Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Kdy přepnout na květ - Klikni zde pro originální téma
Joye
Zdar lidi. Právě jsem rozjel svůj první indoor. Mám 15kytí OrangeBud 7dní v růstu, ale nevím kdy mám přepnout na květ když chci aby mi vyrosli tak 1-1,1m. V kolika cm v růstu mám přepnout na květ??
PS: Mám Son-T 400W
sativa
asi v 60 cm - muj tip
sunset
Ony kiti pridaji i vic, zalezi na odrude. Jestli to je cistej OB, muze pŕidat i 100 procent, takze prepinat tak kolem 50 cm, ale klidne bych to skrouhnul uz driv, okolo 40 cm.
Oscar111
Taky bych to raději přepnul dřív,,, v jakým to máš prostoru ?? Že by to byl takový malý SoG ,,,
Joye
2Oscar111
100x80x183cm, SON-T400W, hlína-květináče, 15x Orange Bud (Dutch Passion) ze semínek.
2all
No tak dík chlapi, ale mam v tom teď zmatek. Včera jsem si stáhl příručku od Hullto (indoor.aktualne.cz) a tam se píše, že mám přepnout ve 30cm a že mi to doroste ještě o 60-80cm. To by mi přesně vyhovalo. Tak jak to teda je? Nejlíp kdyby mi odpověděl někdo zkušenej kdo má taky 400W.
Haman
Já bych to přepnul okolo 40cm.
Joye
Asi to přepnu v těch 40cm, ale nanešel by se ještě někdo kdo mi mi to potvrdil???
mott
2Joye: Mrkni do mý galerie, přepínal jsem v cca 40 cm, teď mají kolem 50-60 cm po 17 dnech přepnutí. K2 a Hash Plant.
Koblihostrom
zdravíčko,no mě se zdá i těch 40cm hodně,já jsem loni přepnul ws při 25cm,a rozrostlo se to tak,že jsem myslel že se mi to do skříně ani nevejde.Takže pokud kyti pěstuješ normál/né SoG,ScroG/tak bych je přepnul asi v těch 30-max40cm,já teď jedu SoG,pod 2x250w+4x70w,a přepínat kytičky budu tak při 18-20cm,teď mají okolo 10cm,a šestý patro,nerostou moc do výšky,ale za to do šířky,model Smokalot skunk he he,a superskunk,s tím mám dost trápení,roste o dost rychleji než ostatní,takže jsem byl nucen ho trochu oholit.
sativa
kdyz je prepenes v 60 cm, muzes je pak taky trochu proplejtat pletivem a vyvazis to na tech 40 cm - myslim

aspon ja mam ve skrin taky OB a prepnul sem asi v 30 cm, ted je vysoky asi 60 cm a to mam skrin vysokou 65 cm - proste sem ho trochu po kroutil pletivem aby se tam vešel
Joye
Mám v tom čím dál ti větší zmatek. Pěstuju normálně - žádný pletivo, žádnej SoG nebo ScorG. Hlavně mam strach, aby to moc nepřerostlo.
sativa
když žádný pletivo, tak těch 40 cm = máš to potvrzeno

už máš v tom jasno?
když ti to třeba o 5 cm přeroste, nic se neděje, vždycky se dá výška nějak upravit drátkem nebo provázkem
dadanek
Předpěstovávám si Durban Poison a SK#1 pro outdoor a skleník. Chtěl bych je vytřídit než je dám ven. Kdy můžu přepnout na 12/12, abych je mohl samce co nejdřív vyškubat? Nebo nemáte ňakej lepší fígl?
Quatro
Čus dadanek
Hele samci rostou mnohem rychleji než samice (do vysky) Ale podle toho bych se moc neridil protoze muzes vyhodit i bujnou samici, ale jinak se to dela tak ze cast kytky zakrejes ze dostava 12/12 zbytek kytky ma 18/6 (nebo jinej) a prikrytá část kytky by měla zacit kvist nebo bi se na ni meli vytvorit samci obaly na pyl... Nebo se to dá poznat prej nak podle listů, ale to nevim jak ( takze jestli to nekdo vyte tak nas poucte " jestli to de")
dadanek
Jo jo řízečky, zněj dobře..mňam mňam... To zkusím :o)
WiB
Možná jsi to jen nepochopil, ale je to rychlejší a lepší způsob. Stačí dát neprůsvitný třeba papír dolů na rostlinu(nad nejspodnější patro) a možná už za týden budeš vědět, jestli je to samec nebo GANJA:D
Pak buď kytku vytrhneš nebo jen odděláš papírek a je to!

Klony se dlouho zakořeňují, tak to trvá trochu dýl. Fast GROW!
Haman
Nevim. S stim zakryvanim jsem to zkousel nekolikrat a do 10dnu se mi nic neobjevilo tak jsem se na to vys...... Nerekl bych ze je to lepsi zpusob.
dadanek
A má někdo zkušenosti s tříděním podle rychlosti růstu? Je to 100%? Na overgrow sem čet, že jim dávaj 36 hodin tmy, než je daj ven. Kytky sou tak zpitomělý, že jak je ještě krátkej den, tak se hoděj do květu. Pak je vyškubou a oni (ony) zase přejdou do vegetační fáze. Zkoušel jste někdo? 36 tmy? Abych to nezabil..:o(
dadanek
Fotka je krásná, ale moudrej z ní moc nejsem. Mam tam šest kytek, přeci si nešlajcnu zabít matku.
dadanek
Papír sundavat po dvanáctkách?

Uf, to je makačka, když chce člověk dělat jednou něco pořádně!
maniac
Prosím vás, můžete mi někdo poradit, kdy mám přepnout rostlinku z růstové fáze na květ?
nobody4
až bude mít kolem 1/2 vejšky, jakou potřebuješ/mužeš mít při sklizni.
Většinou je to od 9-60dní dle techniky, skříně a neposlení řadě osvětlení.
Po přepnutí začne růstový sprint a ještě tak o půlku vyrostou.
Na závěr, používej vyhledávání v pravo na hoře. Zadáš hledat -> přepnutí a uvidíš co chytrejch rad se objeví. Takže příště nejdřív hledej a pak se ptej.
Těmito zbytečnými thready přiděláváš editorům jenom práci.
Mr. Figaro
Respekt groweři:sun: .
Mám menší problém. Mém pětírnu o výšce 1 m. Mám asi měsíc starý kytky, který sou ale vysoký 70cm. Zatim bych je nepřepínal protože jejich větve nejsou moc dobře vyvynutý, jenže když je přepnu brzy výnos bude na hovno, ale když je přepnu pozdě tak zase nevim kam to poroste:( kvýli omezenýmu výšce. Nevíte o kolik ty kytky můžou vyrůst ve květu?a potom kdy to mám přepnout?Díky moc všem za odpovědi.
UdL
Kámo - nechci strašit, ale podle mě budeš mít velkej problém!!! Jestli máš 1 vejšku skříně a momentálně kytky v režimu 18/6 maj 70 cm, tak to potěš! :eek:

Doporučuju vymontowat strop u skříně, pokud teda nejedeš nějakou genetiku, která se po přepnutí moc netáhne. :D To si samo dělám prdel, ale myslím, že to těch zbylých 30 cm udělá za tejden, možná dříf! :eek:

V Twým případě jsi měl kyti mnohem dřív zaštipnout, boky se pak
pěkně vyvinou...

Eště mi to nedá - když píšeš za měsíc že udělaly 70 cm, to je celkem rachot. Jel jsi normálně z řízků? Watáž? Se mi zdá docela dost... :confused: Nejsou moc vytahaný patra???
Mr. Figaro
To stim stropem je docela dobrej nápad. to mě nenapadlo. Já to dělal tak abych těch větví na každý kytce měl co nejvíc. Nejdřív sem zaštípnul FIMem a pak několikrát normál jenže některý větve sou teprv ve vývoji a maj tak jedno patro a ty vostatní sou vyšší a maj těch pater kolem osmi. Jo a stou skříní bude trochu problém. 150W sodík chladí Cooltube z vokapu - ve stěnách mám díry na přítach a vodtach vzduchu z toho Cooltubu. Jo a ta vodrůda je nějakej venek myslim že swiss miss nebo early misty. Jinak se to mu prej řiká Hradeckej skank. Jo a je to normálně ze semínka. Jo a ty patra sou vytahaný jen na místech kde se větev(např. spodní) snažila dostat ke světlu.
Hanyz
jj to je problem, do toho 1 metru se asi urcite nevlezes. Nektere modely vyrostou az 2x tolik:eek: To mas nejakou sativu nebo jsi mel vysoko lampu? Jestli nejsou stonky moc tuhe, tak se pokus ty kytky nejak ohnout. Urcite prihod nejake fotky, at mame predstavu
Mr. Figaro
2 Hanyz.Foto přihodim zejtra, dneska se už odpojuju.Zatim čestec
Deckardph
No pokud chces aby kytka najela co nejdriv do kvetu bez toho aby o moc povyrostla ja bych sel do superbudu tady na groweru vo tom taky neco pisou sou to hormony pro kyti okamzite po aplikaci by meli prestat rust a rovnou jit do kvetu ale dost lidi rika ze v tom sou naky karcinogeni latky a ze to pak tak nezhuluje mej se PEACE
Mr. Figaro
Tak sem to ještě dneska stihnul taky sou fota.když tak skuste rozluštit co je to za odrůdu. Jo a 5. obrázek je můj pokus o bonsaj. A ta výška kytek 70cm je i s květináčem. A teď když na to čumim musim uznat že je to ňáký protáhlý:confused: ?
Zrdavim Deckardph díky za k+
zaya.cz
tak estli maš do boku ještě dost místa začni ty kytky ohýbat, přivazovat...možná že se eště vlezeš ale pochybuju eště dyž je to venkovní model..jo a ta vybojka 150wat taky neprosvítí celej metr..
Sinuhet
Prepni to hned a zacni ohybat. Me to taky prerostlo a musel jsem kytky v kvetu lamat.
Mr. Figaro
Ok. Dám na vás kluci. Jenom nevim jak stim ohýbáním - neni tam skoro žádný místo, což je průser.
Hanyz
Jestli nemas misto, tak to muzes ohybat dratkama nebo kolinkama jakoby do spiraly. Vse uz ted zalezi na tve vynalezavosti. Jo a ta 150ka fakt tak moc neprosviti, az to ohnes, muzes kyti necim podlozit
Michalides16
Prosiiim o radu... Poradte pleas kedy mam prepnut svetlo na kvit??? moje rastlinky mozu mat tak okolo 25cm a su uz docela pevne a maju 5 poschodi... diky za rady...
Záleží, jak máš vysokou skříň,
ale v principu nic nebrání tomu, abys to přepnul.
Jenom pokud máš vysokou skříň a mohl bys to nechat
růst víc, tak tím, že to přepneš dřív, budeš mít z menší kytky
menší výnos.
Hanyz
tady se spatne radi. Nejdriv nam popis skrin, tzn. wataz lampy, pocet kytek, velikost skrine, atd. nebo postni foto
Michalides16
ja to mam v takej jednej miestnosti su tam 2 rastlinky a je to asi 3metre vysoke... takze to je podla mna dost vysoke... :)
Michalides16
a svetlo tam mam nad jednou 360w a nad druhou 400w... (philips)
Michalides16
model je to sweet purple... a ako dlho to mam pestovat ked to prepnem na kvit... DIKY!!
Michalides16
to je jedno... chcem mat co najviac gramov!!! :)
smooth
Prepnout na kvet muzes gdy chces...
Chtěl bych se vás zeptat, jak to kdo má se svícením???
Já mám periodu na růst, ale během dne si skříň udělá ještě 2 přestávky každou na 15minut. Aby si celá oddychla.
Nezkoušel někdo???
Napsal by někdo svůj názor???


Dík Kpt.
wad
citace:
Původní příspěvek od kpt. Playboy
Chtěl bych se vás zeptat, jak to kdo má se svícením???
Já mám periodu na růst, ale během dne si skříň udělá ještě 2 přestávky každou na 15minut. Aby si celá oddychla.
Nezkoušel někdo???
Napsal by někdo svůj názor???


Dík Kpt.


Cože ?? Jaký přestávky ?? kýtíz nemaj moc rádi když jim drbeš do jejich periody.nevím co přesně udělá tohle ale v některech případech takovýho šoku ti to tak max. shermí :D Jako aby si kýtíz oddechyl ?? a od čeho ?? světlo potřebují, nepotřebují si od něho oddychovat..no sem s toho docela zmatenej :confused:
Myslim přestávku na to aby se ochladila výbojka, skříň, Tlumivka, apod...
Podle mě to kytky ani nepostřehnou.
Mam Ve skříni 400W a 24,5°C.
Už takle jedu od začátku a kýti jsou fakt pěkný. Tak nevim.
Doufám, že z nich vyjedou pěkný samyce.
MAIKIE
mno to prerusovani bych urcite nepraktikoval.. kdyz myslis ze to kyti neciti behem 15 min tak proc treba citi behem okamziku rizkovani nebo smrt?:)muze se ti z toho stat bud hermafrodit nebo to zacne predcasne kvest..growu zdar
Michalides16
kasli na prestavky.... nepotrebuje to odpocivat.... sak to nieco vydrzi... ja som to mal pustene aj 24/0 a v pohode to tak vydrzalo 2 tyzdne....
SCRAT
no to vypinani je blbost. kiticky to urcite poznaj..a musi je to hodne zdrzovat v rustu...
si predstav ze si rostes jako pekna mala rostlinka a najednou ti nekdo zhasne...tak chces jit spat...a zas nekdo rozne. a ty se musis probrat a zacit zase rust.. a pak ete druhy zhasnuti tak des zase spat a zase blik....teda chlape prijemny jim to nebude protoze kdyz se setmi tak nastavaj ruzny procesy jako otevyrani pooruůůatd(neznam je)ale sou tam ...peace
Tak jo, tak já to vypnu.
Byla to spíš taková pojistka proti vyhoření, rotože ještě nemam ochranu.....
Koukni na...

...Naše Skříň...

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=16873
leela148
zdravím groweři,
mám také problém a nevím kdy mám přepnout...
14 dní na 18/6, ph 6-6,5 dneska nalito 1,1 EC, minulý týden 0,9 EC, a první týden 0,5 EC ...Květináče 5,6l, teploty den 23-27C, noc 20-22C (udržuje termostat) vlhkost 35-45%....
Je to mazar....ohýbám abych zaplnil prostor 100x125x180 .... Zdá se mi že mazarovi se vůbec nechce do výšky tak jsem ztoho takovej na vážkách....
panpanvicka
Já rád pořídím řízečky cca březen a nechám si je rozjet za oknem/balkon na večer domu dle počasí.... ;)
shine666
Cau Boys,kdyz uz jste u toho,nevite jak vyjede po prepnuti cream caramel od sweet seeds? diky


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma