Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Vosy - Klikni zde pro originální téma
Divoženka
Zdarec
Můj problém,nad kterým se může každý jen zasmát se mi zdá jako velký..
Dnes jsem se vydala na svoje pole a jelikož to není žádná zahrádka s vydlážděným chodníčkem ,naskytl se malý problem.
Když jsem se vydala zalívat s kyblama vody,šlápla jsem do vosího hnízda! ještě se mi taková věc nestalaa. V tu chvíli jsem byla plna vos a roj nebyl zrovna nejmenší,nechala jsem kýble kýblama a mazala pryč. Kýble zůstaly stát ve hnízdě. Člověk si řekne utíkej,ale když jste obklopeni plevelem,kterej má metr a půl ,tak to není žádná sranda,vosy šly pořád po mě!!! Kýble jsem tam nechala. Bojím se ,že je tam pořádná invaze,že všude jsou vosí hnízda(nejsem žádná schízařka ani poseroutka:),proč taky ne,když by tam lidská noha nevkročila! Bojím se dalšího zalívání. Zvlášť v těchto vedrech se musí chodit stále! Schytala jsem to pěkně. Nevíte jak na ně? Na mršky? Slyšela jsem o nějakém jedu,ketrej si ony natahají do hnízda a ve hnizdě je to zlikviduje.
Moje chyba ,že jseem také šla v pravé poledne a to jsou asi značně agresivní. A ještě píchnou i víckrát,narozdíl od včely:)
Vydala jsem se tam tedy večer. A to už jsem na ně nenarazila.Takže možná je lépe chodit večer. Další zalívání mě ale trápí. kdo máte zkušenosti z vosama? Možná je tento thread úplně zbytečný..Ale přeci nemůžu chodit stále jen večer? co s tím? uá

Zdar všem a pozor na píchačky, Divoženka
vypalovani je dobra cesta, ale po desti , ne v tech vedrech.
nejlepsi je tato kombinace:
1dil lihu (technickeho)
1dil petroleje
1dil lampoveho oleje.

na dlooouhou tycku das kouli z hadru, a poradne polies smesi.
a zbytek nalies do hnizda.

zapalis kouli a zarazis do hnizda.
kdyz se to povede, chcipnou vsechny najednou.

je taky mozne pouzit i jakoukoliv slozku, samostatne
Erixon
Při vypalování hnízda bacha - někdy maj víc východů. Jinak je celkem ok sirná svíčka (myslim že se to tak jmenuje - používá se na hubení plísní ve sklepech).
to erixon: Jmenuje se to sirny knot.
ges
jen si je tam nech, alespon ochrani tvoje kyticky pred corkama :-)
Reggaemanista
Heh, taky jsme vypalovali :flamer: vosy, stačil olej, benzín a sirky...;)
Mičurin 666
Hlavně při tom vypalování dej bacha, abys nezaložila podzemní ohen (aby nezačaly těma chodbičkama hořet kořeny třeba kukuřice). To bys potom měla větší problém než jen vosy. V lese mi přijde taková věc jako naprostá kravina. Zkus tam chodit jinudy a koukej na co šlapeš.
Svahadji
V takovym suchu nevypalovat! Zalejvat nechoď v poledne -to akorát kytky dostanou úžeh a voda se velmi rychle vypaří. Nad večerem ideal a to vosy už spěj...
Ono
Dá sa to vyriešiť aj obyčajným sprejom proti lietajúcemu hmyzu - napr. Raidom - stačí raz streknúť a (v)osa :) je mŕtva. :death: A nehrozí pri tom požiar!:flamer:

OT - tie rastlinky radšej nepolievaj cez deň, ako píše Svahadji, pretože môžu korene dostať šok.
Divoženka
teda děkuji Vám chalpi, takový ohlas jsem vůbec nečekala! je to prostě pech. Jinudy opravdu chodit nejde,kdybyste viděli, v jakým bardelu to poel je,znáte takové ty pláně kopřiv co Vám sahají až k hlavě. Naprosto hustý porost! Takže právě utíkat se nedá, je to celkem hodně složitý , a než to všecko udělám,absolvuju tu cestu tim zarostliskem vetsinou čtyřikát. Jsem tak nechutně došlehaná a opíhaná,že jsem skrz to tu noc po te akci vubec nespala,nedalo se to,porad jsem se cela škrabala,od hlavy až k patě. nevím teď teda,kterou metodu zvolit. NAvíc je tam pěknej zmatek! Čmeláci, vosy, včely,kvetou tam bodláky a ty svině jsou na nich:( Navíc,když tam budu cpat nějaký jedy,tak oni zase přeci hned vyletí! Líbit se jim to určitě nebude.na zem není vidět vůbec,takže abych dávala bych kam šlapu,to není možný. Tak tedy nevím,kterou variantu zvolit. Ale nejlépe nějakou hodně rychlou,prostě s nima udělat hodně rychlej proces.
Lupus
Nebo tam ty vosy nech a přehod si přes sebe zaclonu. Zni to šíleně ale vosy ani jiný hmyz se přes ni nedostanou, nevim jak vosy ale včely bílou nevidí tak to muže fakcit aj u vos a přes záclonu mužeš v poho dýchat.
Hlavně dlouhe oblečení a krytí na obličej. Jak budes u auta (nebo jak se tam dopravuješ :D) tak si to obleč a pak zas vysvleč a bude to.A chod zalivat jenom večer a rano. To je fakt.
psilos
teda , já bych byl rád mít takový ochránce políčka. Jen je tam všechny nech a zalejvat choď večer, kdy je ještě vidět, ale slunce už začíná zapadat. Určitě už budou v hnízdě a ani je nenapadne do šera vyjíždět...
gona
vy ste fak svine vypalovať osie hniezda kdože tam bol prvý osy alebo ty? škodia tvojim rastlinám??? nie tak tam treba chodiť večer!!!
Divoženka
Koukám,že je to vcelku dobrý thread, s tou záclonou to není špatná rada! Asi vyzkouším tuto variantu! Je to vcelku zajímavé,další důležitá pomůcka pro pěstování:) záclona. Někdy tam jedu autem a někdy pěšky, radši chodím pěcha,je to více odpočinkový. Alespoň ušetřím vosí životy a zároveň nemusím nakupovat nějaký jedy,ale to sebudu muset celá zakuklit,pač jestli do toho zase dupnu:)
4mf3t4min
Čest ty jako chodis odpoledne zalejvat kytky? Vzdyť je to zbytečny ne? Stejne ti to hned vyschne. Ja chodim az těsně abych tam došel a vyděl na ně na zpět jdu samozřejmě po tmě.Aby to mělo vyznam.
Lupus
Divoženka - vezmi si slamák a na ten slamák si tu záclonu polož protože ony tě přes nu pichnout mužou ale nedostanou se uplně k tobě takže zaclona až dolu na zem a přeju ti at se vše podaří jak se dařit má :D :D :D
4mf3t4min
jo z tou zaclonou se me to moc nezda jako dobrej napad je akorat poradne naseres a udelaj si jinej vychod. skus jit na to pole druhou stranou jestly to jde nebo je vypal.
Divoženka
Co tady řešíte,zda chodím zalívat odpoledne. Padlá na hlavu nejsem. Byla to jen ten den,protože to bylo už nutný,tam na to praží celej den a nedostanu se taam taky pravidelně v daný čas.vy uděláte takovou pohádku. ale rady zlaté,he he
Pujdu na to od lesa:)
Lupus
citace:
Původní příspěvek od 4mf3t4min
jo z tou zaclonou se me to moc nezda jako dobrej napad je akorat poradne naseres a udelaj si jinej vychod. skus jit na to pole druhou stranou jestly to jde nebo je vypal.


ta zaclona neni na zakryti vos ale na tělo :D
onrejblesk
hej na vosy fakt bacha.. ja nvm jak vosy ale my sme na chalupe mei problem se srsnema.. a zjistil sem ze kde sou hnizda vos tag tam sou i srsne.. a kdyz sou hnizda v zemi tag to bych nechtel slapnout na srsni hnizdo... btw my sme ty srsne podelali klasickou penou jak je na zateplovani baraku proste zaseres vsechny diry a vchody penou(popr u tech plechovek bejva takova dlouha trubicka pres kerou se to stika tagze narvat co nejvyc do diry a strikat.. ono jak se to roztahuje tag to zere kyslik a oni se nekery udusej a nekery prose chcipnou.. na srsne to fungovalo.. ale nvm jak na vosy.. ale skusit to muzes..
Dude
support gona, svahadji, psilos, etc.. - pokud je nemas u baraku, tak spis opravdu nejake mene invazivni reseni nez rovnou likvidace..
Divoženka
velký problém je,že jsou tam všude a na ty díry není vidět,ani přesně neví,kde jsem do toho šlápla,tudíž varianta strč do díry není možná.
4mf3t4min
no a nejak se tam dostat druhou stranou ? jako nicit neco co je v prirode neni lehke.
khook
Rekonstruuji si podkroví a jelikož tam bylo ranec vos tak sem musel zasáhnout :D

Použil sem RAID proti VOSÁM a výsledek je šokující .

Vosy se chovaly jak dyby si právě daly brko G13 ale do 5 min byl amen;)

Bůch s nimi :p:


EDIT : 85,- Kčs , místní drogerie ;)
Paryba
litry benálu a vypálit ty šmejdy
Fantasie
Drapnut to hnizdo skrz rukavice a sup s nim do pytle a hodit do vody... nemusite nikoho zabijet... oni odplavou :D
4mf3t4min
no ale ona psala ze nevi kde je to hnizdo presne a raid to je na domaci hubeni ne do prirody jedine vypalit
Vofce
NECH JE TAM O TAKOVEHLE PARADNI OCHRANCE SI MUZE KAZDY PESTITEL NECHAT ZDAT :)
4mf3t4min
no asi nic jinyho ti ani nezbude
PoLLo4
Muj nazor je takovy vypalovani je blbost, vzláště v takovýmhle počasí kdy muze chytnout opravdu vse my jsme meli srsni hnizdo na nasi zewlarne a zlikvidovali jsme je biolitem na srsne a vosy ktery stal 130 kc myslim takze zadna hruza, nejlepsi by bylo si koupit ten biiolit na srsne a vosi a vecer kdy nejslou vosy agresivni jim to tam nastrikej ma to strasne rychlý ucinek takze je to zabije opravdu hned, ale v tvem pripaduu bych si koupil biolity dva jeden jim vystrikej cely do hnizda a druhy u sebe mej pro obranu kdyby zautocili, tenhle biolit ma super rozptilovac a strika to skoro jako ,,hasičák" takze si 99% ubranena...
s4kuL
treba jim to hnizdo spadlo z nekama zvrchu nazem a ty jsi jim ho jeste k tomu rozslapla... vosy zjistili ze uz se tam bydlet neda a nasly si jine bydliste ... nebo tam chod jinama :p) btw. nezalivej pres den v parakach je tak na uvareni korenu....
vata
osobne bych je nechal.je to celkem dobry proti corkam ne?
rika se ,ze pokud si jich nevsimas tak ti nic neudelaji.to plati pro vosi
co se motaji treba kolem odpadadkacu.ovsem mam i takovou skusenost z
vosama co zijou hluboko v lese a ty mne jednou pichli vilozene preventivne.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma