Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Prosím, pomozte určit problém! - Klikni zde pro originální téma
rtep-petr
Ahoj
Co je podle vás na příčině tomuto stavu listů? Je to i na stěnách skříně! Mám podezření na nějaký trus brouka kterého jsem si přinesl v koňském lejnu (pohybuje se mi tam teď všelijaká veteš). Ale na prví pohled jsem myslel, že jde o Svilušky, proč by ale byly na stěnách skříně? Důkladné zkoumání listů pod mikroskopem přineslo jedinou odpověď není to nic co se pohybuje spíše to vypadá na vajíčka něčeho co se bude pohybovat. Ale možnost, že jde pouze o trus jsem nebyl schopen vyvrátit.

Teploty jsou 29-31C a vlhkost 30% - 50% (vím, je to krize).

Prosím odpovězte co nejrychleji! Díky
evoluce: K+ naprosta pravda kazdej by se nejdriv mel podivat a pak se ptat

rtep-petr: kryze je s měkkým Y... pro příště
rtep-petr
Díky za rady a napomenutí. A váš názor? Bohužel jsem se se svým problémem nikde nenašel! A proto jsem založil nové téma. Jako by jste nevěděli co to je mít problémy a omezený čas k jejich řešení. Taky myslím, že těhle článků s chorobami a škůdci není nikdy dost (polovina z nich je s otevřeným koncem, takže se člověk dozví kulové). O tom, že se totožná choroba projevuje pěstitel od pěstitele trochu jinak, nemluvím. Za ,,Y'' se omlouvám.

Nechám to smazat, když to tak vadí! Díky za pomoc a doufám, že se do mojí situace nedostanete, kdyby ano, tak nezapomeňte více hledat.
van blade
rtep-petr - no netuším, co přesně to může být, ale vypadá to opravdu na škůdce. jestli to máš na růstu, neváhej a aplikuj postřik proti potvůrkám. mám dobré zkušenosti s přípravkem OMITE /fungovalo proti sviluškám-tak by mělo zabrat i proti jiným/ postřik je dobré po týdnu zopakovat. další třeba TALSTAR nebo BIOOL.
jestli jseš na květu, zkus se informovat v nejbližším zahradnictví o přípravku s krátkou ochrannou lhůtou, nebo budes muset napjatě čekat co se bude dál dít.
také zkus snížit teplotu a v případě růstu zvýšit vlhkost. také stojí za úvahu desinfekce celé skříně.
p.s. dle pokroucení listu to kytím škodí... tak doufám,že uspěješ !!! :)
edit: ještě odstranit poškozené listy !! ať se daří!!

pro evoluce, xer, papoušek: to jste mu všichni vážně pomohli, i ostatním,kteří budou mít třeba stejný problém.. to je lepší nepřispívat,když nemáte co říct..
rtep-petr
Ahoj, toto je vývoj událostí!
Děkuji za všechny rady!

Přiklonil jsem se k variantě svilušek. Provedl jsem postřik Bioolem. Přesadil jsem kytky z těch koňáků do jiného substrátu. Provedl jsem UV sterilizaci boxu a nechal v něm jen zdravé jedince. Pokusil jsem se objednat predátora proti sviluškám z http://www.biocont.cz./skleniky.html , ale neozvali se mi.
Teď čekám...
vrrn
svilusky to jsou na 95% co je poznat z te fotky...pokud jeste nemas kytky na kvetu postrikej je Omite nebo podobnou chemkou. Sice kyti trochu spalis, ale narozdil od treba prave toho Bioolu se ti tam tyhle zkurveny fytofagove uz s nejvetsi pravdepodobnosti neobevej..Prirodni predatori ok, ale musis mit v mistnosti poradne vlhko jinak ti chcipnou nebo nic neudelaji..
Sterilizace-super a hlavne az dojedes stavajici grow tak udelej poradnej detox-pro me jede Savo:)

edit: pro jistotu se poradne podivej na spodek listu-pokud tam najdes pobihat malinky asi 1-2 mm velky bily pavoucky a nejake pavucinky, jsou to svilusky na 100%.
D.T.S.
Nebo eliminuj tuto havěť, jak již dávno naše babičky, kopřivovou vodou :))) Nevysvětlím ti přesně jak, ale zabralo mi to vždy na 100% :)) Ps: a N taky není k zahození :)))))
rtep-petr
Ahoj
Dlouho jsem byl lehce indisponován a i teď nemám možnost poskytnout příliš kvalitní popis, tak jenom ve zkratce.

Postřik Bioolem nikaj (< unikátní překlep, ten tu nechám) zvlašť nezabral, ale myslím, že ty zrůdy trochu zbrzdil. Provedl jsem ho asi 4x v 5 denních odstupech.

Ti predátoři proti sviluškám z http://www.biocont.cz./skleniky.html mi nakonec přišli tak jsem je aplikoval. Trvalo dlouho (cca 20 dní) než se začalo něco dít. Možná, protože to napadení bylo masivní a ty potvůrky (predátoři) potřebují určité klimatické podmínky k 100% funkci a ty podmínky byly prvních 14 dní bídné. Pak se holky zpravily. Samozřejmě to nebyly 100%tní kytky (po tak dlouhém boji se každý unaví) nic méně to pomohlo.

Děkuji všem za jejich rady a čas!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma