Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

Stránky: [1] 2 
Kukuřice 2006 - Klikni zde pro originální téma
Skrec
Bydlím v takovém koutě ČR, kde jediné místo kde jsem něco sklidil bylo kukuřičný pole. Tento rok jsem měl opět štěstí a nějakou mi tady nasadili.

V tomto tématu bych rád zjistil jak je to s kuřicí na jiných místech ČR, jak se v ní daří pěstovat ostatním a hlavně kdy se bude kukuřice stříkat. Protože do ní má cenu vsadit až po onom postříku.
Loni se mi v kukuřici zadařilo - byla to moje nevětší sklizeň(ještě teď je z čeho brát :) a tak doufám že letos to dopadně nějak podobně.

V současné době má kukuřice na Šumpersku tak kolem 10 cm a ještě ji nestříkali.

Tak jsem když tak někdo něco přidejte ať vím jak to vypadá jinde.

Peace.
JAHmaican
Tak to kukuřice u nás má tak 5 cm a jestli ji střikali, tak to nevim a docela si mi ted nahnal strach, protože už tam nějaký mám!
Vadilo by to hodně, kdyby mi ji taky postříkali???
CAESAR
keby ti ju postiekali,tak ju to zabije
Kolom&n
do kukurice ubec neverim tomu mistu proste nekdo to tam ocesal kamosum a navic, chce si to vychytat tu pozdejsi kukurici jinak
sek/sek/sek :D
JAHmaican
No tak kukuřice 10 km za městem...kdo by to tam prolejzal..
Možná že je to tady někde napsaný, ale nechce se mi to hledet (omluvte mou lenost) ale jakto, že trávu to zabije a tu kukuřici ne?
A jak se to dá poznat, že už postříkaná byla?
Skrec
citace:
Původní příspěvek od JAHmaican
No tak kukuřice 10 km za městem...kdo by to tam prolejzal..
Možná že je to tady někde napsaný, ale nechce se mi to hledet (omluvte mou lenost) ale jakto, že trávu to zabije a tu kukuřici ne?
A jak se to dá poznat, že už postříkaná byla?

Poznat se to dá jednoduše. Kukuřice je stále zelená a tráva(tak která nemá účinky při inhalaci a ....) nebo i ta co má když tam náhodou roste :) je žlutá a vadne - po pár dnech od postřiku.
Proč to trávu zabije a kukuřici ne přesně nevím - ale je to asi nějak tak že kukuřice je jiná třída nebo čeleď(nějaká jednoděložná a více nebo tak) a to hnojivo působí zrovna na tu "špatnou" do které patří i ganja.
Peace.
JAHmaican
O jeje, tak ted ste mi pánové nahnali stracha a je pravidlo, že se každá kukuřice postřikuje?
ChaoticRoman
Většinou ano, ale teď už to je postříkané (aspoň u nás). Jinak ke kukuřici: je NUTNÉ zjistit si jestli se sklízí dřív (normální) nebo později (na setbu). Ať nedopadnete jak já loni :(
jestedman
už se tu o tom psalo.
ten postřik je proti plevelu, stříkají to relativně brzo, potom je na poli jen kukuřice a žádný jiný plevel.
Kukuřice je nejnáročnější obilnina, tzn. že půda musí být kvalitní a dobře prohnojená= + pro nás
pěstuje se mnoho druhů, ale pro nás je důležité jedno rozlišení. Kukuřice na siláž (pro prasata) a na zrno (pro lidi, na další osev..) Rozdílná je doba vegetace obou. zatímco u té první se snaží zemědělec o co největší rostlinnou hmotu a nezajímá ho semeno a sklidí kytku ještě před tím než začne usychat, popř. uhnívat, což bývá koncem srpna. V druhém případě se sklízí v půlce října a zemědělec čeká než pěkně dozrajou semena. Obecně ještě platí, že v oblastech s kvalitní půdou se bude pěstovat spíš kukuřice na zrno a naopak. to dá rozum ne
takže jedna rada - zajděte si do JZD a nenápadně vysondujte kde je jaká kukuřice a nejlépe i kdy se bude sklízet
rada druhá. kukuřičné pole je jako šachovnice, určete souřadnice a tam dejte kytky, pak už je nikdy neztratíte. doporučuji minimální vzdálenost od kraje 5 řad.

upozornění: kukuřici mají velmi rádi divočáci a ráno nebo večer to může být nebezpečný jít se podívat na políčko

howgh
JAHmaican
Kdy se sklízí kukuřice, se dá prej zjistit tak, že poměříme vzdálenosti mezi řádky a i mezi samotnou kukuřicí.
Na poli, kde jsou od sebe dál, se bude pěstovat na zrno ( více slunce - větší zrna) no a s menšími odstupy pro prasenčáky.
jestedman
jo máš pravdu, ale chtělo by to zjistit tu vzdálenost v cm. Určitě existuje příručka: "Jak sázet kukuřici v JZD snadno a rychle". protože podle mně bude jedno JZD pěstovat většinou jen jeden kultivar. co až zjistíš, že všechny kukuřice širokodaleko jsou stejně daleko od sebe. jak zjistíš na co ji pěstujou
JAHmaican
No jasně, to nevim, ale tak minulej rok jsem měl taky něco v kukuřici a stihly v pohodě dozrát, ani nevim kdy jí sklízely. Prostě, jakmile jsem viděl , že kosej první pole tak sem je vytrhal.
No a řekl bych, že tahle je dál od sebe, než tu co jsem měl loni. To mě ani nějak netrápí, spíš to postřikování. Ale tak žádnýho plevele jsem si nevšiml a ta kukuřce nebyla zelená ale žlutá...tak třeba čerstvě postříkáno...
Skrec
citace:

takže jedna rada - zajděte si do JZD a nenápadně vysondujte kde je jaká kukuřice a nejlépe i kdy se bude sklízet

To by mě teda zajímalo na co jich mám zeptat aby mi odpověděli kde je jaká kukuřice a ještě kdy se bude sklízet. Oni JZDáci nebudou až tak blbí. Jako nic proti ale tohle se mi zdá jako dost blbej nápad - ještě ti někdo - když už tě odhalí řekne schválně špatně nebo ještě něco horšího.
S tou vzdáleností řádků od sebe - to už je lepší. Ale zase na druhou stranu - jestli na to vůbec hledí.

A nebo ještě hůř
citace:
podle mně bude jedno JZD pěstovat většinou jen jeden kultivar. co až zjistíš, že všechny kukuřice širokodaleko jsou stejně daleko od sebe. jak zjistíš na co ji pěstujou


A s těma divočákama to můžu jen potvrdit - už jsem je tam několikrát za tmy potkal - respektive na štěstí jen slyšel.

Peace.
jestedman
na vzdálenost hledí, určitě u K na semeno
no ber to trochu s nadsázkou, když sem napsal že se tam máš jít zeptat tak sem nemyslel, že tam zaťukáš a zeptáš se.
ale co takhle zjistit jestli v tom JZD nedělá kámoš kámoše nebo se zeptat že bys měl zájem o 10 metráků zrna, jestli by ti ho mohli na podzim prodat atd atd.
kamo bud trochu podnikavej a vem to trochu s nadsázkou. jedinej kdo ví kdy se bude kukuřice sklízet je právě JZD
CAESAR
inac vzdialenosti zalezia hlavne od odrody,niektore su odporucane 95000rastlin na hektar,ine 70000 na hektar.najlepsie je asi ozaj sa pytat s tym,ze by si chcel na jesen kupit,takze kedy asi budu zberat.
jestedman
no vidíš Skreci: Caesar je odborník, takže si vem pravítko a jdi si změřit pole. až to uděláš, tak spočítej všechnu kukuřici. a až uděláš i tohĺe, tak ti bude jasný na který pole to vysadit :)
JAHmaican
Tak asi by na mě docela čuměli kdybych tam přišel já (dready na hlavě, v ruce rejč) a ptal se jich kdy to hodlaj sklízet:D.
Ale, kdyby tam přišla, nějaká roztomilá slečna, v ruce nějaký prospekty a ptala se kvili nějakýmu semináři do školy, tak by to šlo, ne????
btw. tohle už je v threadu pana Kera...
Lahvan_FlaskiCZ
IMHO vymluvit se, ze delas pouze seminarni praci, jsi ze Zemedelske skoly a tema Kukurice je pro tebe stezejni, myslim ze by problem nebyl. I kdyz mozna majiteli metrovych dredu s vekem neco pres 30 by to asi nikdo nezbastil. :D
Dobrej trik na grow v kukurici: od policka se vracet stale po jedne radce, akorat u silnice (cesty) si ten radek nejak oznacit (zlomeny klas).
Moucha
ja bych měl trochu jiný problém než vy . V kukuřici už sadím druhým rokem, ale nejvíc by zajmalo jestli někdo neví nějakou zaručenou metodu proti té konopíchtivé zvěři která mi loni sežrala pulku sklizně.

předem dík.
gambler
Propoceny hadry, lidsky vlasy (v holicstvi Ti na konci sichty klidne igelitku daj) , nebo kozenou prdel a nabitou brokovnici. Ne, ja vim ze obcas je vsechno marny. Kdyz si vemete obrovskyho divocaka, tak ho jen stezi zastavi chomac lidskejch vlasu...
Capo
Přes kukuřici jsem lama. Když mi ji sadili u baráku tak jsem byl ještě prcek a nějaká travka mě nezajímala a proto jsem se nedíval jak vypadá když je malinká a tak se ptám jestli by někdo z vás nemohl vyfotit tu kukuřici at vím, že je to ono. No předtím jsem měl pole 20 od baráku, ale tedka jsme přestěhovaní v rodiném domku a kukuřici bych musel hledat (tak radši sadím v lese, ale kukuřici je mnohem menší pravděpodobnost, že mi pole někdo objeví). I když jak ted nad tím přemýšlím tak to bude asi jednoduché poznat, protože obilí a tak (kromě brambor) se nesadí do řádků.
Ale stejně pleas foto. Díky
piiit
ludia ja viem, ze je to trochu z cesty, ale co tak sadit v slnecnici? skusal to uz niekto?
JAHmaican
hele nezkoušel, ale už jsme o tom slyšel a prej v pohodě...
klidně bych do toho šel, ale nevím kde se taková plantáž kukuřice pěstuje, vid...
quidge
Já teda dávám přednost kopřivám před kukuřicí, spíš se bojím policejních zátahů, někdo mi řikal že zná nějaký benga a bavil se s nima o tom, že prej chystaj velkej zátah. Už se bojim tam chodit, prej se to monitoruje. Asi kitičky nechám dozrát, v týhle velikosti to určitě přežijou, žádný velký sucha se taky nechystaj, tak se budu snažit omezit návštěvy a někdy v srpnu zajdu sklidit..

p.s.: fotky jak to vypadá zblízka a 2 metry od políčka
Kolom&n
tak do kopriv bych to asi ubec nedaval a z F(F=fízl) strach nemam
protoze na muj flek asi nepujdou leda ze by tam nekdo spadl z letadla nedo z nedejboze z vrtulniku:D:D:)
Niga
citace:
Původní příspěvek od piiit
ludia ja viem, ze je to trochu z cesty, ale co tak sadit v slnecnici? skusal to uz niekto?


Slnecnica a repka olejna je na konci vegetacneho obdobia striekana. Je to v podstate herbicid - pretoze jeho ulohou zabit rastlinu a vysusit ju aby dozreli semena. Neviem presne kedy to striekaju ale asi v auguste alebo septembri :( :O

kukurica ktora je sadena tesne vedla seba ( tak tesne ze by sa tam nevosla dalsia) a v uzkych radoch (cca 15-30cm) bude krmna.

Postrek chytil aj moju chuderku, ale uz to rozdychala. Horsie je to ze tu kukuricu este aj ,,šarabujú,, No proste pride traktor s takymi gulatimi diskami a vsetko medzi radmi rozkypria. Tak bacha na to.:O Ozaj robia to do vysky cca. 0,5m potom sa to uz neda robit.
Preto treba sadit v radoch v ktorych kukurica je sadena. Jednu vytrhnut a miesto nej dat rastlinku.

Vyhoda kukurice je v tom ze je dobre hnojena a ked ma viac ako meter zemina tak rychlo nepresne. :frog:
Niga
Tak bol som pozistovat rozdieli medzi silážnou (krmnou) kukuricou a a tou na semeno:
Sadenie:
Krmna sa sadi velmi nahusto - asi ako obilie (rady su od seba len 10 - 15cm), na semeno je ta ktorou prejde v radoch clovek:girl:
Zber:
Kukurica na silaz (krmna) sa kosi asi ked dorastie do vysky 1-1,5m(Jul,August?) a na semeno niekedy v oktobri az v decembri(ak su dazde a poda je rozmocena pockaju dokym zamrzne)- zrno musi byt dokladne preschnute aby ho nemuseli este dosusat, takze urcite ju nepokosia po dazdi :bravo:
Osetrovanie:
Hnoji sa granulovanim dusikatym hnojivom bielej farby. Nezistil jeho zlozenie ale viem ze obsahuje extremne vysoke % Dusika(N):frog: menej Draslika(K) mineralne a stopove prvky, ale male % Fosforu(P):confused: :mad:. Niektore hnojiva maju v sebe obsiahnute aj herbicidne latky(proti burine), ale kazde druzstvo vraj pouziva ine hnojivo.
Ak sa nepouzije herbicidne hnojivo tak sa herbicidom postrekuje.
Dalej sa šarabuje(okopava) a tym osetrovanie kukurice konci az do zberu. Krmna kukurica sa len hnoji inak ju neosetruju.
Skrec
Zdravím, moc by mě zajímalo jak je to letos s tím stříkáním kukuřice. U nás pořád nic a tak jsem se chtěl zeptat jestli někdo na vlastní oči viděl(tento rok) traktor stříkající kukuříci.
Peace.
JAHmaican
NEVIDĚL NIKDY V ŽIVOTĚ ...kytky mám v kukuřici asi 3 tejdny a zatim v pohodě...
A co jsem slyšel od kámošů, tak s postřikem nikdy problémy neměli a pro některý to bylo dokonce novinkou...
loofan
U nás stříkají kukuřici proti plevelu běžně,ja to poznám tak že objíždím pole co 2 dny a jak je plevel nažloutlý až spálený tak vím že to stříkali.Počkám tak 3 dný a hurá vysadit.
Skrec
citace:
Původní příspěvek od loofan
U nás stříkají kukuřici proti plevelu běžně,ja to poznám tak že objíždím pole co 2 dny a jak je plevel nažloutlý až spálený tak vím že to stříkali.Počkám tak 3 dný a hurá vysadit.

No přesně takhle jsem to praktikoval i já loni. Ovšem letos je situace stížena tím že tam toho plevelu moc není - takže to není pomalu na čem poznat.
Koukal jsem na kukuřici i jinde - kde už měla tak 70 cm a zdálo se mi že plevel tam byl stále. Jestli ji teda vůbec letos budou stříkat?
Radoslav
Trochu jsem letos brousil po zemědělskejch stránkách a zjistil jsem následující. Velká pole jsou proti plevelu již upravena před výsadbou a pak se už nestříkají - zde plevel nepotkáte (mám v takovým poli kytky a krásně to roste). Pak jsou pole kde se postřikuje, takový pole poznáte,že zaroste plevelem a když ho postříkaj tak plevel zežloutne. Není úplně pravda,že kytky to zahubí. Pokud sázíte hned, jak poznáte na poli kukuřici - malé rostlinky pár centimetrů - tak v době postřiku máte dost silné kytky aby to přežili. Slabší jedinci to holt nepřežijou. Třetí variantou jsou pole bez postřiku, kde jsou kvanta plevele, nestíháte plít a moc se tam kytkám nedaří.
Kolom&n
no jak jsem jiz psal nesazel bych to tam prtze tomu neverim a neverim.
flek je flek a mam radu viz muj 2 thread
Skrec
Tak už jsem do kukuřice vsadil - teď se jen modlím aby ji už nestříkali.
Skrec
Je tak no. Na to taky sázím že už je pozdě to stříkat. No k té velikosti - jak kde - u nás to moc valný není - ale v jiných koutech ČR je na tom kukuřice značně lépe co se do velikosti týče :).
Peace.
JAHmaican
tak u mě asi kytky poputujou z kukuřice ven, protože je moooc velký nebezpečí čorkařu..viz muj thread
Skrec
Hmmm tak to jsem ještě nikdy neslyšel - co obnáší to kastrování kukuřice?
CAESAR
ake kastrovanie?keby je ta kuku sterilna,tak by predsa nemohla produkovat semeno,cize vlastne kukuricu.
zlo3lec
u nás letos nikde nenasadili kukuřicu(minulý rok rostla všude kde šlo)a dost sem na ní spolíhal protože sem tam chtěl sadit
ExTip
co to kecas o kastrovani, kukurice je hybrid, ted se tady pestujou jen hybridy, :)znamena to ze ma samci i samici kvetenstvi:)myslim, jetsli dobre pamatuju lato, nebo tak...chlapi, nejdriv ctete!!!!!!!!!!!!
Reggaemanista
citace:
Původní příspěvek od ExTip
co to kecas o kastrovani, kukurice je hybrid, ted se tady pestujou jen hybridy, :)znamena to ze ma samci i samici kvetenstvi:)myslim, jetsli dobre pamatuju lato, nebo tak...chlapi, nejdriv ctete!!!!!!!!!!!!

Nejdříve čti ty, rostliny se samčím i samičím květenstvím jsou HERMAFRODITI !!! :rejp: Hybridi jsou vlastně kříženci...:o
Skrec
citace:
Původní příspěvek od pharrel
Tak k tomu kastrování - probíhá to asi následovně: Máte pole a většinou bývají dvě řady samců a čtyři samic, polem se prochází a ze samic se vytrhávají jejich květy/takové ty tyčinky s pylem/. Už si přesně nepamatuju, proč se to dělá, ale dle mého je to velká hrozba zčoření kytek, ikdyž se to nedělá na každém poli, takže asi takto:p:

Hm, a ty vytrhaný květy se schovávají nebo ne? Mě jde hlavně o to jestli to nesouvisí nějak s tím že některá kukuřice se pěstuje na syláž jiná na semeno.
Reggaemanista
citace:
Původní příspěvek od pharrel
On to ale myslel dobře, opravdu kukuřice má samce i samice/jako konopa, akorát u konopy sou samci spíš větší a u kuku spíš menšího vzrůstu/

A kdo tady říká že kukuřice nemá samce i samice ? :confused:
:wink:
Radoslav
No, nevím jak je to se sexualitou kukuřice :-), ale lidi jsem v ní nikdy neviděl. Jak je to s tím postřikem jsem napsal již na předchozí stránce. Přidávám foto jak to roste v kukuřici, která se nestříkala, protože půda byla připravována již před výsadbou. Tento jev se dá očekávat u velkých polí, taktéž se u takových polí dá očekávat, že se zde pěstuje na zrno a ne na siláž.
JAHmaican
u nás tedka nedávno stříkali kukuřici nějakou močuvkou a děsně nám to popálilo kytky....
Radoslav
Proti tomu se dá nejlépe bránit větším počtem políček než je jen jedno. Mám ještě druhý, zde postřik taky neprováděli, ale ani půda nebyla na plevel připravená, takže jsem ze začátku nestíhal plít aby to nezarostlo a stejně to není takový,jak by mělo. Dvě samozřejmě není o tolik víc než jedno,ale šance na přežití jsou o 50% větší.
X
JAHmaican
ha!!!
kytky mám v lese i v kukuřici.
ty v lese byly vysazený daleko dřív a jsou tak třikrát menší...
kámo, tam to prostě neskutečně valí.....

nebo si někdo myslí, že snad ne?
Radoslav
A to do toho lesa vozíš hlínu na vozejku, nebo jak ji upravuješ aby to v ní rostlo? Já to zas tak riskantní nevidím, nechci nic zakřiknout, ale největší pravděpodobnost zcizení je od člověka, kterému se pochlubíš jak ti to roste, proto to nikdy nikomu neukazuji, jen na fotkách. V lese je větší pravděpodobnost náhodného nalezení, v kukuřici je to nemožné. Samozřejmě nepopírám sklizeň kukuřice atd. Ještě by mě zajímalo, jestli toho v lese vypěstuješ tolik co já na poli?
Radoslav
2JAHmaican: Kde to máš větší? V lese nebo v kukuřici? Máš pravdu v tom, že v lese se dá sázet mnohem dřív.
JAHmaican
Hele, ze začátku jsem ke každej kytce dával asi 3l substrátu, ale prorostlo to hnedka, takže se zastavil růst, upravovail jsme pH, hnojil, postříkavali phyt aminem a nic, děsně zasekylý...
tak jsme se nasrali, šlohli mrtě moc hlíny a některý daly do kýblů a některý vykopali, udělali mnohem větší díru a vložili zpět...
no jsem zvědavej, ještě sem je od tej doby neviděl.....
Radoslav
Právě, co si vzpomínám, když jsem ze začátku sháněl místa a pěstoval někde v přírodě, tak to dalo nehoráznou dřinu za málo muziky. To bylo, nejdřív vykopat rejčem díru velkou jak 10l kýbl, pak nanosit hlínu, mít předpěstováno a modlit se k bohu aby ti pár kytek vyrostlo. Teď z toho nedělám nic. Na konci dubna a na začátku května stojím u každýho čerstvě osetýho pole a hledám ta s kukuřicí. Pak vezmu velký šroubovák, udělám brázdy, přičemž vyreju vřádku tu kukuřici a začnu sázet semena. Pak to ponechám 14 dní osudu a pak začínám pomalu hnojit :)
Skrec
Mě se taky pěstování v kukuřici osvědčilo nesjvíc a to nejen z pohledu že to tam roste nelépe. V kukuřičných polích je zaručena dost velká anonymita(zvlášť už v této době kdy mě začíná kukuřice na výšku přerůstat). Novinkou letošního roku pro mě bylo že (velká?)pole se ošetřují proti plevelu už při sadbě - což umožňuje zasadit kytky dřív. Hlavní výhodou je malá šance objevení kytí čorkaři - protože procházet celej lán kukuřice v době sklizně(když už má kuku kolem 2 metů i víc, padá z ní bůh ví jakej bordel a místy se nedá ani projít) je dost náročné. I když člověk ví kde hledat tak s tím má občas problémy.
Peace.
Radoslav
Přesně to je můj názor. Největší strach mám když je to malý aby mi někdo ten flek nevychytal, ale teď už je téměř nemožný aby to někdo objevil. Taky se mi stalo když jsem sázel, že nade mnou proletělo rogalo, ale snad vše vpohodě, tolik rogalistů asi nehulí aby zrovna tenhle věděl co jsem uprostřed lánu dělal :). Zato teď se u toho dá sedět klidně hodinu :smoker: . S tou přípravou jsem to zjistil taky až letos, ale jak jsem už psal, jakmile začne vylejzat kukuřice (má tak 3-5 cm) tak sázím. Oni to taky nemohou postříkat když je to uplně malý a když sázíš téměř s nima, tak to kytkám spálí akorát vršky a rozdvojený jedou dál :) - mám vyskoušeno.
Kolom&n
na pristi rok planuju Sea of green v kuku. ale jen tak co z toho bude tak pujde na olej
Radoslav
Jak to myslíš? To je přeci indoorová technika.
Reggaemanista
radoslav : Jn, ae vyzkoušet se musí všechno, že ? :rolleyes:
Radoslav
To jo, ale když máš dostatek místa,tak to nemá logiku, nebo včem to vlastně spočívá?
Reggaemanista
Radoslav : Více o S(CR)OGu tady...btw Koloman se už o něco takového pokoušel zde...;)
JAHmaican
Minulej rok nademnou kroužilo rogalo asi 5 krát , kytka už byla velká, tak sem se schoval pod ni, hehe
A co se těch zasranejch čorek týče, tak si myslím, že by to nebyl až zase tak velkej problem to najít.... třeba kdyby jich bylo 10, a každej šli po jednej mezeře, takhle si udělaj celej volnej den a pole mají projetý ....kurvy fašistický....
Radoslav
Už tomu rozumím, ty ale myslíš SCroG. Pokus Kolomana jsem už viděl, ale zdá se mi lepší úprava růstu pomocí drátů nebo uvazování.
ChaoticRoman
SoG? víš o čem mluvíš? to je kotel řízků na malém prostoru...ve skříni to smysl má: častá sklizeň a poměrně velká na malou plochu i watáž...ale outdoor: tam máš sklizeň jednu i kdyby ses rozkrájel a z jednoho chrástí z kytek (kterou SoG je) získáš IMHO míň než s jednoho lepšího keříku...proto se nabízí otázka: jaký by to mělo přínos? Kultivační techniky indooru venku, kt. smysl mají a taky jsem docela čuměl (a to jako kotel), tady teď někdo zveřejnil...netuším už kdo...najdi si to...ale bylo to na dvorek, na kt. nikdo nevidí a ne na pole... myslím, že do kuku je prostě nejlepší pořádný keř...
ChaoticRoman
2 JAHmaican: kámoš mi říkal, že jakési mrdky projezdily kukřici na bikrosech a obrali pár lidí...kurvy...
Radoslav
2 JAHmaican: Dojíždím na jedno pole 7 km a na to velký 18 km proto aby mě nemohl potkat někdo známej. Jak popisuješ by to určitě mohli najít, ale při rozloze toho pole kuku by tam byly tak týden :) a to za předpokladu, že by věděli v kterým poli to mám.
Skrec
Přesně tak, neví na kterém poli - pravda můžou prolíst všechny - ale pochybuji že budou chodit po deseti jak JAHmaican výše psal a už vůbec ne projíždět to na kole - zavaďíš o kukuřici a jsi na zemi.
Na druhou stranu je zase pravda že když mi jednou ukradli kytky(FUCK OFF čorky :() z jednoho místa u kukuřičnýho pole kykty tak jsem ho prohledával a našel je - poznal jsem je určitě protože u nich bylo i hnojivo který ukradli taky.
Radoslav
Teď už to maj čorky marný :smoker:, Rád bych se na ně na těch kolech podíval :)
JAHmaican
Tak to co jsem psal, je pravda.
toiž v jednom blízkým městě mají mrtě ukrajinců a ruznejch takovejhlech přistěhovalcu a ty to tak prej udělali.
Radoslav
Já jsem to nechtěl spochybňovat, promiň JAHmaicane. Ale museli mít určité podněty např. k výběru polí, protože kukuřičných polí je víc něž dost a kdyby měli prolézt všechno a najít jedno dvě pole, tak to by se jim nemohlo vyplatit.
Radoslav
Teď mám spíš aktuálnější problém. Včera večer jsem byl ne jednom políčku a měl jsem od srnek nebo od čeho zlomený čtyři větve, docela slušný :(. Jak se kdo a jak účinně bráníte poškození zvířaty? Já tam mám daný ostříhaný vlasy, ale to má tak účinek na to , aby to neokusovali, ale když běžej, tak to má účinnost nula.
Marty.SX1
ja nevim ale ja sem se docet ze kdyz to tam v okoli kytek (3metry cca) pochijes jako 3m v kruhu od kytky tak ze se ti od toho budou stranit.....no ja to tak zrobil a vubec to vohryzany nemam a to sem tam jednou tu srnku nacapal...sem tam zrovna jel a projizdim pres polee a prede mnou srnka...
X
Reggaemanista
Radoslav : Doporučuji tento thread...;)
Radoslav
Když to pochčiješ, tak to má efekt jak ty vlasy, mezi námi, taky nevipadaj zas tak vábně, ale co se dá dělat. Splašenou zvěř to však nezajímá, ta profrčí a je to zlámaný. Na druhou stranu, všechno jsem to ještě podupaný neměl a těch několik větví není zas taková stráta v tom mnoštví :smoker: . Dvě větve ještě trochu drží a snaží se růst, co myslíte, mám to utrhnout a nechat dorůst bez nich nebo se je pokusit zachránit, nevysiluje to moc tu kytku? Každá větev je na jiný kytce.
Kolom&n
ty vole normal. to pochci to smrdet nebude kua.co delate chces ochranu ucinou tak chcij!!!srnky ti tam urcite nepujdou MAM TO OZKOUSENY URCITE NA 100pro.
Radoslav> thread, co napsal Reggaemanista, doplním dalším: http://grower.cz/forum/showthread.p...highlight=srnky

občas by to fakt chtělo použít hledání....
Skrec
Já se zvěří v kukuřici jsem taky minulej rok nezvítězil - a to jsem tam dával právě vlasy. Byly v silonkách a některý jsem dokonce našel roztrhaný a vlasy z nich vytáhaný, všude kolem stopy zvěře a kytky ožraný. Myslím že to mohly byt i divočáci - ti když se přesto proženou tak je konec.
Radoslav
Thready, které zde jsou doporučeny nic moc nevyřešily a mimi to si myslím, že do threadu o pěstování v kukuřici to patří.
Radoslav
2 Skrec: vlasy nesmí být barvený a jinak chemicky upravovaný, prý je z nich ten lidský pach smytej. Taky doba po kterou tam jsou má asi vliv na účinek, myslím, že ten pach postupně slábne.
Kolom&n
chcanky chcanky chcanky,nebo by slo taky jestli mate psa tak ten hadr kterym mu utirate packy tak ho dat na flek a nebohadr od psa z boudy taky pomaha KAMOS to ma OSVEDCENY:hulit:bong::bong::rejp:
Radoslav
Ten hadr od psa není blbej nápad, budu ho muset sehnat, sám psa nemám, ale když to bude cítit člověk, tak to musí být cítit hodně daleko. Hulit myslíš na fleku? To občas dělám, teď uz je kuku vysoká, tak si to člověk může dovolit, ale účinek nevím.
Skrec
Jo jo už je kukuřice vysoká - dá se tam chodit nepozorovaně za dne :crazy:. S tím hadrem od psa dobrej nápad - jednoho doma mám takže to hned vyzkouším :sun:.
JAHmaican
citace:
Původní příspěvek od Skrec
Jo jo už je kukuřice vysoká - dá se tam chodit nepozorovaně za dne

No jak kde, u nás je kukuřice něco málo nad pas
Skrec
2 JAHmaican: Mmm tak to je špatný, dřív jsem tam chodil jen za tmy. A jelikož je tam posed :( tak mě a kámoše vychytal myslivec. Ještě že to byl právě kamošuv otec :frog:. To bylo dost stěstí.
Radoslav
Kukuřice jak kde, Na jednom poli taky ještě není větší jak já, ale na druhým mě už o 20 cm přerůstá. Je to vidět i na kytkách, asi horší půda.
Kolom&n
citace:
Původní příspěvek od Radoslav
Hulit myslíš na fleku? To občas dělám, teď uz je kuku vysoká, tak si to člověk může dovolit, ale účinek nevím.

na fleku muzes hulit ale to nijak neovlivni pach tebe nebo psa na srnky.hulit jsem myslel as po sklizni se moooc tesim:crazy::vampire:
Radoslav
Byl jste někdo teď v kukuřici? Já včera. Takovej mazec jsem ještě nikdy nevychytal. Je to nehorázně plný pylu, myslel jsem že se snad udusím :), oči plný, hubu plnou, no prostě hrůza. Navíc sem šel z druhý strany pole, protože tam jezadáci sekali, takže mi dost dlouho trvalo než jsem to našel. Není to vůbec žádná sranda to najít v tak vysoký kukuřici.
Skrec
Jo jo tak to v kukuřici chodí. Ten pyl je nejhořší - hlavně teď v těch vedrech. Místy se ani projít nedá. A bude to čím dál horší - s rostoucí kukuřicí.
Ale to je daň za celkem dobrou půdu a neustále svítící slunce - taky ty kytky jedou stejně rychle jak ta kukuřice :)
JAHmaican
Jo, taky jsem byl v kukuřici, už je velka asi jako já.
a vubec jsem ty kytky nemohl najít, máme je po jednej, max po dvou, orientujeme se podle nějakej kupičky kamení...:D, no ani nevim, jestli jsem je všechny našel.
Skrec
Tak jak to v kukuřici roste?

Já jsem spokojen, půda celkem drží vláhu i za těch veder co byly - to kykty dost popohnalo, už jsem i něco zaštípal - tak jsem zvědavej. Jen ty zvířata - už mají zase na svědomí jednu kytku :(
JAHmaican
Ktky rostou...bohužel tam mám jen půlku samičky( vysvětlení v mým outu), jinak samý samce. Ze dvou jsme už udělali palačinky a ty byly až nad očekávání moc silný...mňam:D
Skrec
Tak se to pomalu nachyluje ke sklizni :) Předpokládám že teď už bude na poli jen kukuřice na semeno.
Jelikož jsou zemědělci nevypočitatelní tak prosím pište sem jakékoli info o sklízení kukuřice - popřípadě jak to bylo loni a dřív se sklizní. Thx.
Reggaemanista
citace:
Původní příspěvek od Skrec
Tak se to pomalu nachyluje ke sklizni :) Předpokládám že teď už bude na poli jen kukuřice na semeno.
Jelikož jsou zemědělci nevypočitatelní tak prosím pište sem jakékoli info o sklízení kukuřice - popřípadě jak to bylo loni a dřív se sklizní. Thx.

Prý že v půlce října :).
Pan Ker
citace:
Původní příspěvek od Reggaemanista

Prý že v půlce října :).


A zdroj??
Radoslav
Záleží na počasí,ale bude spíš tak ke konci října - toť moje zkušenost. Kukuřice na siláž by už byla sklizená. Takže, když tam rostou kukuřice - plody, tak to je na zrno, což je dobré. Já osobně si myslím, že na siláž se toho moc nepěstuje, když sklidí zrno tak nedílnou součástí jsou zbytky rostlin a z těch pak dělaj siláž. Jak nejlépe poznat čas sklizně - kukuřice začína vadnout a usychaj jí listy, to je známka toho, že je dozrálá a chystá se na vysemenění, což je pravej čas pro jezedáky aby jim to nevypadalo na zem. Takže, pokud je kukuřice zelená nemusíte mít strach, zemědělci potřebují největší možné výnosy, tudíž sklízí co nejpozději. Také jsem si všiml, že občas sklidí obvodový řádky a střed nechají, to nevím proč dělaj, ale měl bych v tu chvíli strach to tam nechat, jinak jak řikám, KONEC ŘÍJNA
CAESAR
u nas bola minuly rok kurica na poli este asi mesiac potom,co jej zelene casti boli uplne suche.
Reggaemanista
citace:
Původní příspěvek od Pan Ker


A zdroj??


Jeden kámoš zemědělec, jeho táta je taky zemědělec, tak snad o tom něco ví...:wink: :crazy:
Radoslav
citace:
u nas bola minuly rok kurica na poli este asi mesiac potom,co jej zelene casti boli uplne suche.



Přesně tak.
Skrec
Tak už jsem začal sklízet, méně zralý jsem tam ještě nechal - a tak musím každen den kontrolovat jestli už náhodou nejedou na zrno.:jumper:
Niga
Skrec: Kosit to nebudu aspon dobry mesiac, to sa neboj. Vies hospodari nechcu minat prachy za susenie v susickach, ked to mozu nechat tak a ono to vyschne aj samo.
Minuly rok u nas kosili tusim az v decembri. Nemyslim ze to mali naplanovane az na taky neskori termin, ale november bol dost dazdivy a kombajny sa zabarali do blata. Takze si pockali na mrazy. :D
Skrec
citace:
Původní příspěvek od Niga
Skrec: Kosit to nebudu aspon dobry mesiac, to sa neboj. Vies hospodari nechcu minat prachy za susenie v susickach, ked to mozu nechat tak a ono to vyschne aj samo.
Minuly rok u nas kosili tusim az v decembri. Nemyslim ze to mali naplanovane az na taky neskori termin, ale november bol dost dazdivy a kombajny sa zabarali do blata. Takze si pockali na mrazy. :D

No jo ale aby tomu tak bylo i letos - já jsem se prostě pojistil - to nejlepší co mám je stále ještě kořeny dolů :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma