Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Potřebuji rychlou radu než mi uhynou kytky, děkuji=) - Klikni zde pro originální téma
igiss
Prošel jsem už mraky témat ohledně problémů se schnutí listů, alezdá se mi, že žádná z rad (mnou projitých) můj problém neřeší, chtělo by to oko znalce. Mám problém se schnutím listů, jedná o postupné schnutí !celých! listů, které začíná od okrajů. Trpí mně tím všechny kytky ve skříni a pokud to do pár dní nevyřeším, tak z nich budou mrzáci což by mě moc mrzelo.

Info: skříň přibližně 60x70x60(šxvxh), teplota do 30C, osvětlení 2x Osram úsporky 20W(100W), větrání: odtah 8cm větrákem 12V napájen 3V kvůli snížení výkonu, ve spodní části vtah 6cm větrákem napájeným stejným zdrojem. Vlhkost zvýšena prostupem vzduchu přez několik vrstev kartonu který je nasáknutý vodou(prochází to štěrbinkami vlnovky spojující stěny kartonu). Občas zvyšuji vlhkost rozprašovačem (2x denně) Jinak úsporky jsem zvedl do výšky cca 10cm nad kytky, ze strachu před spálením kytek. Mám pouze fotku listů které jsem hodil do scaneru, jinak skříň vyfotím až budu mít funkční foťák. Mockrát děkuji za rady, jsem vážně zoufalej.

Btw, dnes jsem se registroval a moc zkušeností nemám =)
igiss
Jo a ještě jsem zapoměl napsat že zatím nehnojím, hlína je dost provzdušněná a zalívám tak dvakrát za tři dny až jsou horná 3cm hlíny proschlé.
loeX
no takže podle těch listů asi jedeš ze semínek co? no a pokud na tuhle otázku odpovíš kladně tak mám pro tebe jedno řešení:)-příroda...jestli sou to spodní patra kytky ze semínka tak ty dycky postupně odumřou...sám nevím čím to je ale tipoval bych nedostatek světla a ta kytka se jich prostě dycky zbaví...pokud to není nějak extrémní tak bych to neřešil...
igiss
Jo, jedu ze semínek =) Světla je tam, dost, aspoň si to myslím, ale jestli spíš není problém v tom, že je moc ostré, protože stěny mám potaženy alobalem (bylo to nejjednodužší řešení). Myslím si, že to celkem akutní je, protože jednu kytku jsem už musel vyhodit. Zařezával jsem po třetím patře, to znamená že každá kytka má šest listů a když čtyři zeschnou, tak pak moc šanci nemá a dokonce vydím že mírně osychají lístečky z pater které jsou celkem ještě malé. nevíš čím by to ještě mohlo být?
WhiTe
muze to bejt rebea malo/moc hnojiva ... jakou tam mas vlhkost? co tam mas za sporivky?
igiss
Ještě jsem nehnojil, v podstatě nemám čím, mám doma jen nějakej krystalon obyčejnej. Ty spořivky jsou dvě 20W, 1200lm, Osram delux EL. Nic jinýho tam nepíšou =)
Svahadji
a co máš za hlínu? postřikuješ 2x denně a žádnej ofuk?
Možná bych zkusil postřik polyversem, nebo jiným antiplísňo-houbovým přípravkem a přidal ventilátor na ofuk přímo na kytky - ten určitě!
Pokud nic, tak vydesinfikovat a nanovo s novejma kytí.
D-O-M
Vesmes listy rostliny reaguji svou barevnosti bud na nedostatek jednoho ze tri zakladnich vyzivovych, pripadne dalsich mikro a makro prvku anebo na napadeni skudcem ci plisni. Mozna kecam, ale tohle mi prozmenu prijde jako prilis vlhkosti. Kazdopadne bys mel zacit hnojit, ale urcite ne Kristalonem.
r-man
Hmm, tohle vypada na nedostatek vseho. Svetla, vzduchu a podle toho co mash za hlinu, mozna i zivin. Co mas za hlinu a jak jsou kyti stare/velke ?
igiss
Takže, kytky jsou staré necelé tři týdny, vzduch musí stačit, vážně to tam proudí dost a skříň je poměrně malá. Teplota moc snížit nejde, protože to mám v pokoji a tam i teď za poměrně zatáhlýho dne mám 27,7C =) Hlínu mám 1:1:1:1 kaktus/sukulent, perlit, pak ty hnědý kamínky =), trošku rašeliny a písku.

Jinak ty úsporky byly dost blízko a dobře namířený na kytky a tak si myslím, že světla je taky relativně dost. A co se týče toho ofuku, díky tomu, že mám vtah v úrovni kytek tak je to solidně ofukuje, proudem vzduchu se třepou =)
igiss
Tak jsem kytky přesadil do větších květináčů, přidal hodně substrátu a je jim fajn. Při přesazování jsem si všiml, že kořeny zabírají jen spodní polovinu květináče kde byly dost namačkaný, takže jsem pod ně dal tak 8cm nové hlíny a daří se jim, brzy dám fotky jak si daří. Štve mě, že mám osm kytek a tak se nemůžu věnovat jedné pořádně, kdybych měl jistotu, že to bude samice, tak ostatní vyházím a věnuji se jedné =)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma