Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Budoucí skříň u mě v pokoji - Klikni zde pro originální téma
Jey
Cactuss
Ahoj¨
Rek bych jestli to vydrzis ty tu vuni tak se to da ale je to fakt silny takze bych tam mrsknul filtr a jestli nebydlis sam tak to bude citit vsude v okolnich mistnostech.Vetrani bych doporucil kdyz se ma vzduch vymenit komplet nekolikrat za hodinu (jestli je tam mrizka tak to bude asi hodne prosvitat)kvetniky bych volil podle metody pestovani na tu 250ku by se hodil scrog (napr tenhle :)) steny bych vylepil folii z growshopu.
Pestu zdar :)
Svahadji
nedávej tam alobal - to už je lepší bílá barva. Jinak jak to popisuješ, tak pokud půjde světlo ze spoda i z vrchu, tak tam nikdy nedocílíš úplné tmy - jak vevnitř, tak v pokoji... a o průniku hluku do pokoje ani nemluvě....
Ski
Bily povrch odrazi svetlo cerny pohlcuje... a ztech nevyhod by to mohlo vadit rodicum.. teda pokud to vedi tak to je jina :D
zemi
Nazdaaaar
S tím tvím nápadem to vydím bledě hele. Head problem je ta mřížka. Světlo se musí v pěstírně dobře odrážet a díky tomu bude světlo všude a nejen nad rostlinamy a na květináči, ikdyž tam bude mezera 10cm. Další problém je chlazení 250ka totiž slušně hřeje!!
Skus to s tou mřížkou nějak vymyslet. Taky by pomohlo umístit todle téma do INDOOR PĚSTOVÁNÍ tam ti snad pomůžou, jinak nevim...
r-man
Podle me budesh mit problemy s prechodem na kvet, protoze ti vzdycky bude dovnitr pronikat svetlo...staci malo.

Pak budesh mit problemy se smradem, protoze nebudesh mit filtrovany odtah z uzavrene skrine.
hasič
čéče já ti nevim nevim ale bez solidního větrání se asi neobejdeš já už mám asi 3 skřín a vždycky sem měl problém s teplotou nejlíp mi to roste když má kytka správnej chládek a taky zapřemejšlej o difuzeru .
Romanisko
Ahojte. Jak se tak dívám, tak mám asi idealní podmínky pro indoor pěstování. Přemýšlím, že bych udělal skříň doma na půdě. Jak kolega JEY, tak také uvažuju o nějaké mezeře dole ve skříni, ale květináče bych uložil jako by o patro víše, něco jako rošt. Odtah si myslím, že bude snadný, ale musí být silný. Když celá skříň bude u stěny a pár otvorů taky, tak si myslím, že světlo, které pronikne do skříně musí být zanedbatelné.... . Co si myslíte? Čéééést. :-)
Romanisko
Oprava.... . Co si o tom nápadu myslíte Vy????
zemi
No.. nevim nevim. Fakt stačí trochu světla a můžeš o všechno příjít!! Ale, kde je ta míra světla fakt nejím.:confused: Jestli se to nebojíš rysknout, tak to testni a dej nám vědět jak si pochodil Romanisko..
detlef
Můžu se zeptat, kde jsi viděl toho Philips kompleta? Můžeš mi sem hodit link? Nemůžu to na tom webu najít.
Darkken
tak to zkus udelat nejak takhle:
vetraky<ze ne muzes dat filtr>nejakej divnotvar aby dovnitr slo co nejmin svetla,naproti nejaky nabeh aby to melo lepsi tah<jako u kamen>kytky postavis na mrizky.

Myslim ze to zajisti dostatecnozu vymenu vzduchu beze svetla a bez rezani di skrinek.
Mičurin 666
Čest,
ad 1) jak to bude voňět zatim nevim (pěstuju taky poprvý a ještě sem nepřepnul na květ), ale už po 35 dnech růstu je ta kytka při bližším přivonění cítit (zatim málo). Záleží hodně na odrůdě co si zvolíš.
ad 2) světlo, který by mělo prosvítat z pokoje je problém (jak už tu někdo řekl) Zkus to nějak vychytat. Přinejmenším nastav světelnou periodu tak, abys svítil přes den a v noci ne (tim trochu eliminuješ pronikající světlo dovnitř). Hlavně na to nesmíš chodit čumět každou chvíli (asi se zezačátku neubráníš). Pokud máš ty díry dole, tak zkus prostor mezi květináčem a skříní utěsnit nějakou světlu nepropustnou a vzduchu propustnou textilií.
ad 3) teplota - 250w výbojka docela topí (taky ji mam + 6x 18w zářivky) a při vedrech kdy bylo uvnitř místnosti (v jinak studeným baráku) cca 28°C bylo ve skříni cca 35-38°C (prostě až o 10°C víc). Zkus to aspon vyřešit tak, abys měl co nejvíc prvků, který topěj mimo skřín (všechno krom samotný výbojky). Přidej dovnitř bud levnej otočnej ventilátor (do 200kč třeba v baumaxu) nebo takovej ten koupelnovej větrák (asi 250kč), pro kterej ovšem musíš vyřezat přímočarkou díru. Další alternativou je koupě klimatizace ;-)
ad 4) relativní vlhkost - schválně píšu relativní, bo se stoupající teplotou ti relativní vlhkost klesá a naopak (kdyžtak zkus hledat pro víc informací). Doporučuju zvlhčovač asi za 750kč (můžeš ho mít i venku a foukat to dovnitř nějakou trubkou).
Darkken
Odvetrani:
1.koupis si regulator otacek-Regulátor otáček PrimeCooler AFSC1-80Kč
2.koupis vetrak-k PC,bude jich potreba sice vic ale dohromady te to nevyjde ani na polovinu toho,co stoji grow wetrak
3.zapojis
4.das pred to mrizku,za to jednu vrstvu netkane textylie
5.ulozis podle prilozeneho obrazku

Myslim ze ted uz problem se svetlem myt nebudes a kdyz na ten hadr privedes malou hadicku od zvlhcovace-nebo postrikas rozprasovacem,tak se zbavis i nejakeho toho smradu.
Regulator muzes nahradit i teplotnim spinacem z PC ale tam bys musel prenastavovat teplotu a nevim jestli by to vubec fungovalo.

ventilator i regulator se da sehnat na www.lan-shop.cz
Kapka1
Zdravim,

vím, že to sem moc nepatří, ale nechci kvůli tomu zakládat nový thread a tak se ptám.
Jelikož chystám stavbu své první skříně :) tak jsem značně nerozhodný,
jestli mám svítít 250W nebo 150. Na růst samozřejmě metal a na květ sodík.

Rozměry skříně jsou 50x70x140 hloubkaxšířkaxvýška

vychází to 3.7 stop čtverečných,
ve FAQu doporučují 25 - 40 W na stopu čtvereční. Mě by to vycházelo 67W na stopu čtvcereční, kdybych zvolil 150W tak je to 45W na stopu čtverční. Fakt mezi tím váhám, co zvolit, protože nechci mít na jednu stranu málo světla, ale na druhou stranu ho nechci mít hodně, abych kytky nepřesvítil ( jde to? že by měly víc světla, než by potřebovali a pak by se to negativně odráželo třeba na růstu nebo výnosu?? )
a hlavně abych to uchladil. Já si myslím, že spíš 250W protože je to přeci jenom vyšší než nějaké malé boxy nebo tak, ale
jak říkám, rád bych, aby mi poradil někdo kdo tomu rozumí. Nerad bych koupil všechno pro 250W a pak zjistli, že je to moc a je to nahovno...
Fakt díky moc, je to pro mě důležité :)
Kapka1:D
zemi
Já bych zvolil 150 MH na růst a 250 SON-T pia na pořádný paldy:wink: 250 = větší teplo, ale chlazení se dá určitě vychytat:) No a když to bude mít v poho vlhkost, teplotu, a dostatek hnojiva, vody, co2 a tak...bude to O.K. Věř my!!:frog: Jen to musí být vychytaný..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma