Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Uschlý listí.. - Klikni zde pro originální téma
X
bassman
Me se to krouti podobne na jedne kytce vylozene roluje od konce listu,akorat me to jako kdyby zcerna a pak se list droli,dela to jen ve spodni polovine kytky vrchni je ok,prehnojene to neni,uplne malo zivyn si myslim ze tez ne,myslim ze budem oba vdecni za rady.Predem diky
X
bassman
Podle MynameStichova thread to vypada http://grower.cz/forum/showthread.p...5282#post365282
na nedostatek fosforu zhruba stejne jako foto c.1 u fosforu. Proto sem pred dvema dny zkusil pohnojit OBMkem a zadna zmena,kazdy den vice listu,vrcholky v klidu,tak nevim jestli je to tema vedrama nebo cim
X
valdez
No, fosforem to není, nedostatek fosforu a následný odumírání listů není zas tak častý a navíc se to projevuje až ve vrcholné fázi květu. Řekl bych spíš špatný ph, rozhodně změřte půdu, pokud je moc kyselá, špatně se vstřebávaj živiny ve formě kationtů - vápník, draslík etc. Taky pravidelně zalívat a rozhodně aspoň jednou týdně nějaký komplexní hnojivo.
valdez
Jinak jediná změna, která se projeví přes den nebo dva je to, že kytku buď ukradly nebo zdechla. Všechno ostatní se projevuje týdny a měsíce, takže nehrotit. Určitě hnojit, přebytek živin je lepší než nedostatek, a podletěch fotek s nekroidníma skvrnama a uschlejma žilkama, maj vaše kytky nedostatek.
X
bassman
Takhle nejak to vypada akorat se to krouti nahoru i stejne cerna ,jako kdyby toci jako bych balil doutnik.Dela to jen jedne ze dvou co jsou vedle sebe,ta co to dela je Papaya(50l kvetnik) vedle je PPP(30l kvetnik) obe stejne podminky,stejna hlina. PPP ma o neco vice pisku v substratu.Zacalo to delat pred tydnem a zpomalil se rust coz pripisuju spis teplotam nad 30.Jsem z toho trochu jelen,jeden rika vic pohnojit druhy prehnojene,hmm.
valdez
radew, co určitě udělej abys moh vyločit většinu problémů, změř ph půdy, měl bys mít 5 až 6. Prokypři půdu, nevím čím hnojíš, ale zkus použít hnojivo na květ, obsahuje víc deficitních prvků než na hnojky na růst. Přehnojené to určitě nemáš, to by vypadalo úplně jinak. A listy, kterejm už není pomoci, ustřihni (pokud by to byla plíseň, což je sice velmi málo pravděpodobné, ale pokud by byla, ustřižením poškozených listů by se odstranily i komidie) Víc mě v tuto chvíly nenapadá..
4mf3t4min
ale ono to vypada ze mu usichaj jak je to skrouceny a taky to ma ve skleniku nevim jestly je to tim ale ja kdyz sem pestoval lampu tak to se me stalo to samy a bylo to vedrem ale nevim mas otevreny dvirka aby tam foukal vzduch?
X
valdez
No, jestli ten papírek není starej a změřils to dobře, tak podle tý barvy co říkáš by to bylo nějakejch 3.5 a míň, tyn. kyselý jak kokot, akorát se mi to nezdá, kdyžs říkal že pěstuješ na vápenci..
X
ChaoticRoman
papírek 20 let starý...hmm, zkus ho dát do octa a jiný do citronky...pak se podívej na barvy...
Seed
zadarek no ja mam na kytkach něco podobnyho listy maj na sobě hnědy fleky žloutnou a pak usichaj a kroutěj se nevym co to muže bejt ale ten pohled je hroznej mam to ve skříni 12/6 už čtyři tydny a ted mně to fak dostalo už se to začína šířit i po paličkach co to je? chtěloby to foto to mam v PC ale ještě nevym jak ho připojit
X
Radoslav
Ten papírek by se téměř zbarvit neměl, pokud to má PH 6-7. Pokus s citronkou a octem ti taky asi moc nevyjde, protože to jsou oboje kyseliny,když už,tak místo citronky nebo toho octa, to je jedno, namíchej sůl s vodou - to je totiž zásada, tzv. louh. Jestli se nemýlím, tak nabíhání do červena je zásada a do žluta je kyselina. Mělo by to tudíž lehce žloutnout, ale opravdu lehce.

2Seed: co to máš za divnou periodu ( 12/6 ), nebude to chřednutí tím, máš o 6h kratší den. Pro květ by jsi měl mít periodu 12/12.

2Radew: pokud hnojíš, neměl by jsi mít s PH problémy, hnojiva obsahují látky které PH upravují. Spíš jestli jsi náhodou nepřehnojil, nehnojil jsi ten večer než ti to začlo žloutnout?
X
Radoslav
Takže už jsou v pohodě, nebo jak tomu mám rozumět?
CAESAR
citace:
Původní příspěvek od Radoslav
Ten papírek by se téměř zbarvit neměl, pokud to má PH 6-7. Pokus s citronkou a octem ti taky asi moc nevyjde, protože to jsou oboje kyseliny,když už,tak místo citronky nebo toho octa, to je jedno, namíchej sůl s vodou - to je totiž zásada, tzv. louh. Jestli se nemýlím, tak nabíhání do červena je zásada a do žluta je kyselina. Mělo by to tudíž lehce žloutnout, ale opravdu lehce.

to co trepes prosim ta.louh je hydroxid sodny cize NAOH.sol vo vode je iba vodny roztok sodnej soli.este aj sam sebe protirecis.tvrdis,ze sol s vodou je zasada a hned na to pises,ze papierik sa ma zafarbit do zlta a to vetu pred tym pises,ze do zlta sa farbi od kyseliny
citace:
Původní příspěvek od Radoslav
2Radew: pokud hnojíš, neměl by jsi mít s PH problémy, hnojiva obsahují látky které PH upravují. Spíš jestli jsi náhodou nepřehnojil, nehnojil jsi ten večer než ti to začlo žloutnout? [/B]

no a toto je tiez picovina jak voda v kosi.hnojivo meni ph pody.niektore su kysele,niektore zasadite.a latka ktora vie rozoznat ci ide o kyselinu ci o zasadu a podal toho upravit ph neexistuje.

to co s i tu napisal je aj na k-,ale tentokrat som zhovievavy,takze pohoda

inac hosi vyzera to na prehnojenie
X
Radoslav
2Cesar: NaCl+H2O > NaOH+HCl. Co to je sodná sůl? Nevíš co mluvíš a chceš někomu rozdávat mínusy. V hnojivecvh jsou látky jako CaCO3 a další upravující PH půdy, když si koupíš kyselí hnojivo tak seš trouba. A že by to mělo žloutnout jsem myslel, jako že to má být lehce kyselý až neutrální, tudíž 6-7, ale to s toho je snad jasný.
CAESAR
tak si zmeraj hnojivo a uvidis sam.miesto toho aby si priznal chybu,tak trepes picoviny.to mi chces povedat,ze ked si nasipes sol do vody,tak pijes kyselinu chlorovodikovu a hydroxid sodny? tieto dve latky spolu nemozu existovat,navzajom sa neutralizuju za vzniku vodneho roztoku chloridu sodneho.ten tvoj vzorec funguje totiz opacne. sa preber,ako si prisiel na to,ze by mala sodna sol reagovat s vodou?ked zmiesas sol s vodou,tak mas roztok sodnej soly vo vode.a co je sodna sol?tak sodna sol je sodna sol kyseliny chlorovodikovej.co je vlastne sol?sol je zlucenina z iontu kovu a zbytku kyseliny.zopakuj si ucivo zo zakladnej skoly.este daku do oci bijucu picovinu pisnes,tak ti to -nusko uz fakt dam.

aby som nezabudol,tak tu mas nejake vzorce ako vznika luh
2 Na + 2 H2O → 2 NaOH + H2
Na2O + H2O → 2 NaOH
,pripdne elektrolyzou vodneho roztoku sodnych soli hlavne chloridu sodneho
Radoslav
2 Cesar a Anubis: víte co je kuchyňská sůl? To je toti ž Chlorid sodný - NaCl
víte co je voda? Destilovaná je směsí dvou molekul vodíku a jedné molekuly kyslíku - H2O.

Při smíchání kuchyňské soli a vody (NaCl+H2O) vzniká hydroxid sodný (NaOH) a plynný chlorovodík (HCl). Ze dvou sloučenin musíš zase dostat dvě sloučeniny. Aby jste to pochopily, zůstane Vám ten hydroxid sodný, neboli zásada, a chlorovodík vám jako kyselina unikne, protože je to plyn.

2Cesar: V těch tvých rovnicích není ani v jedné kuchyňská sůl, tak se vzpamatuj.

Za hnojiva jeden příklad a nemusím ho ani měřit, je to napsaný na obalu - hnojivo na květ OBM - PH 6-7,5

Napiš vzorec, co podle tebe piješ ty když smícháš sůl s vodou? Ono to vypadá děsivě, ale ve skutečnosti to zas tak strašný není, i když, když to přeženeš tak to docela hrůza je, jen si zkus vypít slanou vodu a to co budeš cítit, je ten unikající chlorovodík. Během života vypiješ mnoho kyselin a určitě ti chutnal víc než zásady, neboli všeobecně louhy.

Omlouvám se Radewovi, že mu to tu zasíráme, ale uplně mě to vytáčí.
Radoslav
NaCl – chlorid sodný (kuchyňská sůl) Vyskytuje se v mořské vodě nebo v nerostu sůl kamenná (halit) vodný roztok se nazývá solanka. Používá se na výrobu NaOH a Na2CO3

HCl – chlorovodík je bezbarvý plyn štiplavého zápachu, ve vědě se rozpouští asi na 35 % kyselinu chlorovodíkovou.

Něco z internetu, nejsou to moje výmysli, je to pouze skopírováno.
CAESAR
do tretice vsetko naj.komu neni rady.tomu neni pomoci
takze ked si nedas povedat,tak ti ide minusko.lebo to co tu pises su take picoviny,ze dovidenia.bez debaty.kuchynska sol je samozrejme nacl,ale s vodou nereaguje.musel by si ju elektrolyzovat.cize asi takto:Elektrolýza kuchynskej soli

Elektrolytom môže byť napríklad vodný roztok chloridu sodného NaCl (kuchynská soľ), ktorý je disociovaný na kladné ióny Na+ a záporné ióny chlóru Cl−. Elektródy môžu byť napríklad uhlíkové. Elektrické napätie medzi eletródami usmerní pohyb Na+ k zápornej elektróde, z ktorej si ión Na+ zoberie elektrón a zmení sa na elektricky neutrálnu časticu - atóm sodíka Na. Záporné ióny Cl− sú priťahované ku kladnej elektróde, ktorá odovzdáva svoj prebytočný elektrón, a po dva atómy sa zlučujú do elektricky neutrálnej molekuly chlóru Cl2. Na zápornej elektróde sa teda z roztoku vylučuje pevný sodík (reaguje s vodou), na kladnej elektróde uniká plynný chlór. V elektrolyte za zmenšuje počet iónov, koncentrácia roztoku sa znižuje, kvapalina sa stáva menej vodivou.

tie rovnic som ti tam dal,aby si videl,ze vznik kuchynskej soli ma pramalo spolocneho s hydroxidom sodnym


este raz ti pisem zopakuj si ucivo zo zakladnej skoly
a hlavne si ujasni pojmy.napriklad destilovana voda vobec nieje zmes 2 molekul H a 1 O,ale zlucenina tycht prvkov,pretoze ked sa stretne vodik a kyslik,tak spolu reaguju za vzniku vody.

posledny krat ti pisem,ze ten tvoj vzorec je opacny.nie zmiesanim vody a kuch.soli vznika luh a chlorovodik,ale zmiesanim chlorovodiku a luhu vznika voda a kuchynska sol.

mas ty vobec zakladnu skolu?

este k tej reakcii.ked miesas kyselinu chlorovodikovu a hydroxid sodny,tak ti vznikne roztok kuchynskej soli vo vode.pri tejto reakcii sa uvolnuje velke mnozstvo energie.takze keby chces aby reakcia fungovala aj opacne musis do roztoku soli dodat tolko energie,kolko sa uvolnilo.ale tebe asi zakon o zachovani energie nic nehovori


este k tomu chlorovodiku,ten ti vznika tak,ze ku kuchynskej soli pridavas kyselinu sirovu


tu mas nieco o roztokoch
http://chemie.gfxs.cz/index.php?pg=vypocty_k_r
http://en.wikipedia.org/wiki/Solution
Radoslav
NaOH vzniká elektrolitycky, to je pravda. Směs soli s vodou je solanka jak jsem napsal. Sodná sůl Pane CEASARE vzniká, pokud na NaOH budeme působit kyselinou. A zpět k tomu, u čeho to začalo: Kyselina citronová a kyselina octová jsou oboje kyseliny, tudíž nemůžeš na lakmusovým papírku tímto způsobem zjistit, jak se zbarví při ponoření do zásady.
bubik
Určitě hnojit, přebytek živin je lepší než nedostatek...
...valdes - si delas kozy..?
CAESAR
citace:
Původní příspěvek od Radoslav
NaOH vzniká elektrolitycky, to je pravda. Směs soli s vodou je solanka jak jsem napsal. Sodná sůl Pane CEASARE vzniká, pokud na NaOH budeme působit kyselinou. A zpět k tomu, u čeho to začalo: Kyselina citronová a kyselina octová jsou oboje kyseliny, tudíž nemůžeš na lakmusovým papírku tímto způsobem zjistit, jak se zbarví při ponoření do zásady.


teraz si napisal presne opak toho co si pisal pred tym,cim si potvrdil vlastne to co som tvrdil ja.o kys.oct a kys.citr. som nikde nic nepisal,takze to bude daky vyplod tvojej fantazie.

inac pekne ti to napisal Mr.Palice. cudujem sa ze ma to nenapadlo hned
Radoslav
citace:
papírek 20 let starý...hmm, zkus ho dát do octa a jiný do citronky...pak se podívej na barvy...
CAESAR
neviem o com zas tocis.inac zaujimalo by ma kde som pisal,ze sodna sol vznika zmiesanim vody a kuchynskej soli.to si mi totiz napisal do tej karmy co si mi dal,ze za to.radsej lepsie citaj,lebo nic take som ja nepisal.neviem co tu splietas ake lakmusaky.pripominas mi inac moju matku,ta si tiez nikdy neprizna chybu.inac este pred chvilou si ma presviedcal,ze zmiesanim soli a vody vznika hydroxid sodny a kyselina chlorovodikova,presnejsie,ze zmiesanim soli a vody vznika hydroxid sodny a unika plynny chlorovodik,kdezto ja som ti pisal,ze zmiesanim vody a soli vznika vodny roztok sodnej soli.coz je fakt

citace:
papírek 20 let starý...hmm, zkus ho dát do octa a jiný do citronky...pak se podívej na barvy...


inac toto som nepisal ja,ale chaoticroman
X
CAESAR
radsej napis,ze ci sa ti podarilo ten tvoj problem uz vyriesit a ake si podnikol kroky na jeho vyriesenie
medulda
Pro upřesnění... Kyseliny jsou látky, schopné ve vodě odštěpovat proton (kladně nabitý atom vodíku) a vytvářet takt oxoniový kationt (H2O+ H+ --> H3O+), zásady naopak proton přijímají a vzniká tak hydroxilový anion (H2O - H+ --> OH-). I v čisté vodě se vyskytují tyto ionty, avšak jsou v rovnováze, pH je proto neutrální. Přidáním kyseliny nabo zásady (tedy látky upravující pH), proběhne reakce podle výše zmíněné rovnice (např. při přidání HCl proběhne: HCl + H2O --> H3O+ + Cl-). Roztok se tedy stane kyselým kvůli přebytku oxoniových kationtů... Kyseliny a zásady rozlišujeme na slabé a silné podle míry schopnosti odevzdat/přijmout proton (silné k. např.: HCl, H2SO4, HNO3, slabé k.: C2H5COOH, H3PO4, silné z.: NaOH, KOH, Ca(OH)2, slabé z.: Al(OH)3...)

Rozpouštění solí. Soli jsou zpravidla látky tvořené dvěma ionty. Pokud jsou oba ionty ze stejně silné kyseliny a zásady (např. HCl+NaOH, HNO3+KOH, H3PO4+AL(OH)3...), je sůl neutrální. Pokud je však složená např ze silné kyseliny a slabé zásady, má kyselé vlastnosti (např. HCl + Al(OH)3)...

Pufry jsou látky, schopné tlumit výkyvy pH - takže se chovají tak, "jak je třeba", aby pH udžely neutrální... viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Pufr
CAESAR
k tym pufrom by ma nieco blizsie zaujmalo.nechce sa ti cosi napisat?to sme sa na zakladke neucili :D viem ze je to tu uz fest OT,tak by potesilo aj do PM
X
CAESAR
takze asi to co som pisal na zaciatku.ked si prestal hnojit a spravilo sa to
X
ChaoticRoman
Radoslav: JÁ jsem myslel, že ocet je zásada...věčné peklo mi... no ale obyčejné mýdlo (ne takový ten reklamní shit 5.5 :D) má pH okolo 10, takže to je zásada... no a jestli si kvůli předchozí diskuzi TY dal K- CAESAROVI...no nebudu se do toho plést, ale už mám svůj názor...
Kolom&n
no a co ty listy mas je teda dobry??
X
CAESAR
to ph pody si meral?
Radoslav
2Ceasar: Tak jsem si to nechal vysvětlit a zjistil jsem, že jsem neměl pravdu. Jako omluvu posílám K+
Kolom&n
komu a s cims nemel pravdu ???bylo to prehnojeny???
Kolom&n
mam problem s listama kdo chce se podivat a doufam ze i poradit tak at se podiva na muj thred:D
4mf3t4min
To je nejaka choroba
Kolom&n
no to bych fakt nevedel dik za radu,aspon vim co s tim je hhhh.
nikde jsem to tady nevidel jo a objevuje se to jen na White Widow
CAESAR
daj dake cerstve fotky a aj dake detailne.

Radoslav:prijata
4mf3t4min
no tak si najdi thread skudci ne?
Radoslav
Já bych to hned na škůdce neviděl, vypadá to, jako by to bylo postříkané na přímém slunci. Ty kapky taky dokážou vypálit takový fleky.
Kolom&n
NO ALE JA TO NESTRIKAM,JEN NAVECER NEBO BRZO RANO.vypada to spis na nejaky skudce nebo mozna chorobu a fotky v mem tredu
gona
su to normalne husenice alebo nejaký saví parazit ja si myslim husenice zachvilu to prestane a potom sa to znova objaví proste si len trochu pochutnajú na listoch ale priamo kytke neškodia postriekaj to jak chceš ale keď prestane postrek učinkovať tak je to tam znova je to len estetická chybička ale rast alebo vyvin kytky priamo neruší ani neovplivnuje...
gona
citace:
Původní příspěvek od bubik
Určitě hnojit, přebytek živin je lepší než nedostatek...
...valdes - si delas kozy..?
lenže prebytok ti môže kytiz zabiť velmi rychlo alebo na nejaký čas otráviť a musiš sa zaoberať z vyplachovaním substratu + šok čo kytiz zažije,,, nedostatok živin sa na kytke krasne prejavuje ale rastie stale ešte velmi dlho až pokym sa jej rast nezastaví alebo nezakrpatí smrť z nedostaku živin vznika asi iba vtedy keď živiny nemá žiadne ,,,hmm tak čo je lepšie nemať zasolení substrát a postupne hnojiť podla požiadaviek kytky ktoré sa prejavujú na vonkajšom vzhlade kytky alebo najebať tam zo žaciatku plno hnoja, hnojek a pozorovať jak sme jej dali nahubu:D,,, Čo bubiku??
X
smokeANDfly
zdarec,mam uplne sytejny problem,konce listu se mi krouti dolu a nektere konce listu sou uplne uschli ale jen na spodni casi kytky??cim to muze byt zadam o radu co stim?????
Radoslav
2radew: kde jsou fotky, jak to kvete? :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma