Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Rady pro stravbu indoor - Klikni zde pro originální téma
greenjerry
Zdravim mam prosbu o nejake informace pro stavbu skrine

1) lze na tlumivku 400W svitit i 250W ... neodejde mi nebo nezkracuje se jeji zivotnost ?

2) Cim lepite alobal do skrine tak aby to nebylo nejake toxicke lepidlo ale aby se to taky nepalilo apod ?

3) Kde sehnat nejakou vhodnou sklenenou trubku na cooltube ? jestli treba nemate nejaky tip napr. koupit odmerny valec a uriznout ho apod ? :)

4) jake a kde koupit vetracky jsou nejvhodnejsi na chlazeni cooltube a ostatne cele skrine, aby mely dostatecny vykon, predpokladam ze z PCcka to nebude ono

5) Nejake protipozarni opatreni nemate ? bojim se toho aby mi to pak doma nevzplanulo ;)
Majko666999
ja som skrynku namiesto alobalom ablozil alobalovou foliou takou ako sa pouziva za radiatori a pripevnil som ju pripinackami.
Na chladenie cooltube som si kupil odtahovy ventilator s prietokom 175 a zalozil som ho tak aby mi vhanal vzduch do cooltube
smoke4ever
1) NE
2) radši to vymaluj na bílo, je to lepší než alobal
3) hledej, je tu toho hodně
4) z PCcka většinou pro mensi watáže stačí, dej jich tam více, popř. na cirkulaci vzduchu použij stolní větrák
5) chytnout může hlavně od výbojky, takže to nějak vychytej,, tlumivka taky něco hřeje

Více hledej, na většinu otázek je tady odpověď
greenjerry
2 smoke4event no to jsou mi rady za vsechny prachy

1) NE nejde svitit nebo NE neodejde mi
2) Kdyz dam alobal a krasne ho vyhladim (podklad je lamino tak by to melo jit) tak to asi bude ucinejsi nez jen bila
3) nic jednoducheho jsem zde nenasel, jen nekde v brne na objednavku a jen pri osobnim odberu, nebo CoolCube, ale to asi nebude to pravy orechovy
4) ze to nechytne od rostlinek me napadalo, ale spis co udela vlhko a elektroinstalace, nebo nejak hlidat teplotu pres snimac apod.
Mr. Figaro
to greenjerry

1)myslim že to tý výbojce vadit nebude, ale svítit by stejně neměla. Větší cívka má větší odpor, takže by svítit neměla, ale taky má větší indukčnost, takže ti nedovedu říct co se stim stane na 100%........skus a uvidíš. Já sem tohle ještě nezkoušel. Neni lepší si radši koupit novou tlumivku?

2)Bílá barva odrazí 88% světla, kdežto obyčejný alobal jen 73%. Bílá barva je tedy lepší než alobal. Alobal navíc skříň tepelně izoluje což je na pí... Radši bych si bejt tebou koupil fólii z growshopu ta odrazí 95-98%.

3)Na internetu najdeš všechno, stačí jen investovat trochu času;).

4)250W už hřeje docela pěkně a z vlastí zkušenosti vim že PC větráčkama se to uchladí, ale mizerně.Teplotu ve skříni sem měl kolem 32°C což už je až moc, proto bych projistotku zainvestoval a koupil bych si EURO1(160m3/h) to postačí.

5)Proč by si měl mít vlkost u elektriky? To snad budeš zalejvat výbojku, či co?.......Teplotu si musíš pohlídat všelijakýma větrákáma atd. , ale pozor aby ti zase neklesla moc relativní vlhkost. Teplotu udržovat pod 30°C a vlkost, to je různý podlo toho jestli ti kytky kvetou nebo rostou(Hledání) Prostě potřebuješ teploměr a vlhkoměr.
greenjerry
S tou tlumivkou mi slo spis o to ze kdyz tam dam vybojku 250W s tlumivkou na 400W tak muzu treba na kvet dat i 400W, ta slaba tlumivka mi asi 400 nezapali, a nekdo mi rikal ze by snad ta vetsi tlumivka odpraskne nebo pri nejmensim zkracuje zivotnost, tak treba jestli jste to nekdo uz zkousel.

Jinak sem vyfasoval SHC sodikovou vybojku sevsim vsudy a cucel jsem jakej to je velkej kabanus, byl jsem z toho v soku je to opravdu tak velky, nebo to je neco jineho, na fotkach to vypadalo tak maly :)
greenjerry
Jinak jeste ten alobal pry odrazi malo svetla ale kdyz je tam jen nacuchanej, proto sem to chtel prilepit a aby to bylo hladky jak slovo bozi, ale asi teda na to prdim, bila bude rychlejsi i se asi lepe bude udrzovat, vzdycky to vymaluju valeckem a bude to :)

S tou vlhkosti jsem myslel treba jestli nekondenzuje voda na nejakych elektrickych kontaktech apod. prece jen je tam az 80 procent vlhkosti a bude to do zasuvky zapojeny 24 hodin denne.
badjoke
Alobal je na picu i nacuchanej..

Pokud si narves elektriku dovnitr, tak ti to nani kondenzovat bue.. Ale taxeto nedela..
Juriss
Mam doma taky tlumivku 400w a vybojku pouze 250w Zkoušel jsem to na prazdno bez rostlinek 24h dokaže svitit aniž by se přepalovala ale myslim ze kdyz to nebudeš davat do nejake mistnustky je to zbytecny poskladal jsem si lampu ze 150W tlumivky a zbytek vše 250w nesviti tolik jako se 400w ale bohate staci i na 5kytek ale i tak stejně by to nemelo začit hret mel jsem odrazedlo primo z lampy na vrch sem udelal diru pridelal vetracek z pocitace odsavani a dole jsem mel ten stejny ale obracene takze přívod vzduchu
Juriss
Jeste jestli se bojíš te tlumivky je nejlepší mit plechový držak z venku vrch otevřeny z boku dalši počítačovy vetrak nedelaji moc velky hluk a jsou levne jeden cca80kc


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma