Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
žloutnutí vršků - Klikni zde pro originální téma
groover
U všech kytek se vytvoříly žluté skvrny na vršcích viz fota, co s tím ?
valdez
na to ser, vypadá to jako kdyby na vlhký listy svítilo přímý intenzivní slunko.. pak jakákoli kapička funguje jak lupa.. mě sejednoiu propálily i dírky;)

A mám pocit že přelejváš...

a taky mám pocit, že trošku zinku by jí neuškoldilo..

Peace
Moltres
Na co potřebuje kyti zinek?
groover
No slunko tam svítí furt, zalívám tak 2 x týdně, hnojím koňskou mrvou -nálevem 1:10 - 1:20 1 x týdně a zinek teda vůbec neřeším. Čim bych to měl jako pozinkovat ?
bubik
groover...cizopasnici - typuju svilusky...kup si v zahradnictvi Biool a postrikej to...hlavne tam nezacni srat nejaky nesmyslny chemky - zinek a podobny ulety...tim bys to celkem spolehlive zabil...

valdez...jasne - po desti je priroda plna deravejch, vod slunce propalenejch kytek...
groover
Poraďte prosím někdo ještě ! Je to nedostatek zinku nebo paraziti ?
hehe, nedostatek zinku :) to bych fakt neřekl. spíš paraziti. jací konkrétně... to nevím. pokud se to nebude nějak šířit nechal bych to takhle.
Ono
Zdravím páni!:)

Citujem z tohto threadu:

Horní část, výhonky:
Listy jsou žluté nebo bílé, ale žilky zelené. Nedostatek železa

Listy jsou světle zelené nebo žloutnou od středu. Kraje zůstávají zelené. Mrtvá místa mezi žilkami. Listy nejsou zkroucené. Nedostatek manganu

Listy jsou zkroucené, světle zelené nebo žloutnou od středu. Kraje zůstávají zelené. Mrtvá místa mezi žilkami. Nedostatek zinku.

Listy jsou zkroucené, potom hnědnou nebo odumírají. Světla jsou příliš blízko rostliny, zřídka i nedostatek vápníku nebo boru. Pokud ne, může to být prostě slabá rostlina.

:)
valdez
yeah, THX Ono, málem sem byl a tím zinkem za úchyla:)

Svilušky to nejsou to bys poznal (pokud ses teda kouk na spodky listů) ale i tak to nejsou.


Jinak sem měl jednu kytku kdysy, taková no name sativa s mrdou výhonků a začala se kroutit podobným stylem, akorát byla pořád zelená ale na totáč skrabatělá.. stříkal sem ji kdovičím a nakonec jako spása pomohla rozpuštěná tableta vápníku hořčíku a zinku co prodávaj kdekoli v potravinovejch doplňcích.
groover
zkusim teda napred tu tabletu a uvidime, diky za radu.
Kolom&n
a co to je za tablety prosiim me to mozna kyti taky ted udelaly ale nejsem si jistej.dik
valdez
Sou to normální vitamíny v tubě, jak je třeba Céčko, Mulťák, tak je Multiminerál a Vápník Hořčík Zinek...
Dá se to koupit běžně v krámu, v lékarně tutáč.
valdez
Jakože tyhle prvky jim prospějou i kdyby jim nic nebylo, bo to většinou to bejvá ve všech hnojkách málo obsažený, většina má jen nabouchlý N P K a zbytek aby bylo co psát na krabičku..

Jinak v takovýmhle počasí je to celkem běžnej jev to žloutnutí, hlavně u indik, takže panika netřeba.
kavalera
ty si zalieval kytky šumivými celaskonovými tabletami ??? no to čumím...:eek: :eek: :eek:
valdez
Šumivý byly, ale celaskonem ještě ne;)
groover
Mam nove foto, zluta barva zmizla zustaly tecky, díry skrz, mozna je to ted lip videt co by to mohlo byt...
valdez
Podle rozptylu bych se přikláněl ke spálení od slunka. Každopádně důkladně koukni zespodku listů, jestli sou čistý a nepaseš tam nějaký mrchy, vyplatí se čeknout s baterkou až padne tma, některý kundy totiž přicházej jak slimáci v noci. Každopádně bych se tím dál nezabíval, pokud se to nebude rozšiřovat.
bubik
groover...nechci ti do toho kecat, kamo, ale jeste sem nevidel, abyse nedostatkem NECEHO delaly diry v listech...

Podle rozptylu bych se přikláněl ke spálení od slunka - valdes, spalenej mi prijdes ty...blabolis tu uplny picoviny...
Kolom&n
presne tak bubik.valdez urcite nevi jestli je to slunko hmyz atd.jinak ty vitaminy se daji koupit kde??protoze ja porad nevim jaky vitamyny myslite ty energit??
pecar
No já mám stejný problém s listama, ale myslím si zase že to slunkem není. Postřikukju to až večer, když už slunko není tak silné. A kdyby to bylo slunkem, tak to mám na každé kytce, ale ono je to pouze na jedné, která je mezi ostatníma.
jestedman
nechci se do toho moc motat, ale dle meho je spaleni slunkem skrz kapky vody naprosta blbost, jeste aby to propalilo list skrz na skrz. pokud ma kapka pusobit jako cocka, tak by snad musela byt v nejake vzdalenosti. a pokud to slunce pali takovou silu, tak prece ta kapka davno pred tim musi vyschnout. no cekam na nekoho zkusenyho az mi to konecne vysvetli.
podle mne to je povera, co nato treba grandpappy?

ja bych se priklanel k hmyzakum. doporuceni 2dcl vody/ 1 startka - vyluh 24 hod., nasledne tak 3-4 dny strikat a zbavis se veskere haveti
groover
Myslim si taky, ze diry od slunka je pekna picovina, ale nedostatek nejake te ziviny by to mohl byt viz:

http://grower.cz/forum/showthread.php?postid=366620#post366620

"Nedostatek zinku se na některých rostlinách projeví skvrnitostí a vybělenými fleky (chloróza) a pak přejde na ještě nedovyvinuté olistění. Pak pomalu začne mít vliv na špičky rostoucích vrcholků. Když dojde k deficitu zinku náhle, může mít skvrnitost podobný vzhled jako příznaky nedostatku manganu a železa bez symptomu malých lístků. Zinek v rostlině nekoluje, takže příznaky se objevují hlavně na novějších přírůstcích. Květina s nedostatkem zinku bude mít malý výnos, krátké výhonky a svazečky malých znetvořených lístků poblíž vrcholků".

Taky se ten zinek nemusi vstrebavat vlivem vysokeho Ph, mam to na vapenci a Ph se mi porad tlaci nad 7.

A nebo to sou svilušky, ale ty sou prej pouhym okem spatne viditelny, velikost cca 0,5 mm. Prohlizel sem to i ze spodu listu a nic sem tam takovyho nevidel, ale priste si vezmu sebou radsi lupu.
zemi
Jukni sem klik. Na to že to je od slunce zapomeň. Sčekuj ty pidi lístky ůplně ve špičce. Pakliže vyrůstaj s těmi flíčky je to pravděpodobně problém nějakýho nedostatku, nebo naopak přebytku. Jestli se objevujou až na těch malinko větších, pak by to mohl být škůdce. Pokud se ti zdá že se to moc nerozšiřuje, tak bych raději vyčkával, protože je velice snadný květince daleko víc uškodit špatnou diagnózou a léčbou než malým problémem!! No...snad sem trochu pomohl.
valdez
Prcat srát. Grandpappy, mám pocit že jakseš starej tak ti měkne mozek.

Pro všechny lesní pověráře tu mám citaci od Ing. Petra Heryneka :

Zásadně se vyvarujeme rosení při prudkém slunci. Kapky ulpělé na listech působí jako čočky a při prudkém slunečním záření se mohou listy popálit. To platí především u druhů, které mají jemné listy, například japonské javory. Ty chráníme před prudkým poledním sluncem.

A ještě pro ty co nevěří: zkus si představit jak vypadá z průřezu kapka na listu. Je vysoká asi 1-3 mm, vrchní čáast je kulovitého (polo elipsovitého) tvaru což zapříčiňuje koheze (povrchové napětí) vody, ten samý tvar který se používá na spojky aka lupy. Spodní tvar kapky kopíruje povrch listu. Vzhledem k zakřivení povrchu je 1-3 mm dokonalá ohnisková vzdálenost.

a komu není rady... na toho PRCÁM

Peace
valdez
groover, máš to na vápenci a ph se ti tlačí nad 7? čím to asi bude.. bodejď by, díky vápenci máštak zásaditej substrát,že by se v něm nerozpustil ani led, prolej to nějakou zředěnou kyselinou, max ph co bys měl mít je 6, obzvláště před květem kolem 5.

Peace
groover
hm taky sem zjistil, že voda (kterou sem do teď zalíval) z místního zdroje je taky zásaditá Ph 8, takže sem teď přešel na dešťovku + na 5 l vody 2 citrony (ph 5). Tak uvidime, snad to bude vcajku !

Jo nevite jak se spravně měří PH půdy (papírkama) ?
Suri
Tohle bude nejaay plesen si myslim tak mallinke a rostrusene tecky nemohou byt s nedostatku nejakeho prvku.Ja bych to jemne postrikal nejakym prvken s Cu napriklad na slovensku sa to vola Cuprisol.Ale len velmi jeme .Stiekaju sa tym aj uhorky ked zltnu.
valdez
vezmeš vzorek půdy ve kterým máš kytku, přidáš trochu destilky, aby ti vznikla taková kaše resp. kapalina a do ní na chvilu šupneš papírek.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma