Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
čaj z konopí ? - Klikni zde pro originální téma
greenjerry
hledal, nenasel tak se ptam znalcu ...

kamarad mi tvrdil ze si udelal cajicek z ususenych listu marihuany a ze byl zmastenej ... ja sem mu tvrdil ze to je blbost protoze voda (i kdyz horka) na sebe nebude vazat THC a ze to nejlepsi z toho zplachly dohajzlu. Muze nas nekdo rozsoudit a popripade mi napsat nejakou chytrou vetu proc to nejde ? Dik
Marihouba
caj z konopi je dobra vec, ale nezmasti te to !. tudiz si mel pravdu a ste rozsouzeny. Kdybys tu krapet hledal, tak se dozvis ze thc se rozpousti v tucich (napr. mliko :) ) a ne ve vode,.. takze pokavad ty listy potom nesned tak zmastenej bejt nemoh
IcanLearnUgRow
zdarec , kamarad vi prdlajs a a ty jsi mu tvrdil pravdu THC se muže rozpouštet akorat na tuk nebo alkohol vetšinou......... takže přesne ty listy co zustaly se zbavily akorat chlorofylu a nakej jinej sraček a thc v nich pořad zustalo :-(( jediny z čeho moh bejt zmaštenej jsou hnojiva , ale to je jina zmaštenost :D:D
FlickerBird
konopný čaj jsem zkoušel (pár listů vyluhovat v hrnku horké vody) a moc mi nechutnal i když mi konopná chuť jinak nevadí... znáte nějaký jiný způsob pro chutnější čaj?
Young.Buck
Ja sem taky zkoušel čajiček a zmastit se z toho fakt nejde je to spiš jen tak na chut a nechutna to vubec špatně..ale ja sem třeba slyšel že čajiček z Palic to už pry je něco jineho
greenjerry
no a kdyz v tom budou palice tak to zmasti, asi vim ze je tucet jinych zpusobu jak efektivne "puknout" ale teoreticky to muze mit z palic nejaky ucinek ?
Lahvan_FlaskiCZ
citace:
Původní příspěvek od greenjerry
no a kdyz v tom budou palice tak to zmasti, asi vim ze je tucet jinych zpusobu jak efektivne "puknout" ale teoreticky to muze mit z palic nejaky ucinek ?


ne, viz příspěvky výše. :rolleyes:
greenjerry
jeste podotykam ze jsem se docetl ze thc se uvolnuje teplem, a vaze ho na sebe jen tuk a alkohol ... ale jestli treba to teplo z te horke vody nemuze take nejake to THC uvolnit, zase kdyz sem delal mlicko tak sem to sparil horkou vodou abych to dostal od toho zeleneho barviva tak mi bylo divny ze by se to delalo kdyby se tim to THC uvolnovalo ;)
impozant
no my sme to s kamosom skusali, sme si dali po jednej siske do caju ale nic to nerobilo, mozno u tvojho kamosa to bol len placebo efekt.
clandestino
Time: A jen to dobre chutna nebo to i zmastuje?
Greenjerry: Nekde sem cetl, ze kdyz si nejakej vul udela caj z fakt dobryho modelu, tak se pryskyrice splachne a zustane ve vode, takze je to pak stejny jako bys to sezral. Takze kamarad se trochu zmastit mohl.
clandestino
Time: dik za tip, stonku je ted dost a aspon bude neco na suchou hubu po zahuleni :-)
kostě
čaj z listů jsem taky skoušel, ale moc mi to nechutnalo. tak jsme to s kámošem zdokonalili, do nornálmího čeje z pitlíku podle mně je nejlepší nějakej zelenej čej či nějakej podobnejpůlku vysipat a dosipat to listy z ganje, zašít jehlou a je to.
Frisbeeman
Zdrawim! Taky už sem slyšel historky o konopných čajích a napadla mně jedna wěc:
Nejsilnější účiná látka v ganje je THC,ale co ostatní účinné látky? Nerozpouští se we wodě? Oprawte mně pokud walim nějaké chujowiny... :)
greenjerry
To uz me taky napadlo, caj z konopi sice nebude zmastovat, ale bude mit jine latky blahodarne pro telo a tak to nebude uplne bez veci ;)
třeba třísloviny...

cituji

http://bylinky.kvalitne.cz/bylinky/trisloviny.htm

Jsou to chemicky rozmanité látky. Pomáhají proti krvácení, průjmům, proti nadměrnému pocení a zmírňují působení některých jedů. Mají i protibakteriální a protivirový účinek. Jsou obsaženy např. v borůvkách, trnkách, jahodách, dřínkách, v ořechu vlašském, ostružinách, brusinkách, v listech yzopu, tymiánu, šalvěje apod. Mají stahující účinek na pokožku a účinek protizánětlivý.

http://www.maximvs.cz/slovnik.php?id=51

Ve vodě rozpustné látky vyluhované z třapin, semen a slupek hroznů, jiné ze dřeva dubových sudů. Jsou významnou součástí složení vína, ovlivňující jeho charakter a trvanlivost. Ve větší konentraci chutnají trpce, svíravě.

http://www.priroda.cz/slovnik.php?detail=659

Skupina adstringentních (vzlínavých, stěhujících) látek obsahujících fenolické sloučeniny, které se vyskytují v rostlinách a jejich vlivem je rostlinný materiál většinou méně stravitelný (vyskytují se v kůře nezralých plodů).

_____________________________

ale stejně si dám rači zelenej čaj:p:
greenjerry
no jeste me napadla jedna spekulace, mnohokrat se mi stalo ze treba na kolejich kdyz sem si varil caj z konvice, byly videt na hladine mastna kola, asi mastnota z hrnicku a nebo konvice, tak ale to je opravdu spekulace jako krava :D
ikary-san
No čaj z konopí vůbec nic nedělá, ale je to ňamkatý a zdravý:)
Frisbeeman
práwě mě napadla další wěc: když si člowěk uděla čaj z HUSTĚ obsypaných pálek,tak se mu sice možná THC na nic nenawáže,ale wypije společně s čajem i krystalky THC... :)
pan.zzz
Ted sem si dal cajcek ciste z palic, chutna to fakt lahodne, ale musel sem pridat kopu cukru :P. Nevim, ale opravdu by to nezmastilo kdybych tam dal kopu palic??? :(
VLAD II
Moj kamos sa snazil prehovorit zensku v RUSLANDcoffeshope aby mu spravila caj a ona mu to rychlo vyhovorila ze takto sa urcite skankom plytvat nebude...mala pravdu 8)
Mr.BIG.imejl
čaj z konopí....možná kakao z konopí ne?! :-D

thc je třeba uvolnit vysokou teplotou..takže by to také mohl být čaj, který se bude inhalovat... parní nedělní odpoledne a k tomu pára plná thc...nedaleko od ruky je sklenice s ledově vychlzeným mlíčkem, na talířku trůni rohlík s máslem(!) a hned vedle je čokoláda a brandy....nebo vodka

přítelkyně je v baráku a uklízi nebo zrovna suší další kytičky...byl tohle .offtopic ?
pan Muškát
Všechno o čem se dá spekulovat s THC a jeho vlastnostma je neefektivní využití pro psychotropní účinky - pokud to již není nějak dokázáno. (nebo hodně malá pravděpodobnost, že by někdo něco takového objevil - tohle už maj naši předci dávno ošéfovaný)
Siki
je zbytečný se tím zabývat, ale každému podle jeho gusta
Hlava
http://grower.cz/forum/showthread.p...1150#post141150
pancus
na chut je dobrej ale nic neudela ale tak si stech listu a palic udělejte hasch a čaj +hasch
lysina
Nejdriv by to chtelo rozpustit v naky alkoholu např. v rumu no a pak to nalejt do toho čaje..to uz by trochu zmastit mohlo..
Čaj z konopí nic psychoaktivního neudělá (ledaže by to bylo z ultrasilnězhulující rostliny, pak to možná bude mít hodně slabý "in high" - aspoň podle mých informací od lidí, co to zkoušeli).

Každopádně lidi s roztroušenou sklerózou mluví o tím, že jim čaj z konopí výrazně tlumí únavu, takže jsou díky němu schopní fungovat. Dokonce jedna paní říkala, že si poslední konopný čaj musí dát nejpozději do dvou odpoledne, jinak má večer problém usnout, protože je furt aktivní (u eresky je únava snad nejčastější průvodní jev).
ThomasK
Zdravím vyznavače konopného čaje!
Ruku na srdce, je to tak měsíc z5, udělal jsem si konopný čaj, do hrníčku jsem dal 3 paličky trávy (slabší model) a přidal dva stroužky másla! - to z toho důvodu rozpouštění THC v tucích. Všem vřele doporučuji, po 10ti munutáh louhování jsem čaj scedil, a chuť byla velice dobrá taková nasládlá, i to máslíčko dodalo skvělou chuť, a účinek jako tak po hodině jako po pohodovym zkouření. Stav přicházel postupně a stejně postupně odezníval
Peace and Love :)
marie
Chuťově nic moc, ale věřím, že blahodárnej je. Zkoušel jsem i stonky. Taky nic moc. Chceš se zmastit? Dej sklo.
Zlosin*
dneska jsem si takovej čajík uvařil... voněl hnusně a chutnal ještě hůř... zůstanu u kouření :D
Kocour
Povar listi chvilku ve vode s panakem rumuk,
ale ne moc,
aby se ti neodparil vsechen alkohol.
Pridej med.
A mas dobrej konopnej caj.
rodney
ahojte akurat som si spravil čaj s par listov a chcem sa spytať či teda neni možne aby mi to pri tesoch zistily ?? díík
marie
Tipuju, že pokud se THC neuvolní, nemůžou ti ho zjistit. A i kdyby, tak co...? Z toho usuzuju, že nekouříš..
LemonJelly
"Caj" si zvyknem dat s jednym starym dobrym kamosom, ked raz za rok pride z Kanady. Najemno nadrvime 3/4 g, pridame trocha cierneho caju ( ten je ale v tzv. ponozke ) a zalejeme. Cierny caj potom vyberieme, zvysok ( obsahuje drveninu travy ) rozlejeme do hrncekov,
dochutime a dame trochu domacej jablckovice ( dobra nielen na chut ).
Odporucam :D

to rodney: caj ti odporucam robit skor z nejakej "kvetovejsej" sisky. Z listov budes mat tak akurat hnusne chutiaci neucinny vyluh.
rodney
travu nemožem hulit pretože som ,,športovec" a robia mi testy preto by som chcel využiť aspon na čaje... o účinok mi tiež nejde .) tak dakujem za info :)
SK3R0
ja som si minule vyluhoval cajik z listov a nejakych tych zbytkov z palic. chut bola vynikajuca ale nejake high sa nekonalo, co som ani necakal.ma napadlo ze pre vyznavacov cajov z mliekom by sa to dalo lenze ten pomer caj: mlieko by bol mali a tohto "mixu" by sa muselo vypit vela.
KRTEK a KRTINEC
a co kdyz dam do vody maslo a zacnu delat caj ?? ....asi se poseru ,ale budu zmastenej ? HA
Madical-Strains
Ja se cajem lecim a delam ho takhle......

Rozdrtim palicku v drticce 0,30-0,50g , ukrojim tenonky platek masla a zaleju vrouci vodou.
Bez cerneho caje a bez cukru! Cerny caj to dela horky a cukr to zkazi.
Chut vyborna!
Kdo chce opravdu silnej caj a chce byt u toho i zhulenej tak pred drcenim dat na 5 min do mikrovlny ,ne na plny vykon tak cca na 3/4. Ale ohrivat v troube po 1 minute aby se susina nespalila , pak pridat tenky platek masla , zamichat a nechat 15 min louhovat a hrnicek prikryt pri louhovani talirem.
odo
Pokiaľ ten efekt chcete mať kompletný, tak s tým výluhom z paličky zhltnite potom aj vylúhovanú drvinu. Efekt nastane cca po hodine.
Okrem efektu na hlavu Vám to celkom dobre "prelieči" aj vnútorné orgány
crazyben
0,5g platek masla a 5 minut? Fakt to staci na stav? BTW. neni mikrovlnka spis kontraproduktivni... jak palicku zahrejes ucinny latky zacnou mizet, to uz bych teda asi zkusil uz s tim maslem.

Teda caj sem nedelal nikdy, ale maslo jo a to pak bylo dobry do caje... a to byly hodiny a padla vzdycky igelitka spodku a listi. Zas to byl takovej brutus pak ze po dvou cajovejch zickach si byl moc jeste druhej den. Tak sem papal po jedny... v zivote sem se tak dobre nevyspal jak po lzici masla.
Madical-Strains
Na psychoaktivni stav, platek masla a je samozrejme nejlepsi trouba ale tu ja nemam tak ke dekarboxylaci pouziju jako nahradu mikrovlnku.
Ale vetsinou si delam caj nepsycho-aktivni jen maslo a 5 min. louhovani.
Jen aby se rozpustilo trochu THC ,terpenu a dalsich lecivych latek.
To mi na prevenci chripky a rymy a dalsi bezne nemoci postaci.

Jinak kdybych mel bolesti tak sahnu po silnejsi variante. :)
Ocean
citace:
Původní příspěvek od Kocour
Povar listi chvilku ve vode s panakem rumuk,
ale ne moc,
aby se ti neodparil vsechen alkohol.
Pridej med.
A mas dobrej konopnej caj.


Toto znie fajnovo. Neaké tie lístočky tu mám tak asi votestujem. Inak som čajík nikdy neskúšal z tejto byliny.
Xtractor
na jamaice je tradicnim zpusobem uzivani prave caj, ktery uzivaji i tehotne: https://cannabismaven.io/theweedblo...wUelX_CEkKD9ow/
Madical-Strains
Neni to tak uplne jasne , pravdu mate oba dva !

Zalezi jak caj pripravis.

Spravne udelanej caj ....tak do nej patri samozrejme platek masla a 5-10 minut louhovat zakryte talirem aby se rozustily vsechny uzitecne latky obsazene v konopi.

Konopny caj bez masla nebude tak zdravotne uzitecny a dostatecne potentni.

Zhulenost je dana tim jesli delas caj jen ze susenych palic nebo z ususenych dekarboxylovanych palic.
odo
Celkom iné sú účinky, aj keď čaj navaríte zo sušených, nadrvených kvetín a potom tú rozvarenú sušinu vypijete s tým výluhom.
Můžete kľudne skúsiť aj nekarboxylovanú sušinu. Zo začiatku som to nevaril, ale iba sparil na šálku cca 120-150 mg namletej sušiny bez karboxu a to celé vypil. Prišlo to cca za 2 hodiny....
Na zoznam s konopím celkom dobrá metóda. :-)
riskmc
Misto másla bych použil kokosový olrj
Madical-Strains
Jo , to sem taky zkousel .
Caj mel ae pro me fakt hnusnou chut. Ta chut kokosu je sama o sobe dobra ale s konopim me to nechunalo.
Kdezto s tim masle to ma vybornou chut. Nakonec, kazky ma jiny chute. :)
SubFocus
Pánové, hovořil jsem s jedním starým statkářem, který se v bylinkách vyzná a říkal, že na ozdravný čaj jsou vhodné mírně oprcané palice nebo hermáč. Semínka v palicicíh obsahuje tuk, který se v horké vodě začne rozpouštět a naváže na sebe i kanabidoly.

Dává to smysl, protože volná příroda určitě neselektuje konopí na samce a samice. A tak běžně docházelo k oprcu a dalšímu množení.

Jinak pán má přes 60 a užívá konopí jako čaj a masti. Zkoušel jsem čisté listy ze svojí rostliny a bez účinku. A zkoušel jsem paličky se semínkami a chce se mi po tom spát a uvolňuje mě to.

Příroda to dobře zařídila :)
v1e2kpv06o
Ja mel odvar a ten zmastuje brutalne pac thc se tam uvolni, a ja ho pak vypil. Docela me ty ucinky prekvapili.
Spectrum
skusal som ale bez ucinku..
yorkshire
caj som uvaril mame. tak si chvalila, ze ako dobre spala.asi zalezi od odrody. z vecim obsahom cbd asi ukludnuje. chutovo velmi dobry ale ziadne omamujuce ucinky nema. ale inac fajn na spestrenie :)
Doupinson
Čajík taky občas uvařím, ale uvolnění látek do vody není přece efektivní oproti uvolňování látek do tuků jako třeba máslo.. Tím chci říct že mě to nikdy nic pořádně neudělalo :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma