Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Porovnání výnosu,květenství a růstu v různých objemech substrátu. - Klikni zde pro originální téma
Jahudka!
1 den 12/12


Porovnání výnosu,květenství a růstu v různých objemech substrátu..

-Zdravim vsechny pestitele i pestitelky.

Taky vam vzdycky vrtalo hlavou jakej objem substratu zvolit a jakej to bude mit vliv na rust vynos a kvetenstvi rostlin?Protoze tahle otazka tady neni nikde uspokojive zodpovezena,rozhodnul jsem se pripravit pro nas vsechny mensi pokus.Jedna se sice o male objemy,ale i tak by to melo mit jakousi vypovidajici hodnotu az do urcitejch mezi kdy se uz vliv objemu moc markantne projevovat nebude.

Pokus probiha pod 400w son-t agro.Pokusnych rostlin je celkem 12.Z toho jsou 4 v kvetinacich o objemu 0,65litru,4 kyticky jsou v kvetinackach 0,25litru a 4 jsou v kvetinackach o objemu 0,17litru.Hnojeny jsou vsechny stejne hnojivem Hesi kvet a po zasazeni zakorenejch rizku sly vsechny rovnou na kvet (12/12).Rustovou fazi jsem uplne vynechal,takze i vliv objemu substratu by se mel projevit o to vic.sechny rostliny jsou Nirvana Special a jsou z rizku ze stejny matky coz by melo opet zvysit objektivitu pokusu.Tento pokus by mel mit celkem velkou vypovidajici hodnotu vzhledem k poctu vzorku ktere spolu muzu srovnavat.

Updatovat to budu asi cca kazdych 28 dni aby byly videt nejake zmeny,na kvetu budou holky okolo 85 dni.Vsichni ucastnici pokusu jsou rizky pochazejici z jedne matky Nirvana Special.S timhle modelem jsem nadmiru spokojenej svoji silou i vynosem,takze jsem na vysledek hodne zvedavej.Zatim pestuju v 0,25 litrovych kvetinaccich a vynos se pohybuje okolo 6-14g z rostliny podle toho o jakou genetiku jde.Pokavad se prokaze,ze ve vetsich objemech bude i vetsi vynos a kyticky budou porad dosahovat vzrustu do 50cm,samozrejme prejdu k vetsimu objemu substratu.


Fotky

1 Takze tady vidite pohromade 6 ucastniku tohoto pokusu tesne po zasazeni do hliny.Nemuzu jich fotit vic najednou,protoze se do zaberu nevejdou.Budu se to tedy snazit vzdycky nafotit tak,aby to melo nejakou vypovidajici hodnotu.Vlastne vsech 12 ucastniku pokusu tady ani nikdy pohromade neuvidite.V pripade zajmu sem muzu i tuhle fotku nekdy postnout,ale bude mit patrne smysl az ke konci tohoto pokusu.Nedivte se tomu,ze kyticky jsou v jinejch substratech,je to totiz dalsi cast pokusu,kterou budu presentovat v jinem threadu pokavad na to budu mit dostatek sil:p:.Rozdil substratu by se az tak moc v ruznych objemech projevit nemel a kdyz by nahodou prece jo,mam vzdy minimalne 4 kyticky k dalsimu porovnani.


2 Opet pohled na ty stejny kyticky,ale vic shora.


3 Tady muzte videt 3 ucastniky pokusu v ruznych objemech kvetinacku a stejnem substratu.



4 To samy,trosku vic shora




5 Dalsi 3 ucastnici pokusu,tentokrat v jinem substratu nez predchozi 3,ale porovnavat je budu mezi sebou,takze objektivita by mela zustat zachovana.









6 Opet stejne 3 pokusne rostlinky jako na predchozi fotce,ale o neco vic shora.









7 Tady uz muzete videt vsechny ucastniky pokusu pohromade tak jak je davam do boxu.Zalevam je spodem na tacek kterej jsem si nechal vyrobit specialne pro tyhle ucely.Zalivku tim padem budou vsichni dostavat stejnou a stejne mnozstvi.






-Jinak chci rict,ze nejsou vsechny rizky co jsem nasadil do pokusu to nejlepsi co jsem mel,ale potreboval jsem aby byly z jedny matky a hlavne jedna genetika aby byly videt zmeny zpusobeny opravdu jenom velikosti danych kvetinacku.Davam to sem se spozdenim par dnu.Uz se vsechny rostlinky chytly a rostou,zatim to vypada dobre,vliv objemu se zatim nijak neprojevuje.Budu se snazit tento pokus dotahnout do zdarneho konce jako vzdycky,ale ta lenost se k necemu dokopat.Vzdyt to urcite taky znate:p:.

S castí techto rostlin provadim jeste jeden pokus s ruznymi substraty coz muzete videt tady.
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=25310



Tak ať to roste :satan:


[CZ]Neon
teda jahoda to cumim co ty vdycky vytahnes za vynikajici napad/pokus. treba korenama vzhuru bylo zajimavy. preju ti at ti to vyjde.
Vofce
taky těšim.. super pokus já furt ty kýble zmenšuju začal sem na dvaceti litrech a těď sem na necelejch třech a hulení je čim dál víc, ale nevim esi je to tim že to lip koumu nebo sou prostě menší kýble lepčí...
Jedno plus pro velká kýble: chuŤ nemusel sem to skoro vůbec hnojit a bylo to znát - dobroučká medovinka...

každopádně teĎ bude jasno..............
Pekny pekny...Ale ty kytii ti naak zloutnou bo coo....neco jim chybi,nebo maj neceho az moc.Jinak dobrej pokusek.
Jahudka!
Free_tekk - Ty rizky nebyly vsechny az tak dobry,ale ted jsou uz v pohode.Trapil jsem je zbytecne dlouhou dobu pod zarivkama tak trochu zezloutly (nektery).Jak jsem uz psal,nemohl jsem si vybirat,podminka byla aby vsechny rizky byly z jedny matky kvuli objektivite.Navic na stejnejch rostlinach zkousim jeste jeden pokus.Jakmile budu mit naladu,postnu ho sem.

Vofce - Jo,to mas pravdu.Pokavad mas dobrou hlinu a velky kyble,tim min musis hnojit.Ja tyhle kyticky v malejch objemech substratu hnojim s kazdou zalivkou i kdyz to neni treba.Kdyz je v hline dostatek zivin od predchoziho hnojeni,prvni zmeny nedostatku zivin jsou videt cca po 10 dnech.To plati pro pestovani v tehle malejch objemech.Ja to do nich stejne laduju co to jde,protoze jsem zjistil,ze cim vic hnojky (ale aby to jeste kytky snesly),tim vic pryskyrice.Je to ale jen takovej muj dojem,to bych nerad rikal,ze to tak opravdu je.Mozna ze jenom ta pryskyrice vic vynikne,protoze jsou kyticky tmavsi (pokavad maji dostatek nebo spis nadbytek zivin)

Jinak dik za ohlasy,doufam,ze to dotahnu do zdarnyho konce a ze zavery z tohoto pokusu k necemu budou.Vlastne vsechno tohle delam jen diky tem korenum vzhuru co jsem jel predtim.Kdyz by to nedopadlo tehdy dobre,urcite bych SOG a maly kvetinacky nejel.Vidite,ze pro experimenty je plno malejch kyticek dobrejch,protoze se da srovnavat a je to tak nejak objektivni.Dalsi vyhodou je,ze muzu bez problemu nasadit vic ruznejch modelu.:)
Rory
no což pokus je to pěknej akorát asi škoda že si nezahrnul širší spektrum objemů květníků mě osobně by zajímaly objemy řekměmo od 0,3L do těch 4-5ti litrů a pokud možno i s růstovou fází.
Ale chápu že si se chtěl v rámci možností (počet řízků 1 genetiky, atd.) dostat k co nejpřesnějším výsledkům a nekomplikovat pokus ještě dalšímy faktory (myslim že u větších objemů by se asi projevovaly i rozdíly v substrátech) no každopádně držim palce a sem zvědav na výsledky pokusu...
gambler
Moc to nechapu. Kazdymu je jasny, ze cim vic tim lip. Rika se, ze pro ganju je dobrejch 10 litru. Kvetinacky kolem pul litru jsou dobry tak na bonzaizaci matky. Osobne mam zkusenost, ze i tech deset je "malo". Idealni kvetnik pro ganju je podle me tak 25 litru:-). Kdo kytku pichne do padesatilitrovyho sudu nic nezkazi.
Peace
Jahudka!
gambler - Presne tak,jenze ve skrini muzes mit tezko 50 litrovej sud s hlinou.Samozrejme je nejlepsi mit neomezenej prostor pro koreny.Tady jde ale uplne o neco jinyho.Totiz zkus si rozjet SOG v 10 litrovejch nadobach a svitit na to 400w.Me jde o co nejvetsi efektivitu na co nejmensim prostoru,ale to temer kazdymu.Zadalsi potrebuju aby kytky zustaly co nejmensi z duvodu prosviceni a vysky ktera se mi moc nedostava.Samozrejme jde o zefektivneni pestebniho prostoru pri technice SOG s vynechanim doby rustu.Pokavad tenhle pokus bude mit vetsi vliv na vynos,samozrejme budu pestovat ve vetsich nadobach pri mensim poctu rostlin.Me jde hlavne o to,jaky nadoby na tuhle techniku pestovani proste zvolit.Jinak z litrovyho kvetinacku vypestujes klidne kytku cca 1 metr i vic vysokou jako nic.Dalsi vyhody pestovani v malym objemu jsem popsal ve vzhuru korenama a je to hlavne to,ze kytky moc nevyrostou,usetri se doba rustu a pri vic rostlinach muzu pestovat bez problemu i vic modelu najednou.

Rory - Taky by me to zajimalo,jenze neni na to misto.Kazdopadne pokud bude vetsi vynos z vetsich kvetinacku dalo by se to teoreticky zevseobecnit a spocitat si o kolik ti stoupne vynos s kazdym litrem substratu navic.To ale jen do urcity meze a samozrejme to je jen teorie.Mozna kdyz to jse rovnou na 12/12 bez rustovy faze,nemusi se rozdily projevit skoro vubec,ale to zatim nevim.Pokus se substratem delam taky,jen jsem jeste nezalozil thread.
gona
v poho ale môže sa stať že rastliny sa takto budú byť o vodu a silnejšia, rýchlejšia korenom vysaje vodu druhej a stava sa pokus neobjektývny hehe ale ja by som to zalieval cez strikačku a každej presne na mililitre:)
r-man
Ahoj kuciii,
zalejvani se uz mnohokrat resilo v ruznych threadech ( http://grower.cz/pestovani/navody/z...ziva/7.html#106 )(sem to moc nepatri), a prislo se na to, ze nejlepsi je to zalit tak, az to protece dole, a to pokazde, kdyz uz je to vyschle (skoro uplne, nesmi byt zvadle listy). Pokud to Jahudka bude zalejvat az to bude vyschle, ale zespoda, je zaruceno, ze si kazdej kvetinac natahne tolik, kolik potrebuj, aby byla hlina zase mokra. Nemusime mit vubec strach, ze nekde bude vic nebo min, tohle by mohla byt celkem ucinna samoregulace :-)


Jinak k tematu: Mam zkusenost, ze podle kvetinace jde pestovat pouze omezena velikost kytky tak, aby byla kvalitni. Bude taky zalezet na odrude, ale zpravidla kdyz je malej kvetinac a nechate kyti prilis prerust, budou palice ridky, protoze korenovej bal nestiha poradne zasobovat zivinama kvet. Predpokladam, ze prave proto je tu Jahudka, aby nam rekl jak velkou kytku do jak velkyho kvetinace jeste muzeme a jakou uz ne. :-) Good Luck :-)))
dvojka-trojka
Takze se taky pripojim s pranim at Ti to dobre dopadne a schvalne budu sledovat Tvoje a moje kytky, protoze nahodou mam taky jeste par rizku Nirvany special (mimo tech co mam v podpisu v NFT), ktery taky soupnu zase do tech 10x10x11cm kvetinacu. Minuly pokus s N. Lights (taky je v podpisu) pestovanou prave v techto kvetinacich me presvedcil, ze na SoG tyto male objemy uplne staci, ba co je jeste vyhoda, jak pise i Jahudka je to, ze to nevyroste tak brutalne do vysky, coz pod 250W je dost dulezite kvuli prosvetleni celeho prostoru. Ja ten SoG ted (ted ne, pocitam tak do 14 dnu) rozjedu s tou 250W a nakonec je dam na par poslednich dnu vytvrdnout pod 400W, kterou bohuzel ted pouzivam na to NFT a nechce se mi kupovat dalsi balast na 400W. Tohoto SoGu se budou ucastnit jeste dalsi modely, ktere ted akorat dorazily postou:bravo: :D. Jde o feminizovany Mazar a regular White Rhino, ReCon a Peacemaker. Takze nejprve probehne u regular mensi selekce (tentokrat seru na nejaky koreneni apod., jen pockam az bude poznat pohlavi a samice budu hned rezat), potom to tam hned zacnu prat po zakoreneni na 12/12. Mno, ale o tom pozdeji, ted jsem hlavne zvedavej na to srovnani Tvoji a moji NS.
Takze hodne zdaru, mej se a samo K+ :wink:
23
Jahudka!
Zdar a silu,pěstitelé & pěstitelky

Jeste jsem se chtel vyjadrit k tomu zavlazovani.Mno urcite je nejlepsi co pise vyse r-man.Jenze trosku problem je,ze to pokazdy uhlidat nemuzu,ale samozrejme se budu snazit jak jen to pujde a zalivat az kdyz to proschne.Ty mensi a stredni kvetinacky vydrzi 1.5 periody 12/12.Proto kdyz budu vedet,ze se k tomu nedostanu to budu muset zalivat spodem na tacek.Nejlepsi by bylo pouziti tropf blumatu (zavlazovaci system) kterej mam vyzkousenej a celkem se osvedcil.Nevyhoda tohoto reseni spociva hlavne v tom,ze bych koliku potreboval 20 a dalsi nevyhoda a to vlastne ta nejhorsi je,ze ho do tak maljech objemu proste nelze nainstalovat.Taky z tohoto jedinyho duvodu jsem od nej upustil.Pokavad se prokaze ze je lepsi pestovat v kvetinackach 10x10x11 a ja na ne presel,tak tam bych uz tropf blumat nainstalovat pozdeji mohl.Vyhoda u nej je,ze zavlazuje tolik kolik si kytka opravdu vezme a vsechny kyticky maji tim padem porad stejne vlahy i kdyz je teda fakt,ze kvetinacky na blumatu nevyschnou nikdy uplne.Kazdopadne i kdyz to nevysycha,nepozoroval jsem na rostlinkach nejake negativni vlivy zpusobene premirou vlhkosti hliny.Ono taky porad vlhka hlina na tropf blumatu nemusi vadit protoze voda jen pomalu nonstop prikapava a pokavad je dobre udelanej mix substratu a koreny maj dostatek vzduchu asi neustala vlhkost rostlinkam nevadi.

dvojka-trojka - Jenom chci rict,ze ty tvoje a i moje kvetinacky 10x10x11 maji skutecny objem tech 0,65 litru.Takze jsem samozrejme zvedavej kolik z tehle kvetinacku vytahnu pod 400w ja.Pro porovnani tam mam jeste kvetinacky 8x8x7 (0,25 litru hliny) a 7x7x6,5 (0,17 litru hliny).Tohle jsou skutecne objemy.Nestaci to mezi sebou vynasobit pro zjisteni objemu.Skutecnej objem je totiz uplne jinej jak si muzete vsimnout.Koneckoncu to se uz nekde resilo,takze to je jen tak na okraj pro lidi co to tu ctou.Doporucuju vsem ktery chtej vedet skutecnej objem si kvetinacek premerit vodou ktera do nej jde nalit.Nalite ml=skutecnej objem.


r-man - Pravda pravda.Taky mam dojem,ze kdyz kytka v malym objemu preroste ma ridsi a vytazenejsi paldy.Je to zatim jen dojem,nijak jsem se na to nezameril,ale 2 takovy kytky se mi povedly,ale to byly rizky ktery jsem dostal a byly uz vetsi,nesly rovnou na 12/12 jak to delam ja a tak vlastne i prerostly nad unosnou mez.Tim se prave mohlo projevit to,co pises.Jistej si tim ovsem nejsem,ale mozna ze mas v tom pravdu.To vlastne eliminuju tim,ze davam kyticky rovnou na 12/12.Tim odpadne rustova faze uplne a kyticky nemaj moc sanci extremne prerust.No uvidime,doufam,ze se to nestane.
r-man
No a tim se tady dostavame k "jadru pudla". Kytky podle me pujdou pestovat v jakemkoliv objemu, klicem k uspechu ale bude velikost, tedy jak dlouho je nechat na rustu, aby nakonec palice nebyly ridky.

Myslim, ze to zalezi na velikosti korenovyho balu a rozvetvenosti kytky, resp. jestli v kvetu koreny budou stihat zasobovat kvety dostatecnym mnozstvim vody a zivin.

Proto u malych objemu kvetinacu bude dobre nenechavat na rustu skoro vubec, zatimco ve velkych by byla skoda nenechat korenovy system poradne rozrust a tim padem si moci dovolit i nechat to co je nad hlinou poradne narust....Ciste logika veci :-)
Jahudka!
r-man - Jo,asi tak nejak to bude,alespon si to myslim))Snad k tomu ani neni treba neco dodavat.Mno uvidime co bude dal:)
indicky-konopi
takže v jaky vejšce je nelepší přepnout kyti na květ, aby paličky nakonec nebyli řidky, když květinače mají rozměr 19x19x17?:D
Jahudka!
indicky-konopi - Myslim,ze s velikosti tvejch kvetinacu to muzes prepnout kdykoliv a nic by se projevit nemelo.Ani u me zatim neni videt rozdil v ridkosti palic a to jsou kvetinacky daleko mensi nez mas ty.
[CZ]Neon
Jahoda: das naky fotky?
Mr. Figaro
Jahudka...
Na tohle se přeci nezapomělo....Jak to dopadlo s tímto pokusem, docela mě to zajímá?
Jahudka!
Mr. Figaro - Neaktualizoval jsem to,protoze jsem musel kytky v roomu uvazat a byl by hroznej opruz to kvuli foceni to vsechno odvazovat.Tak jsem se rozhod,ze sem dam vysledek pokusu nakonec az to ususim a zvazim.Vlastne o to prece jde predevsim ne?Zatim to susim,pocitam,ze do 14 dnu bych sem mohl dat konecnej update.
Hanizek
Tak sem stím! Těším se na to jak tele na nový vrata...
chOdec
Taky se připojuju... AKTUALIZACE!!! :D
Oomega
AKTUALIZACE!!!
Svahadji
tak jak to dopadlo?
chOdec
Jahudko, styď se... :D
Takhle nás napínat... zasloužil bys K- !!! :frog:
Wokap
Jahodáři, neříkej, žes vodjel na Mars!!! :D
Pochlub se!
myslim ze jahudka se jen tak neukaze,skoda slibiljsemmusalvej
IcanLearnUgRow
2jahudka: jak to vypada? povidej jak to dopadlo , bo nakej finiš?? nechci to psat do osattnich threadu ale aktualizuj je taky prosimtě , hlavně ten sog , moc mě to zajimá!!
dvojka-trojka
Jahůdka už asi aktualizovat nebude nic, protože už se tu nějakej pátek neukázal;).........

23
cron
snad nema problemy s fizlami :(
levap20
Škoda, že tu neni výsledek pokusu tohle by mě fakt zajímalo:(
C.R.E.A.M.
jo jo tohle by zajímalo všechny...
dvojka-trojka
citace:
Původní příspěvek od C.R.E.A.M.
jo jo tohle by zajímalo všechny...


me ne :D:D:D

23
k/-\pr
mu to chciplo a nechce se ztrapnit... :rejp: :D :D :D

doufam teda ze ne....
pildo
citace:
Původní příspěvek od k/-\pr
mu to chciplo a nechce se ztrapnit... :rejp: :D :D :D

doufam teda ze ne....


myslim ze to by bola ta lepsia alternativa
k/-\pr
tak,vcera jsme mu poslal PM s prosbou o aktualizaci,a ono porad nic,tak eim.....
Hy3nA
citace:
Původní příspěvek od k/-\pr
tak,vcera jsme mu poslal PM s prosbou o aktualizaci,a ono porad nic,tak eim.....


no když se tu pul roku neukazal(viz přízpěvek 31) tak si nemyslim, že stěžovat si na to, že ti do druhýho dne neodpověděl je na místě..
indicky-konopi
tak by bylo dobré, aby se tohodle testíku něgdo ujal misto jahudky, kterej už se asi neukáže:) už to tu něgdo dávno moch rozjet, mïsto půl ročního dožadovaniho se o update...!
chOdec
..nebo místo apelování na někoho, aby se toho ujal.. :frog:
indicky-konopi
kdo se toho ujme? a ujme se toho vůbec něgdo?:frog:
k/-\pr
no,vypada to spatne...posledni prispevek 03-11-2006 10:29 AM na http://grower.cz/forum/showthread....2864#post472864 no,ale budeme doufat ze mu jenom nejde net....
El_Liberal
a nebo odletel na mars... nereste tu blbosti, kdyz to stejne nezjistite pokud ho nikdo nezna osobne...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma