Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Nechtěné LEDky - Klikni zde pro originální téma
jestedman
Zdravím velectěné growerstvo.

koupil jsem si na otah větrák (myslím že ten http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37817). nainstaloval jsem ho. a chci se zeptat. Větrák má v každém rohu jednu bílou diodu. Může čistě teoreticky bílé diodové světlo ohrozit moji periodu. Tzn. nebude světlo kytičkám v noci vadit?

Podle mně ne, ale potřeboval bych jistotu, jinak to budu muset oizolepovat.

díky za rady
pozitron
Tie LEDky odstran, pre istotu. Sice pravdepodobne nebudu mat silne pokryte spektrum na ktore kyti reaguju, ale aj maly zablesk moze sposobit hermafroditizmus (tak som sa docital). V horsom pripade sa za nimi budu v noci kyti strasne tahat. Takze prec s nimi!

Myslim ze izolepa nepomoze, tak ich odspajkuj, alebo normalne odcvakni. Cinnost ventilatora sa tym neovplyvni. (keby nahodou ano, mozes ich naspajkovat naspet).

Edit: krasny vetrak ;)
jestedman
pokud mi to ale neohrozí periodu, tak by to nemělo mít žádný vliv ne

likvidace asi problem nebude. jen sem si říkal že je vcelku interesantni, když tam ty bilý ledky jsou, protože by mohli osvětlovat skřín v noci, pokud bych tam chtěl něco řešit. ale právě nevim jestli kytka reaguje na bílé monochromatické světlo

pozitron: dobře vypadá to na to že je odstraním, ale mám dojem že jsou zalitý v plastu toho větráku, takže dostatečné omotání černou páskou se mi jeví jako schůdnější
pozitron
Jak tak pozeram na tu konstrukciu, tak je cela z plastu a tymi ledkami sa cela presvecuje. V tomto pripade ako "dostatecne omotani" pomoze natretie celej konstrukcie ciernou farbou, vcetne LEDiek. Alebo odstrihnut privodny kablik k tym LEDkam, co sa mi javi o moc jednoduchsie. Ani nemusis vetrak rozoberat. LEDky by maly byt vsetky 4 napojene na 1 tenky dvojzilovy kabel ktory imho nebude problem objavit. Staci ked v nom prerusis 1 drat a obmotas preruseny koniec izolackou.

edit: len prosim ta nestrihaj napajaci kabel ventilatora, to bi sis dal :D

Inak ked chces prilezitostne svetlo na to aby si obsas v noci videl na kyti, zozen si zelene ledky. Na tie by kyti nemali vobec reagovat; snad sem niekto zdatnejsi napise kolko nm maju mat.
Co?
imho. myslim si taky, že by to vadilo....byl by to akorat stres...teoreticky by neměla vadit zelená....ta nestartuje fotosyntézu....

edit:ups...pozitron mě předeběhl :mutant:
ledky odstran,
kytce v noci vadi pri kvetu i svetlo svicky! a ta ma minimal efektivitu!!

Jinak doporucuju odpojit led, a vodive spojit. LED ma maly odpor, takze bude lepsi to propojjit, mohlo by to s necim souvicet.

PEACE
pozitron
Pozor na to. Niektori vyrobcovia zapajaju LEDky paralelne so statorom ventilatora, ini zasa do serie - kvoli malemu odporu LEDiek.

Doporucujem najprv LEDky odstrihnut, a az potom keby nesiel vetrak, tak ich vodivo spojit. Ak by totiz boli LEDky zapojene paralelne s ventilatorom, ich vodivym spojenim SKRATUJES napajanie na zdroji.

Imho bad idea :angel:
WhiTe
jestedman: taky bych je asi oddal.... nemuselo by to delat dobrotu
btw bile svetlo nemuze byt monochromaticke protoze to je slozenina z e vsech barev, proto na ne kyti reaguji

pozitron: klasicka zelena ma tusim 555nm


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma