Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Přesazení do většího kwjetináče = SMRT !!!! - Klikni zde pro originální téma
X
jestedman
co to je za substrat, hnojíš to
dnes jsi to přesadil a tvrdíš že je mrtvá, neházej flintu do žita
X
MUZsRANAMI
pokial si neposkodil korene .... tak to ta kytka rozchodi.
alebo pokial ta zemina nie je silne prehnojena.

PS: klasicky prechod ... sok ... a zotavenie. najlepsie presadit bez otrasenia zemi z korenov.
jestedman
neviděl jsem původní květináč, ale takovou kyti bych ještě nepřesazoval. no myslím že to bude tou půdou, na muškáty je substrát dost hnojenej, takže malá kytička nerozdejchala to hnojivo, prolej to dostatkem vody a nech to vyschnout.
ale zásadní problém vidím v tom přesazení, neměls tam dávat ten substrat, nebo tak max 30%, chce to písek, černozem, hodně vzdušnej substrát......

je otazkou po jake dobe po presazení se ty fleky projevily
Pan Ker
Hele, tak jsem kouknul na tu fotku a nechápu čeho se bojíš...kytce nic není, jen je trochu povadlá po přesazení...uvidíš, že do zejtřka bude zase ok a začne ve větším květináči růst mnohem líp než rostla do teď!
X
expiry_date1
citace:
Původní příspěvek od radew
a co mám dělat s tou zemí ? Když sem ji po přesazení zalil, tak voda zůstala na vrchu a nechtěla se vsáknout.. asi 2 hodiny po, sem strčil do hlíny prst, jestli je hlína níž ve kvjetináči vlhká, a vona byla uplně suchá.. ta voda se prosě nevsákává.. a jak ste mi radily že to mám přelejt, tak se bojim, že mi kytka shnije.. co mam dělat ?

Ak tú kytičku necháš v tej hline,tak na 100% bude po nej.Z čoho bude žiť,keď sa k nej nedostane voda a živiny?
Zožeň vhodnejší substrát(napr. mne sa osvedčil"na kaktusy a sukulenty),zamiešaj do toho aspoň 20-30% perlitu a presaď to tam.Možno to ešte rozchodí.Ak to je tak,ako píšeš,tak to sprav okamžite.
Ale aj tak nechápem,ako to že to do tej zeme nevsiaka,to je nejaká divná zemina,každá rastlina predsa potrebuje aspoň trocha vody,je to nejaké divné.A nabudúce nešetri,neoplatí sa:)
A ten zbytok toho substrátu vyhoď.
x
X
Ono
citace:
Navíc hlína nešla zalít.. voda se držela pořád nahoře květináče a neprotekla níž..


Možno blbá otázka, ale neutlačil si tú hlinu príliš?

K tým dieram: nech ti niekto pomôže zdvihnúť kvetináč a zo spodu navŕtaj vŕtačkou diery - alebo tak nejak.:D
X
Ono
Mrkni sem. Snáď ti to nejako pomôže. :bong: (a sústreď sa aj na tohto smajlíka - veľa ti napovie:D)
Jahudka!
Vypada to jako prelity,proste moc vody.
tekknou
Mohl si nejspis porusit korenovej system ale i tak jestli ti tam pri presazovani zustal aspon hlavni korinek tak by to melo frcet z vesela dal..ja prave taky nedavno presazoval na svoje polco ale uz vetsi kytky tak kolem 80 cm,kamos je privez uz takovy napul povadly ale uz je to pohoda listy uz se zase vysponovaly a kytii jedou vesele dal..
Peshmerga
4 Radew
Základem veškerého pěstění je zajistit, aby rostlina neseděla ve vodě. Ať už je to v přírodě, na poli kdy jakákoliv plodina, pokud nemá odtok přebytečné vody začne po určité době hnít nebo v květináčích, jakékoliv velikosti. Odpad (odtok) přebytečné vody je nesmírně důležitý, a proto jsou v těch profesionálních květináčích ty různé druhy děr.

Přesazovat se má podle rad zahradníků nejlépe navečer anebo když je oblačno či zataženo, aby došlo k co nejmenšímu narušení cyklu přesazované rostliny.

Když pěstuji v kontejnerech, předem do nich udělám (vyvrtám)odtékací otvory, nikoliv však úplně do dna, ale asi kolem 0.5 či 1 cm nad vlastním dnem, tj. po stranách. Navíc nařežu tak 2 až 3 cm styrofoam pěny (co se používá na balení elektroniky apod.) na malé kostičky, je to levnější než kupovaný keramzit, nebo použiji takovou tu pěnovou (styrofoam) již tvarovanou výplň, která se používá jako výplň v krabicích, bednách apod. Pokud si nejsem jist čistotou, proleji to vařící vodou smíchanou s Javexem (bělidlo na prádlo), nechám uschnout a pak nasypu na dno květináče či kontejneru. Na to pak položím buď čtvercový či kulatý výřez tzv. zahradnického textilu (podle tvaru květináče), aby půda nepropadávala mezi styrofoam. Pak teprve přidám dobře smíchaný substrát (hlína, perlit, vermiculite, písek, rašelina, vápno, kostní moučka, atd. podle doporučených poměrů).

Takový kontejner je pak bezproblémový, nikdy nepřelitý, odpadové otvory se nezacpávají a na dně květináče vždycky zůstane trochu vody. Na konci sezóny, pak obvykle substrát odstraním (přidám třeba k jahodám) , celý květináč včetně styrofoam dobře omyji, "sterilizuji", uschovám někde v suchu a jsem připraven na další rok.
X
Kolom&n
ne bongo je takova no nevim jak to rict...........takova faja na tlak
r-man
Uhlik se sem nedava, je to jako slukovka pres vodu, nekdy v tom ani voda bejt nemusi...
Peshmerga
4radew

zkus www.smokeshop.cz (firma Shanti) a tam najdeš na levé straně pod nabídkou zboží popisy, zobrazení všech "kuřáckých vynálezů", bongy, šlukovky, skleněnky, čilumy, vodní dýmky a veškeré potřebné příslušenství. Pokud umíš anglicky, pak stačí naťukat www.bongs.info a všude je toho plno.
X
clinic
hola chci se zeptat jestly jsem neudělal chybu když jsem do květináče přidal písek a nijak jsem ho neumyl,nebo tak...
CAESAR
co plasite.aj ked z tych korenov urezes,tak to v pohode rozchodi.o opaku ma presviedcat nemusite spravil som to raz a cuduj sa svete,tak ta kveetina vyzerala tak isto jak ostatne.tej kytke nic neni,skor by som sa obaval,ze co je to za zlte flaky na tom rozostrenom liste

k tym dieram,sak ich urob zo spodu :mutant: dakym horucim predmetom
Peshmerga
4clinic

Záleží na tom jaký druh písku jsi do květináče přidal. Pro účely zahradnické je doporučován písek hortikulární (horticular sand), který je nějakým způsobem upraven, aby zbytečně nepřenášel ty různé mikroby, parazity apod.

Písek z dětského pískoviště, zejména tam kam se chodí večer vyměšovat pejsci nebo kočičky není ten nejvhodnější :-)

Písek říční či písek užívaný do betonu je obvykle čistší a hrubší, pro zahradnické účely i použitelnější.

P.S. ačkoliv má poušť Sahara HODNĚ písku, ten je např. pro stavební účely naprosto nevhodný. U nás Saharu ještě nemáme, takže v každém Baumaxu, OBI či zahrádkářství se nějaký přijatelný písek pro zahradnictví najde. Peace and Pot.
Shorty*1
ta se jeste na 100% vzkrisi UVYDIS
Shorty*1
do pudy tam dej norm perlit za 35kc je to nej ...
X
expiry_date1
citace:
Původní příspěvek od radew
jinak já sem začátečník a vim totálně hovno, a navíc sem blbej jak poleno, takže bych nějak potřeboval vysvětlit jak je to se Samicema a SAMCEMA..

Na kterym pohlaví rostou semínka ? Který se hulí ?
Něco sem čet, že když zjistim, že mam samce, tak s nim od SAmic rychle pryč.. proč
?????

Si tu zaregistrovaný asi 9 mesiacov,takže minimálne tak dlho vieš,že nejaká tráva existuje:) .Nechápem celkom,načo pestuješ ak Ťa to nezaujíma?A ak Ťa to zaujíma,tak si si asi aspoň trochu prešiel grower a potom nechápem,že si neprišiel na takéto základné veci,stačí si prejsť pár threadov, aspoň trochu rozmýšľať a takéto otázky by si tam nedal:)
Na zamyslenie pre carlosa a spol.:Ako to,že takéto informácie nie sú vo FAQ??? :D:D:D
Inak len tak pre zaujímavosť,až na nejakú výnimku(tuším morský koník) a okrem hermafroditov je vždy SAMICA,kto prináša potomstvo,čo u tejto rastliny predstavuje SEMIENKO=potomstvo.Neviem síce presne,ako je to v rastlinnej ríši,možno je tam viac výnimiek ako v živočíšnej,ale prvé,čo by ma napadlo je,že semená bude mať samica!Heuréka:D
Pan Ker
expiry_date1:Jo, taky jsem mu chtěl napsat, ať se koukne do FAQu a radši jsem se pro jistotu kouknul, jestli to tam je a ono nic. Myslím si, že tohle je to základní, co tam mělo být. Je fakt, že je to do celkem logické, že potomky nebude plodit samec, ale pro úplného začátečníka, který se nad tím nezamyslí, může být celkem problém to tady najít... Btw.Pro mě je to taky novinka:D:D:D:D!
expiry_date1
No,asi sa predpokladá,že kto sem zavíta,asi vie o čom.A ešte keby tam bol aj presný návod,ako to húliť a čo presne húliť,tak to mi už príde ako navádzanie:D:D:D
U človeka(ak nie je postihnutý) sa predpokladá,že dokáže informácie kombinovať,porovnávať a vyvodzovať závery.Pravda,ak nemá krátkodobú pamäť úplne v pr**li,čo by som predpokladal u dlhoročného huliča,čo asi človek,ktorý nevie čo sa vlastne húli,nebude:)
Ale každý sme nejako začínali:smoker:
Pan Ker
Jojo, prostě to chce jen trochu použít mozek:)... Ovšem radewa omlouvá, že je "blbej jak poleno", jak sám napsal:D!
X
expiry_date1
citace:
Původní příspěvek od radew
Jo, já sem debil... Sem tu sice 9 měsíců zaregistrovanej, ale 8 a půl měsíce sem tu nebyl :] a sice to tady někde napsaný je, ale j to takový rozkouskovaný.. v každym koutě fora něcco a mě se to nechce skládat ty informace dohromady...

Takže - Hulí se samice -> palice plný semínek
a jak je to s tim dávání pryč SAMCE ? dá se taky hulit ? a k čemu je vlastně dobrej ? a k čemu se daj využít palice SAMCů ?

Takže palice zo samíc-Ale lepšie bez semien!!!Prečo sa asi dávajú preč samce???
Samec palice nemaá,je dobrý tak do mlieka(alebo na peľ,samozrejme,ak chceš semienka).
X
expiry_date1
Ako píšeš,má tie vačky,inak len listy a stonku:)
To zavlažovanie sa dá poriešiť nejakou samozavlažovacou vychytávkou.Pár ich tu je skús pohľadať.Alebo najjednoduchšie je kúpiť tropf blumat-samozavlažovacie kolíky.
pekařůf císař
jak jsi měl ten problém s tím uvadáním a tak, tak mám pocit, že (sám to píšeš) jsi to kropil rozprašovačem. a pokud tohle uděláš kytce v nejbrutálnějším vedru a sluneční výhni, tak ti zkolabuje a může i zflekatět.
Kolom&n
jj kdybys videl mou kytku dneska po presazeni tak se z toho pos.res uplne zvadla......jinak je to tim ze ta puda ma jine PH,atd............jinac po presazeni ji mas mooooc peknou ....
ted odbocim:
-Dneska jsem se byl koupat a co se nestalo:
jel jsem na kole 5km tam a 5 z5 to by nevadilo ale uz jsem byl pred barakem rad ze jsem dojel dobre a takk 15 metru pred barakem jedu .....a vidim jednoho borca taxe divam dal pred sebe a najednou jeho pitbul pod mym kolek ......KURWA jsem celej dodrenej.........a ten borec... jses v poho?nestalo se ti nic?hhhhhhhh rikam nic se nestalo (kokot)
X
Kolom&n
funguje
X
expiry_date1
citace:
Původní příspěvek od radew
hele já nemám žádnej čas si jít něco kupovat.. jedu už v pátek, a zejtra je kalba.. já prostě nemám kdy to koupit.

Kámoš mi řikal - vzít plnou petlahev,dát přes hrdlohadr, zagumičkovat, a hrdlem dolů zapíchnout do květináče.. že prej to funguje, ale já tomu za mák nevěřim.. nemáte nějakej osvědčenej návrh ????? PROSÍM

Tak si vyber,buď sa vykašli na kalbu,alebo na kytky.Ale aj tak nechápem,že nemáš čas nič kúpiť.Piatok je až zajtra,pokiaľ viem a od včera už vieš,že ideš preč,tak tu nepíš takéto somariny.Ak na to nemáš peniaze,alebo sa Ti nechce,ale písať,že nemáš čas...Ale je to Tvoja vec,s takýmto prístupom ale asi nikdy nič moc nevypestuješ.No,možno Ti o tie kytky vôbec nejde,len sa chceš proste nahúliť-tak to mám jednu radu-nájdi si nejakého dealera,od ktorého budeš kupovať.
A ešte odpoveď-aj keď neviem,ako máš veľké kvetináče a kde to máš umiestnené(slnko,polotieň) tak 0,5L stačiť nebude.Ty nevieš,akú majú tie kytky spotrebu zálievky?Kto Ti to polieval doteraz?
Já to s přesazováním řeším takto: První sadba je do kelínku od hořčice, nějaký měkký plast. Jak má cca 20cm, kelímek rozstříhám, nic nevybaluju a celý kořenový bal i s původní hlínou hodím do velkýho, finálního květináče. Pro kytí to není žádný šok, ani si toho nevšimne. S tím zalíváním: Přess denní výheň nikdy!!! Max. rosit hlínu, voda se vypařuje a kytí si z toho něco veme. Jinak kytí z kolabuje! A nebojte, kytí toho slunka zvládne dostatek. Zalívat stačí pozdě večer nebo ráno. Gudlak
Ješte s tou pet flaškou: Já bych spíš zvolil pod květináč nějakou podložku, tu naplnil vodou a zabalil do igelitu do 1/4 květináče. Máš tím jistotu, že se Ti voda zbytečně nevypaří, kytí si bere to, co potřebuje a není problém z provzsušněním půdy. Otestováno, osvědčeno na 4dny.
X


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma