Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
400w Son-T Agro Drip+NFT GWS,Chronic,satori,... - Klikni zde pro originální téma
Smoula
Cus vsici groweri (a growerky!)!!
Nedavno se doma uvolnil prostor vhodny pro indoor, tak jsem se rozhodl, ze to zase zkusim (prakt.podruhe), a tentokrat pokud mozno ne tak punkove. Koneckoncu na vybaveni skrine a vse okolo par tech tisicovek padlo, tak se snad vynalozene investice casem vrati, kdyby ne, stejne je to jen hobby, nemam pravdu?
brambora
jo to ams pravdu jeto nadhernej konicek! ale ted info!!! fotky! dik bramborak
Smoula
19.7.2006 - den první
Konecne se mi podarilo sehnat genetiku, a to hned od dvou GROWERU najednou, za řízky moc dekuji.
Pres noc sli jeste pod zarivky a druhy den je neminula instalace do pestebniho media.
Skrinka na rizky ma cca 30 x 50 cm, na vysku se tam toho taky moc nenarve, ale na par rizku to staci... skoda jen ze zarivky asi nemaji svetelne spektrum jake by melo byt, po stranach sou Osram Fuora 15W a uprostred Osram Fluora 16W, tlumivky sem sehnal jenom na 18W takze ty 15ky svítí misto do modra uz spis zlute jak zarovka, ta 16ka je este docela v pohode. Kytky se ale netvari ze by jim to nejak vyrazne vadilo.
Smoula
Druhy den sli holky uz pod lampu, slunicko mam 400W Son-T Agro, lampa je cca metr od vrsku kytek aby si zvykli, nechci je hned přismahnout. Pro Drip system (jestli se tomuhle da rikat drip - spise automaticka zalivka) sem se rozhodl kvuli obecne vysoke vynosnosti techto systemů. Pestebni plocha skrine je 90 x 120 hloubka, proto jsem zavrhnul klasicky rozvod zradla pomoci kapilar, cerpadla s vysokym vykonem, regulací tlaku a filtrací. Namísto toho sem vse zbastlil z akvarijnich cerpadylek (400-800l/hod, vytlak max.metr), hadic ruznych průmerů (lze koupit na metry - Bauhaus Čestlice). Jedine co sem použil z klasickeho dripu jsou T-kusy, jehly na kapilary a samotne Libra truhliky. Na zivny roztok mam dve obdélníkové kádě po 60L z obi za 150 kacek jedna. Nezbytne jsou dve protoze zabere tak dva dny nez se v tanku ustalí pH cersve vody po srážení a nahnojení. Původne měli kytky byt v rockwoolu, ale rizky sem dostal prevazne v rizkovacich kostickach tak sli nakonec do kokosu (B´cuzz, Plagron).
V truhlikach sou kytky radsi po dvou, bal sem se umrtnosti řízků nebo treba spaleni prehnojenim, precejenom je to muj prakt. 2.grow, ale holky sem podcenil, jedou "jak" z vody. Priste budu sazet 3 - 4 kytky na truhlik maximalne. Takhle z toho bude casem asi moc jungle a kytky nebudou tak velike, no uvidime.
Zbylé řízky sem dostal uz zakorenene v hline a poslednich asi 5 kandidatek sem nechal zakorenit do 20l NFT. Je to ten nejmensi co se prodava, tusim 35 x 69 cm na plochu. Uz ale po dvou dnech byl rozdil zakorenovani a rustu oproti kokosu tak markantni, že sem zbyle kvetinky z netkane textilie opatrne vypreparoval a sehnal treti truhlik (viz dalsi prizpevky).
Navíc mi zatim nevyzbylo na měřící přísroje, na mereni pH mam kapky a EC metr asi casem koupim od ADWA (1500,-), 6000,- na takove hracky uvolnit nemuzu, i kdyz na Adwy sem necetl uplne nejlepsi reference... Hlavne sem se bez EC metru nechtel starat o dva hydro systemy v jedne skrini najednou - psycho - NFT grotank odkladam na zimu. Takze EC zatim neresim a živim roztok pouze trojslozkou od general hydroponics, davkuju podle tabulek a kytky zatim vypadaji ze jim nic nechybi.
Smoula
Pridavam foto me botanicke laboratore v cele sve punkove krase, cely prostor je v klasicke drevene zahradni chatce, ktera je ale nastesti cela pod strechou domu, takze neresim problem s tropickymi vedry uvnitr.
Asi by se sluselo neco doplnit k ventilaci, protoze prisun cersveho vzduchu je v podstate pasivni pres ono otevrene okno, pro jistotu vzduch uvnitr jeste rozhánim stolním ventilatorem (259kc,bauhaus), ktery doufam trochu pomaha prisavat vzduch do chatky, nejsem zrovna klimatechnik, ale snazil sem se pouzit aspon tu trochu selskeho rozumu.
Pritah do skrine zajistuji dva 12x12cm PC ventilatory (89,- za jeden) a jeden chcipak k tomu, vse na 12V, napajene ze stareho 12V adapteru od buhviceho. Odtah jede pres Cooltube, tetokrat uz poctivy kovovy ventilator do 220V, zapujcený od dědy jednoho kámoše, nejspíš bývalý záchodový ventilátor, pasovaný do mnohem čestnější funkce. Tipnul bych ho tak na 200-300m3 za hodku. Podobné větráky půjdou sehnat zalevno nejspíš od značky Sunnon..
Suma sumárum mě ventilační systém i s trubkami z obi o průměru 12,5 cm nestál více nez litr a za to si zadné UFO zdaleka nekoupim. Jedinou nevýhodou je možná vyšší hlučnost systému, i tlakove charakteristiky ve skříni by měli být snad v normě, coz je pomerne dulezita vec nedusit kytky v podtlaku (např moc mala dira pro pasivni pritah), ale rikam nejsem klimatechnik, jsem jen rozumnej sedlak:pimp:.

Na podlaze se vali jeste jedna mala skrinka (foto2), je to 50 nebo snad 70W sodik, je tam trocha zbytkove zelene noname z testovani systemu nez sem sehnal dobre rizky, je to v bublaku (matky 16L lavor a pvc deska;)), je to tak v 5.tejdnu květu, takze uz to o moc nenabobtna, kyti prosli docela drsnym stresem, muzou bejt radi ze sou, par g z toho ale asi bude, no nechci moc odbihat od tematu... az to bude tak to bude...

update comin´ soon
Smoula
Tak takhle kyti povyrazily za poslednich 14 dní, byly teď děsný horka, na rust ne moc idealni podminky, ale trouf bych si rict ze vysoka teplota ma na rychlost rustu mnohem menší vliv než nedostatečná ventilace. Hlavne ted uz sou videt rozdily mezi modely ve stavbě květiny.

Takze by se pomalu sluselo predstavit posádku laboratoře:

V truhlíku uplně vlevo se mačkají 4 x 2 GWS,

v prostředním truhlíku (Plagron coco) odzadu: Power Malawi, Ice, 3.slot-PS(BGxBM)+Satori, Burmaberry

a v tom pravem: zadní dva sloty-2 x 2 Satori, 3.slot-2 x Chronic, 4.-vlevo Chronic vpravo Four play

A nakonec v hlíně: 4 kytky vzadu- Satori,
vepředu- Chronic, Ice, Apolo11xMTF, GWS
Hlinu sem použil All-mix od Bio Bizz (20L) a smichal sem ho cca pul na pul se Substratem pro Kaktusy a Sukulenty (obi). Jestli je to dobra volba nevim, substratek vydrží ve skříni !týden! mokrej, zrejme pro to ze smes pro kaktusy obsahuje malé částečky keramzitu a jeste sem dal trochu keramzitu dospod květináče. Kyti v hlíně nešetřím a leju na ne zivny roztok do kokosu prestoze do hlíny je doporucená polovina toho co do hydra + samotny all mix ma udajne EC 2,4!

Dohromady 9 x GWS, 9 x Satori, 4 x Chronic, 2 x Ice + este 5 modelů,
podtrzeno secteno 29 kytek, vse původem od growerů z groweru...thnx

Už ted je teda jasné že kytky budou přerůstat jedna druhou, naštěstí ne ty uprostřed pod lampou, takže zaštipuju a stejne se to asi nakonec pokusim narvat do pletiva (scrog?)... co si o tom myslíte?
(kytky v hlíně pudou před přepnutim na květ pryč..zbyde 21)

Asi nejvíc mě překvapila Satori (foto 3), hrozně vitální rostlina, uz ted dělá tlustou centrální kládu a obr listy, snad to bude stejne i s palicema:)
Smoula
Jo a chtel bych se zeptat... dal sem pryč cooltube, měl sem ve skříni moc velkou vlhkost, tak neco okolo 70% bez zvlhcovace!
Takhle bez cooltube mi příde ze výbojka aspon trochu vysušuje. Bojim se az to bude v květu, tak se budu prát s moc velkou vlhkostí...
nemate s tim nekdo zkusenosti?
Midloch
taky mě ukazoval vlhkoměr 70% a jeden borec tady na groweru mě poradil ,že při 70% vlhkosti,když dáš do skříně cd tak by se mělo orosit..A druhá varianta je,že máš pokuĎ máš analogový vlhkoměr ,že ho máš špatně zkalibrovanej!
zaya.cz
70% vlhkosti je na kvet hodne to tak 40 ale na rust je to v poho.hodne stesti Z.
Smoula
Po tom co sem sundal cooltube tak by tam podle vlhkomeru melo bejt 64% u kytek, vlhkomer/teplomer je digitalni (400,- electroworld cestlice), teda rel.vlhkost zalezi taky dost na pocasi venku, nemam skrin totiz v panelaku, proto se bojim ze za kvetu to bude litat od sedesati k sedumdesati a budu bojovat s plísní.
Taky vubec nevim kdy to mam prepnout, uz ted je to pres dva tydny na růstu, zustanou tam jenom ty tři truhlíky, chci je rozproztřít a zohybat kyti do pletiva ale vůbe nevim jak vysoko ho mam dat, jak ma mit veliky oka a vubec kdy to prepnout...
Smoula
Tak po hooodne delsi dobe sou tu dalsi fotky...
Trochu se to vytáhlo :bandit:
Byly přepnutý tušim někdy okolo 13.8,
musel sem je rozhazet pod dvě lampy, takze přisla radikální přestavba pěstírny viz foto.
Smoula
1: In da Jungle














3: Drip se osvedčil akorat mi v rozvodu trochu rostou řasy, musim sehnat černý hadice...
Smoula
Druhá lampa je obyc Son-T 400,

osazenstvo: 8 kytek v hlíně, na dnech květníků keramzit, + 2 venkovní skunky (WW,?noname)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma