Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
maly mechanicky tunning ventilatorov - Klikni zde pro originální téma
Rudra
tunning lopatiek ventilatora
Zdravim growerov, nikde som to tu nenasiel, tak snad obohatim forum niecim uzitocnym.upozornujem ze v pripade ze si to pojdete urobit sami tak nezabudnite dodrziavat bezpecnost pri praci s el.spotrebicom a s ohnom.

Mnoho growerov ma vo svojom vybaveni tie klasicke ofukovacie ventilatory tie otacave stolove alebo na stojane, z hornbachov, obi,tesco,atd. za 300 - 800,- podla velkosti.

mal som pocit ze ten moj mi fuka tak nejako rozptylene, tz. ani to kytickami nepohne.rozhodol som sa ze lopatky na ventaku trosku ohnem do vacsieho uhla aby ten zaber lopatiek bol agresivnejsi.

Ventak vytiahnuty z el. zasuvky. Odmontoval som kriciu mriezku,opatrne som vytiahol vrtulu s troma lopatkami.Zapol som najmensi horak a vrtulku uchopil do robotnickej kozenej rukavice, ako ochrana proti ohnu.jednu lopatku som nahrial nad horakom vo vzdialenosti cca 5-10cm.zhruba 10sekund.pozor na spalenie plastu! druhou rukou som nahriatu lopatku vyformoval do pozadovaneho uhla.treba mat na zreteli ze je lepsie tu lopatku ohnut len minimalne,pretoze prilisne ohnutie moze mat za nasledok vysoky odpor vzduchu a tym padom aj problem s motorom.minimalne ohnutie je myslim si v norme. pustena studena voda urychlila tuhnutie a takto som to opakoval na kazdu lopatku. treba dat pozor aby lopatky pasovaly do ochrannej mreze. potom uz len staci vsetko zmontovat dokopy a spustit.

Vysledny efekt: ventilator fuka viac bodovo a jednoznacne silnejsie.krasne toci a je vidiet ze lopatky ohnute pod ostrejsim uhlom vytvoria vacsi tlak.

chcem este upozornit ze niektore slabsie ventilatory mozu vplyvom vacsieho odporu lopatiek znizit pocet otacok za minutu. ale ked som to skusal na jednom slabsom ventaku,kde sa viditelne znizili otacky, aj tak vytvoril neporovnatelne lepsi vietor ako predtym. tak dufam ze som vas inspiroval a ze tento lahky ukon,(pri ktorom dodrzite bezpecnost prace) vam pomoze vymackat viac z tych ventilatorov. dozhulenia
Calzone
Já bych se spíš bál, že bude dělat problémy to, že každá ta lopatka bude ohlá trošku jinak... Pochybuji totiž, že se to podaří ohnout úplně přesně.
zmetek
taky bych se toho bal, ten rotor musi byt vyvazeny a tim ze ty ohnes kazdou lopatku jinak ztrati rotor vyvazenost a bude delat vyssi hluk a zkratis mu zivotnost
Mičurin 666
Jak napsal zmetek, většina těch lepších ventilátorů má nějaký to ložisko po kterým se to točí a třeba můj větrák má jednotlivý lopatky ještě vyvážený závažíčkama. Určitě by to mohlo fungovat, ale já bych se do toho nepouštěl
za A) protože bych si to taky mohl zkurvit hned
za B) protože bych si to mohl zkurvit následně - vymletý ložisko, spálenej motor
za C) mohl bych kvůli spálenýmu motoru taky vyhořet - a to nechce asi nikdo


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma