEKA!
A pujdu spat. A ve snu me budou honit obrovsky kytky, ktery az zjistej ze jsem samec, tak me sejmou.
Tak.





Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma