Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

 
2006 venek/skleník - Klikni zde pro originální téma
golgotha
Hlavne to nenechavej moc rust spolu,srostou ti korinky,ktere pri presazovani pretrhas a u tak malych kyticek by to mohlo zpolit rust nebo i vic!
A kdyz chces byt botanik,zkus FIM,ja ho delal poprve tenhle rok a vylezlo mi z toho pet vyhonku:)
Muzes kouknout na muj grow,je to tam!
At ti to roste,peac
Mesias
Sice se to tady řešilo už mockrát, ale že jsi ten začátečník a člověk nadšený do zkoumání rostlinky tak ti to zkusím vysvětlit po lopatě a ještě ti sem hodím fotky. Když kytičky začnou růst tak se z těch malých nových lístků utvoří takové poupátko a to prostě žiletkou fikneš. Já sám jsem moc fimek nezkoušel a jsou názory že se má říznout pouze vršek, někdo říká že celá půlka, někdo tvrdí, že by se poupátko mělo říznout na šikmo. Každopádně to budu letos zkoušet na balkoně, takže sám sem na úrovni zkoumání. Lepší si to všechno vyzkoušet než o tom jen teoretizovat a ptát se.
golgotha
Tak vypada,ze jsi cetl clanek o Fim!
Nechce se to bat a normalne stipnout to "popatko" jak rikas priblizne pod polovinou!
Kdyz to fiknes malo,tak ti to jen na chvilku zpomaly rust a vsechno roste dal a zadne vetve!To se mi u jedny kyti stalo!Vazne to stoji zato!
To tve ustipnuti vypada dobre!Hold uvidis!
Jak to,ze mas ty listy tolik do zluta?
Hnojivo?
Mesias
golgotha: To bylo tak... Jednou jsem zasadil semínko do filmovky. Šoupnul jsem to pod úsporku a prolil vodou. Přes vrch jsem dal igeliťák a světlo zapnul na 24 hodin denně. Ta kytka, možná bych někde vyhrabal i foto nebyla pár dní navštěvovaná a hlídana a tak jak vyrostla tak se jí listy nalepili na ten igeliťák a prostě nebyli moc na vzduchu a nalepený na igelitu. Pár dní po tom co jsem ten igeliťák sunda tak listy krásně zezelenaly. Otestoval jsem na tej kytce fim metodu a pěkně jsem to zdokumentoval. Je to ale už dávno a myslím, že jsem tu kytku pak omylem nechal uschnout - byl to stejně nějaký shitpokusnoname... Je to spíš takový příklad Fim metody...

poolik: Tak co pochopil jsi z mého fotoseriálku jak to říznout... Jak píše Golgotha klidně to poupátko řízni o trochu níž pod půlkou...
Mesias
Tak když už jsem se pustil do toho radění ti, tak budu pokračovat. Většinou se provádí Fim od třetího patra výš. (čili: První jsou jednocípí, druhý jsou trojcípí, třetí pěticípí a pak tu růžičku Fimknout...)
Mesias
A takhle to může dopadnout když se ti Fimka povede, je to stonek mého BoggleGumu, který půjde za pár dní pod kosu. Po jedné Fimce se krásně rozdělil na čtyři pravidelné výhony.
RomAaL
myslim že bys to měl dělat spíš naopak, ted je zalejvat jednou za tři dny pak dva a nakonec až budou velký tak co nejvíc-jednou, dvakrát denně. Logicky-malá kytička nevypije tolik jako velká a taky ted nejsou takový vedra aby ta hlína stačila vysychat.
toho flíčku na listu bych se zatim nebál ale pozorně sledoval, možná nějakej šok po přesazení-víc živin, víc místa pro kořeny, taky je možný že je to tim že tam v tom skleníku maj víc tepla a světla než byly zvyklý předtim-nevim, kecal bych kdybych řikal že vim;) ale myslim že by to neměl bejt problém..
měj se a ať to problém neni ;) R.
Mesias
RomAaL: Každopádně s tou zálivkou to je obrázeně než říkáš. Teď zalejvej častěji. Ale nesmíš nechat moc prosychat, malá rostlinka pije o sto šest, protože furt roste a pije a taky se z menších kvetníčků odpařuje voda rychleji než z velkých hlubokých. Zálivkou to nebude.

A ty zaschlé konce mám na kytkách taky. Po vyndání ven na ně prostě světlo z sluníčka bylo trochu moc, ale nové lístky jsou zdravé, stejně jako ty tvé tak nevím proč to bějak zvlášť řešit. Bude to ok... A zelejvej když bude potřeba...
eNDy
to mesias: mas pravdu zalievat male kytky treba, ale ajtak si myslim ze zalievanie denne je trochu moc. ja moje kytky na balkone kludne necham jeden den bez vody a uskodit im to urcite neuskodi.

poolik: mas to pekne, chapem ze sa chces o kytiz starat co najlepsie, ale netreba to prehanat:D kliiidek, nadych, vydych:D no a teraz vazne.
daj kytkam vydychnut a uvidis ze to bude v pohode, nemusis zalievat kazdy den.. ja ich kludne necham trochu obschnut a az pak zalejem, uvidis ze to bude v pohode;)
Mesias
eNDy: Já bych je taky nechal den bez vody, lae na mojem balkoně - máme ho zastřešený takým průhledným plastem to asi praží víc a kytičky jsou vyprahlé vícekrát za den. To platí obvzláště pro kytky v keramických květnících - ty v kelímkách od jogurtu vysychají pomaleji. No asi se schodnem na tom, že zalívat když je potřeba - trochu oschlo ale ne vyprahlo!
eNDy
Mesias: tak je;) kazdy grower to musi poznat sam, kedy su jeho malinke smadne:D

Poolik: asi si budes muset pomoct sam:) fakt ich nechaj trochu bez zalievky a uvidis ze sa nic nestane....

nech to rastie!
Mesias
poolik: No tak jestli je budeš pěstit doma, tak i tak bych je možná občas vyvenčil... Sluníčko a lehký vánek jim každopádně špatně neudělaj. Já mám svoje kytky na balkoně pořád a na stonkách to je vidět. Sice teď až budu (doufám, že naposledy) přesazovat, tak půlka toho stonku půjde podzem, ale i tak. Kytka musí být pevně stavěná už od mlada, aby v květu byla plně vitální... Ostatně dnes jsem zkusil jednu ze svých kytiček Fimknout už po druhém patře, jako takový malý pokus... Uvidíme jak se to projeví na kytičce...
freshbrain
poolik: fotky dobrý, ale co chceš slyšet?zatim jsou malý a reakcí moc nezaslechneš až povyrostou tak uvidis....peace
Jeck Herer
jo já bych řek že je to FIMko v pohodě.Já sem takhle zaštipoval moje kytky vždycky,a to sem ani nevěděl,že to má ňákej odbornej název FIM :-))
lucasco
CAU MAS MOC PEKNY KYTKY JAK JSOU STARY???
ChaoticRoman
Jak si se někde psal na ty malé lístečky u větších - sekundární větve, moc dobrá věc.
Hnojit můžeš začít tak za měsíc, dřív bych to nedělal.
FIM - já to ustřihnu tak, že zbyde asi 1-2mm toho pupenu a valí mi čtyři větve na roofdooru :)
jinak ti to roste pěkně, taky mám 1 měsíc kytky a určitě nejsou tak velké i když jsou hustší :D
Lahvan_FlaskiCZ
zdravím. co takhle kytečku pojmenocat po sobě? např. Poolička
Pan Ker
citace:
Mám dotaz přežijou kytky když je nechám v těch 4L květináčích až do konce?? Čet jsme tu něco o uhnívání kořínků. 3 kytky chci vysadit na chatě ale jednu si chci doma nechat


Hele, myslim že by to neměl bejt problém...minulej rok jsem si nechal jen tak pro prdel celej rok tři kyti v kelímku od jogurtu a fpohodě dozráli(jen bylo na každý tak na jedno brčko:D)! Jen nesmíš čekat nějakej velkej výnos...čím míň místa pro kořeny, tím míň palic...
Svahadji
přes noc? chtělo by to víc info - jestli to nebylo přelitý(uchlastaná), nebo naopak vyschlý. Nebo jí zalejval studenou vodou za přímýho pařáku někde u zdi, která sálala a kytííí dostala šok? vyžraný kořeny od nájezdníků v tom květináči snad nehrozej...
JAHmaican
Třeba mu tam máma nebo někdo nalila nějaký sračky, hehe
cocoNut
heh aj to je mozne :) , inac pekne kyti !drzim palce poolik k4u
Thorr
add kamos no to mliko by asi ani tak nemelo cenu a tomu redidlu bych i veril...
jinak mas fakt pekny kyticky, ja jsem letos nejak zaspal a po lonskym uspechu ktery si uzil nejaky corkar se mi do outdooru moc nechtelo, ale uz rostou ve foliaku tak se asi taky konecne na tomhle serveru necim pochlubim, ale az budou vetsi ;)
jo a hlavne jsem se chtel zeptat co to mas za modely? nejak jsem to tu nenasel, tak doufam ze jsem to neprehlidl, me tam roste 7x durban poison a snad nejakej samanek, ale moc jistej si tim samanem nejsem :)
HerrFlick
Já bych ti obecně doporučil fakt větší klid. jsem přesvědčenej, že tady ti nikdo na setinu milimetru FIM neřekne. to prostě nejde. vzniklo to haluzí, takže podobný štestí, resp o málo menší, protože tušíš, že to jde, musíš mít taky.
Ad kristalon start, nevymýšlej nic s gramama a podobně a řeď to jak je v návodu a to jednu odměrku na 10l což je cca konev. ŕedím tak dlouho a žádnej problém. později klidně i přitvrď.

dobře žes přesadil, kytky potřebujou víc, než 5litrů.
Sar
Hele doporucoval bych ti nestresovat tu kytku focenim s bleske kdyz ma mit tmu - nemuselo by se ji to vubec, ale vubec libit...
HerrFlick
citace:
Původní příspěvek od Sar
Hele doporucoval bych ti nestresovat tu kytku focenim s bleske kdyz ma mit tmu - nemuselo by se ji to vubec, ale vubec libit...


a sebe raději taky nefoť. šok je šok :-)
HerrFlick
poměrně zásadní změna přístupu :-)
Kolom&n
mas pekne kytky nekve ti jedna nahodou??al eje zajimave ze jsem letos nemel ani jednoho samce ANI JEDNOHO ze vsech seminek
Kolom&n
hh mam taky vdovu muzes se podivat a afgana a ted jeste nove cleny
Jack Herer 3x jsou stary 6dni a mŕozviji se 3.ti patro
jinak neodstehoval ses ted do brna??nejses poool prdel??
Mesias
Nejdřív hnoj málo a pak pomalu přidávej. Kytky zvládnou hodně, takže nakonec budeš hnojit třeba 200procentním roztokem každý den místo 100 procentním jenou za čtrnáct dnů. Jinak z těch pařezů něco málo určitě bude. Tvůj kámoš se teď holt musí modlit za to, aby ty kytky začali kvést co nejpozději. Jinak máš celkem nice kytky a já přeju pěknou sklizeň... (bez čorek...)
Svahadji
Hezká kytí, ale připadá mi, že asi ještě moc zralá nebyla. Ale jestli si nechal ty kořeny, tak asi dojede..
Taková maličkost - nešlo by ty fotky otočit, aby se na ně dalo koukat bez otáčení hlavy o 90°?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma