Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Tropicka vedra a pestovani indoor - Klikni zde pro originální téma
Kaspars
Nikde jsem to tady nenasel a zajima me jestli vsichni jedete indoor i prez leto, ja mam za sebou 1 indoorek , a chci jet hned druhej ale nevim jak s teplotou takze vychytavky ohledne chlazeni sem piste , pouci nas to vsechny.

piste jak prez leto chladite kdyz pestite a jaky mate max teploty a jesti to kyti nejak neblaze ovlivnuje(jasne ze je to ovlivnuj)
Coliseum
Já přez leto nejedu stejne bych to neuchladil kdyz mi to dela problemy i v zime ... radeji se staram o krasotinky na chate :) kazdorocne zacinam s IN v zari ... zacne skola zacne hobby :D
Jaamal
Ja jedu toto leto muj druhej indoor.Pestirnu mam v panelaku s oknem na vychod, takze dojeb...Svitim v noci kdy je chladneji.Vybojku chladi oddeleny vetraci okruh pomoci cooltube, vetracku a aluflexa.Svitim od 20:00 do 8:00 a k ranu,kdy zrovna pere od okna slunko,se teplota vysplha max 32 stupnu coz mojim kyti nevadi.
Chladnejsi pocasi bych ale bral hned...
Zdar a silu
indicky-konopi
No tak tohohle se bojim nejvic, a zatim to vypada, že budu muset, jestli teda nepomuže ještě jeden otočnej ventas koupit silnejší odtah....což je investice s kterou jsem vubec nepočítal, ale neda se nic dělat,i v zimě byla teplota 32°C, ted to tam tipuju na 37°C:confused:
Erixon
Stačí se kouknout do galerie, kollik aktualizovaných theardů je tam v létě a kolik v zimě...

K tomu chlazení - odtah mimo místnost s pěstírnou, nebo stále otevřené okno, ideálně na severní straně. 2okna (průvan) výhodou

dobré proudění vzduchu pěstírnou. Co největší stojanovej větrák foukající na výbojku chladnější vzduch a dostatečnej odtah podle rozměrů skříně a watáže. (teď nepíšu o "lapači" prachu/světla - cooltube.)

Jako nouzové řešení můžou být otevřené dveře, ale to nepomůže vždy (narozdíl od silnýho odtahu). Jo a taky těsnost skříně zvýši účinnost odtahu.
sundance
Já jsem včera postavil novou pěstírnu o watáži 3*400w a chladím to tak,že mám otevřené dveře přes celé podkrovní bydlení,plus otevřené střešní okno-tudíž mám pěknej průvan.
2 větráky na přítah,výkon 50w,2550 otáček/min.pěkně to s těma kytkama mlátí,teplota je do 30 stupňů.Odtah je stejný ako na přítah.Musím také podotknout,že pěstírna je z jedné strany otevřená,jinak bych to asi neuchladil:)

Sundance:)
khook
V matkárně mám příjemných 38°C a pohoda :D
Jaamal
khook:38°C ???To zas velka pohada neni ne?
Pupiset
2khook:taky bych rek ze by mohla bejt nižší.
Ja mam v pestirne rozsah 25-29C,de to;)
wont
Zdar. Když bylo na jaře pár dnů teplo kolem 30°C tak jsem měl v pěstírně 35°C i 38°C a kytkám to jednoznačně nesvědčilo. Byly asi v polovině květu a při teplotě kolem 28°C se palice hezky zvětšovaly. Když pak začalo být venku velký teplo (asi 10-14 dnů), v pěstírně jsem měl těch 35°C i víc a růst se prakticky úplně zastavil. Dodělal jsem větrání a taky venku už nebylo tak teplo (v pěstírně zase těch 28°C) a růst se obnovil - palice se začali zvětšovat.
Těď se mě to daří držet max. na 32°C tak uvidím co z toho bude...
Kaspars
koukam ze se tohle tema celkem rozjelo to je fajn, ja tet chci rozjizdet muj 2nd indoor, a mam dilema jestli to prez leto uchladim... skrin mam uz celkem podchycenou, ale jeste me na ni ceka nejaka ta investice a prace,
do tydne bych chtel zase sitit...,
Kdyz jsem se dival navysledy ankety tak jsem se zalek, vetsina lidi jede i prez leto, a kdyz muzou oni tak ja pojedu rozhodne taky!
khook
Tagže já jel matkárnu ve špaizu , kde nebylo možný pořešit odtah (teda až do včera kdy sem dostal nápad) a celou dobu to pod 30 nešlo:( Někdy bylo dlouhodobě i těch 38 a fak pohoda ,nemůžu si ztěžovat :D Kytky rostly perfektně ale na klony to nebylo vono takže
sem to musel pořešit no a teď sem za vodou :beer:

U kvetoucích rostlin bych řek že větší teploty už vůbec nevaděj ;)

Základ je silnej pohyb vzduchu ;) Venku je taky na slunci i 50°C a
kytky prospívaj díky větru.

Ofuk je ofuk a je fuk jestli je léto bo zima :D:D:D

Summer indoor rulezzzzz :D Zásoby před sklizní nutné :D:D
Kaspars
coze? 38 a pohoda? pri takove teplote ne do kytek nedostavaji ziviny...
Co?
imho. 26 je optimum, všechno kolem je stres...:mutant:

no ja to mam udělaný tak, že na léto přidám výkon na čerpadélku, protáhnu hadičky do spirálky hnedka před nasávací větráček....no a když větrák jede, tak se nasávaný vzduch přes tu chladičku kudy koluje roztok (vždy chladnější)....:)

no ale už jsem taky jel s nedostatečnou ventilací v létě blueberry (nějak na konci prázdnin jsem sklizel)...no a když jsem tam měl přes 30stC tak to prostě ŠŠŠÍÍÍÍLENĚĚĚĚ smrdělo....bylo to cítít na celém patře :D:D
Kaspars
no ja kdyz jsem tet sklizel durga matu(ktera uz tak ma neskutecnej oder)tak jsem mel prez den i32, nekdy treba 34 kdyz byly extremni vedra a tet kdyz je sucha , mam ji v sacku v energitce,a tu v akovim velkym dileraku, a stejne smrdim jakobych mel v kapsi kylo hasise
hary
to jsou pověry měl jsem i 42C a kytky v poho dojely a ve skleníku 56C a tyk to přežily nechce je to rozmazlovat ale vím ideální to není ted už je rozmazluji a nad 28C nejdu jak v matkárně tak v pěstírně ale ve skleníku jsem to ještě nevychytal:) jinak ted píši z Francie služ cesta tady je 53C na slunci v19,00hod jak oni to chladí:):)
ReeJack
Hehe, zlatý Ledky.... - Bydlim 1+1 okna mam obě přímo k jihu podle kompasu mam odchylku asi 6° k východu .... V skříňce se teplota nevyšplhala přes 30°C a to navíc mam cirkulaci vzduchu od vrchního ventilátoru ke spodnímu tudíž LEDkama ještě přitápim :) - to je úmyslný kvůli zimě bo mam nejradši teplotu 18 °C a to by se kytím asi nelíbilo....
Na druhou stranu mam přes den z bytu noru ( doupě) - díky sladké žaluzie a další podpůrné prostředky.....
very_hard
NN Indoor cez leto mam zakazany :( Mozem ficat iba cez zimu :(
CZO
Já mám při svícení ve velkejch hicech tak 35 stupňů.Když je nějak normálně,tak kolem těch 30.
sandokan
mam lampu s odtahem teplota pres den max..28 a pres noc 24C.
matko291
ja mam 400 v skrini o rozmeroch 135x80x60 a mal som velke problemi to uchladit ked tam isli EURA a ine smejdy tak teplomer ukazoval aj 36stupnou teraz som namontoval UFO a kleslo to na 31stupnou a tiez byvam v tehlovej bytovke a tehla je velky problem pre nas lebo drzi teplo ale teraz som uz viriesil odtah priamo do komina ale aj tak by som siel s tymi stupnami rad nizsie ale neviem ako rozmyslal som este ze urobim pritah z toho komina priamo do skrine
Na druhou stranu, jak to mají vyřešený kytí u outdooru? Na ty přece celý léto peče slunko (což je určitě přes 35 stupňů). Já jedu matky 6,00-18,00 venku na balkóně, 18,00-24,00 pod MH a TLD. Pravidelně zvlhčuju!
eMson
musim jim v noci otvirat - je to pakarna, ale maji povolenejch tricet...

ale asi budu leto vynechavat
Co?
nj...sem zapoměl na balkoně řízky...snad to ale přežije alespoň LP :´-(
Nj, ale jak to řeší outdooristi, když celý leto mají na slunci přes 35 stupňů? A kytky rostou pořád.
Já vždycky vemu matky kolem 6,00 na balkón, tam jsou na slunku do 18,00 a pak je vemu do skříně a tam jim svítím od 18,00 do 24,00. A poměrně na pohodu. BlueBerry cca 2cm denně.
DEVIATIO
NO k tomu outdooru,kdyz je ve skleniku klido prez leto i 60?!?Vadi to moc?!?
(nepiste ze to vadi-vim zue to neni ideal ale neda se svitit:-)) ),ale spis jestli to nekdo ma a kytky prezto rostou...
Mičurin 666
Když tady tak čtu kolik lidí má problémy s chlazením a jakým způsobem to řeší, tak mě napadá, jestli někdo zkoušel vybrat potřebný střeva z chladničky a natáhnout do skříně "chladič". Podle mě by to nebyl vůbec špatnej nápad a zkusim poptat kámoše co dělá servismana chladniček jestli by něco z poškozenýho zboží nesložil.
Co vy na to?
MojeDruhéJá
citace:
Původní příspěvek od Mičurin 666
Když tady tak čtu kolik lidí má problémy s chlazením a jakým způsobem to řeší, tak mě napadá, jestli někdo zkoušel vybrat potřebný střeva z chladničky a natáhnout do skříně "chladič". Podle mě by to nebyl vůbec špatnej nápad a zkusim poptat kámoše co dělá servismana chladniček jestli by něco z poškozenýho zboží nesložil.
Co vy na to?


No tak to už je snad jednodušší si rovnou koupit klimatizační jednotku než takhle laborovat.
matko291
Mičurin 666
to by bolo keby si mal okolo cooltuby cencule :D:D:D
Kaspars
no ja tet jedu jeste pod zarivkama a za 2 tydny budu prepinat na kvet a to tam pojede zase 250w sodik, tet mivam nejvyzsi teploty 28-29, s tubou to typuju k 35-38, a to ze cim vetsi teplota tim vetsi smrad s tim bych souhlasil, ale kdyz je v boxu pohyb vzduchu tak to jde:-), jinak koukam ze se tohle tema celkem rozrostlo, kdyby jste jeste nekdo meli nejakej napda nebo myslenku jak prez leto chladit tak to sem hodte... a to s tou lednickou...by nebyl spatnej napad kdyby to nebylo nejak slozity a drahy...
Zdárec, já teď jel na zkoušku 250W, odtah 150m3/h, přítah pasiv, 2 mini větráčky a teplota ve vedrech i 36,5°C, kytky byly úplně na hovno ->zvadlý, suchý, prostě nic moc, tak sem je vyhodil objednal nový seeds aaa....
.....koupil 400m3/h přes rouru ven z okna, přítah ten 150m3/h+pasiv přítah a hlavně zvlhčovač(ten sníží teplotu až o 5°C)A teplota snad bude ok a můžu rozjet:punk:
Zdarte. Ja mam tedka v bedne chvilkama aj pres 40 a kytky v pohode. Toz nevim. Zadny spaleny listy, zadny povadly listy. Mozna je to tim ze jsou veliky a maji velikej korenovej system a jak pise jahoda dost vody. Toz tak
hary
takže přidám nějaký ten poznatek ve skříni 36 vše v hlíně žije vše v bubleru mrtvé z toho vyplívá pouze hlínu v těchto vedrech když nejste schopny to uchladit roztok v bublerech měl kolem 30C což znamená plísen kořenová 12kytí přežily dvě v hlíně nezbývá než požádat ministerstvo zěmědělství o dotaci:)
matko291
36 som mal aj ja v skrini ked som rastlinky nechal o vikende bez vody uschlo mi to vtedy skoro vsetko ale na stastie sa mi to podarilo zachranit :wink:
rychlo zaliat odstatou vodou nie hned takou studenou kazde dve hodiny,vysie lampu a po dvoch dnoch polovicnu davku hnojky a teplotu ustalit pod 30stupnou potrebuju schladit po soku :bravo:
Laras
Cau Asi zhruba 25, kvetna jsem zacal s lednici mam tam uz slusne vysledky za chvilku se chystam sklizet ale pak bych hctel osadit mou skrinecku aqusystemem tak se ptam jestli tu někde návod jak ho vyrobit aby byl funkcni protoze davat za nej 2000 se mi fakt nechce nemate nekdo navod? aby byl aqasystem funkcni tzn kyblik z obi motorek z akvaristiky hadicky taky atd pokud ne tak se to pokusim sestavit a doufam ze to pujde
hodinar:
chces na skousku trichodermu? mozna by ti bodla proti ty plisni. skus ji preventivne.
jinak teploty by meli jit dolu, taky furt premejslim jestli kuli vlastne jen 3 mesicum poridit klima pro kyti.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma