Mesias |
Takže po jistém nepříjemném incidentu s foťákem můžu zase poskytnout aktualizaci...
Holands Hope (foto 1) pořád roste a bobtná. Paličky nabývají na oběmu. Dosti blizen začalo hnědnout a tak sem si řekl, že začnu z dlouhým flushingem (v pátek dám ještě Final Solution)... Větve už sou tak těžké, že sem je musel vyvázat a paličky sou i dosti tvrdé. Všechno velké listí bylo ostříháno..
AfricanPoisonDurban x Skunk1 (foto 2,3,4) začal taky celkem radikálně dozrávat, taky už bylo na čase. Paličky, které byly velké jak ta která je na fotce s Bobem Marleym sou teď dvojnásobné a mrtě tvrdé... Sem tam se ještě objeví nějaká mšice, ale nic žhavého to není... Jo a ještě ostříhal sem už všechno velké listí fotky dodám zítra nebo pozítří..
Guarrila Gusto - nefialová (foto 5,6,7) paličky rostou mrtě pomalu, ale už od začátku sou krásně tvrdé a prorostlé. Sou i dosti osypané, jak sem se bál, že nebudou, tak sou... :) A hodně pěkně voněj... Ale vůní nemají na svojí sestru, které bude věnován celý příští příspěvek...
Bílá Vdova (fotka 8) tohle je jeden z těch klonů WW co sem si kdysi vzal na balkon. Jedna z těch tří klonů se stala matkou v mé matkárně. Jedna šla do velkého květináče a potom se vrátila do skříně - fotky v pátek nebo v sobotu... No a tahle jedna má tak 15cm a je balkoně. Začala kvíst nejpozdějc a kdyby nebyla tak malá a někde venku by byla v zemi tak by určitě nedokvetla, ale takhle si jí dám za okno a sklidím jí až na Vánoce!!! (Já vím, že to bude mrtě přezrálý, ale jen tak ze srandy!!!) :)
Guarrila Gusto - bbonsaj (foto 9,10) tady tu kytičku sem si nechal, že jí opyluji a bohužel se nepovedlo. Nejdřív sem zkusil pyl Budhy, které se mi, ale zdá nějaký impotentní. Poté co sem zjistil, že opylování bylo neúspěšné zkusil sem to znovu pylem z Afganu, ale bohužel taky neuspěšně. Ještě mám doma trochu pylu Lowridera, tak to zkusím ještě jednou. |
|
|
Mesias |
Fialka - Guarrila Gusto
Tak tahle kytka teda jako GG nevipadá vůbec. Muselo dojít snad k nějaké záměně. Ale což vypadá nádherně, voní nádherně, roste rychle... A tady máte hodně jejích fotek...
Devět z deseti uživatelů serveru Grower doporučuje si fotky zvětšit!!!! |
|
|
Mesias |
Mám tady malou aktualizaci ze skleníka. Kytky v něm byly prostříhány a zapleteny do prázné drátěné sítě, která ve skleníku zbyla po okurkách. Obě kytky (EarlyBudx něco a Noneme by Wilda) se mají čile k světu, natož, že nejsou a nebudou hnojeny. Vedle nich si vegetí malá Krystalika x Jock Horro, která se mi podařila opylit pylem z Voodoo, bohužel jak měla ta kytka malý a tvrdý paličky, tak po opylení se oběvila plíseň... ... Na tak malé kytce odstranit všechny napadené časti bylo peklo a ruce byly zalepený od pyskyřice... Ale doufám, že nějaké semínko stihne dozrát... A poslední kytka je můj první 1.01 řez ze skleníku, který si vegetil v pažitce a pak byl přesazen do kbelíku. Není taky hnojen, proto mu trochu žloutnou listy, ale hnojit ho nebudu, je to jen taková kytička pro potěchu... A chci mít nějaké BIO. Stejně se ještě asi stane obětí mých křížících pokusů a zkusím jí oplodnit!!! :) |
|
|
Mesias |
Takže i můj skleník potkala plíseň... Nejdříve krásně pevkou Krystaliku x Jock Horror a teď už i zbytek. Poškozené části byly ostraněny, ale plíseň je na hodně místech. Asi dojde k předčasnému řezu. Nechci stříkat žádnou chemíí, řekl sem si, že ty kytky prostě chemii nepoznaj... Uvidím, tak do týdne se rozhodnu co s nima dál. Nejvíc mě mrzí ta krystalika měla by hodně pěkných semínek... :( |
|
|
Mesias |
Tak dneska sem si dal brčko a vyběhnul sem na balkon fotit nějaká makra. Nějaká se celkem povedla... |
|
|
Mesias |
Tohle je další kytka, která pochází ze semínka ode mě. Jenom jí pěstuje můj kámoš. Hnojena moc nebyla, takže je řídká. Roste si na slunné stráni a je zalívána tak jednou týdně. Možná proto je tak mrtě olezlá pryskyřicí. Tak do čtrnácti dnů půjde pod kosu... A na konec fotka další kytičky. To je Guarrila Gusta, která byla po ukradení první kytky z kleníku přesazena na dvorek u kámoše. Hodně se to podepsalo na vitalitě kytky, ale s její velikostí bude aspoň dost paliček na mastičky a tinktury... (kámoš má snad 190) |
|
|
Kolom&n |
cau
mam asi stejnej prob. jako ty taky jsem opylovaval JH 2x pylem z Durban poisona a 1x WW a NIC!!! nevis cim to muze byt?
2: nemyslis ze to hnojivo kterym to hnojis ...tim plagronem.... tak ze to ma vliv na fialovou barvu?(totiz kamos tim hnojil svoji Hawai#mauiwai a ma ji taky docela huste fialovou reklbych ze stejne jak ty.PEACE |
|
|
Svahadji |
kolom: že by barva obalu Plagronu ovlivňovala barvu květů? Příště zkusim nějaký hnojivo co má obal třeba v duhovejch barvách :D |
|
|
Mesias |
Vůbec, hnojivo barvu neovlivní, nebo změna, myslím si že jí neovlivní. Barva je zčásti dána geneticky, zčásti podmínkama ve kterých je kytka pěstovaná a z části pak mrazem a zimou... Všechny moje kytky měli stejnou péči, takže nevím proč bych měl fialku jen jednu. S těma semínkama mi to jeden Grower vysvětlil. Není to zas tak lehký, nějaký modely sou citlivější a prostě nějakej pyl nepříjmou. A je víc důvodu, chce to opylovat víckrát. Mám ještě pár pylu a mám jednu malou WW a opylovávám jí tak jednou týdně už tři týdny a modlím se aspoň za jedno semínko... (WW+Budha) |
|
|
JAHmaican |
Nemyslíš, že méně je někdy více??
Tenhle rok jsem kontrolovaně opylovával a zjistil jsem, že ta větvička na kterou jsem nanášel, neměla skoro žádná semínka, ale ty v blízkém okolí ano a pěkně zdravá. |
|
|
Mesias |
Ale u mě nejsou ani na tech paličkách v blízkém okolí... :( |
|
|
Tayem de Tox |
Čau Mesi... Tak jak to vypadá na balkóně? Čas už se nachyluje, ne?? U mě už prakticky sklizeno... ! :bounce: |
|
|
Mesias |
U mě bohužel už je sklizeno. Z více důvodů sem musel nějaký kytky sklidit dřív. Ale sklizeň je v poho. Ale nějak sem to teď nezvládal a s tou školou a všechno nemám moc fotek. A už je toho i dost zhuleno. Dohodím sem nějaký smokereporty a fotky suchýho hůla... |
|
|
Mesias |
To co bylo dříve aktuální sem sem nedával takže mám doma dost neaktuálních fotek, který se mi sem aktuálně nechce dávat. Ale dodám je později. Nevíte někdo co znamená slovo aktuálně? :) No prostě na první fotce je tak polovina mé sklizně nějak rozmístěná po skříni. Množství se odhadnout nedá protože ve kříni je i dost listí a tak. Vážit se mi celí sklizeň nechce, ale určitě udělám reporty na všechny modýlky, ale spíš až někdy příště. Pak tam sou nějaký momentálně podetlý a sušící se větve. A zbytek mojich kytek na půdě... Většinou větvičky na semínko, nebo pro radost! :) A jedna šiška Holands Hope čeká na flašku do které bude naložena... |
|
|
Mesias |
Holands Hope
Tak toho je fakt nejvíc, ale o tom až příště v reportech o kytkách a modelých... Tady sou prostě jen nějaký fotky. Něco suchého, něco sušící se ho a něco rostoucího... |
|
|
Mesias |
Bonsaje
Tak tady sou dvě kytičky Bíle vdovky, které mě provoňují pokojíček. Sklízet se mě je nechce, stejně by z nich nic nebylo, tak uvidíme jestli vydržej do vánoc... |
|
|
Mesias |
PODZIM KRÁSNÝ PODZIM!!!!!
Guarrily krásné Guarrily... Podzim je krásně zbarvil, až mě bylo líto je sekat, ale už se stalo a teď schnou. Jen krása fotkou zvěčněnou, bude mi památkou na barvu nádhernou! :) |
|
|
Happy_Mirec |
Ahoj Mesiasi. Fakt krasavice, ale dlouho zadnej prispevek. Co takhle nakej smoke report? |
|
|
Mesias |
Tak pro začátek, sem měl chuť napsat svůj názor na vánoce, ale nevěděl sem kam, tak to šoupnu sem, do svého threadu, kde si to budu moci kdykoliv smazat. Nevím co se to letos stalo, stalo se toho hodně. Několik tisíc lidí zemřelo, několik tisíc lidí se narodilo, já bohužel znal jen pár z těch co zemřeli. Mnoho vztahů vzniklo a mnoho se rozpadlo. Kolem mě se každý den něco rozpadá, a vztahy které se zdá že drží tak se pomalu rozpadají. Pochopil sem už že věčná láska není, stejně jako smysl života. Přesto snad zítra nebudu tyhle věci zase řešit a budu proplouvat život bez schíz a depresí. Nemyslete si že bych byl nějakej psychycky nadně, ale letos se stalo něco divnýho. Víte jak vám někdy něco dlouho nedochází? Když třeba uděláte maturitu a dojde vám to až o týden později. Mě nějak nedochází že jsou vánoce. Nikde v mozku mi nepřepla kontrolka klid a pokoj. Dělej radost druhým, odpočívej. Mě už prostě nestačí se den nebo dva v roce tvářit že je všechno v pořádku. Nic není v pořádku, jenom teď se na to snaží všichni zapomenout a dělají to tak křečovitě. Kvanta dárků, význoby, lampičky, světýlka, blikačky... Jmelí... Nevím, když sem dnes přišel s rodinou ke stromečku tak mnou neprojel vůbec žádný pocit. Netěšil sem se na to co je pod stromečkem, ani na rozbalování, v televizi nic nedávali a ani teď nedávají... Asi bych šel do hospody kdyby byla nějaká otevřená. Tady v teple domova už pro mě vánoce nic neznamenají, snad už pro mě nebudou vánoce znamenat nikdy nic. Je hodně lidí, kteří ten svátek neslaví, já nejsem věřící, ale do dnes sem ho slavil. Teď už ale nevidím důvod proč ho slavit příští rok. Už ani letos sem neposlal nikomu žádné přáníčko, protože to jak mě neustále chodí přeslazená přání plná štěstí a lásky mě dokáže jenom víc vytočit. Kdyby nebyli vánoce byl by jen další obyčejnej den... Tak hodím to teď všechno za hlavu, dnešní štědrej den pro sebe vyhlašuji oficiálně za ukončenej a jdu spát. Doufám, že vy, kterým tento den ještě něco přináší si ho užijete na maximum.... |
|
|
gona |
hmmmm poznam to viera v niečo mi pomáha každy tu ma nejake poslanie... |
|
|
stulOo |
Me si as: Boze, konecne niekdo vyjadril moj pocit o vianociach do slov. Neviem preco ale dnes som prestal citit to co som vzdy citil ked boli vianoce. Neviem co sa stalo a co sa zmenilo, mozno je to tym ze sa tento rok zas vela veci zkurvilo....Alebo sa prilis vela jointov zkurilo...Ale proste dnes pre mna uz vianoce neznamenali to, co znamenali predtym....
stuloo
(napis PM, a prispevok je prec...) |
|
|
Tayem de Tox |
Ano. Každej poctivej jointysta postupně přestane snášet přetvářku. A vánoce - to je přímo gejzír, exploze přetvářky!
Tys to popsal, řek bych, naprosto přesně. Už dloouho to cítím taky tak, pár let vzad na mne sedla obdobná depka, ale nikdy jsem si to nedokázal takhle jasně vysvětlit.
Já to řeším alkoholem (thc je samozřejmost :) ) (což podporuje mou permanetntní snahu zásadně se odprosťovat od všeho zlého i nepříjemného).
++ naštěstí mám pár přátel, s nimiž trávím času většinu... a tady se na žádnou přetvářku nehraje... |
|
|
Mesias |
Hej, hou... Ani sem nečekal nějaký extra ohlas, natož pochopení, ale díky za ně aspoň v tom nejsem sám. Tayem - alkoholem to budu dohánět dnes, včera nebyla chuť a (thc je samozřejmost :):):) )(což podporuje mou permanetntní snahu zásadně se odprosťovat od všeho zlého i nepříjemného). :D A jak si psal těch pár přátel, jo když to vezmu kolem a kolem mohlo by to být lepší, ale i takhle je to fajn. Včera když sem sem napsal tu svoji mini slohovku a šel sem spát tak mi zazvonil telefon. Kamarád s podobnou náladou jak já, jestli nechci jít ven pohovořit. Nakonec sme se na štědrý den ve 23:45 sešli v celkem hojném počtu v autobusové zastávce, dali sme jointa a cígo a konečně to bylo takové uvolněné, nenucené, svobodné... a pohodové... |
|
|
Soul Rebel |
citace: |
Původní příspěvek od Mesias
Včera když sem sem napsal tu svoji mini slohovku a šel sem spát tak mi zazvonil telefon. Kamarád s podobnou náladou jak já, jestli nechci jít ven pohovořit. Nakonec sme se na štědrý den ve 23:45 sešli v celkem hojném počtu v autobusové zastávce, dali sme jointa a cígo a konečně to bylo takové uvolněné, nenucené, svobodné... a pohodové... |
...a o tom přece Vánoce jsou, nejde o to co Ti podstrčí konzumní system, ale o to, jaxi to dokažeš užít Ty ;) |
|
|
Mesias |
TAk a po těch pár zbytečných výlevech mé fantazie, které vůbec do tady toho threadu nepatřej, sem začnou zase přibývat fotografie. Trvalo to sice dosti dlouho, ale loňská sklizeň mi navodila stav několika měsíčního bloudění v realitě. Teď když už se barvy zabarvují a tvary zjískávají svůj tvar, budu vás moci opět informovat jak se u mě pěstuje...
:vampire: 2007 :vampire:
Genetika: Chtěl bych mít dosti pestrou genetiku. Loni jsem sice sklízel dost, ale většina byli Guarrily Gusto, které se sice dobře kouřily, ale chtělo to trochu více druhů. Mám nějaká semínka a nějaké řezy a snažím se to ještě doplňovat...
Co tam bude určitě bude B52, Skunk 1, Mexico Sativa, snad výjdou Erdbeery, celkem dost se těším na Krystalika x Jock Horror. Nějaký Nonameky taky budou, asi určitě bude nějaký můj kříženec Papaya x HolandsHope, nebo Papaya x APD.
Místa: Všude a nikde zároveň... Chtěl bych prosadit zas tak tři čtyři kytky na balko. Plus půda to jistí. Skleník vypouštím ze hry. Na růsouvou fázy je sice dobrej, ale na květ je na nic. A přebytečný kytinky budu rozsázívat po širokém okolí. Pár míst už mám vychytanejch...
Zemina: Tak u kytek co budou doma to bude Agro pro pokojovky spolu s čistým žížalkovým humusem, perlit, trochu písku a bahna... Prostě od oka... Loni se v tom kytkám dařilo, tak sem to namíchal zas..
Hnojení : Co nejmíň a co nejméně, ale mám tam připragvené nějaké plagrony... |
|
|
Mesias |
Na balkoně mám nějaké řezy:
MEXICAN SATIVA, naleznete na prvních dvou fotografiích. Valí si celkem pěkně. Bohužel jí nemůžu dát do většího květníku, ale snad i takhle z ní něco bude. Má dosti blbej tvar natož, že potřebuju mít kytky na balkoně co nejnižší...
Další řezan je
SKUNK #1. Byl to asi největší mrzáček řízek, ale celkem rychle se rozjel. Natož, že měl s Mexikou úplně stejný podmínky tak je úplně světlejc zelenej. Ten je na fotce číslo 9. Pak mám ještě tři řezy
Erdbeer z čehož jeden je na čtvrté fotce na balkoně a zbytek je v matkárně. Každopádně minimálně jeden Erdbeer si chci nechat na balkoně, a ty dva asi vysadím někam, kde budou moct vyrůst do mnohem větších rozměrů.
Ale vyskytují se tam i nějaké kytičky ze semínek. Doufám, že mi Zasa poslal nějaké kvalitní semínka protože na fotce číslo pět je
Zasa SKUNK , kterého mám tři rostlinky. Dvě jsou už venku na poli, dokumentaci snad během dne nějak pořídím a jedna na foto č. 5. Větvý se celkem pěkně. Dá se sand říci, že už i voní.
B-52 by Tayem de Tox je další kytička, která zdobí můj balkon. Je také ze semínka. Zatím mám dvě (foto. č. 3, 6) Ale v matkárně jsem dal růst dalších pět semínek a vypadá to, že se minimálně 4 chytnuly.
Pot of Golden mám semínka už dlouho dlouho, snad od Wildy jestli se dobže pamatuji. Nasadil jsem tři, z čehož jedna teda rostla suprově (ta už je na políčku venku) a ostatní dvě, ty na fotkách 8 a 9 rostou dosti pomalu. Vyhazovat je nebudu, ale asi je vysadím třeba někam ke elektrickýmu sloupu, nebo do kukuřice, máme jí tady letos Hafo.
|
|
|
Mesias |
Na fotce číslo jedna vidíte jak vypadají skoro všechny pohromadě, krom erdbeeru, který jsem v té době ještě neměl.
Na druhé a třetí fotce vidíte mojí školku (v matkárně mám pak ještě jestličky... ). Kdyby Vás zajamli modýlky, jsou tam nějaké Holands Hope, Nirvana Special, PapayaxHolands Hope, Papaya x (APDxSkunk1), Papaya x Shiva, JockHorror x Krystalika, a další na které si teď nemůžu vzpomenout. Každopádně už sem letos vysadil úplně všechny semínka co jsem měl a zbytek jsem rozdal. Snad se letos ta sklizeň podaří.
Foto č. 4: Jesličky... Naklíčívají tam ještě 5xJock Horror x Krystalika, 5x Holands Hope, a 5xB52... Zatím to vypadá, že v každém kalíšku je jich 4 - 5... Takže velká úspěšnost...
Když si to shrnu kolem a kolem mám letos kytek jak nasr... Ale jsou krásný a dělají mi radost. Mám jich tolik protože nemůžu nechat kytky vyrůst tak hodně jako jsem je měl loni. Proto jich budu mít raději víc. K tomu si raději zařídím nějaké bokové políčka. Snad na nich něco sklidím... :-) |
|
|
Mesias |
Tak, tady dám jen pár fotek, z toho jak probíhala příprava Půdy a pole. Letos mě napadlo, že by se dalo pěstit na půdě. Stačí vytáhnout pár tašek, vyložit kolem vhodným materiálem a už se může zelenit. Vyndal jsem tedy tři tašky a da prvních dvou fotkách vidíte, co z toho vzniklo...
Co se týče políčka, je to místo celkem dobře schované. Hlína tam teda není vůbec dobrá, ale mi sme vykopali šest děr a naivně jsme si mysleli, že nám bude stačit 75 litrů hlíny. Už je tam 150 litrů a ještě by se nějaká vešla. Fotky opět budou později. Tady máte jen zhruba fotku jak to tam vypadalo před tím. Plus moje auto s osazenstvem na střeše. Njevětší hrozbou bude asi divá zvěř, ale už to s kámošem občůráváme a navštívili jsem už i kadeřnictvíá kuli nějakým vlasům... (tam nás poučili, že to musí být pánské nebarvené vlasy a že zrovna žádne nemají...) Konec konců pole sme osadili a je tam 3x Black Domina, 2 x ZasaSkunk a 1 x Pot of Golden... Říkam si, že natož kolik sem do toho pole vrazil námahy tam nepěstuju nijak dobrou genetiku, ale bude to možná i trochu tím, že tu nejlepší si chci nechat pro sebe někde na balkoně a nechci riskovat, že mě ji nějakej neználek Očorkuje... |
|
|
Mesias |
POHROMA 26.5. 2007
:grrr: :grrr: :grrr: KRUPOBITÍ :grrr: :grrr: :grrr:
Loni mi balkon oklubávali ptáci a musel jsem předčasně sklízet kuli nějaké podělané kontrole radioaktivity. Letos to opět přichází už ze začátku. Já sem si pokojně seděl na autobusovém nádraží v jednom městě poblíž, zatím co u nás se strhnulo ukrutné krupobití. Na poli jsem od té doby ještě nebyl, takže nevim jak dopadli kytky. Hlavní co vim je, že střecha nad balkonem je rozsekaná na kousky a mi to musíme hlásit na pojišťovnu. Dokud se nedá balkon do pořádku, tak se na něm budou pořád motat nějací cizí lidé... Takže kytky jsem popřesunoval na Půdu, do Skleníku, do Matkárny a Pokoje, a nezbyvá mi než doufat, že se budou moci brzo vrátit na své místo... |
|
|
|
Zdar Mesiasi, máš fakt luxusní zahrádku ale to krupobití mě taky štve zmrzačilo mi to nejaky kytiz....tak se mej a at to roste...(nekdy zas doval)... |
|
|
Mesias |
To krupobití byla jenom krátkodobá a lokální záležitost, ale napáchalo po našem okolí celkem značné škody. Co vím od kamarádu tak nejedna kytička zkončila zdevastována. Kroupy prý byli velké jako pinpongové míčky... Včera sem spěchal na pole okouknout co a jak. A kytky byli úplně v pohodě. Dokonce za ten týden co sem je vysadil ukrotně vyrostli. Jedna Black Domina je trochu zastíněna a tak roste pomaleji, ale to mi vůbec nevadí. Horší je, že sem to nějak nedopočítal a mám teď doma přes třicet rostlinek... Něco z toho budou samci, to je samozřejmé, ale přesto mi to příjde až dost. Nejspíš budu muset udělat osazení kukuřice, ale bojim, bojim, že mi to skliděj na siláž... :-( |
|
|
Mesias |
Nejdříve informační vsuvka: Pojišťovna a opraváři pořád řeší náš rozbitý balkón, takže kytky jsou improvizovaně poschovávané po baráku. Skleník, půda, ložnice, pokojíček, a furt se skoro nevlezou. Letos sem to asi podcenil s přípravou, mám doma tolik sazenic, že nevim pořádně co s nima.
Tady na prvních fotkách vidíte jak to vypadá ve skleníku a v matkárně (jesličkách)... A potom pár fotek z půdy, kde jsem včera odhalil prvního samce B-52, čest jeho památce... (Genetika to není 100 procentní, proto mi nezazlívejte, že nebudu sbírat pyl... ) |
|
|
Mesias |
Takže tady na tom políčku se práce celkem vyplatila. Každá kytka má tak 20 litrů kvalitní hlíny a je to na nich taky pěkně vidět. Rostou rychlostí obrovskou. Bohužel příroda hraje proti mě a zase přišli ty podělaný kroupy, které tři kytky na poly dosti poničili a položili na zem. Stačilo, ale pár úprav a kytky zase směřují do nebíčka místo do peklíčka... :-) Každopádně na první fotce vidíte celé políčko, je to šest kytek.
Osazenstvo jenom připomenu: 3 x Black Domina, 2 x Zasa Skunk a 1 x Pot of Golden....
A pár fotek k tomu... |
|
|
Mesias |
Sám jsem si vědom toho, že můj thread není moc přehledný. Snad ho ani moc lidí nečte, ale to je jedno. Doufám, že aspoň pár fotek se mi pak v květu povede, abych se aspoň něčím zavděčil. Tady ten příspěvek píšu spíš kuli sobě, abych se v tom trochu víc zorientoval. Moje pěstění letos je totiž dosti chaotické. Balkon je furt rozbitý a nespravený, takže kytky schovávám kde to jde. Bohužel mám i omezený prostor na pěstování, takže letos jedu venku na pospas čórkám... Proto mám i víc políček a doufám, že aspoň jedno výjde.
Políčko 1.
Příprava: Tohle místečko našel můj kámoš tak rok, dva zpátky a nakonec na něm nepěstoval kuli špatné hlíně v podloží. Je, ale celkem dobře schované, takže jsme se rozhodli ho letos využít. Vykopali jsme díry a dali kvalitní kupovanou zem. Hnojíme to zatím málo OBMkem, protože rostliny rostou jako z vody.
Osazenstvo:
3 x black domina
2 x Zasa Skunk
1 x Pot of Golden
K tomu, jelikož je místo fakt dobře schované a rostlinám se tam daří, jsem se rozhodl, že tam přidám i Mexican Sativu, Skunk1, a jeden Erdbeer. Prvotní plán byl nechat si je doma, ale když mi bylo ultimátem určeno, že můžu pěstit, ale rostliny nesmějí přerůst tak jako loni, tak jsem se rozhodl dát raději kvalitní genetiku ven, než se s ní škudlit doma v malém. Doufám, že z těchto tři kytiček vyrostou aspoň takové kytky, jaké jsem měl loni...
Políčko 2.
Příprava: Skoro žádná. Když jsem zjistil, že letošní klíčivost mi dala tolik kytiček, že nebudu vědět co s nima, hledal jsem marně další políčko. A našel jsem. Bohužel finance a čas mi nedovolili ho pořádně překopat a dát novou zeminu, takže je to spíše takové nouzové políčko. Nemluvě o tom, že už bylo jednou brutálně napadeno slimáky... Nyní už jsou rostliny obsypány vanišem a kolem se válí hafo mrtvých slimáků... Políčko bylo i celkem zastíněné, tak sem bohužel musel přikročit k radikálnímu řezu a zkácet jednu tak dvou až tří metrovou břízu. Tu jsem pak rozporcoval a větve jsem použil jako přirozenou blokádu pro lesní zvěř a zvědavé čorky...
Osazenstvo:
2 x Jock Horror x Krystalika
2 x Nirvána Special
1 x Holands Hope
1 x Papaya x (NorthenLight x Shiva) x ?
Jenom co se týče té poslední rostlinky tak pochází ze semínka, které se jako jediné růstu schopné objevilo v mojí první sklizni z indooru. Uživatel, který mi toto semínko dal, mě pověřil ať pokračuji v křížení. Sice nevím čím byla tato kytka opylovaná, ale Gona: Tvoje genetika pořád pokračuje!!!
Půda
Tam to teda moc neroste. Chtělo by to pořádné střešní okno. No ono to vlasně i roste, ale stonky jsou tenké. Vítr tam nefoká a je tam strašně duno. Zkusím to vyřešit silnou vrstvou keramzitu s vodou a nadzvednutím nějaké střešní tašky. Třeba to pak bude lepší. Každopádně z půdy už jsem sundal kytky z řezů. A nastěhoval jsem tam osazenstvo, které bude už asi definitivní.
Osazenstvo:
2 x B-52
2 x Pot of Goleden
Z čehož jedna rostlina B52 byla samec a už je na onom světě. Nemůžu si bohužel dovolit selektovat si pyl sám, neboť pěstuju všude kolem baráku a moji dva sousedé mají taky na zahradě kytky a nemůžu riskovat opylení celé vesnice... Nemluvě o nedůvěryhodnosti k této genetice...
Ještě si neodpustím dodat, že na půdě začnu každým dnem zatmívat, bo chci nějáké bonzaje sklízet už v průběhu prázdnin...
Další místa
Bohužel či bohudík, na okně v pokojíčku se hřeje ještě 5 sazeniček a v matkárně je 9 sazeniček a 2 řezy udělané z jedné B52 na zjištění pohlaví. Ty tedy nepočítám, takže ještě 14 sazeniček. A ve skleníku ještě jeden Zasa Skunk a 2 řezy Erdbeeru. Boha jeho co já s tím letos budu dělat. Peníze na přípravu kvalitních políček nemám, a upřímě v naší malé vesničce už mi i dochází fantazie, kam bych to měl vysadit.
Balkon: Až ho ty opraváři pomalí spravějí, tak se asi určitě na balkon nastěhují ty dva řezy erdbeeru a nejspíš nějaká z malých sazeniček. Viděl bych to určitě na NewPurePower od Neona, která se teda z pěti semínek chytla jediná a já doufám velice, že to bude ale pěkná samice.... :-) A deset sazeniček se asi octne v okolí, a já budu doufat, že pod lampou je nejvíce tmy a kytky na těchto improvizovaných polých mi dají aspoň nějakou sklizeň...
Aby jste se nedivili, že do galerky takhle jenom píšu, tak tady k tomu příspěvky dodám, ale musel sem si to urovnat v hlavě, kde vlastně jaké rostliny mám. Odpoledne povezu vyvézt ty řezy, tak to políčko zase blejsknu... Zatím PeacE a Growu Zdar! |
|
|
Trava |
Zkoušel jsi to někdy stříhat ?
Např listí, nebo přebytečny větvičky...
(ja jen ze to mas moc zarostly :) ) |
|
|
|
ja myslim,že má ty kytky v pohodě a zas tak zarostlý je nemá, aby je musel nějak zastřihávat....ať to roste.... |
|
|
JAHmaican |
Trava: kde je má zarostlí prosim tě?
(tímto alespon objednávám :) ) |
|
|
Mesias |
Trava: No stříhám pravidelně. O Fim už se nesnažím, protože jsem na to naprostý antitalent, ale stříhám vždy sazeničku nad třetim nebo čtvrtym patře. Pak podle stavby kytky. Ty kytky tady na tom poli rozhodně nehodlám omezovat v růstu. Teď už stříhám jenom větévky a lístky od zdola, které by neměli smysl a až budou rostliny košatější tak je budu odlisťovat, aby slunce svítilo do celé rostliny, ale teď jim nechávám svobodu...
nety777 a JAHmaican: Dík za podporu! :D Taky mi nepříjdou zarostlý (:eek: ?)... |
|
|
Mesias |
Políčko 1, ze semen
Bohužel kolem políčka sílí podrost, takže se mi už asi nikdy nepodaří narvat všech 6 kytek do jedné fotky, ale i ty čtyři vypadají pěkně. Na první fotce je tedy většina pole. Na druhé fotce je Pot of Golden, Na třetí a čtvrté fotce jsou Zasa Skunky a zbytek jsou Black Dominy , kterým se daří asi nejlépe...
Trava: No a doufám, že z tehle fotek je znát, že nejsou moc prorostlé. Kdybych si mohl vybírat, chtěl bych raději ještě prorostlejší... |
|
|
Mesias |
Políčko 1, řezy
Jak jsem napsal, tak se stalo. Včera jsem přesadil 3 kytičky do obr mega kbelíků, který jsem sotva ani neunesl a vyvezl jsem je na Políčko jedna. Na první fotce jsou všechny tři a a jsou to v levo Mexican Sativa, uprostřed Skunk #1, a v pravo ten nejmenší, ale nejkošatější keříček je Erdbeer, dá se říct, že to je můj favorit. Má asi nejhezčí stavbu kytky už od malička. Pak jsou kytky ve stejném pořadí vyfoceny jednotlivě... |
|
|
Mesias |
Políčko 2, nouzofka
Nouzofka to je proto, že něvěřím ve velkou sklizeň tady z toho místa, ale pokud mi to letos nikdo neočorkuje tak již na podzim to zreju a navozím tam pro příští rok pořádnou hlínu... K tomu je toto políčko pod nátlakem slizkých parchantů, kteří si našli jedinou cestičku k jediné neobsypané (vanishem) kytičce a hned jí řádně ohlodali. To je ta hned na druhé fotce, je to JockHorror x Krystalika a doufám, že to ještě rozchodí... Jinak na první fotce je rozmístění kytek a pak všechny kytičky jednotlivě. Bohužel nevím v jakém pořadí jsem je fotil, takže jména vypustím, ale ono taky zatím není o co stát, protože na takhle malých kytkách se stejně žádné rozdíly v genetice nepoznají...
PS: Na poslední fotce je bídák slimák, který, jak jsem podle slizské stopy vystopoval nejdřív ožral jednu kytku a když šel na druhou tak narazil na modré granulky, které mu asi moc nesedli. |
|
|
Mesias |
Tak včera jsem sem dal kámošovi kytky, a teď je to pro mě teda ostuda, bo to vypadá, že já žádný lepší kytky nemám. No je pravda, že tady tomu týpkoj to roste celkem samo - když se k tomu přičte, že nejde o žádnou špatnou genetiku, tak je úspěch skoro zaručen. Ale dnes tedy beru do ruk opět a znovu fotoaparát a jdu vám nafotit svoje kytky. Pár dní jsem tam sice nebyl, ale i před pár dněmi to vypadalo víc než slibně. Máte se dozajista na co těšit!!! |
|
|
Mesias |
Políčko druhé - nouzofka
Tak nejdříve Vám ukážu ty svoje nouzofky. Jak jsem psal, je to spíše takové místo, které letos prozkoumávám. Příští rok mám v plánu vykopat hlubší díry a odvětvit trochu okolní stromy, ale i tak doufám v to, že ze sklizně bude aspoň na pár špíčků. Jména psát nebudu, protože zatím jsou ty kytičky furt a stále hodně malé. |
|
|
Mesias |
Políčko první - řezy
První dvě fotky jsou Skunk #1
Druhé dvě fotky jsou Mexican Sativa
Co se týče téhle kytky, tak je to asi nejrychlejc rostoucí moje kytka... Je to sativka, takže se táhne nahoru narozdíl od Skunku jedničky, ale teď už je vysoká jako já...
A na posledních dvou fotkách je Erdbeer , který je zase krásně košatý. Na té spodní fotce je to ta kytka vpravo, ta vlevo je B52 ze semínka... Mrtě zvláštní kytka. Mnoho malých drobných ne moc sytě zelených lístků, ale krásný keříček. Budu se jí ještě někdy ve svých příspěvkách věnovat... |
|
|
Mesias |
A zbytek zítra, protože teď už mě zase volaj kamarádi do hospody! Čus! |
|
|
Mesias |
Políčko první - ze semen
Takže tady to políčko je každopádně moje letošní Best Off... Kytky valí jako z vody. Z šesti kytek jsme po pracném prohledávání oběvili jenom jednoho samce, který byl okamžitě zlikvidován a nahrazen malým Erdbeerkem... Doufám, že stihne ještě hodně vyrůst než začne kvést... Každopádně co se od minula změnilo?
Na poli je 6 děr a 6 kytek.
Na první fotce je vidět ten malý Erdbeer , který nahradil samce Back Dominy...
Dalším druhem jsou dvě kytičky Zasa Skunku ...
Na fotce jsou pak když se budete hodně snažit vidět nějaké ty blizničky...
Jedna z těchto kytek je nejvyšší kytkou na políčku a ta druhá tvoří nádhernou vidlici ze dvou pevných a pěkných stonků. Tyhle dvě kytky dost hojně ukazují blizničky, takže snad by mohli začít kvést... Vůbec bych si nestěžoval, kdyby dvě kytky z šesti začali kvést už teď... Ta první kytka která je na fotkách 5. a 6. má něco kolem 1,5 m a ta na fotkách 3. a 4. je ta nejvyšší. Má dosti drobné lístky a hodně drobných větviček, a strašně rychle se žene na horu.
V jednom rohu se krčí Pot of Golden :
Kytička není z nejvyšších, ale má krásně pevný stonek. Výška je asi 1,20m - 1,50m. Rostlina také vinikne hodně širokýmiu a výraznými listy. Je to kytička na osledních dvou fotkách. |
|
|
Mesias |
Bonus Z políčka prvního
Tak ještě se mi tam nevešly fotky Black Domin, takže aspoň tady na dvou fotkách jsem jel oběvil... |
|
|
alko |
klobouk dolu krasne ti to roste k+ aspon prozatim |
|
|
Mesias |
A doufám že to ještě chvíli poroste. yje to krutý pocit když ty kytky nemáte deno denně na očích. Vždycky se bojíte, když je jdete navštívit, jestli je náhodou někdo neponičil. Já ostatně bych na tom políčku byl nejraději pořád, ale kuli tomu, že je místo schované tak tam nemůžu furt zevlit, abych místo neprozradil. No pěstovat outdoor je kříž. Ještě že ty skunky to jistěj... |
|
|
Mesias |
Tak co Vám budu povídat, roste pořád a stále. Nelíbí se mi vůbec žloutnoucí listí od spodku květiny, ale zkusil jsem přidat hnojiv a zpřísnil jsem zálivku, tak snad to bude lepší... Dvě květiny a konkrétněji tedy: ZAsaSkunk už pomalu ale jistě přecházejí do květu. BlackDominám se zatím do květu moc nechce, tak jen rostou a sílej a mohutněj. Pot of Golden je asi nejmenší rostlina, sice je taková zvláštní, ale růst se jí moc nechce. Každopádně nevím jestli už jsem to sem psal, ale všechny jsou Holky, takže selekce samců proběhla úspěšně. Přetrvává už jenom hrozba hermafroditů... Všem děkuji za Karmu a příspěvky a až to začné kvést tak zas nafotím. Ono na tomhle poli se nedá moc fotit, je tam málo prostoru... |
|
|
Mesias |
Tak a ještě drobný bonus... Nejdříve to je Erdbeer, bojím se že už pomalu přechází do květu a já ho nestihl vypěstovat do obřích rozměrů, ale tak aspoň málo než nic.... Další je Skunk1 - ten kbelík je přes 20 litrů - takže ten keř už je solidní. Dost možná dojde k akci přesazení Skunku, protože pojedu na delší dobu pryč a můj spolupěstitel taky, takže by kytky uschnuli, takže je možná budu přesazovat do země, pokud nenajdu niukoho kdo by mě je zaléval... A na posledních fotkách jsou vršky Mexiky (ta je tak velká, že už se ani na foťák nevleze... A to červené poupátko je B52... :-) |
|
|
Mesias |
Amsterodam 2007
Tak jsem se tam letos vypravil. Do Země, kde je marihuana legální. No co bych k tomu řekl, bylo to tam prostě super. Koffíků bylo kvanta, některé lepší, některé horší. Modelů bylo taky mnoho, z čehož všechny dobré a něktéré vynikající. Nejvíc mě jednoznačně rozbila Amnesia (PinkFloyd - 11e za G, jinde i víc) a tradiční WhiteWidow (sehnal sem jí za 7e za G)... Po té Vdovce se mi opravdu zatočila hlava a já nebyl chvíli schpný z Kofíku odejít. Lidi jsou tam milí a přátelští. Když vidí, že jste cizinci snaží se vás trpělivě pochopit a poradit. Hodím Vám sem naukázku nějaké fotky modýlků z těch co jsem kouřil... Asi by nešlo vzpomenout si na všechno co jsem tam koštoval, ale aspoň pár: White Widow, Jack Herrer, Amnesia, BobbleGum, Snow White, Mexican Haze, Oceanik Haze, Super Silver Haze, Silver Haze x White Widow, John Sinclare, Alegria, NYC Diesel, G13 (dokonce jí vydávali za čistou a byla fakt výborná), K2, PowerPlant, Great White Shark, G13xMr.NicexHasshPlant, ... A určitě nějaký další na který si nemůžu vzpomenout. Z hašišů mi nejvíc takže jsem chutnal Nepál (9e za gram) a chuťovka byl i Mohamed z Maroka, další byli Pollen nebo jak se to píše a ZeroZero...
Jel jsem do Amsterodamu s tím, že si ho pořádně prolezu a možná i procestuji něco kolem Amsterodamu. Moc z toho se neuskutečnilo, ale byla to super dovolená. Netrvalo dlouho a mobilní telefony se vybili a celá naše výprava zůstala ztracená v Amsterodamu v čase. Spát se chodilo až už byla únava velká a vstávalo se až se všichni vyspali. Jedlo se když byl hlad. Bloudili jsme uličkami od Kofíku ke kofíku a občas někde poseděli u jointa, zakopali hakis, nebo dali cigo. Nedělali jsme tam vlastně nic výjmečného. Vlastně vše co děláme tady v Čechách, ale chodit neznámíma uličkama Amsterodamu s vědomím, že kouřit Ganju tam je legalní bylo prostě super. Nemluvím o krásné podívané na Red Light Distrikt když se setmí... Je to tam prostě boží... Na cestě tam nás na hranicích prohledávali, naštěstí jsme chvilku před tím dohulili poslední zbytky, takže jsme projeli, a na cestě zpátky nás naštěstí nechali projet, takže ještě teď si užívám pár dní Holandské pohody tady doma v Čechách... |
|
|
Dýmy |
Ta poslední fotečka je fakt nadherna :) , začínaj ti tam už paličky? |
|
|
Papek |
Jak moc vás prohledávali na hranicích a na jakých??? Myslíš, že by se ani trochu nedalo někam schovat, když by to bylo opravdu důkladně ukrytý?? :) |
|
|
Shandy |
Dýmy
myslím že to je balkonek z Holandska :D |
|
|
Mesias |
Dýmy: Ta poslední fotka je fakt krásná, ale paličky nevim jestli začínají. Je to focené v Holandsku na balkoně v jedné uličce. Ale jinak na mojich kytkách už paličky začínají docela dost. Nekvete mi už jen Skunk1 a Pot of Golden, jinak všechno už paličkovatí.
Papek: Šacovali nás na Češko Německých hranicích, ale žádná velká šťára, jenom příruční zavazadlo a kapsi. Koukali do cigaret a do bot. Pokud našli třeba fajfk, tak prolezli celé zavazadlo, ale bez psa. Já si myslím, že ukrýt se to dá, ale nikdy to nebude stoprocentní. Ale na hranicích zpátky nás nebrali vůbec. Ale jeden týpek, kterýho sme potkali tak toho šacovali i na Holandsko-Německých.
Shandy: Trefa! :-) |
|
|
Mesias |
Už to kvete!!!!
A na to jsem se těšil moc a moc. Skunk jednička začíná pomalu, ale jistě nahazovat paličky. Pot of Golden si pořád dává na čas, ale ostatní už valí o sto šest. Nejlíp je na tom jedna B52, která už je i pěkně olezlá pryskyřicí. Já vím, že by jste možná chtěli vědět jaké kytka je jaký model, ale mě se to teď nechce řešit. Prostě se podívejte na paličky kytek - Black Domina, B52, ZasaSkunk, Erdbeer, Mexican Sativa... Některé jsem fakt Mňamkovatý... :-) |
|
|
Mesias |
Kytka kopřivová
Jak to vlastně vzniklo? Jedu si takhle autem a mám plno sazeniček. Jedu si takhle podél pole a najednou vidím kopřivi. Tak jsem tam jednu kytku píchnul jestli se chytne. Ubránila se nájezdům slimáků. Vydržela i tu dobu, kdy okatě přerůstala kopřivy a pořád roste. Sice se mi zdá, že stopy ke kytce vedou, ale to mi zas tak nevadí. Je to spíše taková kytka pokusná. Jak se totiž říka, pod lampou je největší tma, tak jsem jí nasadil hned vedle cesty. Cestu pak jednou obsekali, takže ve výsledku je moje kytka tak metr od cesty, kudy občas někdo projde. Ale jak je poznat z fotek, vidět moc není. Myslím si že jí někdo ukradne, ale je už moc velká na přesazení a aspoň bude mít čorka chvíli co hulit a nenajde moje osatní kytky. A ty poslední 2 fotky to jsou kamarádovi venky. Kdysi dávno, vlastně loni jsem sem dával podobnou fotku, ale kámoš tam měl jen jednu kytku. Letos jich je tam pět a jsou celkem kolosální.... |
|
|
Mesias |
POMOC!!!!
Problém! Je tu. Kytky jsou zasazené v zemi. A hnojeny taky - plagronem podle dávkování, ale pořád žloutnou. Je pravda, že žloutnou jen velké listy a listy od spodu, ale loni jsem takovýhle problém neměl. Nejdřív mě napadlo přelití. Půda kde jsou zasazené je jílovitá a my jsme tam vykopali tak 20 litrové díry a dali tam kvalitní substrát, tak mě napadlo, že voda dole stojí a do jílu neodtíká. Tak jsem udělal hloubkovou sondu, ale žádné zahnilé kořeny jsem nenašel ani přelitou hlínu. Přehnojení nehrozí, další možností je, že to je zahnojené málo. Jsou to velké kytky a možná by snesli víc než je dávkování... Co si o tom myslíte? Rád bych to zběsilé žloutnutí takhle ze začátku květu omezil, nejlépe zastavil... |
|
|
JAHmaican |
Podle mě takhle žloutnou, protože kořeny prorostly do tej jílovitej nekvalitní půdy.
(nepamatuji se, zda - li si to tu někde psal, nebo se tomu bránil,ale jak vidím z fotek, tak je tam hafo jehličnanů a tudiž ani pH nebude zrovna ideální) |
|
|
mus4k |
Souhlasim s JAHmaicanem:)řekl bych tak na 95%kyselost půdy způsobená jehličím které opadává a okyseluje půdu:)taky máme kyti v podobnejch podmínkách,ale přidali sme strašně hodně dolomitickýho vápence na dlouhodobý srovnání PH:)
Každopádně kytky máte pěkný tak ať to vyjde brzy se sejdem na test :smoker:
PeAcE Mus4k |
|
|
Mesias |
No na kyselost moc nevěřím, protože to podleží je samá kamenina a jíl. Možná to prorůstá do toho jílu a kytku to dusí, ale když uvážím, že má 20 litrů kvalitní hlíny tak proč se ty krávy kytky snažej prorůst do toho jílu? No neva, dejme tomu, že by to bylo kyselostí, dá se to řešit teď když už jsou kytky velký? Že bych přidal něco do zálivky nebo tak? Každopádně dnes udělám ještě jednu hloubkovou sondu a změřím PH.
EDIT: Nemluvě o tom, že k tomuto žloutnutí dochází i u kytky Mexican Sativa, která je ale v kbelíku. Tím pádem jsem vyvrátil vliv půdy... Já mám hlavně schízu jestli to je přehnojený nebo nedohnojený. Pokud to je přehnojený - tak když zahnojim víc tak umřou a pokud to je nedohnojený a já nezahnojim tak umřou. A já nevím nevím jak s těma hnojkama. Moc sem jich tam letos nedal. Kytky zdlábly pár balíčků OBM a jedí první Alga Bloom. Když to tady tzak píšu tak asi budou nedohnojený.... :-) Dá se to nějak zjistit? Žloutnou zatím jen velké listy a paličky paličkovatí, takže kytka neumírá pouze se podle mě zbavuje toho co nemůže uživit. Je to možný? |
|
|
Mesias |
Políčko číslo 2, Nouzofka
Takže nouzofka je v nouzi. Nebo spíš prošla krizí. Když jsem zjistil, že ty kytky na tomhle políčku ani moc nerostou, tak jsem si začal říkat, že bych je třebaa ještě přesadil, jenomže když jsem jel s rýčem a potřebným náčením na pole, tak jsem zůstal civět jako opařený. Taková ta stráň kde byli moje kytky byla prokácená. Podrost byl vykácen a stromy zůstaly ležet jeden přes druhý. Prodral jsem se tou spouští k místům, kde by mělo být políčko a našel jsem spoušť. Strom ležel přímo přes pole. Dvě kytky se mi podařilo zachránit, ostatní jsem na místě popravil. Ty lesnící co to tam vykácívali si toho políčka asi vůbec nevšimli... :-) Každopádně tahle újma mě nemrzí, tak jako další dvě katastrofy o kterých vám budu psát... |
|
|
Mesias |
Políčko číslo 1.
Tak kytky na tomhle políčku jsou velké a slibně rostlé, jenomže žloutnutí se pořád nezastavilo. Nechápu už vůbec... Snažím se to pořád řešit, zkoumám PH, místo na kořeny, živiny, všechno, ale letos se mi asi nezadařilo... Každopádně žloutnutí se budu věnovat v dalším příspěvku. TAdy se podívejte na to jak to tam vypadá v celku: Tady jsou kytičky z pole v tomto pořadí: Zasa Skunk, Black Domina, Zasa Skunk, Pot of Golden (Který mimochodem teprve přichází do květu), Erdbeer, Mexican Sativa, Skunk n. 1.... Chybí fotka jenom jedné Black Dominy... |
|
|
Mesias |
Políčko č. 1
Tady jsou fotky kytek z prvního políčka.
Foto 1: Zasa Skunk
Foto 2: Black Domina
Foto 3: Zasa Skunk
Foto 4: Pot of Golden - pořád nekvete !?!
Foto 5: Erdbeer
Foto 6: Mexican Sativa
Foto 7: Skunk 1
Foto 8: Malinká Black Dominka ... |
|
|
Mesias |
:rasta: :rasta: :rasta: PALIČKY!!! :rasta: :rasta: :rasta:
Ale jo, nějaký tam budou, i když se děje mnoho nepříjemností, tak už teď jsou nějaký paličky vidět... :-) Ty nejhezčí, co jsou do růžova jsou z malé kytičky, kterou jsem jako celou ještě neprezenotoval, bude z ní asi maličko, ale zatím má určitě cenu za nejhezčí paličky... :-) A ty fialové jsou z Black Domin a ta bíla je z Erdbeeru, nebo ze ZAsa Skunku... |
|
|
Mesias |
:help: :help: :help: ŽLOUTENKA - POMOC!!!!! :help: :help: :help:
No a co říct tady k tomu? Já už fakt nevím. Zkoumám a zjiŠtuji. Ph zdá se být v normě. Živin mají holky taky dost. Asi sem jim letos prostě nelíbí počasí, tak se rozhodli opadat už dřív. Paličky pořád valje, ale listí systematicky žloutne a odpadává. Listí, které není žluté je řekl bych zrzavě žíhané. Nafotil jsem to, tak kdyby někdo poznal z listí příčinu, byl bych strašně vděčný.
Žloutnutí se projevuje u kytek v zemi i v květináči!!! A na fotkách omrkněte jak to vypadá... |
|
|
Mesias |
A jako by toho všeho letos nebylo dost, tak začala ještě:
Plíseň !!!
No jo, tej se asi člověk nevyhne, pokud nejní kytka pod stříškou jako byla loni na balkoně. Ale začala nějak brzo... A tohle pršlavé počasí jí bude vyhovovat bestii. Neznáte někdo nějaký laciný a účinný přípravek proti plísni?:help: |
|
|
JAHmaican |
Pindulinka doporučuje toto:
...za překlad diky, :) ona ví...
Fungicid / Sprej proti prachové plísni
Ingredience:
1 galonová nádoba (cca 4,54 litru - prostě kýbl)
voda
3 polévkové lžíce jedlé sody
1 polévková lžíce bělidla
1 polévková lžíce prostředku na mytí nádobí
Návod:
Ustřihněte a odstraňte nejhůře napadené listy.
Smíchejte ingredience s vodou.
Postříkejte zbývající listy z vrchní i spodní strany.
Použijte větší dávku na listy jevící známky napadení a jen lehkou na nenapadené, bělidlo může poškodit a změnit barvu listů.
Velmi důležité: nepoužívejte příliš mnoho bělidla! Použijte ne více než 1 díl bělidla na 10 dílů vody. Váháme s doporučením použití bělidla, protože může poškodit vaše rostliny, pokud je ho použito příliš mnoho. Použijte jej na své vlastní riziko a zkuste se vyvarovat postříkání zdravých listů.
--------------------------------------------------------------------------------
Využijte mléko!?
Někteří vědci jsou přesvědčeni, že mléko má germicidní (zabíjející choroboplodné zárodky) vlastnosti, a je účinné proti prachové plísni.
Tady je recept:
Smíchejte 1 šálek mléka s 9 šálky vody.
Nalijte roztok do rozprašovače a postříkejte celou rostlinu včetně spodních stran listů.
Udělejte to dvakrát týdně a váš problém s prachovou plísní by měl zmizet.
Mléko účinkuje dvěma způsoby: má germicidní účinek - zabíjí houbové spóry - a také zřejmě stimuluje rostliny takovým způsobem, že se stanou odolnějšími proti nemocem. Podle současných univerzitních testů se sprej z mléka a vody ukázal jako účinnější než dva nejoblíbenější syntetické fungicidy, prodávané dnes v obchodech |
|
|
elanius |
Mesias> Co sa tyka tych zltych listov, je to zapricinene tym, ze korene z kvalitnej pody prerastli do nekvalitnej s nizkym obsahom zivin. Ked nebodaj mala este aj ine PH - sok a zlte listy su na svete. Mam presne ten isty problem, jedine co sa da robit je dufat a hnojit. Dokonca sa to aj rymuje :D gl |
|
|
Mesias |
KYTKA KOPŘIVOVÁ
No, tak pole si pomalinku chátrá dál. Dneska jsem se tam byl mrknout a žloutnutí se nezastavilo a plísnutí se pokusím zastavit až dnes odpoledne. Ale teď něco pro odreagování. Kytka, která jak jistě všichni víte byla nasazena metr od cesty je nyní vystavena dalšímu nebezpečí. Z jedné strany sice byla cesta, ale z druhé bylo, jak bylo z fotek zřejmé kukuřičné pole. A kukuřice je sklizena! Takže kytka je teď odkrytá skoro ze všech stran. A kousek od ní je nasypaná hromada siláže. Ale nevadí, kytička zatím roste dál. A řekl bych, že nejlépe ze všech mých kytek. A zabarvila se holka do fialova. Taky se vám to zdá, nebo je letos nějak moc fialek? Asi dobrej rok... A tady už teda fotky oné zmíněné kytičky... (Na těch prvních dvou fotkách asi budete muset pátrat aby ste jí našli. Je fakt dobře nenápadná. Z 1 metru jí většina mých kamarádů pořád neviděla...) |
|
|
Mesias |
KRASAVICE B52
Tak tady tu holčičku mám úplně nejraději!!! Fakt je krásná a úžasná. Povím vám k ní něco. Semínko jsem zasadil hodně hodně dávno. Byla mezi prvníma kytkama, které jsem začal předpěstovávat. Rozhodl jsem, že zůstane doma. Jelikož doma jsem nechtěl mít žádné velké obludy, tak jsem jí škrtil v malém, tak jedno, dvou litrovém květníku. Vegetila si pěkně na balkoně dokud nepřišli ty strašné kroupy. Pak byla přestěhována na půdu, kde se jí krásně dařilo. Půda byla ale také po pár problémech zrušena a tak se tady ta kytička odstěhovala na pole. Kvést začala jako první a její paličky mi při každé návštěvě políčka dělali velikou radost. Nyní jsou už mocné a čeká je už jenom tak čtrnáct dní možná 3 týdny květu. Barví se pěkně do růžova a paličky jsou i celkem tvrdé... Bohužel celkovou sklizeň z této kytky bych viděl spíš na menší množství... (max. 20g) |
|
|
Mesias |
Po hodně dlouhé odmlce se vracím, abych napsal jednu velmi smutnou zprávu... :grrr: UKRADENO!!! :grrr: Něco maličko na políčku zbylo, ale to nemělo cenu tam nechávat, a tak to bylo sklizeno hned. Kytka kopřivová je jediná kytka, kterou jsem sklízel celou... Bohužel tím dosti utrpěli i mé plány, co wse týče semínek do příštích let, takže, kdyby se našel někdo s pár přebytečnýma semínkama, určitě bych za to byl vděčný... Moje dlouhodoba absence se dá vysvětlit pouze zklamáním a znechucením... Viník krádeže nebyl odhalen, ale myslím, že to množství co vzal se ještě někdy někde ukáže... A ani se na to moc netěším, protože to beztak ukradl někdo známí... :-(.. |
|
|
Freeloader |
No jo no lidi sou kurvy a nezbejva nic nez pristi rok zacit zase znova nekde jinde :( rok vod roka mi to pomalu pripada pracnejsi!Este ze mam v zaloze neproflaklej sklenik!;)
No aspon ze ten Hodne Supr Skunk:drools: |
|
|
|
ty jo a proc si to nesklidil o pard dni drive stejne je uz snih nebo u vas ne?skoda to at se dřaří!!! |
|
|
JAHmaican |
Původní příspěvek od aero1
ty jo a proc si to nesklidil o pard dni drive stejne je uz snih nebo u vas ne?skoda to at se dřaří!!! |
Mysli trochu, hochu :rolleyes:
Původní příspěvek od Mesias
Po hodně dlouhé odmlce se vracím, abych napsal jednu velmi smutnou zprávu... Moje dlouhodoba absence se dá vysvětlit pouze zklamáním a znechucením... |
Mesias :(:(:( |
|
|
SkeletonX1 |
nj kdyby to asi vedel tak to urcite sklidi o tech par dni driv ale kdo ma stim pocitat ze prijdou corky a vsecko mu to seberou, a jinak ode me : Uprimnou soustrast za ukradene kytky, pristi rok at se ti vic vydari |
|
|
Mesias |
Tak tady můžeme společně zavzpomínat na kytičky padlé za vlast. Hrdě rostly a chtěly mi dělat jenom radost (když opomenu plísně a žloutnutí listů), ale nedokázaly dozrát... Cizý ruka vkročila jako Deus Ex Machina a rozhodla, že tyhle kytičky nedozrajou... A tak je prostě posekala... Něc málo paliček tam zůstalo, ale většinou nedozrálé a převážně od spodu. Čorka postupoval od vrcholovek dolů... Takže tady je pár vzpomínek na paličky, které vyhulili cizí plíce... Ty tmavé byly Black Dominy nebo B52(nebo co, popletla se jména a stejně je to už jedno), ty světlejší jsou Pot of Golden nebo Mexica...
No nenas*alo by vás to taky kdyby vám zbylo na pár špeků a jenom fotky těch krásných paliček, který dohuluje bez tak ještě teď někdo jiný...
Jo a ty fotky Dominy s krásnýma zelenýma listama, tak se nenechte vysmát, to taky není moje Black Domina, mě žloutlo všechno listivo... |
|
|
Mesias |
Díky, díky!!!
Chtěl bych tady teď všem poděkovat za podporu, karmu a slova útěchy. Jsem za ní opravdu moc vděčný. Nejvíc bych chtěl poděkovat těm členům, kteří mi poslali semínka. Díky nim mám klidné spaní a nemusím vymýšlet co příští rok budu sázet... Mám dokonce i celkem na výběr!!!
Takže ještě jednou všem Díky, dík... A až zase objevím nějaké fotky, tak slibuji, že je hnedka hodím! :-)
|
|
|
|