Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Zdražování elektřiny - Klikni zde pro originální téma
Hanizek
Tak co, groweři? Od 1.ledna se má zase zdražit elektřina a myslím že tohle téma se týká valné většiny z nás. Co si o tom myslíte?
Můj názor:
ČEZ měl loni největší obrat ze všech firem v ČR (něco přes 20 miliard!!!!) ale nenažranost lidí (v tomhle případě ČEZ) nezná mezí. Tyhlety věci se podle mě neměly privatizovat ale mělo to zůstat pod kontrolou státu který by určoval ceny energií tak aby z nich měl MINIMÁLNÍ zisk. Ale teď už je na to pozdě. Proč by se to mělo dělat, když ČEZ platí daně a ty se sypou do kapes těm papalášům nahoře?? A bez elektřiny se nikdo neobejde, takže když si nahodí jakoukoliv cenu (sice tohle regulované státem je), lidé tu elektriku stejně potřebujou a ČEZ je u nás monopol. Myslím, že by se nad sebou měli hodně zamyslet.

NASRAT! NASRAT! NASRAT!

Miluju svoji výbojku proto, že má JENOM zkurvených 70w

A co vy? Budete snižovat wattáže?
kafevar
citace:
Původní příspěvek od Hanizek
...
ČEZ měl loni největší obrat ze všech firem v ČR (něco přes 20 miliard!!!!) ale nenažranost lidí (v tomhle případě ČEZ) nezná mezí.
...

Rozhodně nechci obhajovat ČEZ, jenom nechápu jakou má souvislost obrat a nenažranost. Nejsem ekonom, ale přijde mi, že s nenažraností souvisí spíše zisk než obrat.
dejv
to zednikr,tak ty jsi hodně velký dravec.Vidím že se jen tak s něčím nesereš!Když tě někdo napráší tak jsi pěkně vprdeli.
Jeck Herer
No je to celkem na píču... sere mě to protože sem chtěl spíš waty přidávat než ubírat.. Ale asi teda zůstanu u svejch 400w i když provoz neni ňák drahej... Stejně jednou příde,a to zanedlouho :D , upgrade na 600w.. Kick him..
Mr. Figaro
Jojo slyšel sem o tom, elektřina pude nahoru až o 16,9%....což je podle mě docela velkej skok.........ale pro normální domacnosti to bude zdražení jako minulý rok.....kolem 8-9% což zas nějak neni až zas takovej kotel.....ale stejně sou to kurvy.......proč někdy třeba nezlevněj - Já vím žiji v zemi pohádek:mutant::crazy:

Přečíst si o tom můžete ZDE - http://ekonomika.idnes.cz/lide-s-pr...15_ekonomika_dp
gambler
Ja vas indoorove growery mam docela rad:-). Sam in nejedu, ale vlastnim par akcii cezu:-))
Vsem doporucuju snizovat wataze. Posledni dobou se tu na g. ukazuje, ze i pod obyc 100w se da udelat spousty parady.
cru_ci_fix
citace:
i pod obyc 100w se da udelat spousty parady.


.to hey...a potom prides na to ze takych 100Watoviek xes aspon 10x viac... d;o)
Co?
měl jsem 4kilo a zdálo se mi, že bych se z toho hulení zbláznil....a tak si myslím, že mé potřeby uspokojí 250w....a zatím jo....
....btw....akorát můj kompletní systém stejně žere asi 320w :D
....při ceně 3,7kč za kilowatthodinu mě celý grow přijde zhruba na 330kwh...což je 1221,-kč .....a to furt hulim skoro denně (teda občas při tech pokusech to takhle nevyjde)...ale vyhulim rozhodně za víc než za dvanáct stovek....:satan:...at si zdražujou co chtěj mě to rozhodně neohrozí...;)
:frog: Co?
Se zvyšováním průměrné mzdy, rostou náklady na energie, to je kapitalismus, nevim co byste chtěli a těch pár korun rozhodně nikoho nezabije:D
DJSantusVorisek
2CO: no kdybys do toho tvyho vypoctu zahrnul vsechny hnojiva tak to vypda asi trosicku jinak ale porad se urcite vyplati pestovat nez kupovat ::D
Hodinář
pokud poptávka po elektrickém proudu 6x převyšuje nabídku není se čemu divit.Co Bych to byl za ekonoma, kdybych nezdražil?;) Jsem rád, že čerpám elektrickou energii od istituce a v zemi, která naštěstí nespolupracuje s policií na odhalovaní nelegální výroby.... a nějakou tu zlatku navíc bez remcání zaplatim.
Co?
djsantusvorisek: ...sem myslel, že se bavíme o elektříně...ale chceš-li tedy přidám....+1100,-kč za zakladní sadu AH (to vydrží tak na 3 kola tak vlastně 366,-kč),+peroxid vodíku 50,-kč (vydrží hafohafohafo dejme tomu desetkrát to je 5,-kč) takže to máme: 1221 (elektro) + 366 + 5 = 1592,-kč...btw.pokusy do toho samozřejmě nepočítám...:D je to lepčí? ...:frog: sorry za offtopic....;)

btw. hodinkáři máš recht...máme vlastně štěstí, že to je jen o 15%...a nespolupracujou....

kousek ironie: zaplať pámbůh, že máme temelín..viď? a pomohlo to, když to národ stálo tolik peněz? ........bzzzzz......nepomohlo....:D
DJSantusVorisek
2Co?: jo mnohem lepsis :D
Hodinář
Co?: jen naivní voliči si mysleli, že díky Temenílu bude ele.energie levnější a Severní Čechy bez tepelných požíračů uhlí.Přebytečný proud se vesele vyváží za slušnej bakšiš do ciziny,na severu do komínů naistalovali filtry a jede a zdražuje se dál.A hoši si mnou nad státní pokladnou ruce,jak dobře všechno vymysleli:)Konec pohádky....:angel:
Co?
...no právě....furt prodáváme a sami máme málo :D
OT: Jo vyvážíme, prostě ve všem sou prachy, ale podle mě se problémy s elektrikou vyřeší tak do deseti let a je to mimojiné zásluha českých vědců :bravo:
Hodinář
A protože ve všem jsou peníze.Také díky bídnému financování českého vědeckého sektoru, problém s ele.energií vyřeší některá z ekonomicky schonějsích zemi,na nás zbude jen odkoupit nápad či hotový výrobek..... :)
2Hodinář: Ne právě my to vymyslíme a amíci nakoupěj patent a budou na tom vydělávat zmrdi:D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma