Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
veřejné osvětlení vs. dozrání - Klikni zde pro originální téma
Romanisko
Ahojte. Mám kytky venku na dobrém místě, ale přes noc na ně silně svítí velké veřejné osvětlení. Zajímalo by mě, jestli to nebude vadit v době dozrávání. Díky.
brambora
??? asi jo v kvetu je dulezita tma!!! ale i vrustu kiti si taky musi odpocinout jaky byti bylo kdyby si nemohl uz nikdy spat?? asi bysi umrel zdur bramborak
Shlukmaster
verejne osvetlenie = sodikove lampy 50-70w vacsinou
takze to asi vadi a dost...!podla mna! aj ked efektivny dosah 70w je asi 25cm ma to zly ucinok na rastlinu
zase na druhou stranu, v parku jsou svetla taky, a trava (normalni)
normalne roste a kvete
elanius
Nazdar, podla mňa to bude vadiť hlavne v tom, že ti rastliny vobec nezačnú kvitnúť. Minulý rok som mal pwp na balkóne kam svietila asi 30 metrov vzdialená lampa a kvitnúť mi začal až keď som ho presunul do zahrady.

Každá rastlina je inak citlivá a ako vieme tá "naša" je na úplnú tmu citlivá až moc. Asi preto normalní tráva normalne roste a kvete :sun:
Romanisko
Dík za odpovědi. Kytky jsou už moc veliké, abych přesadil. Nechám je tam, kde jsou a uvidím. Že by nějaký dobrý model?????? :-)
Shlukmaster
neviem de presne to mas ale co povies na zatmievanie?
brambora
jo riskujes tim hermace bramborak
Romanisko
Kytky nádherně rostou, je hezky vidět, jak se otáčí za sluničkem. Nechám je tam jak jsou, třeba ta lapma zařídí nečo spešl.... . :-) Čééééést.
sanobano
Pred pár rokmi som okúsil podobnú skúsenosť.

Ešte som pestoval v záhrade, hneď vedľa dreveného plota, za plotom
chodník a tam sodíková lampa (žlto-červená - typujem 400W).
Plot mal výšku 2m, tak som neustále zaštipkával. Koncom augusta traja ľudia držiac sa za ruky sme ju nevedeli obchmatnúť, no kvety vždy nikde.
Koncom septembra sa na vrcholcoch tvorili akokeby samé miniatúry samotnej rastlinky, perfektne lepkavé, pocukrované, no žiadne kvety.

Tak to aj skončilo, koncom októbra ani jeden kvet,
zato celkom gigantická lepkaňa. Ešte že ju niekto týždeň pred vianocami z povaly ukradol, ináč by som sa určite zbláznil...
b1ghed
mam s tym tiez skusenost. minuly rok som mal v zahrade tri kytky na ktore v noci svietilo verejne osvetlnenie vzdialene asi 30-40m. Kytky mi normalne rastli aj v priebehu kvetu. Sice kvitnut zacali trochu neskor ale hulenie to bolo kvalitne. Neboli badatelene ziadne odchylky.
Ked v noci svieti mesiac tiez to nijak neovplyvnuje kvitnutie. Mozno tiez zalezi na type osvetlenia. Svetlo ktore svietilo na moje kytky nemalo sodikovu vybojku ale dve kratke neonove trubice.
Peshmerga
Já s tím veřejným osvětlením mám podobné zkušenosti. Pro veřejné osvětlení tady používájí silné sodíkové "žárovky" a to rozhodně v období květu nedělá MJ nic dobrého. Samci sice vyrostou i přes noční osvětlení, ale samicím to asi nedělá dobře a výsledky prvním rokem byly mizerné.

Druhým rokem jsem umístil velké květináče na dřevěný systém, na spodku jsem umístil kolečka ze starých kancelářských židlí a každou noc je snadným způsobem přemístím k plotu a přehodím přes ně černý plastický závěs (něco jako neprůsvitný skleník), takže už na ně žádné světlo nepronikne. Outdoor MJ totiž dokáže bezproblémově tolerovat světlo měsíce, ale silné sodíkovky pravděpodobně narušují to konečné stádium kvetení a dozrávání.

Je to sice práce navíc, ale od té doby jsem s dozráváním neměl žádné problémy, výsledky byly a doufám, že i letos budou povzbuzující a odměňující. Rád bych věděl, jak se problém veřejného osvětlení snaží jiní Groweři vyřešit.
Koumles
a co takhle rozbit lampu az budes potrebovat tmu na kvet
Koumles :
a co třeba robzbit ti okno?
Romanisko
Ahojte, lampu rozbijet nebudu. Mě třeba vadí, když někdo rozkope bus zastavku a tak..... . Zkusím kytky nechat tak a uvidím. Prostě budu mít zkušenost. Dnes odpoledne byli u mě policajti a donesli mi nějakou obsílku. Mazec je, že šli okolo mé zahrádky a neřekli mi nic. Je možné, že si toho nevšimli???? Nebo mám čekat nějaké komando za nějaký čas????
Romanisko :

cajti to vetsinou zasahujou az v kvetu, kdyz maj jistotu ze v tom je dost THC aby mohli dat vyzsi sazbu
El_Liberal
praxer: zas ho hned nestresuj

jestli to mas na ocich, tak muzes pocitat s tim, ze to urcite nebyli cajti z protidrogoveho a treba ani nevi co to je za pekne palmicky. ale taky nemusi :pimp:
dejv
Romanisko,jestli je k tomu veřejnému osvětlení tažen kabel v zemi,tak máš vyhráno,otevři kryt dole na stožáru a vymontuj pijistku.Jestli je kabel vzduchem tak potřebuješ vylézt nahoru otevřit lampu a vytáhnout pojistku,toto je ale složitá operace takže banán.
Romanisko
Hej lidi je to v pohodě. 10. října sklidil a řekl bych, že se mi to asi povedlo... . :-)))) Já jsem momentálně krásně zkouřený... . Zdraví Vás Romanisko z Valašska... .


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma