Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Odposlech vypnutého mobilu ?! - Klikni zde pro originální téma
Sunrise
Samozřejmě to možné JE. Tím, že telefon tzv. "vypneš", nastavíš pouze určitý provozní mod řídícího mikropočítače - vše ostatní je záležitostí firmware a pochybuji, že by se v něm takovéto záměrně vytvořené "díry" nevyskytovaly v počtu větším než malém, FUCKIT! Jediná (100%) obrana - v delikátních situacích VYNDAT BATERKU!
Haman
Tak, tak - vyndat baterku.
oton
myslim že odposlech vypnutého mobilu se dá lehce zjistit, protože jestli vás někdo odposlouchává tak tal by musel bejt mobil furt na příjmu, něco jako když voláte, tim pádem by se o moc dřív vybil
jestli se mejlim tak mě někdo opravte
Sunrise
2 Oton - ve vypnutém (tedy "odposlechově pohotovostním") stavu baterka vydrží, dokud nelehne samovybíjením :wink:. Přijímač se totiž (v případě "vážného zájmu :(" zapíná jen na krátký okamžik v intervalech řádově minutových (k zachycení ev. žádosti o zapnutí vysílače :( ). Naštěstí je celkem snadné to detekovat díky elmg. nekompatibilitě okolních přístrojů (asi to všixni znáte - charakteristické rušení např. rádia před zazvoněním mobilu). Mám telefon doma stále pohozený vedle compu, takže na monitoru "vidím :)" každou relaci s buňkou (vč. krátkých "pingů" á 1h - všechny nedokonalosti mohou být někdy užitečné :-)))).
Sido
Odposlech mobilniho telefonu je fikce.Telefon v pohotovostnim rezimu sice komunikuje s BTS, nicmene tato komunikace se vede v odlisnem modu nez v pripade ze z telefonu je cinen hovor nebo sms.Kazda BTS ma nekolik sectoru a kazdy sector ma nasledne jednotlive Timesloty "Kanaly" kazdy z techto timeslotu slouyi k necemu jinemu.Je to velmi zjednodusene tak,ze z 9 Timeslotu je jich 5 pro hovor,jeden pro SMS,jeden pro data,jeden pro stand by mod a jeden pro dalsi sluzby.Vsech 8 timeslotu mimo stand by modu je vedeno 7kovym nabo 2MB linkem od BSC ze ktereho jde nasledne do ustredny MSC kde je nasledne dalsich nekolik zarizeni pro napr. uctovani atd. Z toho jasne plyne ze jde z 8 timeslotu dostat informace o tom co na nich probyha nebo probyhalo,ovsem na 9 timeslotu ktery nas zajima je mozne pouze zjistit lokalitu kde se dany uzivatel nachazi.Nic vic nic min.Clanek v Reflexu je jiste zajimavy,ale odposlouchavat prostrednictvim telefonu ktery se vali nekde na stole je fikce a strasak.Pokud se mnou nekdo nesouhlasi rad si poslechnu jeho nazor.Pripadne dotazy rad zodpovim.
oton
jo s tim rušením třeba monitoru to je dobrý :-) to mě nenapadlo a přitom o tom vim
Sido
Jo jo chlape sice neni vsechno mozne, ale ostrazitost neni na skodu je pravda ze policie ma hodne prostredku k tomu jak nam pekne zneprijemnovat zivot a strkat nos do naseho soukromeho zivota.

Im hate the police world :o((
Lionhead
Anebo chtěl udělat jenom "bububu" na pěstitele marihuany... :)
Šebík
No to zni zajimave. Rozhodopadne K+ pro Sida za osvetleni zalezitosti timeportu.

Nicmene me napada, ze tady se primo nabizi pohlednout na tento problem ponekud z jine perspektivy. Predstavte si, ze je to pravda. Ze skutecne muzete byt odposlouchavani a !"NEKDO"! na vas bude vedet uplne vsecko. Kdy se uprdnete a kdy vas boli zub. Me to prijde docela neprijemne.

Je to mozna prehnane. Ale ted si uvedomme, ze je to jen takove nejokatejsi spehovani. Mam za to, ze dneska je clovek monitorovan skutecne temer na kazdem kroku. Ani kdyz se jdete projit do nejvetsi divociny, nemuzete si byt jisti, ze vas nesleduji dokonale oci druzic, nebo ze vas nemonitoruje zarizeni reagujici na pohyb kovovych predmetu, ze vas nesleduje kamera na hlidani parkoviste, kdyz se libate se svou holkou pred domem. Co kdyz se vsecky tydle bezvyznamny udalosti databazuji a nejakej supertajnej polda se v nich jen tak hrabe a premejsli, co se mu bude hodit. Predstavte si, ze vsecky tydle veci, ktere by nas snad pry meli chranit se vymknou kontrole. Uz nebudeme svobodni. Nebudem si jisti vlastnima myslenkama, nikdo si nebude stoprocentne jist, ze jsou jeho. Chaos. Nejsitota. Strach. Nepripomina vam to neco?

Jiste je to prehnane. Ale docela by me zajimalo, co vsecko je treba o mne, za mych nejakych 20let zivota, dosud uvedeno v nejruznejsich statnich a jinych spisech. Vojaci, doktori, skola, mestske urady, okresni urady, soukrome a jine firmy.... Najit me jmeno, adresu a cislo mobilniho telefonu nemuze byt problem. Kdo vi, jestli tenhle prispevek nevidi nekdo jeste driv nez ho odeslu....dochazi vam sila Ianickovy obavy....Uz se take bojite???? Nechci strasit... radeji pojdte na speka ;-)

Good mood is better than bad mood.
bred
Tak s tim sledovanim,to vidim jako vy.Sice jsem dene zhulenej,ale pri tom i zkousim hackovat.Je napriklad zajimave,ze poldove sledujou urcite stranky,diky nim dostanou IP adresu a dalsi vecicky.Coz je dost zajimavy,protoze pak ve spojeni s tema vasima bezpecnostnima kamerama uz dava iste moznosti.
matrix
čau draci a dračice.Sido má pravdu,funguje to přesně tak jak to napsal,k tomu výhrady nemám a oceňuji ho karmou;o)
Teď Vám ještě k tomu napíšu já svoje.Testování odposlechu zapnutého mobilu jsem zkoušel,za určitých podmínek je toto možné a to následovně -

1)Typ použitého mobilu - DANCALL (6let starej)
2)Software ve formě binární SMS(myslím že na netu je volně k dispozici ;o((( )

Pokud budete mít chuť někoho špehovat,stačí udělat primitivní věc a to že do té binární SMS napíšete telefonní číslo na které chcete odposlech spojit a zaslat ji na onem dancall(na jiný typy zatím není software,už se pracuje na softu na 5110 - info z netu).
Binární SMS funguje stejně jako aktivační program,takže pokud ji zašlete na číslo které chcete odposlouchávat,tak ten telefon vytočí číslo a spojí se s požadovaným číslem.Tím pádem se dá říci že se uskuteční klasický hovor - pokud zrovna nečumíte na display,tak to zjistíte až když vám příjde faktura,nebo se vám bude ztrácet kredit.

Je to opravdu tak,kdyby to někoho zajímalo,tak si myslím že je to kvalitně popsané na mobilmanii a já jsem to osobně zkoušel,jelikož jsem taky neveřil.

Hlavně to neberte tak že chci někoho stihovat,ale jestli
jste někdo vlastníkem dancalla nebo 5110 a máte strach , tak jak zde je napsáno pomáhá jen tvdej reset - vyndat baterku...

Buďte v pohodě....mějte se pěkně.....m@trix
cube48
Kamarád pracoval ve firmě, která dodává kódovací zařízení pro armádu a tvrdil, že všichni šéfici, vojenský pohlaváři a obchodníci s podobnou technikou, si při projednávání důležitejch věcí VŽDYCKY vyndávali baterky z mobilů. Takže jsou dvě možnosti, který mě napadaj: 1) jsou profesionálně paranoidní nebo 2) je to fakt a ty týpci to dobře vědí.

BTW čet/viděl někdo Orwelovo dílo 1984?
Sunrise
2Cube48: Y - 2) je správně!!! Oni "týpci" nejsou paranoici, pouze realisté - pan Orwell by se divil... NIKDO(!!!!) mi nenakecá (byť s užitím kvanta "síťařských" odborných termínů), že to NEJDE - stačí si vybavit blokové funkční schéma telefonu a NENí CO řEšIT! BTS je sqělý dálkový ovladač čEHOKOLIV, co se v té "osobní štěnici:wink:" vůbec může dít - záleží jen na firmware mobilu (nepochybuji, že záměrně umožňuje realizovat "zvenčí" ledacos "hezkého:(" ).
Když o něco jde, BATERKY VEN!!!
oton
tak to sem z toho fakt vyndanej, tak že až ze mě někdy bude drogovej boss a budu domlouvet kšefty s koksem, tak při jednání jedině bez baterky.. :-)
GanjaMill
lidi neblbnete, vypnutej mobil opravdu nejde jen tak odposlouchavat .... sunrise ma castecne pravdu, je to mozny u URCITYCH TYPU mobilu, ktery se nevypinaj "uplne", ale stejne - neni to nic, co by policie vyuzivala a uz vubec ne na nejaky bezvyznamny hulice. jestli se nekdo stane obeti takovyho odposlechu, tak to bude ze strany tajnych sluzeb, nebo nejaky detektivni kancelare (obchodni spionaz) ale urcite to nebude quli huleni ....

sice muj prispevek nezni moc profi, ale sem profik v oblasti odposlechu etc. takze vim jaky sou realny moznosti
oton
no ale myslim, že moc novejších mobilů se uplně nevypíná, když si tam nastavim budík a mám ho vypnutej tak stejně zazvoní, tak že asi uplně vypnutej nebude, a mám celkem novej ALKÁČ OT 501
GanjaMill
oton: bohuzel mash prave ten blbej "typ mobilu" :o(
ale policie CR opravdu nema nic co by to zvladalo ...
ovsem jestli ses terorista, mozna by ses mel bat MOSSADu, CIA ... (BIS taky ne, ty maj co delat aby zvladli praci v MS Word)
oton
no blbej tip, vono to u těch novej je u většiny s tim budíkem, ale co mě to je stejně jedno :-)
Era
Tak, chlapi, sem si to přečet a zaujal jsem takovéto stanovisko:

Že vypnutí mobilu je jen nastavení určitého režimu stále zapnutého přístroje, to je fakt, čehož důkazem jsou i ve vypnutém mobilu jdoucí hodiny. Budík nefunguje u všech (u mého Erika 2618, je-li off, budík nezvoní) ale hodiny jdou, dokud nevytáhnu baterky, pak se vynulujou. Možná by tam mohla být vnitřní malokapacitní baterečka, jako v kompu, ale není (snad :D)
O spotřebě vypnutého mobilu (právě na hodiny) se můžete snadno přesvědčit kvalitním citlivým ampérmetrem.
Je-li to v zájmu výrobce mobilu, může být ve firmwaru díra, která mimo hodiny napájí i příjmovou část - za účelem úspory energie jen pulsně (třeba 1s / 10 min) – to byste při troše trpělivosti mohli vyzkoušet taky tím ampérmetrem – občas by proud krátce vyskočil. (Já jsem nemehlo, konektor mé baterie je titěrný a já nemám čas, ale kdo se bojí, ať to zkusí.)
Zachytí-li mobil ve stavu vypnutí, ale napájeným příjmem žádost o ping „haló brouku, kde jsi?“, řekne si: „Su vypnutý, seru na vás!“ a neodpoví. Ale je li tato žádost doplněna například nějakou tajnou instrukcí typu „haló brouku, kde jsi? Heslo ANAKONDA“, přepne se do konspiračního módu a odpoví: „Tady su, poslouchám, mám aktivovat vysílání zvuku?“ a nebo se ani neptá a prostě začne vysílat vše, co na mikrofon dopadne. Případně i staré sms (zdánlivě smazané). Pak je toto vše pochopitelně vámi detekovatelné nějakou rušenou elektronikou, nebo hlídačem spotřeby, jenž vyrobit by nebyl problém. Vysílání nemusí být aktivní po celou dobu odposlechu, mobil by mohl obsahovat nějaký komprimátor dat a vysílat v komprimovaných blocích (třeba bez tichých úseků).
Tedy teoreticky to možné je. Jinak nemyslím, že na odposlechu by se podílel přímo operátor mobilu, jedině snad na přímou žádost policie. Něco jiného jsou kvalitní zpravodajské služby (jak soukromé, tak typu CIA). Ty by mohly mít vlastní vysílací/přijímací jednotky s dekodérem a chudák mobilní operátor o tom nemusí mít ani páru. A taky by měly svoje lidi ve vývojových centrech výrobců mobilů.
Obecně NEVĚŘÍM, že se něco takového děje, dokonce i pochybuji o těch dírách ve firmwaru, neudělal-li je z legrace vyhulený programátor :D
Ale věřím, že by to šlo. Nicméně určitě to nebude nikdo provádět na odchyt huličů, ani growerů :) Aspoň naše policie ne :D :D :D
Kdo se bojí, ať tu baterku vyndá, nebo ať si zhotoví alarm, který zapne do zdířky na externí anténu a který bude pískat při vysílání. Nebo rušičku (pískající sluchátko plácnout k mikrofonu mobilu).
oton
:-)))) K+ jasně řečeno, prostě pokuď zrovna nejste dýleři tak bych si s tim moc hlavu nedělal! :-)
GanjaMill
prece quli dyleroj nebude nikdo nasazovat techniku za nekolik melounu, jenom provoz takovyho odposlechu by musel stat nekolik stovek tisic denne!
vono i obycejny sledovani je hodne nakladna vec (nekolik desitek tisic na 1 den) ...
takze znovu opakuju, lidi neblbnete :o))
Sido
Tak koukam ze je tu plno odborniku pres mobilni telefony. No nic. Odposlech vypnuteho mobilu v GSM siti je panove pouhym strasakem.Neni to mozne, uz jsem to tu urcite psal. Telefon komunikuje se siti GSM prostrednictvim signalu na 893 Mhz nebo 1862 Mhz s BTS, z BTS to leti do BSC z BSC do MSC z MSC do VLR a VLR plus dalsich x zarizeni,podle toho co prave s telefonem delate. Nicmene. Pokud telefon vypnete. tzn. "stisknutim tlacitka zhasne display" Tak da telefon zpravu prostrednictvim retezce BTS,BSC,MSC, zpravu do HLR "Home Location Register" kde pouze sdeli ze konci a nadale je v HLR veden jako prave neregistrovany v siti. To jestli je v telefonu baterka ci neni, je naprosto irelevantni, protoze telefon je jednoduse odhlasen.V HLR je zaznamenana jeho posledni poloha v siti a nadale o nem proste nevi a to az do doby kdy telefon zapnete.

from era --- "Ale je li tato žádost doplněna například nějakou tajnou instrukcí typu „haló brouku, kde jsi? Heslo ANAKONDA“, přepne se do konspiračního módu a odpoví: „Tady su, poslouchám, mám aktivovat vysílání zvuku?“ a nebo se ani neptá a prostě začne vysílat vše, co na mikrofon dopadne. Případně i staré sms (zdánlivě smazané)."

to era - proboha, sms smazane z mobilu???Proc a hlavne jak by nekdo tahal sms z tveho mobilu, kdyz jsou v pohode nejaky cas ulozne na smscentru posleze na optickem disku tveho mobilniho operatora???????

No jelikoz to vypada ze je zde stale hodne paranoiku a muj nazor zcela jiste kazdeho nepresvedci tak zde je jeden link kde je to vysvetleno docela podrobne......

http://www.mobil.cz/publicistika/be...ilua000502.html

Sido

Era
Na možnost vytáhnout sms z hadru jsem, jak jsem byl rozjetej úplně zapomněl :)
Ale ještě jednou opakuji, nemyslím, že se odposlech děje, jen jsem napsal, že nic není nemožné.
Tooo yoooo. Tak. :D
Šebík
Dobrá dobrá. Pravda je, že odposlech vypnutého mobilu bude přinejmenším "náročný" na technologii....Nicméně, zajímalo by mě, jak je to s možností odposlechu klasického mobilně-telefoního rozhovoru a špionáží SMS zpráv?
Četl jsem knihu od Forsytha "Boží pěst" a tam je vlastně celá záležitost založená na odposlechu mobilního telefonu. Každý telefonát byl sledován a analyzován v nějaký sklepní centrále v Londýně atd. Myslím, že to bylo přes družici...Do jaký míry to tak mohlo bejt a jak to může bejt dneska?

Dikajs
Dude
něco takovýho se snad jmenuje ECHELON, obrovská centrála globálních odposlechů, trochu z krajiny konspiračních teroií, i když už teď věřim věcem ,kterejm sem nikdy nevěřil.
lokomotiva
Jako v Nepřítel státu mobil, E-mail, pevná linka...
Čím víc toho máš tím snadnější si kořist. Myslím že největší jistota je domlouvat všechno přímo z očí do očí.
Kámoš je ve vězení a četli mu sms a odříkávali telefony .
TAK BACHA
Huple
Nechápu, pokud mám dejme tomu Twista nebo Go, tak jako uživatel mobilního telefomu jsem naprosto anonymní! Nesepisuju žádnou smlouvu, nikomu se nevážu, tak jak mě u všech všudy můžou najít? Leda že by na mě narazily a teprvá potom by sledovačkou vypátrali moji totožnost. Inu, to je asi možné. Nevím
Krasne to vysvetlil SIDO. Hmm. ale kde berete jistotu, ze neni polda a nesnazi se nas tu uchlacholit aby jsme se prestali trast a dal rikali (v pritomnosti "hlucheho" mobilu) veci o ktere se s nikym delit nechceme? O technicke strance mobilu lecos vim a i presto, ze SIDO mluvi pravdu, ja nesouhlasim. Pripojuji se k tem jez veri, ze odposlouchavat vypnuty mobil (s baterkou) LZE!!! s ppozdravem Vas "MagNET"
Alver
A nebo s mobilem hodit o stenu.....:flamer:
killlsmoker
Neco na tom bude. Hodne mych znamych jak se bavime o huleni si vypina mobil a automaticky vytahujou baterku a sim kartu.
PiosOne
killsmoker: ale to, že to někdo dělá (vytahuje baterku), neznamená, že to má nějaký smysl :)
killlsmoker
PiosOne : ja nevim no ja osobne to nedelam, ale par mych znamych jo....
Bylo tady vyrceno hodne pravd i polopravd, a tak se pokusim v ramci svych moznosti o male shrnuti ... a pridam k tomu neco navrch;)


PRIPAD 1 - Odposlech tefonniho hovoru z mobilu

Tohle je mozne a pouzivane. Neni takovy problem detekovat komunikaci bezi BTS a mobilem a odchytavat prislusne frekvence (pro kazdy hovor se v ramci optimalizace nosna frekvence meni v prubehu hovoru). O neco tezsi je ziskana data dekodovat (tedy rozlousknout kryptovaci algoritmus +kod) ... a navic to delat v realnem case.
Je to ale jen otazka penez, ktere investujete do prislusne technologie.


PRIPAD 2 - Odposlech prostrednictvim mob. tel aneb doplnek pro Sido;)

Tady na Sido celkem pravdu ... ale ne uplne;) V tomto pripade neni mozne odposlouchavat telefon (nebo nekoho prostrednictvim mobilniho tel) pomoci site GSM, ale ...

Tento odposlech lze provest vytvorenim "falesne BTS". Jinymi slovy oblbnete firmware telefonu a prinutite ho tel zapnout a navazat spojeni s falesnou BTS. A pak uz to jede ...
A nejsou k tomu potreba ani umyslne vytvorena vratka ve firmwaru ... v dnesni dobe probiha vyvoj tel. takovou rychlosti (konkurence je holt tvrda), ze se nikdo nezabyva prilis dukladnym testovanim a hledanim der pro odposlechy uz vudec ne. Zavisi to dost na typu telefonu ...

PRIPAD 3 - Odposlech prostrednictvim mob. tel s vyndanou baterkou

Toto je sice technicky realizovatelne, ale uplne zbytecne ... protoze existuje spousta jednodussich a praktictejsich zpusobu odposlechu:o)

Ale vysvetleni pro uplnost ... a to se netyka jen mob. tel. ale vlastne jakehokoliv zarizeni a reproduktorem a nejakou tou elektronikou. V tomto pripade lze pouzit tel. (nebo neco jineho) jako pasivni rezonator. Hodne zjednodusene receno ... zamerite na dany pristroj smes frekvenci a chytate na vysoce citlivem prijimaci "odrazy" ... ktere jsou ovlivneny chvenim reproduktoru (jeho obvody jsou "napajeny" pomoci zbytkove induce vyvolane jednou ze slozek zareni ktere do toho perete)


Tak co? Uz je to jasnejsi? ;o)
Budou z nas paranoici? :o)

P.S. Vite ze existuje celkem levnej a velmi ucinej odposlech mistnosti na dalku pomoci oken? :o)))
Alver
2 Crowly:
Fakt jsem to nevedel.. Nekdy to zkusim... :D
grunt
Odposlech vypnutýho mobilu (na určitejch telefonech) je určitě možnej. Takže pokud je někdo paranoik, tak stačí pro klid v duši vyndat baterku. V praxi by to ale nikdo stejně nesledoval, spíš si je potřeba dát bacha na sms, a hovory..
kammo
alebo ho dat pekne blizko reprakov


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma