Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Mičurinský 1st indoor - Klikni zde pro originální téma
Mičurin 666
Zdravim,
tak mam dokončenou první indoor skříňku. Chci vám všem, co mi poradili, poděkovat a zároveň poděkovat serveru Grower, díky kterému jsem nabyl všechny informace o pěstování.

Nyní něco k parametrům:
Skříň: Stará šatní skříň s horní poličkou. 180x120x60cm (VxŠxH).
Vylepená polystyrenem a alobalem na grilování (je pevnější, líp se s tim pracuje).
Genetika: Jestli se tomu tak dá vůbec říct. 10 NoName kytiček ze semínek, všechno sativa. Pěstováno po dvou v 5ti květináčích 24x25cm. Chci se naučit co a jak než koupim drahou genetiku ze zahraničí.
Osvětlení: 1x250w sodík Sylvania, 6x18w zářivka Sylvania. Oba světelné zdroje se doplňují ve světelném spektru. Celkem tedy 358w sluníčka.
Zemina: Zkouším různé mixy substrátů, abych pak mohl vybrat ten nejlepší. Základem budiž substrát pro pelargonie AGRO, kokosový substrát Lignocel, substrát pro řízkování AGRO, substrát pro kaktusy a sukulenty AGRO, perlit a keramzit.
Hnojky: Plagron Phytamin (350kč), Krystalon START, Krystalon Jahoda, Krystalon Plod a Květ, vylouhované kopřivy.
Další vychytáfky:
- 1x ventilátor na odtah v horní části 180m3 (chtělo by to přidat ještě jeden).
- Pasivní přítah zkrz 20 děr ve spodní části skříně o průměru cca 3cm.
- Cirkulace vzduchu pomocí ventilátoru kterej ofukuje kytky uvnitř (nejspíš bude vyměněn za jinej).
- Kontrola teploty a vlhkosti: Oregon Scientific BAR628HG - bezdrátové čidlo (měření teploty a relativní vlhkosti, displej, pamět na min a max hodnoty, dosah 30metrů).

Zasadil sem 25.6.2006 prvních 6 kytiček. Další asi týden poté.
V tu dobu ještě nebyla skříň hotová, takže to jelo pod sluníčkem za oknem a druhá část venku.

Fotky:
#1 Pohled na první tři zasazené kousky v květináčích.
#2 Detail vylézajícího děložního lístku.
#3 Pohled na květináč, do kterého sem zasadil 7 semínek. 5 z nich vylezlo.
#4 Tady je kytička pěstovaná za oknem po 10ti dnech.
#5 Celkový pohled na skřín. Hlavní výbojka není vidět, foták je napiču, nedokáže se vyrovnat s dvěma uplně jinejma zdrojema světla. Kytkám je 30 dní. Vlevo vzadu je vidět pokus o zakořenění ufiklejch řízků (bylo jich 5, přežily 2 - kvůli horku z konců zářivek).
#6 Zoom na květináčky, stáří stejné jako na minulé fotce.
#7 Detail nejmladší kytičky. Tahle byla za oknem uplně mrtvá, listy ohlý, vůbec nerostla. Ve skříňce se výrazně zlepšila.
#8 Pohled na kyti u které jsem cvičil zaštipování a velmi necitlivě ji fiknul mysleje, že z uříznutého stonku budou růst nové výhonky ;-) Holt chybama se člověk učí. Když byly kyti ještě venku, začaly se jim dělat na listech takový divný skvrny. Po přesunu do skříně se to sice "nezahojilo" ale zbytek listů je již vpohodě.
#9 Pohled na rozvětvení po zaštípnutí. Zezačátku byly nově vyrostlý lístky dost světlý. Po postřiku Phytaminem se výrazně ztmavily.
#10 Detailní pohled na rozvětvení.

Další foto uploadnu záhy.
Mičurin 666
Takže tu máme další fotky. Všechny z 1.8.2006
Kytičky maj 35dní.
Fotky sem sice upravil, ale nějak se mi pomíchaly a nedokážu je seřadit správně, takže je nechám bez jednotlivých vysvětlivek.

Uvidíte na nich celkovej pohled do skříně a detaily pokusů o zastřihnutí technikou FIM.

Budu rád za jakýkoliv připomínky, dotazy nebo cokoliv, co sem třeba zapomněl zmínit a bylo by to třeba.
Frutexx
Caues - ja jen k ty genetice - myslim ze bys udelal mnohem lip dybysis sehnals nake to rezivo tady od nekoho z groweru napr. zase tak drahy to neni - myslim ze je dost neefektivni placat elektriku na nonamy - ale zase nadruhou stranu hodne lidi s nonama ve skrinï zacinalo - a sam uvidis ze uz nikdy vic noname do skrine - ale cozuz kazdy na to musi prijit sam ;-) . . . . tak zdar a hodne stesti . . .
Mičurin 666
2 Frutexx: Určitě máš pravdu v tom, že výsledek nebude stát za moc. Na druhou stranu, sem ten typ, co si to radši jednou zkusí "nanečisto" a pak se pustí do značkový genetiky. Už takhle mi 3 kyti uhynuly a myslim, že sem se poučil. Jedna věc je získat informace teoreticky a druhá je vyzkoušet to prakticky. Značková genetika je většinou trochu náročnější na grow než tyhle nonamy. Už nějaky řezy poptávam a pokud to nevyjde, tak seženu semínka. Už mam skoro i vybraný modely (chci hodně aromatický). Každopádně dík za reakci.
Mičurin 666
Tak tu máme další sérii fotek, tentokrát už jich nebudu posílat tolik.
Začali nám žloutnout listy a to z důvodu přehnojení (místo vylouhovanejch kopřiv v poměru 1:10 nalil kámoš do 5ti květináčů celou dvoulitrovou pet lahev bez ředění. Vypadá to na nedostatek hořčíku vlivem nízkého Ph.
Neví někdo jestli odejdou kytky uplně nebo se to bude dát zachránit úpravou Ph? Dik
Fotky jsou z 5.8.2006
Minulý týden byl proveden pokus o zastřižení technikou FIM, na některých jsou vidět pozitivní účinky a růst.
Mesias
Hej máš to fakt pěkný, ale já být tebou bych s tou kvalitní genetikou neotálel. Já sem na nonamech zkoumal pod úsporkama, ale když už svítíš 250 tak ať výsledek za něco stojí... Lepší semínka se dají sehnat i jinak než koupí od pitomých předražených seedbanek (od kterých si asi taky časem něco koupím na selekci své vlastní matky...)
Mičurin 666
Dikes.... jak řikam, tohle dojedu a zjistim chyby. První byla to přehnojení, to mě fakt sere, bo tedka musim blbnout s úpravou Ph. Taky přemejšlim, jestli ty květináče nejsou zbytečně velký a nehodily by se tam spíš plastový hranatý 20x20x20 (vešlo by se jich tam víc). Anebo spíš ještě menší 15x15x15cm. Co vy na to?
Zdravim, promiň, že to říkám, ale hodně věcí by šlo udělat lít. Skliď tyhle kytky a přestav room. Dej tam bílou fólii, kup si zvlhčovač, ta lampa nevim co je zač takže nemůžu posoudit, jaká je, dál si kup pořádnou genetiku(jestli nemáš moc money zkus tohle eastseeds.com - kup si od nirvany za 15 euro to docela jde ne!!) a hlavně si kup lepší hnojky(hlavně vyměň ten plod a jahoda, kup si třeba hnojky od plagronu nebo něco jinýho, ale hlavně biologickýho)
-->Potom porovnej první grow a druhej a uvidíš, že změny stály za to ;)
No snad sem tě moc nenaštval :D
Zdar Bobek :beer:

edit: Ještě ohledně těch květináčů- kup si ty hnědý hranatý(prodávaj v každym zahradnictví) rozměr 22x22(ať maj holky trochu místa:afro: ) a udělej do nich radši ještě pár děr na odtýkání vody a bude to ok;)
Mičurin 666
Tak přináším další várku fotek ze skříňky, abyste viděli jak nám to roste.
pH už se nám podařilo srovnat, žloutnutí listů přestalo. Naštěstí máme vodu s pH 7.0, takže sme to pořádně prolili a trochu tomu pomohli roztokem pH+. Také sme 10.8.2006 (z tohoto data jsou i fotky), tj po 45dnech růstu, přepnuli na květ ve strachu, aby nám to nepřerostlo přes hlavu (skříň).

No a ted již ty zmiňované fotečky:
Mičurin 666
Přináším další sadu fotek, abyste viděli, jak to pěkně roste. Vše je foceno 15.8.2006, tj 5 dní po přepnutí na květ. Jak se holky (a nějakej kluk mězi nima) maj můžete vidět níže.

Taky bych tento prostor rád využil pro dotaz kde se daj sehnat lakmusový papírky na měření Ph půdy (už sem našel lékárnu, kde měli lakmusy na měření Ph v krvi, moči, ale vody ne-e. Zatim mam pouze Ph test kde do vody přidam 5 kapek nějakyho roztoku z lahvičky a podle zabarvení zjistim Ph podle stupnice. To se ale nedá použít v případě kdy do ty vody přidam ještě hlínu (tu potřebuju změřit). Nebo doporučte nějakej Ph metr, kterým lze měřit Ph přímo v půdě. Dik

Fotky:
#1 Celkový pohled na skřínku. Kyti se po prvních 5ti dnech na květu dost vytáhly a prořídly patra s listy.
#2 Pohled na 2 kyti (ta druhá menší je shovaná za tou vetší vepředu). Ta vysoká je taky nejspíš samec - viz detail fota #9.
#3 Další tři kyti, ta malá vlevo nejspíš bude taky samec.
#4 Moje nejoblíbenější kyti, pracovní název keřík.
#5 Keřík z boku.
#6 2 řízečky, který celou dobu zahálely a nerostly. Po pěti dnech se vytáhly o 5čísel.
#7 Detail na vršek stonku, mimochodem moooc krásná fotečka. Samička.
#8 Další detail na vršek stonku. Nejspíš samička.
#9 Detail na vršek stonku. Tohle bude nejspíš samec. Souhlasíte se mnou?
#10 A poslední detail na vršek, nejspíš samička.

Těším se na vaše reakce.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma