Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Větvení bez zaštipování - Klikni zde pro originální téma
Kulířovák
Dneska na praxi v ZD jsem byl svědkem co dokáže nevypláchnutej postřikovač. Traktorista prostě nevyplách postřikovač a natvrdo s tím začal stříkat řepku. Předešlej herbicid na bázi auxinů u řepky vyvolal nekotrolovatelné větvení. Tak nějak mě u toho napdalo že by se to mohlo využit na cannabis. Sice s řepkou toho moc společnýho nemajou ale jistý zamyšlení by tady byt mohlo. Doufám že mě hned nepošlete s mím příspěvkem někam a doufám že se dočkám nějaké solidní odpovědi.


Takže předem dík.
PUNKie
neviem do akej miery az sa ta repka vetvi, ale ak to je velmi vela, tak si myslim ze by to pre cananbis nebolo dobre z hladiska toho, ze keby tam je vela vetiev a su velmi nahusto, tak by to asi rastlo divne, keby sa na vsetky vetvy nedostalo rovnako svetlo.
ale otazne je aj to, ze cannabis ma inu stavbu rastlinky , tak neviem ci by to islo.....ved vyskusaj.
vsetky napady su tu vitane a mozno sa raz pride nedorozumenim na taku vec, ze vsetci groweri cannabis budu pestovat uz len tak... buducnost je nevyspytatelna :) čuz
Mairo
určitě to chce nějak vyzkoušet, ale zase takovej odvážlivec já nejsem. Specifikuj, co to bylo zač a ještě, jak ten traktorista dopadl:)...
Jaká byla reakce zaměstnavatelů? :D
Kulířovák
Mario: Té řepky sou tak dva hektary takže přílišně velká škoda nebude. A rostlina si s tím dokázala poradit tím způsobem že odspodu vyrašily větvičky a ty majou na sobě momentálně květ. Traktorista bude mít možn nějakou pokutu. Myslím že ho jenom nějak pokárali. Spíš jestli to neznáte tak nevíte nejvíc se mu smějou a zesměšňujou ostatní traktorisi. Jinak zítrazjistím přesněco to bylo za herbicid a na jakej plevel.

PUNKie: Rozvětvilo se totak přiměřeně. Na 15cm výšky je každý 3cm větvička.
Marihouba
Neni to uz zbytecne moc chemie? Ale jinac zajimavej postreh.
btw. kytky se vetvej krasne i bez jakyhokoli zastrihavani,... .)
Kulířovák
Ten postřik se jmenuje MUSTANG.

Marihouba: Řekn ti to tak. Je to ekologický sice bez postřiků ale ekologický zemědělství má o 2/3 nižší výnosy než konvenční. Tak si potom vyber co je lepší....
StrycekPompo
záleží na čem ti záleží jestli na výnosu nebo na zdraví
Shaolin161
Aj mne sa stala velmi zaujimava vec minuly rok ,sice neviem ci to bolo sposobene naozaj tym o com v nasledujucich riadkoch popisem. Isiel som poliat kyticky na pole ,ale som nestihol z domu zobrat nic ine iba mineralku ,tak som ich polial a ked som prisiel o nejaky cas ,tak jedna bola roztrojena. A teraz ked som pred tyzdnom polieval moje mesiac stare rastlinky (naschval mineralkou) tak som s uzasom zistil ze jedna uz SISATIE (mam ich v klicnych tabletach). Chcem sa spytat ci aj vam sa nieco take prihodilo???
Kulířovák
StrycekPompo: Samozdřejme že nemyslím to aplikovat před sklizní ale ve vhodnou dobu abych neporušil ochrannou lhůtu. Což nebude u registrovanýho pesticidu žádnej problém.
kamil
zdravim
No já myslím, že by se těžko aplikovalo. Jak odhadnout dávku? Syntetické auxiny, jsou podobný přírodním. Takže systematickej účinek. Takže stačí to trochu přehnat a výnos je u konce. Ono porušovat fytohormonální rovnováhu v kytce nebude asi nic dobrýho. Těžko i odhadnout, jak by to pak kvetlo.
soulQuake
obecně se to větví, když je to v kvalitní černozemi u kupy tlejícího sena(možná se z těch kup vyluhujou ty auxiny jako z tý kupovaný rašeliny)
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od StrycekPompo
záleží na čem ti záleží jestli na výnosu nebo na zdraví


Umrit hlady byva dost nezdrave.
Kulířovák
soulQuake: To je dobrá novinka aspoň pro mě s tím tlejícím senem. Boužel mám k černozemi daleko. Bydlím totiž na vrchovině a výška ornice je asi 10cm a to už je hodně. Takže abych splnil míň drastyckou formu tak bych musel nanosit kgs rašeliny na políčko a na to su fakt línej. Takže bych volil radši metodu postřiku. Ale je nutno to ještě nějak vyzkoušet. Bohužel nemám zas tak velkej počet kyti takže já můžu prozatím jenom teoretizovat
Kulířovák
Takže základ bude "zelený hnojení". Teď se mi nabízí otázka jak to udlat. Udělat si uměle kompost a přidat do toho jaký rostliny přímo. Jakej poměr danejch rostlin. To by však chtělo trošku vyšší vzdělání než mám já (SZeŠ). Třeba 60% kopřiv 30% mladejch travin např co zbyde po sekání travy sekačkou atd. do zbytku dat prostě něco. Pár krát za rok to prokopat aby mikrofóra dostaky kyslík pro přetváření. Ale jak říkám je to jenom teorie
Kulířovák
Tak to přesně nevím jak to dělajou zahradníci ale řekl bych že vykopit to vekle kvítka je jenom na hnojení. My spíš potřebujeme aby ty fytohormony nerozložily mikroorganismy a to by sme jenom udělali tak že by jsme omezily úřístupu vzduchu a dat to pod hlínu. Sice by jsme tak udělali senáž ale v půdním vzduchu stejně je nějakej kyslík takže hnití budu probíhat. A bylo by to i jako hnojivo. Ještě to nějakým třeba NPK dobarvit...
kamil
zdravim
Tak už jsem taky viděl to větvení řepky na základě poškození herbicidy (syn. auxiny). No a je jasný, že je to hlavně kvůli velice dobrý regenerační schopnosti řepky. Myslím, že na většine rostlin by to nefungovalo.

Jo a k tomu lepšímu a především rychlejšímu rozložení rostl. zbytků se používá roztok melasy, nebo speciláních přípravků, které podpoří rozvoj mikroorganismů. A možná by bylo dobrý, vzhledem k anaerbnímu prostředí dát na to ze zhora folii. Zavlahu řešit pomocí děr, nebo knotu.
Kulířovák
soulQuake: Chtěl bych teda vědět kdo tam u vás něco takovýho vyváží. Byla to asi shnilá senáž že? Jestli mám pravdu tak by mělo stačit to fakt hodit pod hlínu a proběhne stejnej proces jako při hnití senáže. Ale je potřeba dat tam toho tolik aby se nepřekyselila hlína
Kulířovák
Počky siláž nebo senáž? Je mezi tím rozdíl. Senáž je z mladé povadlé trávy zakzervované pomocí oxidu uhličitého, ale siláž je je nařezaná celá rostlina kukuřice na 2cm a zakonzervovaná pomocí kyseliny mléčné.
Kulířovák
soulQuake: Tak co? Co to bylo za krmivo. Je to důležitý!
soulQuake
bylo to seno navozené na kupy, tedy nic složitého, jen seno, zhnědlé staré seno, které tam zemědělci nechávají
JAHmaican
soulQuake: Tak tohle s tím senem je pro mě taky novinkou, ale co gdyž to bylo taky způsobený tím, že to byly nějaký indici a ty co jsi měl jinde sativy??
Kulířovák
JAHmaican: Co na to říkají ostatní nevím ale mě to připadne jako kravina
soulQuake
všechno stejnej model ............... netvrdim, že to je zákonitě těma fytohormonama, může to být dostatečným množstvím živin, které se z toho uvolňují, protože to tam ti děmězelci už vozí nějakej ten rok(ta půda byla černá jak bota)-na půdě hodně záleží, nejvíc ze všeho :)
k.o.h.o.u.t.
Ale asi by nešlo použít stejných hnojiv ale jen využít principu, na druhou stranu pokud si pořídíš dobrou genetiku a budeš správně šlechtit, kyti se ti bude krásně sama větvit.. :)
peac

viz foto: ( orange bud , ze semena , out... ale v kýbli za oknem
zatím .. hnojení jenom bio ( trus , bylinky...)
LateNightJamm
Auxiny jsou prirodni fytohormony co podporuji stepeni bunek, na rostlinu to ma ten exekt ze zacne tvorit nove vetvicky a u rizku se stimuluje rust korenu, na bazi auxinu se delaji korenove stimulatory na rizky.

Jako selektivni herbicid to lze pouzit na nektere druhy rostlin (plevelnych trav tusim) kterym to narusuje jejich fytohormonalni rovnovahu, jak uz si presne bohuzel nepamatuju.

V tomhle pripade stimulant na repce vazne zpusobil prudke vetveni, nepletl bych do toho zadnou zetlelou travu ci co to tady placal SoulQuake.

Tohle najdete napsany v kazdy pitomy ucebnici fyziologii rostlin panove.
soulQuake
no kdyz sou auxiny v lignocelu, tak proc by nemohly byt i v nejakym druhu rostlinny biomasy ... my sme tady o tom uvažovali teoreticky víš :)

a jak rikas, to, cos tady napsal se da do minuty vygooglit, tak v tom pripade nevim, proc to sem pises :D
chronicfun
odporúčam Cropmax.... a niečo sa aj rozvetví :-)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma