Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
BELGIE - dekriminalizace - Klikni zde pro originální téma
ddevil
Belgie dekriminalizuje marihuanu pro osobní potřebu

Belgická vláda dnes rozhodla, že vlastnění marihuany pro osobní potřebu už nebude trestným činem. Ministryně zdravotnictví Magda Aelvoetová to považuje za krok k vytvoření zvláštní osobní svobody.
Premiér Guy Verhofstadt řekl novinářům, že bude vydáno královské nařízení, které vyzve prokurátory, aby nepodávali žaloby kvůli vlastnění marihuany. Výroba, prodávání, dodávání a vlastnění této drogy ve velkém však bude trestné i nadále, stejně jako užívání, které by vedlo k asociálnímu chování.
"Toto je politika, která platí v mnoha zemích Evropské unie. Nebudeme trestat individuální uživatele marihuany, ale soustředíme se na výrobu, distribuci a na problematické užívání," prohlásil premiér.
Vláda zdůrazňuje, že nový režim nechce napodobovat sousední Nizozemsko, kde se marihuana prodává v tzv. coffe shopech, jimž se vystavují licence.
Aelvoetová pravila, že justice už nebude zasahovat do osobního užívání marihuany.
"Justice nebude zasahovat do životů těch lidí, kteří užívají marihuanu z osobních důvodů, kteří tím nikoho jiného nepoškozují a kteří se nestávají závislými," řekla televizi Reuters. "Chceme vytvořit zvláštní prostor svobody, ale chceme to učinit kontrolovaně," podotkla.
Z hlediska zdravotních rizik považuje belgická vláda marihuanu za stejné nebezpečí, jako je alkohol nebo nikotin. Královské nařízení nemá definovat, jaké množství marihuany může mít člověk pro svou osobní potřebu.
S ohledem na Paříž, která vyčítá Nizozemsku, že právě odtamtud přichází do Francie velké množství tzv. měkkých drog, Verhofstadt prohlásil, že se neotevírají dveře k nové éře drog v Evropě. Belgie, Francie Nizozemsko patří k Schengenské dohodě, která zrušila kontroly na vzájemných hranicích. Nizozemská liberální drogová politika je zdrojem stálých třenic s Paříží, která v Nizozemsku vidí původce mnoha problémů okolo drog ve Francii.
Podle Aelvoetové bude nová belgická drogová politika podobná politice italské, španělské nebo portugalské.

Žeby kamínkem začala lavina.........? Asi jen zbožné přání přepisovatele.... :) zatím

http://www.net-news.cz/index.php3?s...d=0&precti=1825
Sido
Doufejme ze to nebude jen pranim prepisovatele. K4U

Tim
je potreba aby se poradne neco hnulo. Ovsem jestli do toho kopnou nemcouri nebo rakusani, tak nase vytrepana vlada snad konecne taky bude donucena se nad sebou zamyslet a neco takoveho jako dekrimilizaci vytahnout z paty. K4u Tim:-)

Jen jsme mohli byt uz 4 roky dopredu s timto zakonem a ne 100 let za opicama jako uz tak budem. Jen se divim proc nemuzeme jit svou vlastni cestou ale se porad divat co na to sousedi nebo ti tamhle pres dva ploty.
marc
Takova dekriminalizace jako budou mit v belgii mame i u nas. Koureni a drzeni take neurciteho mnozstvi drogy je prestupek a pesteni a prodavani trestny. To neni prece zadna dekriminalizace.
weeno
Ty vole vždyť to máš rok starý informace!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma