Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Nebula Green X-mass _400W_ - Klikni zde pro originální téma
Spectronic
Zdarec Grower's.
Rozhodl jsem se po dlouhém váhání, poodhalit tajemství pootevřené zářící skříně a zároveň přiložit (v našem případě) onu pověstnou šišku do kotle.
rastafan
máš docela vtipnou upoutávku,jako reklama na trejd dobrý :-)
K+ do začátku,chceme vidět víccc !
neváhej a foť !
Spectronic
Vše začalo 18.3, příchodem šesti mladých členů posádky stáje NEBULA (možná GWS) do výcvikového střediska, kde z nich uděláme kvalitní tým schopný nás provázet po nekonečných dálkách neprobádaného vesmírného prostoru.
Jejich nabyté schopnosti spočívají v nárůstu počtu a velikosti hlav(šišek) po určité období. A samozřejmě jejich kvalitě (high), aby jsme se na cestách s nimi cítili příjemně. Tak přejeme hodně zdaru v dalším vývinu!!
Výcvikové středisko není nijak veliké d-75cm, h-56cm, výška 2,5m. Ani nijak supermoderně zařízené, zato velmi účinné.
Předřadník použitý ze starého výbojkového tělesa 400W, používaných k osvětlování velkých ploch tělocvičen atd. Stejně tak stínidlo.
Dva větráky Sunon 12,5 cm na 12V na přítah a odtah.
Mechanické spínací hodiny od Hamy(nedoporučuju). Později vyměněné za digitální z důvodu jejich zpoždování.
A konečně umělé slunce Osram 400W NAV-T Super.
Pohodlné usazení zajišťuje kokos s perlitem. a květníky d-19cm a v-15cm. viz.foto 1.
Foto 2. už nám přibližuje celou posádku v celé její ženské kráse po adaptaci na nové podmínky 2.den intezivního 18ti. hod. výcviku.Teplota však té době velmi kolísala 10->40°C. A vlhkost byla zase nízká cca. 30% RH. No neměly to holky opravdu jednoduché.
Foto 3. jídelníček. Nijak pestrý. Intenzivní fáze růstu Wuxal SUS- Kalcium. Od 10.dne(to bylo už pozdě, nedostatkem N dost zežloutly, ale rychle to pak dohnaly) přibližně každý druhý den od 1->2,5 ml/l do 22. dne.
Vývojová fáze šišek. PK 13-14 od B'cuzz 05->4ml/l, Wuxal 1ml/l, Top max od Biobizz 1->4ml/l, každý druhý den. Zvyšováno cca po 10 dnech po 1ml.
Spectronic
Tak a podíváme se na náš tým, jak si vede po 15 dnech intenzivního 18ti.hod. výcviku. Pro větší přehled si je raději označíme čísly, myslím, že je to lepší než jmény, kvůli osobnějšímu vztahu. To snad chápete v tomhle případě všichni, viz domácí mazlíčci.
Zatím se schopnosti všech zdají býti vyrovnané, avšak u dvou(č.5 a 6) svěřenců si začínám všímat jakési změny strategie v nárůstu většího počtu výhonů a snahy rozrůstat se do stran, jakoby se u nich projevovala jistá soutěživost a snaha tímto zaujmout pozornost. No uvidíme zda se jim to vyplatí. Zatím se jim to daří:)
Musel jsem kvůli teplotě namířit větrák na výbojku a snížil tak teplotu o 5°C teď už max. 34°C. Vlhkost stále nízká. Ale pomalu se to zlepšuje.
Foto 1 až 6 tým.
Foto 7 tým společně.
Foto 8 tým společně ve středisku
Foto 9 ponurá atmosféra školícího střediska
To Rastafan. Díkec moje první K. Makám na tom.
Spectronic
Mno.Týden se s týdnem sešel a výcvik pokračuje. Po 22 dnech int.18ti.hod.výcviku vypadají naši cvičenci schopni postoupit do dalšího levelu a to vývojové fáze šišek.
Čísla 1 až 4 jsou na tom stejně výška 25-28cm a boční výhony( kolem 6 ks.) začínají dohánět hlavní vrchol stonku, avšak stále chybí tak 4cm.
Čísla 5 a 6 mají výšku 22cm(zdá se,že se jim taktizování přestává vyplácet) a kolem 10ks. výhonů přibližně stejně silných bez znatelného hlavního stonku. No zdá se, že jsou však o něco slabší než výhony u prvních čtyřech. Jsem spokojený s výškou a tak jim přepínám a tím snižuju světelnou periodu na 12hod. Holky to budou mít teď kratší a budou moct více odpočívat a přemýšlet, jak dál.
Za snahu jim upgraduji( i když pozdě,ale přece) prostředí a zakupuji ultrzvukový zvlhčovač vzduchu Proffesor Z-14(foto 1.) v Penny za 500kč. S kapacitou zásobníku 1,4l a 8-10 hod. provozu a automatickým vypnutím po spotřebování vody. Pracuje zatím spolehlivě.I když se vlhkost s nárustem listové masy zvyšuje postupně sama. Kolem 50%RH. Teploty pořád 15->33°C.
A pár fotek.
Foto č.2 19 den 18/6
Foto č.3 in
Foto č. 4 a 5 out
Pokračování příště :)
expiry_date1
No,máš to pekné,vidno,že sa snažíš.Len skús čosi spraviť s tou teplotou,ak sa dá,v tejto fáze,ak prepínaš už pomaly budeš môcť tú zvlhčovačku vypnúť.Možno si radšej miesto nej mohol kúpiť lepší vetrák,nejaké to euro sa myslím dá kúpiť celkom lacno.Ale v kvete hádam tá vyššia teplota až tak vadiť nebude,alebo áno?Logicky,ak jej ubližuje v raste,bude asi aj v kvete.Ale 33°C sa ešte celkom dá:)
Spectronic
To expiry_date 1-> Já mám teď kytky v 52. dnu květu a pomalu začínám flushovat. Takže jsou tyto příspěvky v podstatě retrospektivní a pomalu se dostanu do současnosti.Podle času. Je to i kvůli bezpečnosti. Teplota byla vysoká vždy tak poslední 4 hodiny( kvůli stoupající teplotě venku kolem poledne). Možná je to brzdilo v růstu, ale to těžko poznám, když nemám s čím srovnávat. Občas se trochu připekly. Do kompletního zařízení jsem vrazil kolem 3000kč a už se mi nechtělo dávat víc, protože budu měnit prostor a zvlhčovačka se mi zdála praktičtější i pro domácí použití:)Jinak jak to dopadne musíš sledovat dál.
expiry_date1
Tak sa posnaž,už som zvedavý na 52. deň :)
Kwjetoň
citace:
Původní příspěvek od Dumb § Dumber
mas to pekny,,prosimte muzes mi napsat,kolik stál ten zvlhčovač vzduchu??? :) at se daří


Dumb

mrkni tady

:afro:
citace:
Původní příspěvek od Dumb § Dumber
mas to pekny,,prosimte muzes mi napsat,kolik stál ten zvlhčovač vzduchu??? :) at se daří


Dumb: stačí číst, Spectronic píše, že ho koupil v akci v Penny za 500,- Kč (499+1 Kč diško)
Spectronic
Tak a pokračujeme. Po přepnutí se v prvních dnech toho moc neděje až do sedmého dne, kdy začínám pozorovat zvýšené rozrůstání bočních větví a rychlého růstu hlavního stonku. Devátý den se začíná prostor pěkně zaplňovat a tím mi dělají holky velkou radost. Je vidět, že nabraly nové síly a druhá fáze je začíná bavit. Vlhkost se zvíšila až 75%RH, když mají tmu a teplota se ustálila na max. hodnotě kolem 30°C. Čísla 1-4 mají výšku 33-36cm a č. 5 a 6 25-30cm.(tam už je znatelný velký nepoměr a tak je musím podložit, aby se výška vyrovnala). Pít dostávají každý druhý den cca. po 0,7l.
Foto 1 a 2 ->2 dny na květu
Foto 3 -> 7 dní květu
Foto 4 -> 9 dní květu
drtikol
servus,

tu vlhkost se snaz postupne snizovat, cim nizsi tim mensi riziko plisne... snizis ji treba tak, ze pridas na odtahu. k+
Spectronic
A nyní jsme se dostali do další fáze, kdy už nám začínají holky v 18.dni květu předváďet a ukazovat to co nás nejvíc zajímá:) Jejich snahu o vzájemné se přerůstání jim však musím zatrhnout a vrchní palice musím pomocí vázacího drátu(pro mě mnohem přijatelnější než kolínka) ohnout, aby se vrcholy srovnaly a dále pokračovaly společně. Taky jsem tak nějak esteticky poupravil skříň do její finální podoby. Venkovní teploty koncem května nebezpečně stouply a uvnitř mi opět vražedně stoupla teplota u vrcholů až na 36°C což se projevilo i popálením několika listů, ovšem žádná tragédie. Nedá se nic dělat a lampu musím zvednout z nynějších 30cm nad vrcholkama na 40cm a použít na krytí sklo vykuchané z již zmíněného tělesa a teplota je zase kolem 30°C u vrcholů. Vlhkost je také dost vysoká na květovou fázi a to až 85%RH. S tím, ale těžko už něco udělám. Prostor je maximálně vyplněn, až se mi to přestává líbit, kvůli nedostatku světla v nižších patrech.
Foto 1 a 2 nejáké to makro
Foto 3 - 5 start
Foto 6 pohled z venku na tu zeleň
Foto 7 vrchní část skříně
Foto 8 -> 22.den květu
Spectronic
To drtikol->trochu jsem to poladil a mám tam teď kolem 45%RH. To se mi zdá už celkem v poho. Ty Sunony mám připojený na 7V, což je minimum na který se rozjedou. A zdroj by měl mít aspoň 1A. To i pro ostatní. Když jim přidám aspoň na 9V, tak je to hroznej rachot a to je pro mě velký zlo. Tuhle sklizeň si jedu spíš z hecu a kvůli zkušenostem. Všechno jsem dal dohromady za týden, protože majitel řízků už nechtěl déle čekat. Takže čím víc problémů, tím víc zkušeností. Ale holky vypadaj dobře, takže nějaký zásadní opatření(který stojí většinou dost pěněz) nejsou zatím potřeba.
Díky všem za Káčka a kladné hodnocení. A jedeme dál :)
Spectronic
No a pousouváme se dále, tentokráte skoro o měsíc. Během té doby se toho moc nedělo. Proto ani fotek není mnoho. Holky nabyly spoustu zkušeností a náležitě to dávaly najevo. Zasekly se tak na 45cm(naohejbané). Šišky se jim nafukovaly až z toho chuděry začaly žloutnout. Začal jsem mít starosti s jejich zdravím. Teplota se opět s příchodem teplých dní zvýšila na 34°C což byl poděl, protože víc už jsem s tím udělat nemohl. Napadlo mě řešení, které mi bude muset vydržet do konce, protože pořádnej venťák kupovat teď už nechci a zvedat lampu jsem taky nechtěl. Jak se ale ukázalo, perfektně plní svojí roli...
Zajímal by mě váš názor na věc.
Věc -> cca. 20cm nad vrcholama jsem připevnil pomocí oboustranné lepicí pásky průhledný celofán. Je přilepen pouze na třech stranách, aby mohl proudit vzduch. Přítahovej venťák mám odspoda a vzduch proudí nahoru skříní. Tím vznikne v nižší komoře vyšší tlak s čerstvím chladným vzduchem(a ještě se celofán pěkně nafoukne, což se mi moc líbí) a nepustí do ní horký vzduch zezhora a ještě okamžitě odvede i ohřívající se vzduch pod výbojkou. Teplota v dolní komoře je teď konstantní kolem 26°C a v horní komoře asi těch 34°C. Na lampu mi samozřejmě fouká větrák, aby se to nepřipeklo.
Žloutnutí jsem vyřešil prostříháním nekvalitních listů, ale prosvětlení bylo stejně potřeba. Řešili jsme to v jednom treadu a nakonec to nebylo tak strašný. A co oči nevidí, ....
Foto 1 -> 29. den květu
Foto 2 -> věc
Foto 3 -> 40. den květu a nějaké ty žluté listy

A pokračování příště. Blížíme se do současnosti :):
CZO
Máš to tam mooc pěkný! K+
Index
ahoj, prosimtě ta zvlhčovačka funguje spolehlivě?alespoň kdyby tak jako sps-808..a sehnal si jí v penny v praze?
Spectronic
To index -> funguje spolehlivě, ale rozhodně bych si pořídil tu sps 808, už jen kvůli většímu zásobníku na vodu. Já jí pořizoval na rychlo, jenom proto, že mi padla do oka a zrovna se hodila. Stejně jí rozeberu a upgraduju. Jsem jí pořídil spíš na součástky. A byla určitě jen v omezené nabídce. Takže zvol Sps..
Spectronic
Tak mám zase chvíli čas, napsat o tom co se dělo uvnitř střediska. Výcvik se se nám začíná dostávat do finále a posádka podstupuje další nečekanou lekci. Dneska jsem stříhal pár spodních slabších větviček s paličkama a když jsem je položil na papír, všiml jsem si, že z nich padaj malá smítka, která se rozlejzaj po papíře. Při bližším ohledání jsem zjistil, že se asi jedná o třásněnky. Ještě si to ověřím. (Ale Jahůdka to odhadl perfektně, když jsme řešili to žloutnutí listů).http://grower.cz/forum/showthread....16&pagenumber=2 Je to biologický útok již známého organismu. Co s tím??? Nemám lupu, tak házím výřez z makra. Jsou strašně maličký(asi jako tady čárka nad písmenem). Jinak paldy stále bobtnaj a pořád se rozrůstaj, ale mám pocit, že jak tam furt čumim a sleduju je, tak jim to nedělá moc dobře. Ale nemůžu si pomoct. Takže zase několik fotek.
Foto 1. vetřelci odejděte:grrr:
Foto 2. výcvik den
Foto 3. výcvik noc
Foto 4 - 6 malé přiblížení
Foto 7 - 8 -> 51. den květu
Spectronic
Tak a máme tu další část příběhu - Koule se koulatěj a šišky se šišatěj -
Po 53. dnu se už výcvik stal rutinou. Unavené oko instruktora slintajícího nad krásou šišatících se šišek a koulatějících se koulí náhle uzřelo několik obvzláště zrale se tvářících míst na jedné z šišek. Holky se k tomu nevyjadřovaly. . . Nezbývalo než sám zjistit vo co kurva gou. Nejobávanější nepřítel zaůtočil. Plíseň se připlížila nocí a skryla v hlavách našich dam. I přes odpor k násilnostem, musel jsem nožem okamžitě uřezat dvě napadené hlavy. Které však poslouží svému účelu a budou podrobeny dalšímu výzkumu. V lepším případě je čeká kremace. (právě jsem se jedné účastnil a je to dost zajímavé):pimp:. Tím se s plísní zatočilo hned na začátku a je po problému. Začínám flushovat vodou a počkám ještě deset dní, aby bylo víc pryskyřice. Přišel také vrchní rada na kontrolu metodických postupů a kvality výroby. Tak zase příště, zdarec.:bong:
Foto 1. tak takhle si tu žijeme..:smoker:
Foto 2. malá reklama, ale pořád nevim jistě, jestli je to nebula. Pokuste se to omrknout a posoudit.:confused:
Foto 3. Trio napadených
Foto 4. Duo napadených se zřetelným postižením.
Foto 5. šiška šišatá
Foto 6. napadená hlava s pozitivním nálezem, průřez
Foto 7. a 8. vrchní rada na obchůzce
Foto 9. po odstranění plísnícího se nádoru
Foto 10. před


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma