Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Aku metodu zvolit??? - Klikni zde pro originální téma
matko291
nazdar growery
mam rodiny dom a otec suhlasil s tym aby som si tam rozbehol roomik 600W.Mam ale dilemu aky system hydroponicky tam rozbehnut ak mate niekto skusenosti ja som do teraz siel len hlinu hydro idem skusat po prve mam doma par filmikov a najednoduchsi a naj ma zaujal system Ebb&Flow tesim a na vase nazory a postrehy a rad sa naucim nieco nove aj z inych systemov dik mato
DEVIATIO
Zdravim:
ja bych sel prave do te metody co sis vybral:-)) vubec bych se toho nebal ani na poprve!(coz neni tvuj pripad:-))
Mohl bys pls rozepsat co pouzijes za roztok a jak budes aplikovat hnojiva?!? Potom ti to smaznu abys mohl udelat poradnej thread:-))
matko291
no ten stol bude do urcitej vysky napustat cerpadlo z nadrze kde bude roztok namiesany a ked napusti bude tam dalsi otvor ktory bude vysie a kym cerpadlo nevipne bude tade prebytocny roztok odtekat spat do nadrze
hnojky tam dam od AH tie tri zlozky
Neson
matko291 - to taky záleží na tom, jakou techniku pěstování buděš chtít zvolit. Kdybych já byl na Tvém místě - volil bych micro drip - sice budeš mít větší spotřebu hnojiv a vody, ale podle mě to kytky ocení :)
matko291
Neson nazdarek laka ma system Ebb Flow a chcel by som na nom vyskusat scrog ale nemam ziadne skusenosti a nikde som sa nedocital ze by sa na Ebb Flow robil scrog vsade je len bud nejaky bush alebo SOG
matko291
potreboval by som poradit nejaky shop alebo firmu ktora by mi vyrobila napustaci stol aky by som potreboval alebo aspon nieco kde by som mohol taku nadobu o rozmeroch 120x120 a 15cm hlbka kupit najlepsie z hladkym dnom
badjoke
HM, sem si doma delal ebba sam, myslim si, ze vubec nejni potreba ho kupovat vcelku.. Je to podle me nejjednodussi hydrosystem, zadny velky srani, paradni vysledky.. Je potreba si na nekery veci dat trochu bacha- za prve ho nedelat zbytecne moc hluboky, tech10cm je akurat, 15 skuru i moc, pac koreny si tam tak jako tak udelaj solidni hnizdo, cim vic keramzitu zbytecne, tim vic se odparuje voda, coz ma souvislost s dalsim dulezitym bodem.. Jako do kazdyho cirkulacniho hydra je potreba vetsi nadrz, a to je fak wichtig, jinak bue pH jak na CIAF leteckym dnu.. Kolem te bedny - bud sezen jakykoli vyhovujici kus plastu a ten pretvor, viz I grow chronic a dalsi, nebo si zajed do nejaky firmy, co dela bazeny, sudy nebo kade, za par malo stovek ti udelaji uz naspadovanou bednu z dobryho plastu, s moznosti lehkych drenaznich spar na dne, a to se uz vyplati.. Zalivat se to moc nemusi(2-4 denně),vlhkost to v sobe drzi pekne, a cerpadlo nemusi byt buhvijak vykonny..

Zkratka- za malo penez tuze velky chrochtani.. Drzim pěsti..

Edit: Dyz se divam na ty tva rozmery, tak si bud fak kup nakej ten bazen, nebo popremyslej o dvou mensich paralelnich- muzes zkusit 2 ruzny hnojky, experimenty a tak, a navic mezi nima nechas malou mezeru, a tak se ti ta jungle i pod tou 6tistovkou este lip prosviti, lepsi pristup, manipulace atd atd..
matko291
badjoke
jasne ze nie ved ja to tiez chcem zbuchat svoj pomocne a aky mas ty stol?kupoval si v growshope ci v nejakom obchode z plastami?aky rozmer to mas?a ako vypada ta naplavova vana?
badjoke
Mno divej, ebby sou podle me skoro stejny- na jakykoli stul hodis jakoukoli bednu a udelas diry pro hadice, vedouci do hnojdrze pod stolem. Ja sem ho mel napred udelanej z klasicky bedny z masny, akurat se vesla do skrine, pocitam 70*40*20 to tak mohlo byt, ted si nejsem jisty. Na poprve sem ji naplnil skoro povrch,zralo to vody jaxvine.. Postupne sem hladinu snizoval, na tech 10-15 cm podle stylu pestovani, potazmo poctu kytek..
Ted sem premyslel o upgradu, vetsi skrin, wataz i stul, ale rozhodl sem se naplavovaci hydro opustit, a vykutit naky sog s dripem. Tato metoda se mi moc libi, a o to vic me nasira, ze je jedina, ktere nejsem schopen v ebbu docilit- i z nulovou vegetaci rostou buse..

Edit: kolem kupovani- ve spouste obchodaku, od obi po tesco, ted maji neuveritelnou skalu plastovych kontejnerku, nekery uz fak dost velky, mrkni i tam.. Dyz ne, zkus nejakou tu plast firmu, esi ses tajnej,taxe vykecej se treba na zahradni fontanku..

Edit Edit: Este me napada, ze pan Nonlama ma system, kery se mi zatim libil nejvic, sic vic prace do startu, ae pak zadny propirani keramzitu, moznost kontroly korenu.. Mrkni nato..
Neson
badjoke - za malo penez tuze velky chrochtani ...... já Ti nevim, přijde mi, že za stejně málo peněz můžeš mít toho chrochtání ještě víc s necirkulačním systémem - o co větší budou náklady na mnou zmiňovaný micro drip?? A ten se mi pořád zdá o hodně luxusnější, taktéž provoz je naprosto bezproblémový a bezúdržbový.
matko291
Neson
prave ten drip neni az tak bezproblemovy a bezudrzbovy co som tu cital kazdy ma skusenost s upchatim kapilary akoze nepoviem ked to budes mat doma pri sebe ze to budes moct kontrolovat kazdy den aj dva krat.Ja musim vychadzat z toho ze byvam v meste a mam domcek 20km od tade kde byvam.A prave EBb system sa my zda v mojom pripade casovo nenarocny v plane mam tam zajst kazdy druhy den 20km neni az taka dialka a auticko mam k dizpozicii.Ono ten system sa da doladit uplne skvelo napr. ma napadla taka vec ze po celom dne tej naplavovej vani dam sietko proti komarom aby mi korenove bali neupchali odtokove kaneliky,troch zadnu stranu vysie aby voda dokladne odtiekla spet do nadrze,privod zivin do vane trochu uskrtit aby sa napili RW kocky pri napustani a nie pri vypustani atd :wink:
badjoke
Neson- Ebb sestrojis za pet stovek i s cerpadlem, esi mas drip, tak musis uznat, ze ty naklady sou hodne rozdilny.. nepotrbujes zadny filtr,klapky, profi spoje, bez cehoz delat drip je lamarina.. Jedina udrzba u ebbu je sem tam vycistit nadrz a dolit vodu, tot vse..

Matko- Napred sem tam tu sit rval taky, paxem zjistil, ze je lepsi dat vetsi sutr na diru, kterou priteka voda, nenapada ti tam zadny keramzit, coz je vicemene ucel i u ty site, u ktery se mi ae stalo, ze vsecky koreny prorustali prave do ni, zcela ji prorostli a odtekalo to pak dost pomalu.. Bez ni mi sice jeden takovej dlouhan do hadice prorostl, ae na ucpani to fak nebylo..
matko291
asi sa ja vykaslem na systemi a pojdem klasiku hlinu a mam pokoj vymyslim nejake smiesne zavlazovanie a bude pokoj
len zas to ze vo vode to rastie rychlejsie
badjoke
To je nazor.. Hydro je sic fajn na vysledky, ae chut a skupenstvi je v hline ci koko daleko lepsi, aspon u me.. Dyz nemas moc kytek, tak toho dripa zvladnes i bez vetsich nakladu na ten profi spoj, megacerpadlo a kapilary.. Zkus se podivat na Tropf blumat, Jahudka (mysim teda) to ma v podpisu, dyz se to na zacatku dobre zamoci, tak pry funguje vpoho..
badjoke
Drevo kocur- Mno, hnojim ah, flusam jak jen to de, a dyz se mrknes, tak rozdil hlina-hydro zaznamenavam spis ve vlastni zahrade,v cizich se nereju, spis je to o nazoru, tak jakapak blbost..
Ty blumaty rozhodne do nebe nevytahuju, jasny ze jakykoli jiny reseni je lepsi, ale aspon nejaky zalivani nez zadny..
Erixon
Co si myslíte o tlakovým dripu? Tam by se měl odstranit nedostatek dripsystémů - ucpávání.
(základní rozvod 3/4" hadice napojená na rozvodku(y) na kapiláry + 5mm kapiláry + jehla pro tlakovou závlahu a dostatečný čerpadlo)

Počítal jsem cenu (menšího) systému - pro 8 kytek. a do 700se to vešlo.

btw: nevim do čeho jít jestli výše uvedený drip nebo ebb flow.
matko291
Erixon a kde by som mohol veci na ten tlakovy drip kompletny kupit?
dvojka-trojka
matko: drip je na hovno ucpavaj se kapilary, kdyz chces pouzivat BIO hnojky:(....
badjoke
Hm, tim tlakovym dripem je myslena takova ta Sprayers zavlaha cico? To uz chce radny cerpadlo, tady s akvaristikou nevystacis..Aby se tam potom neucpavly zas ty sprchovaci jehly..

Stim filtrem nejde nez souhlasit, je ale nutne kupovat to growshopacky profi-drip-rameno , anebo by stacil jen nejaky akvaristicky, popripade homemade filtr?

A nestaci ty kapilary nahodou jednou za cas prohnat peroxidem???
dvojka-trojka
Pardon mate recht. Ja s tim proste mel problemy i kdyz jsem tam mel filtr (asi spatnej:D), i kdyz jsem pouzival peroxid. Ja si to nedelam, delej jak myslis/myslite;), ale matko291 ja Ti doporucuju to NFT;).
23
dvojka-trojka
citace:
Původní příspěvek od Drevo-Kocur
23:

No nevím, kdyby se ucpávaly kapiláry Manhmutovi, tak drip asi nejede:confused: Je to možný, ale dá se tomu předejít, třeba použitím větších kapilár a nebo změnění výživi, protože kytka asi nestřebává 0,05-01mm částečky v BIO hnojivech;)

OK rikam nechci se dohadovat, asi jsem mel spatny kapilary, nebo filtr, nebo co ja vim:o. Ja se nehadam, ja jen doporucuju NFT, o kterem jsem s matkou291 mluvil;). OK?????????
Drevo:mas pravdu, kdyz si to udelas poradne, tak je to urcite bez problemu;)......
Koncim:D........
23
matko291
ten NTF systemek je dobry system 23 mi to polopate vysvetlil viem ako to funguje ale co som pozeral na g-shope v Prahe tak nieco take co by sa mne hodilo ako uplne dokonale na moj vkus stoji 7000Kc a to si musim este prehodit na nase co cini cca 9000Sk.Ale hlavne mojou poziadavkou je aby som nemusel pri tom byt kazdy den lebo skrinku budem mat v dome a ten je od mojho bydliska 25km tam a 25km spat.A behat kazdy den to je v tejto dobe dost nakladne viete ako to myslim
matko291
Drevo-Kocur
mozno by bol dobry drip ale musel by som ho kontrolovat denne a mne to prave dost nevyhovuje a mozno Manhmut to ma priamo pod nosom :D:D:D
dvojka-trojka
Jde taky o to jestli matce291 jde jen o vynos, nebo jestli treba neuprednostnuje kvalitu nad kvantitou;).
Jinak souhlas s kocourem, ze nejmene narocny je ebb&flow, ale ta cena je drsna:(. Jinak NFT homemade z trubek je dost narocny na sestaveni, ale je to mnohem levnejsi nez origos;).
23
matko291
ide mi o kvalitny vynos :D
rozmyslal som inac aj nad systemom ebb&flow systeme ale tam zas ze su tiez nejake problemi z odtokmi a plesnami na korenoch
badjoke
Kuwa, nez abych kupoval naky filtr za 7kol si raci poridim ten profispoj jaxem psal,v gs stoji 1300, ma filtr a zpetnou klapku v sobe..

A jaka je furt ta cena za Ebbnflow? to vis, ze dyz kupujes cely system v gs, tak te to vyjde skuru jakto nft, ae neni nic jednodussiho nez to zbastlit doma, za par korun..

Este ohledne korenovy plisne- dokud to clovek v tom ebbu neprehani ze zalivanim, tzn3-4krat denne, je to vpoho.. Naposled sem si zahral na micurina a poustel jim to tam casteji po mensich davkach, a pak to uz spatne prosychalo, no a koreny nevypadaly nejzdraveji..
matko291
drevo-kocur
a ako by si mi poradil vyrobu ebb&flow napustacieho stola?
badjoke
Hae, esi mas v podpisu film o pestovani, neni to I grow chronic? vzdyt tam to mas komplet predvedene, niceho se neboj.. Bedna, do ni 2 diry, jeden pritok, druhy odtok, atd atd..Nezapomen radne napufrovat keramzit..
matko291
drevo&badjoke
ale chalani ja problem zo stavbou nemam ani z jednym systemom mne ide o ten hardvare kde zohnat okrem g-shopu ten napustaci stol lebo napr. by som ho chcel s hladkym dnom ako je v tom spominanom filme co spomina badjoke
badjoke
Kvuli ebbu do gs vubec lezt nemusis. Tu bednu bych tolik nehrotil, normalne obejdi domaci potreby, az uvidis neco s potrebnymy rozmery, taxi to kup. Udelas 2 diry, na takovy ty hadicovy koncovky, jak je vtom filme, co tu vzpominam, namontujes, zalejes silikonem, na jednu koncovku napojis hadici s cerpadlem( staci akva cca 700l/hod), na druhou hadici na odtok, zvrchu este 10cm hadice na prepad, cerpadlo staci akva cca 700l/hod.. Dival ses ty vubec na ten film???
matko291
jasne badjoke a mam este kopu inych filmov
mne ide len o tu napustaciu vanu a v domacich potrebach asi tazko zozeniem vanu o rozmeroch 120x120x15 (sxdxh)
matko291
pred chvilou som kontaktoval firmu ktora sa zaobera vyrobou roznych vyrobkou z plastu a poslal som im navrch na ebb&flow napustyci stol podla rozmerov ake by som potreboval(viac foto).Teraz cakam na odpoved o cene,case s dodani stola ku mne domov.Ako nahle budem mat info doma dam ho sem Vam setkym mojim bratrom a segram :D:D:D
Erixon
Koukám že se to tady docela rozjelo. K tomu tlakovýmu dripu:
každej Gshop má trochu něco jinýho (a maj v tom bordel, protože třeba na jedný stránce uváděj rozměry i v palcích i v mm a přitom 2/3" o milimetr nesedí s hadicí 20mm co prodávaj ikdyž nacpat to tam pude stejně...)

třeba:
http://www.growshop.cz/work.php?_GCAT=070804

vydatnost 1 závlahový jehly je 18l/hod na 8 kytek to chce 8*18=144l/hod a bude to chtít rezervu. Stačilo by 300l/hod fontánkové čerpadlo? nádrž by byla ve stejný vejšce jako květináče.
matko291
drevo tie kanaliky tam su potrebne na odtok viem ale napriklad ani v tom filme I GROW CHRONIK ak si videl ma typek hladke dno kde napusta ebb&flow
a ked bude mierne nahnuta ta vana nemal by byt problem z odtokom
dvojka-trojka
matko291, tak se vyser na ebb&flow a radsi si postav to NFT z tech elektrikarskejch list. Bude to cenove taky v pohode a funkcnost je zarucena. A ani tam nemas zadnou textilii, jako mam ja proste Ti tam jen koluje roztok a jedes:)....
23
Erixon
Drevo-Kocur:
Nakoupený ještě nemam nic. Právě že se rozhoduju mezi ebb flow a výše popsaným dripem. ikdyž s těma elekrtikářskejma lištama jak píše dvojka-trojka by to taky mohlo bejt v pohodě...
dvojka-trojka
citace:
Původní příspěvek od Erixon
Drevo-Kocur:
Nakoupený ještě nemam nic. Právě že se rozhoduju mezi ebb flow a výše popsaným dripem. ikdyž s těma elekrtikářskejma lištama jak píše dvojka-trojka by to taky mohlo bejt v pohodě...

Samo nejvic zalezi jak jsi zrucnej, ale myslim, ze to NFT z list postavi kazdej (neni to zas tak tezky, jen potrebujes par list, par kolen, cerpadlo a jedes), jedinej trochu problem je tam s mistem (jak ty listy poskladat), jak pise Drevo, ale to si myslim, ze se da vymyslet;).
23
matko291
pol mi poslany napad tu od clena mne sa zda tiez jednoduchy(za napad velmi
dakujem)
A spociva v tom ze on ma 2 nadrze s objemom 90L na nich dosky z plexiskla 6mm hrubky z bielou foliou(podobnost NTF) a v plexisklu otvory na kvetniky z priesadkami.Kazdych 5dni napusta nadrze tak ze 1cm je spodok kvetinaca vo vodnom roztoku jasne ze roztok v spodnej nadrzi je vzduchovany.Vravel ze je to naprosto jednoduchy system a z jeho vysledkami je naprosto spokojny
k fotkam som sa od neho nedopatral ani ja len mi to bolo takto vysvetlene ako ja to vykladam Vam :D:D:D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma