Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Klíčení pod úsporkama - kompaktnost na "úkor" výšky :) - Klikni zde pro originální téma
masox
Jelikož mě trápí prostor, rozhodl jsem se pro pěstování v podmínkách co donutí být kytku co nejnižší již od semínka. To v první řadě znamenalo volbu světla, za kterým se kytky netáhnou - jasná volba byla kombinace 1x 4700 a 2x 2700K úsporek kolem 30W (celkem tři kusy). Dále jsem musel zařídit automatické zalévání, větrání a zvlhčování za co nejméňe peněz - jasná volba byla vyrobit si vlastní systém.

Na první fotce jsou vidět všechny kytky (3 menší mají do 21 dní 2 větší 30 dní od zasazení semínka)

Na druhé fotce je mix od Phyriuse 21 dní starej.

Na třetí fotce je je 30 dní stará kytička bohužel neznámé genetiky (nalezen spolu s bratříčkem/sestrou v palici naprosto brutálního skéra). Všiměte si jakou má vnitřní strukturu...

Všechny fotky doporučuji otevírat v plné velikosti.

Cyklus jede na 18/6 a zalejvání automaticky Po, St, Pá stylem podlití do výšky cca 2-3mm od dna, přičemz pod květináčky leží filtrační papír, který se velmi rychle postará o zpětné vysušení.. kytky tak mají možnost jeden den být ve zvlhčené půdě, jeden den v suché (vyjímka je víkend, kdy mají 2 dny sucho :) ). Teplota je díky úsporkám i ve skříni 60x60x40 do 28°C a vlhkost je díky filtráku a ploše 60x30 hladiny vody v přídavné nádržce velmi velká (>80%). Papat dostávají krystalon s 1/8 doporučeným dávkováním a jsou v substrátu od firmy agro - pro pokojové květiny s aktivním humusem s přídavkem kokosu. Thats all folks - jednoduchý způsob, jak připravit kytky na květ pro sodík i v nejmenších skříních.

PS: Některý kytky si nedali říct a spálili se o světlo (to jen proto že je nikdo týden nehlídal :) - Ale co kytku nezabije to jí posílí, proto jsou některé lístky trochu "přistřižené".
masox
Další fotky:

První fotka : Phyriusovo semeno :)

Druhá fotka : Druhá kytka z dvojice nalezených semínek.

Třetí fotka : Nejpozději vyklíčené Phyriusovo semeno cca 10 dní.
masox
Další sada fotek, zde bude vidět vnitřní struktura :D

První fotka: "Bylo nás pět" - všechny kytky mají do 12cm, ale těch pater...

Druhá fotka : 30 dní unknown genetika.

Třetí fotka : Phyriusovo semeno :)
DEVIATIO
Tos to vubec nezastrihoval a tekhle ti to roste nebo kdy a kde si to strihal...
Marshall47
Čaues,
nechceš sem hodit foto skříně? Rád bych se mrknul a ostatní určitě taky... Peace
masox
Zaštipování vůbec neumim, ale snažím se... Kamarád mi vydatně pomáhá.


První fotka : Celá skříň (60x60x40).

Druhá fotka : Pohled na kytky

Třetí fotka : No a Takhle vypadá "box in box" ve kterém jsou kytky
Jahudka!
Ty patra se mi zdaj normalni.Stejne to roste pod tld 965.No jinak kdyz ti jde o vysku tak je presad a zahrabni ty zbytecne vytazeny stonky.Zahrabni to az pod spodni vetvicky.Ja jsem dokonce (u vetsich matek) zahrabnul i cast spodnich vetvicek,takze z kvetinace roste rovnou nekolik vetvi a hlavni stonek neni videt.Vubec to nevadi.To zavlazovani - jak presne to pracuje?
masox
Bohužel přesadit asi nepomůže, mají tolik kožínků, že se "nevejdou" pod stonek :(. Ale zkusit to můžu. Zavlažovací systém se skládá z nejlevnějšího motorku ponorného (typ a cenu dodám až budu zas u kytek), hadice, 3,5l lahve od zelí a digitálního časovače hama.

Pomocí regulátoru přímo na motorku jsem nastavil jeho výkon tak, aby po 3 minutách načerpal do "misky" s květináčema požadované množství vody. Na dně je umístěn filtrační papír, který okamžitě rozpije vodu z místa kam nateče z trubky a voda je tak téměř ihned u všech kytek. Hladinu je cca 3mm. Voda se nasaje spodem do květináčů a jakmile se obnaží povrch filtráku začne se voda rychleji odpařovat (díky většímu povrchu). Udržuji tak cyklus po,st,pá kdy se zalévá a ut,ct,so,ne kdy je sucho - kytkám to očividně prospívá. Jediné co se musí hlídat je hladina vody v zásobní lahvy, která se jednou za cca 14 dní doplní (dle počtu kytek atp...) cena tohoto řešení je cca 650 Kč (včetně časovače s minutovým minimem, hadice a sklenice od okurek/zelí) Voda je automaticky odstátá :D

A v té zelené bedně blíž ke dveřím je voda (hodně vody) a z ní čouhá kus filtráku před větrák (zvlhčovadlo á 5kč :D) do vody je ale rozumné kápnout smáčedlo atp. aby tam nerostli řasy a jiné breberky.

A btw tohle je moje úplně první skříň :)
DEVIATIO
Ty folie na odrazeni asi udelaj hodne kurna...nebo mozna mam blbe usporky:-))
ercan
Ja mam nieco podobne pod jednou usporkou 20w a ide to.....len sa trochu velmi tiahnu do visky.....mam tam 4 klony a 2 matky !
DEVIATIO
jenze ja mam asi na houby usporky:

jsou z kauflandu,pac jinde meli zavrino,jmeno: broVVnie
obal: cernej s cervenejma klikatejma pruhama...25Wattu.
Jake mas(treba Jahudka) odzkousene a jejich cena,!?
masox
Já mam 1x 36W BC Ligting (2700K), 1x 27W Phillips (modrej obal 2700K) a 1x 25W Phillips Economic (oranžovo zelený obal 4700K). Ceny všech se pohybovaly okolo 200Kč. Podotýkám, že barva obalu nekoresponduje přímo s teplotou světla... BC byla zakoupena v elektru v Berouně na náměstí a ty dvě Phillipsky v Chodově Centru naproti Hypernově, tuším že se to tam jmenuje Lights and Shadows nebo tak nějak...
DEVIATIO
?!? masox?!? a co z toho plyne?!? jak jsou ktere dobre, a na jake faze?!?me by zajimal jen rust..nikoliv qvet...
masox
Já je používam dohromady, aby měli kytky světlo 2700 i 4700K. Nemohu proto odpovědět na tvůj dotaz... Kytky nabrali neuvěřitelné tempo a z 5ti semínek jsou velké keříky, které se bohužel přestávají vejít do skříně - musím to sestřihat :D Listy jsou pevné, voskově zelené, dost tmavé a "zdravé", sekundární růst je rychlejší, než pod HPS
badjoke
Zdarec chlape,sem rad,ze se konecne potkavame..Tvuj sysm je zaujimavej, i kdyz tvy posledni popisy byli dost nadsazeny..hae frajo,cim tam vetras?ta vlhkost je docela zajimava,esi to teda muzu brat jak fakt,a neni na ukor klimatizace..na qet to hazis kam?povidals o nakym 4kilu,to mas jinde?
Este k tomu krystalonu-ses si jistej,ze je to nej?Koukam, ze trochu kokosu tam mas,ja as budu prechazet s toho Ebbu na kokos uplne&planuju nakoupit Bcuzz coco,bych ti pak klido nejaky supl,aneb se potkame a domluvime..na swatbe??
masox
400kilo je uplne jinde :) Tohle je muj prvni Vegetacni "skrinovy" pokus. Kristalon je samozrejme ten nejvetsi shit, ale me jde ciste jen o efekt tech usporek, proto do toho nedavam generaly ani nic jineho. Na kvet tohle davat nebudu, neznam pohlavi a neznam genetiku - jedna se o odlazeni skrine :). Jinak vetram to tam vetrakem s klipem asi za 190Kc Voda se odparuje diky filtraku opravdu hodne a obcas tam i kondenzuje, takze to neni na ukor klimatizace - staci pootevrit dvere a vlhkost se snizi. Pokud sem to neuvedl skrin muze bejt uplne zavrena :)
badjoke
Nojo frajo,bez ventilace se to vlhne..No jinak,dyz byses chtel dat do pokusu treba s ruznyma biohnojkama,taxe domluvime a ja to nashanim,ae chtelo by to maley upgrade s tim svetlem..jako i na dotah do qetu..mooc by me totiz zajimali zvlast ty samotny stimulanty..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma