Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
KYTÍ V LESE, žloutnutí listů, poraďte prosím než odejdou úplně - Klikni zde pro originální téma
svob
HURRY HURRY !!!!!


Čau chlapi, mám takový problém.!!!! Nevím co s tím, poprvé letos jsem zasázel kytí do lesa....ale ne přímo pod stromy, ale prostě do školky, takže je tam normální hlína, a protože je to na takovým paloučku je tam i dostatek světla´...myslím si, že fakt strašně moc, prostě to tam praží celej den.

Kytky se držej, ale skoro vůbec nerostou, stonek moc nesílí, prostě tam ty kytky jenom přežívaj a listy žloutnou, ale ne od kraje listu ale od prostředka, ke kraji listu. Ale ty listy ani neosychaj, prostě je to všechno žlutý. Neporadíte mě co s tím????

Jedna kytka, dokonce ta nejlepší se docela drží, teda jede do výšky, ale skoro vůbec ji nejedou boční větve. ALE JE TAKY ŽLUTÁ!!!
PŮDU TAM MÁM PŮVODNÍ CO TAM BYLA, myslíte že pomůže když navrch nasypu substrát??? A jak provzdušním půdu?? normálně to mám kolem kytek propíchat?? to poškodím kořeny to se mě nechce? nebo tam dovezu žížalI?

Vím, že je v lese kyselá půda, ale nevím čím mám z půdy kyselé udělat zásaditou!!! Jeden borec na groweru už mě poradil ať nechám v nálevce s vodou skořápky od vajec, ale to mě vůbec nepomohlo.

PROSÍM POMOŽTE MĚ AŤ NEPOJDOU MILÁŠKOVÉ


zítra dodám foto, snad se k nim dostanu
kavalera
No neviem ako ti zltnu chce to foto, ked tam das svoj substrat len tomu pomozes on je uz dost prevzdusneny. Ale staci pokopat klasicky okolo rastliny, korene neposkodis tie su v zemine hlboko.
svob
já tam ty kytky dával z květináče, takže si myslím že kořeny moc hluboko nebudou, protože sem pro ten drn co vypadl z květináče vyhrabal jen díru takovou aby se tam vešel víš. a trochu sem to dosypal. zítra dodám foto!!!
Pan Ker
Myslím, že kdo hledá najde...v lese bych to typoval na nízké pH nebo málo provzdušněnou půdu, ale z tvého příspěvku vyplívá, že už to víš. Řešení tu určitě najdeš...o zvýšení pH tu toho je ažaž, např. tady !

Mimochodem, jak je to dlouho, co jsi přesazoval??
svob
jo mám je tam něco přes měsíc, a pořádně povyrostla jenom jedna, ty ostatní jenom o nějaký kousek ale nic výraznýho, sem z toho docela dole.
Neson
svob - přesně jak Ti píše Pan Ker - půda v lese je pro pěstování konopí absolutně NEVHODNÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - sežeň si nářadí (krumpáč, lopata), ty kytky vydloubni - dá se předpokládat, že moc kořeny nezapustili, taže se nemusíš bát, že bys porušil kořenovej bal, ale opatrnost je na místě. Vykopej tam pořádný díry - min. 10 l na jednu kytku, ale čim víc tim líp. Zysypej to vlastním substrátem - třeba pro pelargonie, nebo i jiným - hlavně si všímej pH a ty kytky tam přesaď - hlavně pořádně očisti kořenovej bal. Nakonec posypej povrch substrátu dolomitem - jako když se cukruje bábovka - bude se postupně při deštích zplavovat do hlíny. Ze začátku moc nehnoj, vetšina zakoupených substrátů je předhnojená - jakmile uvidíš, že se kytky chytli, tak začni přihnojovat a plynule přejdi na plnou dávku.

Tak ať Ti rostou ...
svob
doufám že tam ty fota dobře vložím...ještě nikdy sem je na grower nedával
svob
doufám že fotky vložím dobře, nikdy sem je na grower endával
svob
podívejte, takhle to dopadá vždy po čase se spodníma listama. jedna už mě dokonce umřela
svob
ty druhý fotky se nějak nepovedli vložit tak musím znova. a kde seženu dolomit??? koupím ho někde



holt si s nima budu muset ještě pořádně pohrát...nechce se mě je poničit, protože to třeba bude jenom moje jediný místo kde mám dost kytek, jinak mám třeba 3 na zahradě, ale tam pojedou...doufám :-))))
svob
NESON---)


mám tam ještě jednu kytku asi tak 60 centimetrů, možná víc, neměřil jsem to. myslíš že nebude problém s poškozením kořenů????
Neson
svob - dolomit - koupíš v řetězcích typu OBI, BAUMAX a pod. nebo v každym většim zahradnictví
těch kořenů bych se nebál, vydloubneš raději větší bal a ten pak opatrně očistíš - prostě to chce dělat s citem (a mít velkou lopatu :)).
Školky jsou problém, protože se v nich dost často postřikuje proti všemu možnýmu. Jak radili chlapi: Vykopat díru, 2 kyble hnoje, nahoru hlínu s trochou dolomitickýho vápence, podlít vodou obohacenou peroxidem a pojedou jak divý! Gudlak
HALUZAK
ja by som to tipol na nedostatok DUSÍKA takže odporúčam pohnojiť
Kubííííík
Souhlasim s ice13,nahovno puda. Taky jsme měli s kamošem minulej rok v lesní školce a kytky tam pořadně nevyrostli. Tenhle rok jsme vykopali diry,dovezli zahradnicej tak 800 litru zahradnickyho substratu,tak 80litru konskyho hnoje a uvidime jak to pomete.
Pan Ker
citace:
Původní příspěvek od Neson
přesně jak Ti píše Pan Ker - půda v lese je pro pěstování konopí absolutně NEVHODNÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Hele, jsem si naprosto vědomej toho, že půda v lese je špatná, ale nepsal jsem to a osobně v ní taky pěstuju a to bez substrátu... Podle mě stačí kvalitní hnojiva a do každé zálivky nakapat pár kapek pH+(ten jsem zakoupil v akvaristických potřebách)a vše je ok. Je sice pravda, že kyti odspoda trochu žloutnou, ale to je tim, že nejsou hnojený od začátku... Jinak si myslim, že růstová fáze probíhá tak jak by měla, tedy no problem;)!
Skrec
Dle mě je to taky v ph. Půda v lese je jak bylo zmíněno pro pěstovnání nevhodná - a to taky proto že je kyselá.
svob
čau chlapy, děkuju všem za příspěvky který jste mě poslali.....zítra tam zajedu a jduje vykopat a připravit pro ně pořádnou zeminu, tak doufám že je nepoškodím a že vyjedou pořádně, postupně sem přidám nějaký fota jak to s nima dopadlo!!!!

p.s.: ještě jed¨nou díkvšem
suhajko
Kysla poda, alebo inak chemicky nevhodne zlozenie pody. Vseobecny to problem sadenia v lese, alebo medzi krovinami.
Ak nejde hora k mohamedovi, musi ist mohamed k hore. Ak sa ti to miesto velmi paci a poda je nevhodna, tak si tam prines podu vlastnu.
Howk
CAESAR
suhajko:to porekadlo je trochu opacne,ak nemoze mohamed k hore musi hora k mohamedovi.

svob:v prvom rade zisti ake tam mas ph,bud phmetrom,alebo papierikmi z akvaristiky.ak bude nizke,tak si kup ph+ roztok a pouzil by som aj dake dusikate hnojivo.cize pohnoj,zmeraj ph a podla navodu na ph+ uprav,pripadne si kup rovno dake alkalicke dusikate hnojivo,ale netusim ci take je(alkalicke ph>7)
suhajko
CAESAR: ajeje, tak ja tu zijem cely zivot a este k tomu v takom omyle!! :-)
No nic, radsej neskoro ako nikdy, to som uz dufam neprekrutil.
CAESAR
tu je takych porekadiel vyse :frog:
svob
ty jo, to je mazec,.............................. kytí jsem vykopal, sehnal sem si pořádný !!!KOŇÁKY!!!, nakoupil sem substrát, zajel do lesa to všechno přesázet.. věřte, byla to hodně těžká práce...

...a dneska??? kytky ani nepoznávám. rozjeli se hrubým stylem a dokonce už zmizela i ta žlutost těch listů, pouze teda u jedné kytky zůstala a ještě víc se zežloutla, ale to nějak vyřeším tu jednu kytí.


S PH jsem ještě nic nedělal, myslíte že to bude ještě problém??? NEMYSLÍTE, ŽE se ty kytky spíš schopili jenom protože je ten substrát už předhnojený..nemyslíte že se znova objevý?...myslím ta žlutost.


MŮŽU UŽ ZAČÍT DÁVAT SLEPIČÁKY NA RŮST??? JÁ CHCI AŤ JOSU POŘÁDNĚ VYSOKÝ, PROTOŽE SE MĚ KYTKY ROZJELI AŽ DOCELA POZDĚ. ALE JEDOU. JÁ MYSLÍM ŽE BYCH JE MOHL DOTÁHNOUT JEŠTĚ DO 2m VÝŠKY, NEBO MYSLÍTE ŽENE?


čím jim tam můžu ještě nejvíc pomoct??? aby pořádněv jeli? hlavně nechci žádný hermouše, takže krystalon zamítám... protože už vím že mám samice, tak at je neposeru


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma