Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
salvia - kyselost - Klikni zde pro originální téma
lg salvia
zdravim, zjistila sem ze salvia ma rada nizke PH. zajmalo by me zda nekdo nevite co presne je mineno nizke..???
poridila sem si uz zminenou sadu pro mereni ph vody(growshopu-100,-) u nas je voda dost kysela.zajmali by me vase navrhy jak upravit - jednoduse- ph. jestli jak maji v growshopu ten pytlicek bud 4 nebo 7 ph- za 40,-kc tak estli to tu vodu upravi. taky se snazim zjistit kyselost pudy ale nemam destilovanou vody, tak me napadlo kolik myslite ze muzu pocitat s tou odchylkou..
predem diky za kazdy navrh- hnojem to doma upravit asi nepujde :-)
Reggaemanista
Nízké - takže 7 a níž (snad :) ), kup pytlíček ph 4, destilovanou vodu prodávají v každé drogerii 15 kč/litr (jak kde)...jinak když nechceš kupovat tu destilku tak stačí voda buď převařená, odstátá, nebo snad dešťová...;)
Ski
no destovou moc nedoporucuji kvůli mozne kontaminaci olovem atd.. zvlast kdyz mas blízko tepelnou elektrarnu :D
Oomega
lol,je to offtopic,a casem to smazu,kdyz si vzpopmenu,ale LOL na ski....jsi prvni,koho vidim s cervenym puntikem:D
Reggaemanista
citace:
Původní příspěvek od pit_ufo
Reggaemanista: prevarenim akorat zabijes mikromrsky co ti v tom plovou ale myslim ze ph tim zasadne nezmenis.

Nj, ale ona chtěla zjistit pH, tak k tomu potřebovala destilku a převařená voda je dalo by se říci hodně čistá jako destilka...:o
inf3cti
citace:
Původní příspěvek od Reggaemanista

Nj, ale ona chtěla zjistit pH, tak k tomu potřebovala destilku a převařená voda je dalo by se říci hodně čistá jako destilka...:o


jasne, ale prevarenim se to pH nijak zasadne nezmeni. v normalni vode jsou rozpustene soli, ktere meni jeji pH - a ty prevarenim neodstranis, maximalne vyzrazis nejaky vodni kamen, ale dost tam toho jeste zustane. V destove vode jsou zase rozpusteny kysele oxidy siry a dusiku, takze v oblastech se silnym znecistenim je kysela. Takze na mereni pH bych pouzil destilku.
Vzit 1 dil pudy (nejlip ze stredu kvetinace) , 4 dily destilky, poradne pretrepat, nechat par minut ustat .. a merit.
lg salvia
diky tu destilku budu asi vazne potrebovat jelikoz s tou vodou co nam tece z kohoutku ta puda vychazi stejne jak ta voda na 6.5-6.8 ph..nevim jestli je to tou vodou a jestli chce salvijka jeste nizsi ph, ale na listech mam neco co vypada jako vodni kamen :-(, mohli by to byt usazene minerali z roseni tou hnusnou tvrdou vodou co tu mame.myslite ze by bylo lepsi rosit destovkou nebo treba vodou z potucku?
Reggaemanista
citace:
Původní příspěvek od lg salvia
nebo treba vodou z potucku?

Záleží to na čistotě vody...:) Ale raději bych byl pro tu destilku...;)
lg salvia
Ale raději bych byl pro tu destilku: takze mam rosit destilkou?..
zemi
Hoj groweři a samosebou taky growerky. Ke změření PH půdy jedině destilku, cca 15kč jak píše manista. Jestliže máš PH vody těch 6.8, pak se půda postupně ustálí, díky zalévání, zhruba na této hodnotě!! Záleží také na používaném hnojivu atd.. Pakliže chceš snížit PH, mohu doporučit obyč citronovou štávu. Aplikuju zhruba 20ml do 3 litrů vody o PH 7.5.. Hezké že:eek: Výstedný koncentrát má PH 5.5-6.
K rošení můžeš použít i tu destilku, anebo vaši vodu zřed destilkou a neměl by být problém..;)
lg salvia
zemi: díky s rosením mám právě problém..

taky mám další problém že sem zřejmě blbě pochopila kolik salvia potřebuje to ph, našla sem mírně kyselou, mé znalosti ze základky sou už pryč takže stupnice kyselosti je myslim takhle(když tak mě opravte)
zásaditá = 1-6,9 neutral = 7 kyselá = 7,1-14
tudiž mírně kyselá znamená něco po 7, takže naopak budu muset trošku zvýšit..
hulien
u rostlin rozeznavame dva pojmy-rekce kysela a reakce zasadita/alkalicka/.Hranici mezi nimi tvori reakce neutralni,jakou vykazuje destilovana voda.chemickou reakci pudy merime bud pristroji pH metr nebo indikatorovymi papirky a vyjadrujeme ji v hodnotach pH.Cela stupnice hodnot pH od ciste kyseliny az po cisty louh zacina hodnotou pH1/kyselost kyseliny/ a konci hodnotou 14/zasaditosti louhu.uprostred je cislo pH7 oznacujici neutralni reakci. pH4-4,5=silne kysela; pH4,6-5,4=kysela; pH5,5-6,4=slabe kysela; 6,5-7=nepatrne kysela az neutralni... ze svych pestitelskych zkusenosti vim ze SALVIA ma rada neco kolem 5.8-6pH,jako substrat se jevi nejlepe MAPITO/smes roockwoll a molitan z leteckych sedacek/,ma idealni podminky co se tyce vlhkosti a vzdusnosti..ty sacky ph4 a 7 o kterych tady pisete jsou zrejme jen kalibrovaci roztoky k pH metrum/na zkalibrovani sondy/..
lg salvia
jezis marja ted sem tvom krapet zamotaná ale moc díky.. už sem v tom potřebovala mít jasno takže to prostě musim snížit, takže když k tý vodě přidám destilku mohlo by se to v nějakym poměru vyvážit?
zemi
Tak tak.. snížit!! Ale ne destilkou ta má PH7!! Použí ji k naředění vody na rosení rostlin, pakliže je tvá voda příliš tvrdá (obsahuje mnoho minerálů atd. které se ti, jak řikáš, usazují na povrchu listů). Podstatné je PH půdy a zálivky+hnojiva, které PH půdy přímo ovlivnují!! Tudíž rosení listů kytíz destilkou nebude mít na PH půdy zásadní vliv.
Jestliže chceš PH půdy těch 5.8-6, tak sniž PH zálivky (tvé vody) a hnojiv zhruba na 5.8! Docílíš toho tím, že vodu mírně okyselíš.. citronová štáva je dostupná a bezproblémová. Postupně přidávej po několika kapkách citron do vody a průběžně měř PH dokud nedocílíš požadovaného PH.. Musíš si s tím pohrát, ale uvidíš, že v tom není žádná věda...:D
KOMAR
lg salvia
moc moc diky to sem presne potrebovala, uz du na to :-)
lg salvia
takze zjistovani spravneho pomeru sem uspesne zvladla a zjistila ze z 6,8 na 5,8 lze docilit do 1,5l vody pridat 4-4,5ml citronove stavy...tak at roste.. :-)

take postrik na listy který zdá se mi podporuje růst a mým kytickám zdá se že opravdu svědčí je když ke 4l vody přidáte 1 stříknutí L.O.C. což je naprosto nezávadný a přírodní produkt, který sice neseženete v krámě ale stojí za to, vyřešil by se tím možná i částečně prroblém s následnou toxicitou listů, pokud vzniká což asi s použitím všemožných hnojiv vzniká.. pro člověka naprosto nezávadný další info přes pm
lze ho sehnat za 210,-(přibližně) 1l balení, já ho používám na všechno a vydží děsně dlouho, ještě mám plnou láhev po půl roku


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma