Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
PH + jaky postup volit? - Klikni zde pro originální téma
2not
Zdravim vsechny growery... zajimalo by me jakym zpusobem zvysujete ph.. ve faq jsem se docetl o vapenci ktery bohuzel nevlastnim.. ale taky neco o slepicich zkorapkach. muj dotaz zni rozpousti se vapenec ve vode? tedy jestli staci nechat slupky rozpusitit par dni ve vode a potom tou vodou zalit kytky... diky za odpovedi a rady..zatim
Erixon
Ty skořápky by stačilo rozdrtit na prach a přimíchat do substrátu (předpokládám že se bavíme o hlíně). Jenomže jak vápenec tak skořápky maj tu nevíhodu že nepůsobí okamžitě, ale dlouhodobě a když se to přežene tak to těžko vrátíš.

Lepší řešení je IMHO dojít si do akvaristiky pro PH+ (to bude ňákej hydroxid) a tim upravovat ph zálivky.

Další alternativa je dřevěný popel - podle toho co jsem měřil tak měl ph kolem 11. Vedlejší efekt popelu je že obsahuje živiny (trochu P, K, Ca...)
Capo
A co takhle obyčejnou SODU. Prodává se v každé drogerii na zvýšení PH v pračkách a používám to do bazénu. Jsou to takové bezbarvé trošku bělejší krystalky co se ve vode dobře rozpouští. Kilo stojí asi 20,-. Až si to zase koupím do bazénu tak sem napíšu co přesně to je za látka.
Hanyz
Já používal pH+ pro akvaristiku do hydra. Když to nic neudělá rybám ani vodním rostlinám, tak by to taky nemělo mít žádný vliv na naše rostliny
loeX
na ven použij dolonmitický vápenec....nic mín nic víc:D
dvojka-trojka
Urcite pouzij to akvaristicky Ph+. Je to neskody a funguje to dobre;).
23
Capo
Když už se tu tak mluví o tom zvyšování PH, tak v jakých hodnotách by se mělo PH pohybovat?
Co je už pro rostlinky škodlivé a proč?
Vím že moc kyselé je na hermáče, ale nikde jsem neviděl co se stane, když bude PH moc vysoké.
Díky
Hanyz
Např. tady jsi to mohl vidět http://grower.cz/forum/showthread....13821#post13821 nebo tady http://grower.cz/forum/showthread....42657#post42657 se dočíst toto: Ph by se mělo pohybovat mezi 5,9 a 6,5 (v rw5,5-6,1). Některým prvkům může být zamezen přístup do rostliny, pokud je Ph vyšší než 7,0 (platí pro Fe, Mn, Cu a Zn). Jiné prvky jsou neefetivní, pokud Ph klesne pod 5,0 (N,P,K,Mg ).
Capo
Jak se ph PŮDY měří lakmusákem? Myslel jsem, že trochu hlíny dám do sklinky, zaliju ji destilovanou vodou a po pár dnech změřím, ale je to divné. Mám lesní hlínu s trochou jehličí a papírek zůstal stejný což je PH 6. Zdá se mi to divné, protože si myslím, že lesní půda je kyselá víc. Měřím to dobře?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma