Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Odstranění Hluku - Klikni zde pro originální téma
Lahvan_FlaskiCZ
http://grower.cz/forum/showthread....ight=odhlucneni

:rolleyes: prosim priste alespon hledej, ano? close and delete MOD's
kickdashit
kolik si od registrace predevcirem zalozil threadu??? :rejp:
expiry_date1
No,mám len jednu pripomienku:neviem,či tie vetráky do PC by prefúkli ten pacháč aj keď tam budú dva.Možno by to aj prefúkli,ale či tak dostatočne,aby uchladili lampu.Ak nie,tak by musela mať cooltube s vlastnou uzavretou cirkuláciou(kvôli pachu) a tým pádom ďalší vetrák(y).Ten tlmič by ešte k tomu všetkému brzdil prietok vzduchu,takže ak je iná možnosť,nebrániť prietoku vzduchu už aj tak slabým vetrákom.Ale ako riešenie to vyzerá fajn,len ten vetrák by som použil jeden a to nejaký výkonnejši radiálny(TD,RVK a pod.)
expiry_date1
Aj tak by to podľa mňa na uchladenie nestačilo.A radiálne majú oveľa vyššie tlakové vlastnosti a ak dáš pred PC vetráčik(aj keď má 12cm) hocijakú tenkú látku(napr ponožku:) ) tak neprefúkne ani to.A tú vrstvu uhlia....,no neviem, však skús,ja som to neskúšal,je to len moja teória,nie skúsenosť:)
A hlučné nejak nie sú,možno nejakých 30dB,ale to aj tak hučí hlavne ten prúd vzduchu.Aj 8cm PC vetráčik robí celkom hluk:)
Jahudka!
Ten ventilator 70m3 dava tlak 30pa..Ne neprofoukne to,tim si bud jistej.Vis jak velky jsou tlakovy ztraty v potrubi?Jedno 90 stupnu koleno z greyflexu muze mit ztratu az 15 pa a samozrejme s tou ztratou tlaku jde rapidne dolu i prutok vzduchu.

Jinak dela se to tak,ze ventilator povesis volne do roomu na gumovy zavesy od nej vede dal pruzna hadice..Pouzivaj se gumicuky s kterejma se vazou veci na autozahradku.To je zatim nejlepsi reseni co jsem videl.
expiry_date1
citace:
Původní příspěvek od Šedý Semínko
http://www.ingpro-brno.cz/icon.htm
KOUKNI SEM

Tie už vyerajú lepšie,len sú dosť drahé.RVK150/100 myslím by už s pacháčom pri menšej watáži nemal mať problém a je myslím lacnejší.Ale vyzerajú pekne:)
Inak,ak to chceľ mať tiché,tak ma napadlo,ako písal Jahudka,zavesiť vetrák,za neho pacháč a skriňu ešte vylepiť nejakou protihlukovou izoláciou,bez aktívneho príťahu(a vlastne aj ten sa dá zavesiť) by to bolo podľa mňa dostatočne tiché.
r-man
Ahoj,

s tema Pc vetrakama vazne vubec nepocitej, to je blbost, akorat ztrata casu. I na tak malou skrin doporucuju koupit si normalni vetrak (TD, ufo), postaci nejakej slabej na 100mm potrubi. Pokud ho zavesish na gumicuky, nebude slyshet skoro vubec a navic ho jeste muzesh umistit do boxu vycpanyho molitanem. Pouzij urcite zvukoizolacni potrubi, maji ho treba na www.elektrodesign.cz , je takovy dvouvrstvy a taky na principu tlumice. Pachovej filtr muzesh mit klidne az na konci roury nekde mimo skrin, aspon ti ztlumi hluk prutoku vzduchu rourou.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma