Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
historie podlampovýho pěstování v čechách - Klikni zde pro originální téma
Napadlo mě, jak dlouho se u nás pěstuje pod lampama? Kdy se tenhle způsob pěstování k nám dostal? To by mě mooc zajímalo.
olda
známej dostal první vybavení od holandskýho kámoše v 1990 , já se k tomu dostal až dva roky po něm . před rokem 1989 to byl asi jenom outdor :)
jestedman
zajímavá je i historie huličů v čechách. já jsem se bavil s jedním recidivistou, kterej tvrdil, že hulili už v 52 a že někdy v 70 ho zavřeli za kouření trávy do psychyatrické léčebny, snad v Dolních Beřkovicích (mimichodem tam zavírali všechny "feťáky", protože nevěděli co s nima) a tam se prej hulilo o 106 :)

edit: Ramone sory za OT, dyztak to smaznu
ZeroONE
Sodíková výbojka byla vyrobena někdy v roce 68-69 tak
asi ty 70-tý léta to mohlo začít čistě teoreticky.
DEVIATIO
myslim ze to neporesite(ja jeste v te dobe nebyl ani spermie),bude cele to tema na ciste teoreticke bazi ale je to zajimave takze tpo zkuste nejak vykoumat:-))
Jeck Herer
no dneska sem mluvil s jednim známym vo trávě,je to ital a řikal mi že prej kolem toho 90.roku to tu už bylo dávno,ale skoro nikdo nehulil.. vozili to sem prej takový ty Arabíni a Indonésani a prej se to prodávalo za celkem velký prachy,mohlo si to dovolit pár lidí... prej dokonce hašiš se víc kouřil než normal mařka.Řikal mi,že prej když v roce 1990 hulil poprvý tak to byl hašiš a měl to vod ňákýho zazobanýho týpka co to přivez na ňákou akci a prej to trochu pocukrovali do cíga a nikdo nevěděl co vod toho čekat a báli se jak svině.. nakonec se prej zhulili jak svině a spousta jich nemohlo dojít domu!! vod tý doby to nikdo nechtěl a víc se to rozjelo až tak kolem roku 1995.. prej v tý době už to pěstovalo celkem dost lidí ale všichni byli posraný a báli se toho.když někdo něco prodával tak prej to bylo tajný jako svině a fakt se toho dost báli.Vo ňákym indooru se prej v čechách vůbec nevědělo v tý době... ty co si rádi zahulili tak to pěstovali když bydleli na vesnici a poprvý indoor viděl až v roce 1999!!! řikal že prej přišel k ňákýmu kamarádovi v Praze,byl to prej šílenej dealer a měl normálně lampu z pouličního osvětlení a pěstoval to pod tim.. měl to prej v rohu pokoje,žádná skříň a žádný folie,jenom větráček a ta lampa na drátu dost vysoko nad tim.... všichni z toho byli celkem vykulený :-)))) byl to docela dobrej příběh co mi povídal,dobře se to poslouchalo.... je hustý jak sou šíleně vidět ty změny v pěstování :-)))))
Time4Tea
No nevim, jestli se tomu dá říkat indoor, ale pěstování za oknem bylo docela běžný už okolo 98.
Rory
no lidi, nevim nevim... je třeba rozlišovat mezi tim co se dělo a co se vědělo, tenkrát bylo banda levnější to pěstit na zahradě a ještě o bandu levnější a lepší to dovést z nějaký "zpřátelený" země (egypt a okolí, nebo hodně na východ viz vietnam). ty kontakty se zápedem kde to "letělo" tady byly a dovolil bych si říct že jistá malá skupina lidí s nima držela krok.
nemluvilo se o tom, bylo to o problemy... neexistovalo něco jako grower a těžko se dalo věřit někomu a řešit to s nim, jistě na to měl vliv i režim, dnes se zveřejní informace že 80% mladejch má zkušenost s tim a tim, ale tenkrát se nezveřejnilo ani to že bouchl černobil.... dneska to působí tak že to nebylo ale určitě by se leckdo našel....
Jahudka!
Hlavne nebyly informace,nebyl net.Vzdyt kolik z vas by vedelo o nejakym indooru kdyz by jste nemeli net?Pestovalo se venku a kdyz mel nekdo fialku chodili se na to divat lidi s sirokyho okoli jako na unikat.
ZeroONE
poolik : Ehm já ti nelžu sodíková výbojka jako taková se začla
vyrábět opravdu na konci 60-tých let tak je docela možný
že pod tim moch někdo pěstovat možná že i MJ
zike
taky by bylo zajimavy sledovat, jak se markantne zmenila kvalita modelu..predtim si zahulili nakej slabsi venecek a byli z toho vychlamani pul dne, dnes bych asi o nakou fialku ani nezavadil :smoker:

to Jeck Herer: jinak hasis se trebas ve Francii a i ve Spanu huli porad odost vic, sehnat tam skunk neni jednoduchy a taky dost drassi, precejenom se hasis lip pasuje ;)
Jeck Herer
zike: jo to je fakt že se hašiš líp pašuje.. ale třeba já sem na hašiši nezačínal teda :-))))))
jestedman
souhlas, v nemecku, anglii, francii, vsude je dostupnejsi hasis, protoze jen malo lidi pestuje, tak jsou ceny travky hodne vysoko, pokud je tedy kvalitni, takze se prodava a huli vetsinou has
Jeck Herer
hm tak to bych celkem bral,místo tý travky co vyhuilim hulit haš,protože by tu byl víc dostupnej! to je hustý..... :-))
joo, paráda, pokračujte, tahle "huličšká historie" mě celkem zajímá - bohužel nemam moc známejch nebo kamarádů který by před listopadem něco zažili, tak se obracím na grower
b.bang
No ja jsem slysel od dobreho znameho ze zacel pestovat pod lampa uz v roce 78 nekde v jiznich cechach. A behem doby po valce co žil v Berline kradl ze svim psem hasis ze skrysí dealeru.
A na jeho vypěstcích je to i znat.
b.bang: to je vono, to chci slyšet. Nevěřim tomu, že se to k nám dotalo až po revoluci, minimálně před tim určitě někoho napadlo tu zatracenou lampu z pouličního osvětlení ukrást a vrazit pod to kytky
snark
hehe - poválečnej hašiš - to byl určitě esesáckej - s hákovejma křížema - ten zhuloval - určitě se pěstovalo už za války - tajně - pak to rabíni přemodlili
PsYcHo84
hm, no kdyby nebyl net a grower tak doted hulim samce :D
Anuvin
Nemyslíte že pěstování pod umělým osvětlením se museli zabívat i různí zahradníci kvůli jinejm rostlinám ?
Dellies
Pokud někdo z vás četl autobiografii Howarda Markse - Mr.Nice Příběh drogového krále, tak je tam zmíňka, že experimentovali s pěstováním pod umělým osvětlením už na konci 70. let ale že výpěstky nic moc :) Lepší bylo skočit na letadlo a nějakej ten továrek si nechat poslat :)
sadař22
Zdarec tohle je hezky téma za sebe si pamatuju ještě jako pincek sme chodili v našem městě ke kamošovi na haus kde dřív kempila partička jeho bratra. Mno a už tenkrát jeho brácha pěstil se zavěšenou sodíkovou lampou a semenama od sensie seeds nebo dutch pasion co jim vozil zas nekdo ze zahraničí u nás ještě nic nebylo s odstupem času kdy sme trošku povyrostli a přestali nás liskat za mlaďošsky blby keci a pubertální demenci sme se z jeho bráchem dali do řeči právě o lampách. Mno samo že sme pukali a chtěli jsme to obšlahnout a rožnout si svoje( jak já sem tenkrát za to doma dostal po čuni že jsem provrtal šatní skříň ve svojem pokoji :) ) Takže sme se dozvěděli že oni si pěstí už patej rok v klidečku no to byl devadesatej pátej rok mno a naučili se od borcu co snima nastoupili učňák takže odhaduju klidně že začátkem devadesaty určo lampyčkáři v čr určo byli :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma