Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Semena bez opylení - Klikni zde pro originální téma
Raduso
Co je na tom pravdy, že samičí kytka si udělá pár semínek, i když není opylená (indoor). Je to možný, nebo si ze mě někdo vystřelil?
Walhalla2000
Kytka se jen tak ze vzduchu opylit nemuze. Ale co se muze stat je, ze se opyli sama, totiz ze to je hermafrodita. Pak tvori i samci i samici kvety a vytvorej se seminka. Co je druha moznost, totiz ze nekde v okoli, a to treba i dost vzdalenem, roste samci kytka a jeji pyl se dostal do vzduchu. Bylo tady udavano, ze pyl muze cestovat i 10 a vic km. A tento pyl z dalek opicha kytku. Ale jen tak, seminka vzniknout nemuzou... nebo by aspon nemely
konart
Nezdá se mi, že by se na kytce udělali semínka jenom tak. Ženská přece taky neotěhotní bez přítomnosti bičíkovců, že?
Zrnko pylu se může dostat i do indooru, oknem, dveřmi, ventilací nebo ho přineseš z venku sebou na oblečení.
Ale možná na tom něco bude, možná záleží na kytce jestli je dost silná vyprodukovat nějaké semínko sama.

[Edited by konart on 22-01-2002 at 02:30 PM]
Raduso
No... taky bych řekl ale slyšel jsem, že kytka když není opylená, tak si udělá pár semínek, aby zachovala rod a mohla na jaře zase klíčit.
Haman
Taky by mě to zajímalo. Loni jsem měl na balkóně 2 kytky na kterých vyrostli semínka i když v okolí nebyl žádný samec. Na těch kytkách mi vyrostlo 1 semínko pod každou paličkou - v paličkách nic. Nejdřív jsem si myslel že je to hermouš, protože to nejdřív vypadalo na samčí váčky. Ale když jsem je "rozpitval" zjistil jsem, že se tam tvoří semínka. Tak jsem to nechal bejt. Semínka tam vyrostli a hermouš to nebyl, protože všechny ostatní kytky zůstaly bez semínek. Co to teda bylo????
Xixao
Panove - hledejte a ctete.
Bez pylu pokud to neni hermous, tak zadny seminka bejt nemuzou (to je na 100%, od toho jsou samci a samici rostliny ne). A to ze se pyl dostane na 10km je dost mozny, takze ikdyz kolem balkonu neroste samec, tak to neznamena ze nekde do 10km taky ne.
sativa
tak to můžeš bydlet v Praze a kdyz se ti udělá semeno, tak jsi si jistý, že někdo v tom městě taky pěstuje, protože okruh 10 km je od centra asi celá Praha :-)
Hugo
Pokud je kytka 100% samice tak je vod přírody nemožný, aby vyhodila semínka. Zeptejte se na to svojí mamiky že nekecám. :) Faktem je, že samčí pyl je pěkná svině a dostane se kde se dá. Ty semínka na balkoně jsou naprosto normální opylení ze vzduchu. A to, že se dostanou i do skříně je sice velice nepravděpodobný ale ne nemožný. Jen si projeďte v paměti s kolika vzorkama příjdete do styku a pak se staráte vo kyti. Hermafrodyty tady rozebírat nebudu. To je snad jasný.
Haman
To že byly oprcaný samcem je blbost. To by přece semínka byly v palicích a né pod nima ne?
Hugo
To že naroste pod palicí neznamená, že to už není palice. Asi by bylo lepší foto té podivínské kytky. To bysme mohly kouknout, promnous dlouhé bílé stařecké vousy a vyřknout ortel. (promiňte, pozůstatek z Pána prstenů :) )
TommyBoy
Semena bez pritomnosti samciho pylu povazuji za velmi nepravdepodobne, pokud je to nejaka velka kytka tak si treba jen ty samci organy nenasel, to uz se stalo vetsim borcum nez tobe :)
Pokud nasvas vzduch zvenku napr. na chlazeni mohl prijit pyl odtud (viz ostatni prispevky) mimochodem ve meste je sireni pylu velmi znesnadneno a omezeno jednak kvalitou ovzdusi a jednak clenitosti terenu...
Zdar a silu.
Haman
Ale jak my vysvětlíte, že tohle mi udělaly pouze 2 kytky jednoho modelu. Navíc okolo nich byly jiný kytky, který byly 100% bez semínek. Dále měl tenhle model i muj kámoš (já na balkóně on na zahradě), taky mezi spoustou dalších kytek a semínka se mu udělaly taky jen na těhle kytkách (zase semínko pod každou paličkou). Zajimalo by mě vo co go.
PS: Foto nemám, protože jsem je stačil vyhulit dřív než vyfotit.
TommyBoy
Muzu zacit hypotezy: napr. v hustych a velkych, dlouhych palicich, ktere tvoje kyti mely? se nekde mezi palicema nachazel jeden nebo dva samci vyrostky v hustejch palicich si je nenasel.... Diky hustote se nerozsirily po cely skrini.... ale jen pod palici takhle to vidim ja... zkus ty semena zase vysadit... A potvrd co a jak... Opravdu me to interesuje.
Drzim palce.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma