Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Teorii zvladam, ted praxe - Klikni zde pro originální téma
Mr.Proper
So...
Skoncil jsem studia, potrebuju vyzkouset a ohodnotit. Po deseti dnech, kdy jsem stravil denne prumerne 2-3 hodiny nad strankami Groweru, vytiskl jsem si urcite 90% vsech threadu o indooru, Hultovu prirucku, Butchuv navod, Papajovu uvahu, rady Carlose, Walhally a Deu a spousty jinych pestitelu, jsem se odhodlal prejit z teoreticke faze do faze prakticke. Carlos musi mit urcite radost z pilneho studenta a hledace...

Prosim proto, abyste mi ohodnotili muj nasledujici pestitelsky plan.

Mam k dispozici jeden pokojik v panelaku (diky Gabino) cca 14 m2. V nem mam prakticky volne ruce. Chci vyuzit plochu cca 1,5m na 1,2 m k pestovani 12 kytek. Chci svitit sodikovkou 400W SON T plus, pestit klasicky v hline, pro zacatek nez se to trochu naucim tak noname model (nejaka sativa).
Co je ale podstatne, nechci pouzit skrin.
Mistnost (pokoj) je na jih, velka okna po sirce pokoje, pred okny zadny barak, strom, nic co by stinilo.Teplota (ted, leden) je stala, 21 stupnu, slunecni svetlo (prime) do cca poledne, pak neprime.

Otazky ke konzultaci:
1) Svetlo. Mam zatemnit okna nebo „prisvecovat“ slunickem? Ve fazi 18/6 asi periodu uhlidam, ale ve fazi 12/12 budu mit problemy, co? Chci zacit pestovat tak v pulce unora, tak az prejdu na 12/12 tak uz asi bude venku dost svetla.

2) Teplota. Vubec si neumim predstavit, jaka bude u kyticek teplota. Ted je tam bez vetrani 21. Pecou sodikovky hodne? Staci to regulovat oknem?

3) Cirkulace vzduchu. Chci to resit jednim pokojovym vetrakem a vetranim oknem. Bude to dostacujici?

4) Mam dat kolem kyticek nejake odrazne desky? Nestaci sodikovka zhora? Nebo je lepsi ze stran kyticky prisvecovat, napr. zarivkama?

Tak to je vsechno co me napada, prosim zkonzultujte, jestli to mam rozmysleny dobre. Diky moc vam vsem.

P.S. Heslo „Nejdriv hledej a pak se ptej“ ma velikej smysl. Usilovnym vyhledavanim pramenu a zdroju se clovek fakt dozvi nejvic...
grEEnHeAD
cai..

1) pokud mas sodik 400 tak bych slunce vubec nepouzival.nemelo by to ani moc zadnej efekt,takze cely sviceni bych delal s lampou...

2) + 3) vetrat staci oknem + vetrak na cirkulaci vzduchu

4) ze strany by urcite naky zarifky byly ok,ale staci klidne udelat nakou vohradu z nakejch kartonu polepenejma alobalem nebo nabarvenejma na bilo. kazdopadne todle by ti vyresila skrin a bylo by to i jednoddusi. Na strany i prinejhorsim nemusis davat nic,ale bylo by to lepsi...

urcite bych okolo pestovaci zony udelal nakej oddel,aby svetlo neprochazelo do pokoje (napriklad cast mistnosti zahalit nakym cernym igelitem. pomoci neho muzes i lip regulovat vlhkost + teplo uvnitr..

k+ pro pilneho studenta groweru :)

Pipoň
¨vyser se na sluníčko udělej si skříň viz netopeyr to tu najdeš má ji fajn rozkreslenou a to stojí za to.
Cpt. Pierre
Závidím ti kolik místa ti G. pučila asi je to fajn kamoška. To sluníčko pust z hlavy a zatáhni roletu či žaluzii. Teplo odreguluješ pomocí toho okna ale dej bacha abys kytky nešokoval přílišnejma změnama. Myslim, že to bude mít úspěch. Držím palec
seňorita Lamparez
Ahoja, no jábych zase řekla, že to, že to není ve skříni je docela výhoda, nemusíš si dělat starosti s teplem od sodíku a vlhkost v době květu bude nižší v suchejch panelákovejch prostorech než když budeš mít hodně zeleně v malý krabici. Na dosvěcování zářivkama se vy...kašli (moc starostí a malej efekt). No a to světlo nějak zkus odrazit, třeba tim polepeným kartónem jak už tady někdo říkal.

Grow high. s.L.
Mr.Proper
Hele tak moooc diky vsem konzultantum za motivaci a schvaleni meho cinu (trestneho hahaha :)
Docela me to nakoplo a uz se tesim, jak zasadim. Budu fotit, tak jestli to bude stat za to, tak to prsknu do galerie.

Kdyby jeste nekdo mel neco, uvitam to.

Jeste jednou diky.
Mr.Proper
No, ten pokoj je skoro nevyuzivanej, slouzi spis jako takovy skladistatko ruznejch nepouzivanejch veci. Takze obyvanej bude jen a jen kytickama- ty budou mit pohodlicko, co?
To zatemneni oken po vcerejsi zkousce lampy uz vidim jako naprostou nezbytnost. Po zapnuti lampy se pokoj zalil prijemnym lec velmi, velmi intenzivnim oranzovym svetlem. Nebyl jsem se sice podivat zvenku, ale jestli nechci aby na sidlisti pristavaly kosmicky lode s ufonama, ktery si myslej, ze jim davam znameni do vesmiru a jestli nechci abych tam mel kazdej den hasice, zavolany kolemjdoucima v domneni ze hori, musim zatemnit.
Takze diky moc slunicko :sun: , zkusime to bez tebe.
Cpt. Pierre
Zkus to zatemnit jinak než alobalem pač ten bude v okně taky jak pěst na oko. Čistě můj názor nemám s tím zkušenosti a nevím v jakym je to patře. Čím výš tím líp...
mott
Mr.Proper: zarivky z boku OK, ale stejne tak muze poslouzit neco na odraz (bile ci CB folie), usetris par set / mesic. Odrazene svetlo ti posviti na kyti z boku (bocni palicky, ...).

Nech tam jen sodik. Projdi si G, zda MH na rust a na kvet sodik, ci jen sodik na oboje.

Vetrani - otevrene okno = svetlo ven, pri kveteni i svetlo dovnitr. Reseni - nucene vetrani nejakym ventilatorem. Jestli jsi v panelaku a v lete do toho pere slunce, budes tam mit nad 30 °C hned. Pak se to blbe vetra, kdyz je venku 28 °C a ty chces mit min.
Mr.Proper
Ja to vetrani oknem myslel jen jako vetrani - tzn spise privod CO2 a cerstveho vzduchu. Asi to tim oknem opravdu neuchladim, to chci pouzit pokojovej vetrak. Snad bude stacit. Vcera jsem zkousel zapnot lampu a pootevrit trochu okno, zatim bez vetraku. No, bylo tam neco kolem 30 stupnu (pod lampu), ale to slo topeni. Takze snad regulaci topeni, vetrakem a oknem to dostatecne uchladim. Uvidim.

Co me mate, tak jsem si myslel, ze v panelaku bude suchej vzduch. A ejhle-ono je tam 55%. Nevim, mozna pri kveteni budu muset trochu "vysusit" vzduch. Nevite nekdo jak? Zvlhcit bych vedel, ale odvlhcit?

Diky vsem.
mott
odvlhcit = vetrat (pokud neprsi :) )


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma