Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Doporučte metahalid 250W... - Klikni zde pro originální téma
Hanyz
Tungsram HgMI 250W/DH http://www.ps-svetelnezdroje.cz/katalog.php?typ=V
dvojka-trojka
citace:
Původní příspěvek od horYsimus
Zdar chtěl bych ušetřit krapet za energie taxem se rozhodl že na růst použiju 250W metahalid na qět mám 400W AGRO vot Philipsu...

Chtěl sem se zeptat jakou metahalidovou výbojku by ste mi doporučili .... Mám doma komplet předřadník na 250W sodík, na tlumifce je napsáno son+mh... můžu ho použít tak jak je nebo ho musím jinak zapojit (myslím že sem tu někde četl že zapojení sodíku a metahalidu se liší)...

Díky za odpovědi...


PS: Pročetl sem tady toho hodně (i průvodce metahalidama) ale porád z toho nejsem nják moudrej a vzhledem k tomu že už se mi jednou podařilo jednu lampu mou nešikovností vodpálit taxe radši ptám...

Mas pravdu, to zapojeni se trochu lisi. Pouzij vyhledavac a nekde to tu je. Jinak ja mam taky Thungsram (stejna jako Hanyz) a jsem s ni spokojenej.
23
dvojka-trojka
http://grower.cz/forum/showthread....=zapojeni+lampy
Tady to je. Nekde niz to popisuje Jahudka;)
r-man
Ahoj, pokud mash doma komplet predradnik a je uz zapojenej z vyroby, tak s nim nic delat nemusish. Ja takhle switchuju lampy sem a tam a zadnej problem. prste jen kup vybojku a prdni ji tam.
metalsodik
Já jsem teď krátkou dobu jel 250W metal na sodikovém zapojení, jede to bez problému , ale pokud to chceš používát delší dobu , tak vyměň kondík ,dej tam hodmotu pro MH. Jinak to svítí víc , je malinko změněna křivka spectra a počítej ,že vzhledem k většímu výkonu se zmenší životnost, teplota je taky větší proti originálnímu předřadníku.
Calzone
Protože vývoj a nabídka výbojek jde jistě dopředu, rád bych obnovil tento topik a také požádal o nějaké doporučení 250W Metalhalidové výbojky.

Po přečtení pár topiků jsem dospěl k názoru, že by mohla být dobrá Philips MASTER HPI-T Plus 250W/645 E40 SLV, ale otázka je, jestli už neexistuje nějaká lepší.

Parametry výbojky jsou:
Index podání barev 65 Ra8
Označení barvy světla (text) Chladná bílá
Teplota chromatičnosti 4500 K
Světelný tok zdroje EM 20500 Lm
Macek001
Ahoj Calzone. Tak jak pokracujes? Jinak do matkarny bych asi celkem resil jakou metlu. Na rustovou fazi bych vybiral podle ceny. Tot muj nazor.
Calzone
Macek001:
Ahoj chlape! :)

Nj, ale já si radši připlatím pár korun a budu mít lepší výbojku aspoň o něco. Někdo si třeba řekne, že nějaké to procento výkonu navíc nestojí za ty prachy, ale kdybych si to řekl takhle u všech komponentů a nekoupil ty nej, tak se ty procenta nasčítají a to se IMHO na celkové efektivitě sakra projeví.

Jinak cca za 14 dnů bych měl začít s vlastní stavbou, viz můj topic. :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma