Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Sodíková výbojka se zapalovačem - Klikni zde pro originální téma
j4g
Zdravim všechny, když jsem hledal a pátral jak zapojit výbojku se zapalovačem nikde jsem na to tu nenarazil, nebo špantě hledám i to je možné, nebo-li více pravděpodobné:), ale tak to uz je teď jedno,schéma je tu.

Stačí vzít žárovku se zapalovačem na patku žárovky přivést proud z tlumivky a minus kterej je po obvodu zarovky pichnout rovnou do zasuvky. Nepoužil jsem u toho kondenzátor, který není až tak moc nutný pokud nemáte v obydlí kolísavé napětí.

Pořídil jsem si sodíkovou výbojku značky Philips 70W Son Pro I se zabudovanym zapalovačem, dělají se i ve větších vatážích jediný rozdíl který je mezi výbojkou se zapalovačem a bez něj je ta, logicky dáno že když máte zapalovč ve výbojce nemusíte montovat zapalovač zvlášť, zkrátka není potřeba:). Dále rozdílný je v tom, ze se zapalovačem je výbojka ve tvaru baňky kdyžto bez zapalovače ve tvaru trubice. Dále bych doporučil co se týče elektro součástek tak bych doporučoval mrknout na tyto stránky seženete tam naprosto vše za dobré ceny www.elkas.cz , ale určitě bych řekl že už to tu i někdo musel tipnout.
moosi
mam taky výbojku se zabudovaným zapalovačem ale nevím jak ji mám připojit na tlumivku se třema vývodama. mohl bys me dyztak pls poradit?
j4g
cuz, tuhle instalaci jsem delal uz pred nejakym casem :-), ale mam za to ze jeden vynechas a do jednoho naperes primo 220ze zasuvky a z druhyho to povedes primo k zarovce... treti ignoruj... kazdopadne na ty tlumivce to musi bejt nejak oznaceny... do tlumivky jeden kabel 220V z tlumivky primo na zarovku na ten tuplik dolu (patka)... je mozny ze ten treti je zem na ty tlumivce ten je znacenej svislou carkou se trema vodorovnymi pod sebou... musi to byt na ty tlumivce vyznaceny... kdyztak posli fotku...
moosi
cus hele nakresli me tam pls ty draty aji jaky barvy protoze sem uplna lama
tady do ty fotky dik


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma