Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
2000w-elektrocentrala - Klikni zde pro originální téma
Mr.Ja
First pokus,Pokusim se vypestovat hafo kyticek pod svetlama ktere bude napajet elektrocentrala.
kavalera
no napad to je skvely, ziadne poplatky elektrarnam..len ci sa to vazne oplati cena benzinu / hod. Skus rozpisat parametre tej masinky:vampire: , mozno by to pomohlo usetrit naklady...

Zatim Caff :pimp:
Novota
hej vypadá to slibně, napiš nějaký detaily..
vascha
benzín nebo nafta??
Jahudka!
No nevim nevim,to by byly pekne drahy kytky.Vzdyt takova centrala pri 2000w muze zrat 4litry benzinu za hodinu x12 to mas 48 litru za den.Kdyz pojedes SOG rovnou na 12/12 po 80 dni tak to sezere do sklizne 3840 litru benzinu nebo nafty.Jestli ji nemas zadarmo tak te jedna sklizen vyjde na cca 115200Kc.Na tu centralu ale nebudes moct napojit osvetleni o 2000w protoze jsou jeste ventilatory atd.Takze pocitej ze muzes dat maximelne 1500w na lampy.To znamena,ze kdyz bys vypestoval z jedny sklizne cca 750g tak te jeden gram vyjde na 153,60.No a ted ta prace s tim,no nevim nevim.Podle me je to blbost ktera sice realizovatelna je,ale za jakou cenu.Tak asi tak
drtikol
nesmyslnej napad... :afro:
Jeck Herer
Přesně jak řiká Jahudka! je to realizovatelná blbost :-))
podle mě je to úplnej nesmysl
FlickerBird
pokud nemáš v rodině ropného šejka tak tenhle projekt asi brzo zapíchneš :)
citace:
Původní příspěvek od FlickerBird
pokud nemáš v rodině ropného šejka tak tenhle projekt asi brzo zapíchneš :)

Asi tak, ale nebylo by špatné mít nějaké reporty z 2kW pěstírny, to bych chtěl fakt vidět, už budou bestijky kytičky jak nic.
virgill
a co treba jenom 600w lampa a ta centrala 2000W protoze jinou nema?
kavalera
Mr.Ja: Jahudka! ma pravdu, kukal som si elektrocentrali (http://www.novator.sk/elektrocentraly.html) a dost to zere paliva cize sa to neoplati. Ale ak mas benzin zadarmo tak je to v pohode :D :D :D
virgill
jak rikam ja pokud to nazatizite naplno tak ta spotreba nedosahuje takovych hodnot....
Rory
hele neplejtvej Fosilní paliva na elektrocentrálu a jestli se opravdu dostaneš zadara nebo lacino k naftě/benzínu tak se mužeme domluvit a já od tebe nějakej koupim, co se týče nafty tak "několik set litrů" benzínu o něco míň.....
ja vim že je todle asi krapet OT ale myslim že to vystihuje kam tadle rozprava směřuje......
Jahudka!
citace:
Původní příspěvek od virgill
jak rikam ja pokud to nazatizite naplno tak ta spotreba nedosahuje takovych hodnot....


To jo,ale pak zase min vypestujes.Realizovatelny to je,ale jde o to,jestli ten agregat je vubec uzpusobenej pro nonstop zatizeni a dalsi vec je hluk a pak spotreba paliva.Samozrejme mensi svetlo=mensi spotreba,ale stejne to asi bude dost.Navic by to musel pokazdy chodit startovat pokavad nema agregat s automatickym startem.
expiry_date1
citace:
Původní příspěvek od Jahudka!


To jo,ale pak zase min vypestujes.Realizovatelny to je,ale jde o to,jestli ten agregat je vubec uzpusobenej pro nonstop zatizeni a dalsi vec je hluk a pak spotreba paliva.Samozrejme mensi svetlo=mensi spotreba,ale stejne to asi bude dost.Navic by to musel pokazdy chodit startovat pokavad nema agregat s automatickym startem.

A ešte ak vezmeme v úvahu,že aspoň nejaké to vetranie je potrebné aj keď lampa nesvieti,tak ak by tam nebol zvlášť zdroj na vetráky,tak by musela fičať 24 hod. denne.
Ale zase by odpadla starosť so štartovaním:wink:
rastafan
hey zdravim Mr. Ja,
to si děláš prdel nebo to myslíš vážně ??? :-)))
představ si ten kravál co ta centrála dělá,i kdyby jela "jenom"12hodin/den tak to někomu asi bude "trochu vadit" nemyslíš? celkem dobrej způsob jak na sebe upozornit,ale to v naší profesi zrovna neni žádoucí.
no a za druhý ten beňoš,olej,musí to mít taky ňáký to chlazení,jestliže by to jelo v kuse takovou dobu,atd,atd....
tak ti nevim kamaráde,ale jestli do toho přeci jen pudeš dej sem určitě fotky a trochu víc se rozepiš
zatim zduř a kuřřř !!!
cru_ci_fix
podla mna by to ta elektrocentrala neprezila...
Vofce
Respect to RORI... gdopak tady na tý planetě šefuje ropu... ..noa koho že to většina z nás nemá ráda ani na vánoce...

jinak založ systémek tam ta centrála bude k nětchemu
Mr.Ja
Takze moc se omlouvam.Jezdil jsem a nemel jsem moc casu na tvorbu.
Takze :Koupil jsem generator honda xp 12.coz je z americkho dovozu a ma se to tak.
Generator ma hodnotu 3.6KW pri 4.5ot.pna spotrebe 12 litru na 24h provozu co je na nadrzi.Takze kdzy jsem uvazoval a pocital,tak kdyz bych byl schopen to stahnout na 1,8kw pri spootrebe cca 6 litru.Vse
jsou jen dohady.Elektro.ma elekt.starter takze jsem si na to jako elektronik postavil casovej starter ale asi ho tam nedam a pobezim 24H.
cru_ci_fix
...len do toho..som zvedavy..a nezabudni na fotodokumentaciu...
Mr.Ja
Jenz a jelikoz jsem so rozhodl ze udelam 2 boxi(rust a kvet)a budu tam mit 2x700w.Pricems se zbavim elektroinstalace vetraku do elektricke site.Svetla jsem si nasel v shopu :)Chce to jeste trochu promakat vypocty kvuli cerpadlu atd.
jsem velice zvedav jak to dopadne..drzim palce.
badjoke
Hm, tahle spotreba uz zni dobre, pri 8l/ 24hod (tech 6 co pocitas je podle me malo) to bue tak o 1/5 drazsi nez bezny proud. Taky bych premyslel o 3 boxech- 1 na rust a 2 na non-stop sviceni po 12 hodinach za sebou, treba casem... Este bych se optal, kolix dal za ten kram??
Mr.Ja
honda xp 12-me visel na 32 koliku.K tumu sem si koupil nadrž na 200 litrů nafty.A Prvni potize jsem zacal resit.Kabelaz.polistiren,vifuk a problem s hlukem je pric.
2x Chaysol 1400 m3/hod
Superfancontroller (ventilace a vlhkost)
Termostat s 2 x triakovým regulátorem
Ulkikovej filtr sem plasil od kamose asi za 2000.(bylo k tomu vonavi)
Smast ph/ec --m e nejvice trhlo srdce

A ted zas pockat na pezisky.
Mr.Ja
Mohl bych poprosit chytre hlavy aby mi poradili co bych tam mel dat za svetla?Na kvet a na rust bude to v oddelenych boxech.
CAESAR
Jahudka: s tou spotreboui si to riadne prehnal. ja by som to videl maximalne tak na 1/4 z toho co si ty napisal.inac keby ma tu malu vojensku na naftu,tak tie ceny su celkom v norme,nafta sa da vzdy lacnejsie :D ale aj tak,preco nicit ovzdusie,ked ho uz dost nicia elektrarne :frog:
cru_ci_fix
..ten generator to aci aj tak neprezie...v kuse jacat 24hod NONSTOP..ako dlho to moze vydrzat..??..vymienat olej..dolievat naftu...atd..atd..zbytocne komplikovane...

...zaujimavy pokus..ale tod vse..
lapaj
skôr ako elektrocentrálu by som zapojil kombináciu solar+vietor a síce len ako doplnenie siete, určite nie elektrocentrálu. je to nie hlúposť ale príliš extrémne riešenie vzhľadom k hluku, keďže elektrocentráca vyprodukuje týchto emisií v okruhu okolo 90 decibelov pričom viac ako hluk je tu otrava s dolievaním paliva a že ho to požerie. aj keby nešla na plný výkon, denne si to zapýta aj 10 - 15 litrov. skôr zaplatím elektrárni tretinu z toho čo za benzín/naftu.

na druhej strane ak sa centrála nachádza v uzatvorenom komplexe, kde hluk nepreniká von a je upravená na spaľovanie alkoholu, tak skúsený chemik si vyrobí dostatok emulzie, ktorou by si palivo "šidil" aby to nevyšlo na 150 korun za G - (pri tejto nadobudacej cene si ho je jednoduchšie kúpiť).

sumár: zo svetla a vetra sa dá dostať v pri relatívne nízkych nadobúdacích nákladoch do 1000€, veterný generátor cca 700€ zbytok na lacnejší solar s regulátorom). ak toto bude niečo riešiť, môže sa mi ozvať, tiež ma to zaujíma.
alone
tak jak to vypadá?
...zvědavost.-)
undergroundman
na to se vykašli!!!!! to nezaplatíš :D udělej to jako my,pořid si solární panely a prodávej čezu ,máme proud zdarma :)ta elektrocentrála tě sežere,nafta je drahá a vypustíš do vzduchu tolik sraček ,že mi jen myšlenka na to nahání hrůzu ,osobní auto vypustí na 1km několik stovek g CO2 tak si představ že máš takhle pořád nastartované auto po celou dobu svícení :D ale určitě bys nebudeš první ani poslední kdo to tak udělal :)je to stará záležitost.
koooki
vy tady kecate o tom ze to vypousti sracky do ovzdusi,v ostrave je mittal steel :D i kdYby mel 100 000 takovych agregatu tak nevypusti za tyden to co mital za jednu sobotu:D ...Fandim ti neposlouchej je.:)
undergroundman
to je teda fakt důvod :D protože jeden idiot vypouští shity do vzduchu ,budem to ted dělat všichni ne?dej si facku,si ostuda všech huličů!!!!
thread z roku 06 :D
undergroundman
:D to je jedno :D
koooki
Ty ostudo:D to neni jeden blbec ale obrovska korporace..:D
undergroundman
když myslíš :D vím kde mají levnou naftu :D :D :D
mafiaaan
Prisel rok 2010 a s nim i lpg centraly....mno, co ted uz to nekdo jede??kw cca 7,5 kc, a to uz nejni tak nerealizovatelne;-)

http://www.elektrocentralynalpg.cz/
Mr.Ja
Dobry den, jelikoz jsem si sedl po dlouhe dobe k pc a zjistil ze tady ta komunikace porad jede.Stalo by za to osvezit.
Vysledek byl takovej ze mi to celi ukradli.Prisel jsem o generator aj ventilaci a vsechno ostatni.Jen polisteren se tam valel.Pak jsem se na to vykaslal a postavil si doma 2x200w takze elektrocentrala byl napad dobry aaale prohospodareny :( dekuju vsem za zajem a pozornost
caseage
hmm si v čechách tady to tak funguje :-(((
no comment xD ale smula no... :(
Apetyt
Na tohle neni fakt co rict... za ty penize co jsi produpal sis mohl pronajmout nekde byt na 4 mesice nakoupit vybaveni a klidne si tam sjet 2Kw lampu a pak jen zaplatit doplatek za EL. proud .. podle me naprosta blbost.. to uz jsi mohl investovat do solarnich panelu postupne a CASEM TAK UDELAT PERPETO PESTIRNU.
to už se vyplatí fotovoltanika valíš to do baterií ze kterých pak svítíš :D
nákldy sice dražší ale pak máš na několik let pokoj pro rozumný indoor s energií.
citace:
Původní příspěvek od vousac
to už se vyplatí fotovoltanika valíš to do baterií ze kterých pak svítíš :D
nákldy sice dražší ale pak máš na několik let pokoj pro rozumný indoor s energií.
no jen ty olovene baterie, tolko aby kdyz je zamraceno vse v poho jelo by staly majlant
Apetyt
Kus hoven
To asi mas pravdu ze to nebude levne ale kdyz uz tu pises ze sis koupil generator za 30 papouchu tak to znamena ze se u tebe nejake ty penize najdou tak si myslim ze by to nebyla spatna investyce.
citace:
Původní příspěvek od Apetyt
Kus hoven
To asi mas pravdu ze to nebude levne ale kdyz uz tu pises ze sis koupil generator za 30 papouchu tak to znamena ze se u tebe nejake ty penize najdou tak si myslim ze by to nebyla spatna investyce.


nic takoveho jsem nikdy nemel. 30 tacu jsem u sebe pokupe taky nevidel:D

a pocitam ze neco takoveho by se siklo u vetsich pestiren at neni podezreni na odber. napada me takove 3kw svetla:D jen tak odboku - ve sklepe by bylo si myslim dost akumulatoru a na strese peknych metru ctverecnich panelu aby to fungovalo stale i za tmy....... jednen set s jednim panelem a jednou 100Ah baterkou vyjde kolem dvacky;)
Ymi
A co takhle solarni panely ? urcite by to nejak slo ne ?
Apetyt
Ymi

Za to bych te nejradeji zabil!!! nez tu neco napises podivej se co jsme resili par radku nad tim co jsi napsal!!!
Hy3nA
citace:
Původní příspěvek od Apetyt
Ymi

Za to bych te nejradeji zabil!!! nez tu neco napises podivej se co jsme resili par radku nad tim co jsi napsal!!!


radši se zamysli nad přehnaností svýho příspěvku ty vykřičníkáři!!!

tve, kde to kua sme, že jeden chce zabít druhýho kuli tomu, že se opakuje....
krasus
Nejlebší co by bylo použít tu lpg centralu ktera dokaze frcet i na zemni plyn takze zadny votravovani s lahvemi Kw by vysla mozna i pod 5Kc takze by byl konec monopolnímu dodavateli.
tuffgong1
lidi řikejte si co chcete , ale je to normálně možný a už to bylo i odzkoušený v Britský Kolumbii
pod zemí bylo zakopáno mám takovej pocit 10-20 ted opravdu nwm železničních vagonu a tam se pěstilo s naftovou centralou :D a nafta se tam vozila tim kamijonem co zasobuje benzinky :D
jedinej problem byl že je vyhmátli benga :D xD

a s těma solarnima panelama proč chcete valit online solar ? když svítí jedete solar když nesvítí máte zástrčku :D a pokud se jede nějaky hafo kilowat tak bych řekl že se ve výsledku docela vyplatí třeba pulku pokryt solarem a to nejen z hlediska že něco ušetříte, ale taky z hlediska toho že vás bude těžší najít podle toho kolik to vaše haraburdí sežere elektriky :D
cihory
A nebo vodik ten je vubec nejlevnejší. Fotovoltaiku bych uplne zavrhl ta počateční ivestice je tak ohromná ze se to nemuze vyplatit.
tuffgong1
no mám takovej pocit že ta foto voltaika má návrtanost do 10 let :D
což je opravdu dlouhá doba :D
Apetyt
Stejne nejlepsi je se napichnout pred EL. hodin:-) jak to delaji nasi Spoluobcane ... Aspon v nasem meste je to uplne bezna vec. Nase mestecko ma 7.tisic obyvatel a po pravde tu pesti doma lampu kazda 4 domacnost..
krasus
citace:
Původní příspěvek od Apetyt
Stejne nejlepsi je se napichnout pred EL. hodin:-) jak to delaji nasi Spoluobcane ... Aspon v nasem meste je to uplne bezna vec. Nase mestecko ma 7.tisic obyvatel a po pravde tu pesti doma lampu kazda 4 domacnost..
No to je teda nejlepší.;)
witchie
hej na tohle nemám slov :D:D
Exceptional
citace:
Původní příspěvek od Apetyt
Stejne nejlepsi je se napichnout pred EL. hodin:-) jak to delaji nasi Spoluobcane ... Aspon v nasem meste je to uplne bezna vec. Nase mestecko ma 7.tisic obyvatel a po pravde tu pesti doma lampu kazda 4 domacnost..


máš pravdu. je to nejlepší cesta do krimu.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma