|
cuzz pan ker>hele jestli ti to tam neco vyhrabalo tak tam dej k policku do silonky svazek vlasu a zadna zver k tomu nepujde>co se tyce zkleslych kytek podepri je aby nehnily a nic se nedeje a + je ze si jich spis nikdo nevsimne a kdyz to dobre vychytas bude to idealni preji good luck a davam speka na za zesnuly kytky v kukurici |
|
|
Pan Ker |
Nazdar deth.!
Díky za špeka in memoriam;)! Ohnuté kyti jsou již narovnané, ale objevili jsme cestičku k poli, která není od nás, takže nezbývá než doufat, že je od nějáké zvěře. Jinak vlasy jsme tam od začátku měli, ale stejně nepomohly:(! |
|
|
stefue |
jo jo zvířátka jsou nevyzpytatelná. a to voodoo je povedené... |
|
|
princess |
bych chtela videt ty divocaky :) mi sezral pes dve palice a motal se a dovadel jak stene cely odpoledne.... |
|
|
Pan Ker |
Voodoo mi dělá čím dál tím větší radost...
Tenhle kousek půjde pod kudlu koncem září:)! |
|
|
Pan Ker |
1, papaya
2-5, voodoo-zoom in(a hlavně tu čtvrtou;))
6, papaya samec
|
|
|
Pan Ker |
A ještě trochu cukříku;)! |
|
|
Pan Ker |
Dneska jsem se byl podívat na políčkách u zdechliny a pod zdechlinou. Není to žádná sláva, co se výnosu týče(to mi stejně vynahradí skříňka;)), ale paličky začínají pěkně bobtnat a vybarvovat se. Až na voodoo-nechápu co s ním je?! Je to snad nejřidší kytka, jakou jsem kdy viděl-pestíky na palicích by se daly spočítat na prstech! Přitom úplně stejnou genetiku jedu u kámoše na zahradě a ta vypadá dimaetrálně jinak. No co, teď už se to stejnak asi nevyřeší. Kyti dnes dostaly naposledy postřik phyt-aminem a v zálivce pk 13/14(1ml/l)a bio-bloom(4ml/l)...
1-3, passion#1
4-5, shaman
6-7, nejřidší kytka na světě-voodoo;)...schávlně zcheckujte jeho sourozence v příspěvcích výše
|
|
|
Pan Ker |
Další fotky od kámoše ze zahrádky...
1, zátiší papayi s popelnicí:D
2-3, palice papayi
4-5, zase to voodoo;) |
|
|
Salieri |
prosim te vim že to je stupidni otazka ale to je normalne v lese že??jen tak dane že?? |
|
|
Pan Ker |
Jj, jen tak v lese... |
|
|
Pan Ker |
Taky zdravim, (bývalý)kolego! Jojo, skříň je ve vývoji a brzo se už rozsvítí. Někdy uploudni fota do svý galerky, ať vidim jaxe daří. Ty třímetrovky nekvetou ještě vůbec?? To je docela na h***o v týhle době, ale snad to ještě stihnou. Určitě se stav a něco smotnem-mohli bysme to pojmout jako takovou vzájemnou ochutnávku letošních výpěstků. Nebo jestli budu někdy mít čas, tak vás třeba navštívim v Brně... |
|
|
Pan Ker |
A opět menší update. Mám tu pár fotek passiona a shamana. Passion dnes dostal ripen a chystáse do zdárného finiše. Sklidit se ho chystám do konce září. Shaman má ještě spoustu času a jeho palice získávájí tamvě fialovou až černou barvu(viz foto)-zatím dostává pk13/14 a bio-bloom.
Dole u zdechliny jsem dnes sklidil řídké voodoo-foto jsem ani
nepořizoval. Ale po usušení možná pár fotek suchého materiálu dodám, jen tak pro zasmátí:)...
1-4, passion#1
5-6, charakteristicky černé palice shamana
|
|
|
Pan Ker |
Tenhle příspěvek bych chtěl věnovat jediné přeživší kukuřičné kytce. Keřík širší než vyšší, jehož původ je nám(s JAHmaičanem)záhadou, proto si ho dělíme 50:50. Velmi nás potěšil-po delší nepřítomnosti jsme byli mile překvapeni tím jak vykvetl-ve svém genetickém řetězci určitě skrývá nějakou tu dobrotu, ale jakou to už asi nikdo nezjistí... Dnes dostal ripen a do týdne jde pod kudlu;)!
1, celkový pohled
2, vrchní palice
3, detailní makro
4, další makro |
|
|
Pan Ker |
Dnes nadešel osudný den pro voodoo u kámoše na dvorku. Párkrát dostalo ripen, aby vědělo, že nadchází jeho čas a dnes fik-fik starou rezatou pilkou na železo a už visí rozkrájené na tři kusy na půdě...
Fotografie za moc nestojí, protože byly špatné světelné podmínky. Ale makra suchejch palic budou určitě povedenější!
1-2, paličky
3, sušení
4, kolegyně papaya ze stejného místa-ta ještě chvíli pokvete |
|
|
Pan Ker |
Na řadu dnes přišla též malá kukuřičná neznámá. Strach nám nedovolil nechat jí v na poli déle, protože zemědělci mohou kdykoliv začít kosit, a proto byla sklizena ne zcela zralá-chybět jí mohl tak týden. Ael i přesto vypadá velmi chutně, však posuďte sami...
(jen škoda, že nevíme co je to za model-nějak se nám tam ty kytky všechny pomotaly:D)
1, makro
2, celá kytka
3, a pak už jsme na to šli zvostra:D
4, malej, ale řádně hustej keřík
5, vrchní pálka
6, trichomy
7, nakonec toho byla igelitka;) |
|
|
Pan Ker |
A ještě páreček právě pořízených maker... |
|
|
toos |
paráda!
ten shamánek je velice vyvedený :)
až skosnete papayu a ty další krásný genetiky, postni sem pak i smooking report :p:
jinak hnusní divočáci! škoda že ste tam neměli nic jako pojistku proti zvěři (nebo sem to přehlédl)
jinak teda zatím přeji hodně štěstí :wink:
ať se krásně paličatí :beer:
K+ samozřejmost :wink:
jo a ať se podaří výroba té indoor skříňky:) |
|
|
Pan Ker |
Zdar tůsi:D!
Díky za chválu! Smokereport určitě bude, ale až po sklizení všech kytek. Proti zvěři jsme měli vlasy-ovšem jen omezené množství a do kukuřice už nám žádné nezbyly. Jinak výroba indoor skříňky došla do zdárného konce a už se svítí;)... |
|
|
Pan Ker |
1, jde se na to
2, tohle bylo z kukuřičného keříku
3, tohle z voodoo
(makra suchejch palic dodám později)
4-5, po těžké práci zasloužená odměna-čaras z JAHmaičanových prstů;)
6-10, pár fotek papayi nakonec |
|
|
valdez |
To vypadá na veselou zimu;) Z čeho pak sou ty makra té naoranžovělé věci o stránku zpátky? |
|
|
Pan Ker |
Díky chlapi;)!
To makro je z modelu, jehož původ bohužel nevíme, protože se nám kytky v kukuřici pěkně pomotaly. Tahle nakonec po nájezdu divočáků jediná přežila... Ale nějakou tu chutnou genetiku v sobě má. |
|
|
valdez |
to bude divoká genetika když přežila i divočáky;) |
|
|
Pan Ker |
Dnes(vlastně v tuto dobu již včera), byla skosena moje vášeň číslo jedna. Velmi skromný výnos, ale doufám, že se mi za to odvděčí kvalitou. Výpadá chutně;)... |
|
|
Pan Ker |
1-3, shaman
4, satori-teprve na začátku květu-už jsem se smířil s tím, že nedokvete
5, voodoo-už se suší, ale bude z něj pár g
|
|
|
Pan Ker |
Mám tu pro vás pár maker výsledného produktu, tedy palic. Ovšem kvalita by mohla být i lepší. Ještě se pokusím o pár fotografií za normálního(denního)světla, protože pod lampičkou se fotí na p*ču!
1, pálka z kukuřičného keříku
2, voodoo
3, passion#1
|
|
|
|
tak to stastne dopadlo preju dobrou chut sa tesim se na smokereport ..palicky vaypadaji zabijacky hlavne ta kukurice |
|
|
Pan Ker |
Díky weed supportere;)!
Zatím to dopadlo šťastně, ale pořád mám ještě 4 bojovnice-2xmalý shaman, 1xpapaya a 1xsatori. Jinak ta kukuřičná vypadá fakt pěkně a i stavy jsou po ní velmi příjmené...více ve smokereportu, který bude až po ukončení života všech kytek... |
|
|
Daiv |
ty voe.to bych se aji bal za hulit ...RESPECT+K |
|
|
toos |
hehe:)
zdar keříku:D!
pěkně odvedená prácička:)
krásný a smrtelně vypadající paličky :D
dobrou chuť přeji :wink: |
|
|
Pan Ker |
citace: |
Původní příspěvek od Knize
A kdypak nejses ve formě? |
Například po několika hodinách v hospodě:D!
btw. Mohl bys konečně nahodit pár novejch fotek... |
|
|
Pan Ker |
Včera bohužel musel jít pod kosu shaman. Bohužel říkám záměrně, protože mu ještě do konce zbýval min. týden. Ležel na zemi a na palicích byly první náznaky plísně, takže jsem vůbec neotálel a okamžitě stříhal. Výnos skromný, ale vypadá a voní krásně. Posuďte sami... |
|
|
Pan Ker |
Stejný osud jako shaman dnes stihl i papayu. Na vrchních palicích jsem objevil zárodky plísně, nic jsem nenechal náhodě a hned jsem kytku šmiknul. Do konce jí zbýval týden, možná týden a půl. Takže je téměř dobojováno-poslední osamělou bojovnicí je satori, kterou se ještě chystám z lesa přesunout do prostředí vhodnějšího k dozrání... |
|
|
JAHmaican |
Ty jo, tak na Alfě nás taky postihla plísen, takže šlo všechno pod kusu, ta papaya je daleko víc plesnivá, než ta tvoja, tak z 50%, takže bud rad, že ti to s ní dopadlo aspon takhle... |
|
|
Pan Ker |
Pěkná svině je to, ta plíseň!!! |
|
|
Pan Ker |
Konečně pár maker za denního světla, doporučuji zoom in;)...
1, papaya
2, again papaya
3, palička z unknown corn skunk
4, voodoo
5, passion#1
6, shaman bez blesku
7, sahaman s bleskem |
|
|
Pan Ker |
Tak takhle teď mohl vypadat sweet tooth, kdybych neměl pět samců z pěti kytek:(! Tenhle je ze semínka, který jsem na jaře dal kámošovi...
Teď už se ale nedá nic dělat, aspoň bude ochutnávka;)! |
|
|
Pan Ker |
No a v sobotu byl setnut poslední žijící kousek a to satori. Tohle je fotka vrchní palice a i když vypadá pěkně, zdání klame. Jelikož začla pozdě kvést a byla poněkud předčasně sklizená, je to pěknej říďák a budej z ní na pár brček...
V blízké budoucnosti bude ještě následovat nějáký menší smokereport a tím pro mě letošní outdoor skončí;)... |
|
|
Pan Ker |
Všechno je již úspěšně sklizeno, usušeno, uskladněno a také zváženo...
voodoo(3 rostlinky) ... 102g
shaman ... 23g
passion#1 ... 18g
papaya ... 70g
corn skunk ... 35g(celekm 70g, ale 1/2 je JAHmaičanova)
satori ... 3 až 4g:D
-------------
+-250g
Sečteno a podtrženo tedy celkový letošní výnos činí plus mínus 250géček, neboli čtvrt kila;). Což není mnoho, ale vzhledem k mojí vlastní spotřebě a faktu, že se nám už pod dvěstěpadesátkou smažej čtyři řízečky, je to ažaž...
Jinak přesnost vážení je, stejně jako minulý rok, dosti pochybná(viz foto)! |
|
|
Pan Ker |
Tenhle neznámý modýlek si rostl od začátku v kukuřici a jelikož jsme s JAHmaičanem zmatkáři a palice vyhulené, taxme prostě zapomněli, čí tahle kyti je a o jaký model se jedná. A vzhledem k okolnostem(především vysoké procento samců a nájezdy divočáků), zůstal jedinou a taky nejmenší kytkou v kukuřici. Skoro jsme na něj zapomněli a po zhruba třítýdenní nepřítomnosti nám ukázal, že ho za outsidera považujeme neprávem-změnil se k nepoznání-ze začínajících palic najednou byly krásně dospívající kousky, těměř k nakousnutí, kterých byl keřík plný. Ihned dostal ripen a jelikož jsme se báli zemědělců s kombajny o několik dní později byl sklizen.
Teď už několik týdnů probíhají testy a musím konstatovat, že mi je smutno z toho, že nevím o jakou odrůdu se jedná. Stavově asi nejlepší letošní výpěstek-neusadí, ale povzbudí, rozjaří a dodá energii. Konzistence palic je kamenná, vůně jemná s čajovým ocasem a chuť taktéž velmi jemná... |
|
|
Pan Ker |
Tak ta si holka něco prožila! Byla vysazena jako jedna z prvních někdy začátkem května-situována byla na místě pod zdechlinou. Stejně jako ostatním jí tohle místo evidentně vůbec nesvědčilo a proto byla přesunuta do kukuřice-to už bylo v půli června. Jenže nastal další problém a to paranoia ze zlodějů, protože se nám zdálo, že nás někdo z dáli sleduje. Následoval tedy další přesun-na kámošovu zahrádku, kde byla zasazena do starého prorezivělého kýble a tam už také byla ponechána. Ale díky tomu, že si prošla touto etapou přesunů byla výrazně zbržděna a pořádně se ukázala až v srpnu a poté v období květu.
Dozrála celkem bez problému, až na asi 3 plesnivé paličky a ukazála se jako silná bojovnice. A silný je také její kouř-po několika potáhnutích celkem rychle přichází opojení, které je spíše body stoned, ale ne zase úplně sedativního charakteru. Určitě není příliš vhodná do společnosti-raději doma k relaxaci u filmu nebo knihy... Chuť i vůně se vyznačují skunkovo-kořeněným nádechem a vzhled palic je nejlepší z mých letošních modelů.
Thanx to HKOR za semínka grátis! |
|
|
Pan Ker |
Tenhle model se vyznačuje tím, že se ničím nevyznačuje:eek:! Abych to vysvětlil-jedná se o asi tak F14 kolující v našem městě mezi všemi pěstiteli, takže původní geny už nejsou moc zachovány. Například týpek, který mi sazeničky věnoval měl ze stejné várky kytky s úplně fialovými palicemi, což je pro voodoo jako pro zelenou odrůdu(psáno na Dutch-passion)dost netypická barva:D! No, prostě asi 100 různých phen a každý pes jiná ves. Povedlo se mi ke zdárnému konci dovést tři rostlinky-dvě naprosto řídké, třetí celkem solidní sativovitý keřík.
Stavy jsou docela body-stoned, což bych u sativy nečekal, ale může to být způsobeno jednak mírným přezráním nebo také geny otce. Je to asi nejsedativnější model, že všech mnou letos sklizených, ale lze docela dobře použít, když chcete mít od ostatních pokoj-prostě jim smotnete brčko a je to! Vzhled, konzistence, vůně ani chuť nic výjimečného...
Next time-Shaman, Passion#1, Satori... |
|
|
Pan Ker |
Tady není moc o čem psát. Problémy s klíčením, růstem i pozdní nasazení květu zařadily tuto odrůdu na poslední místo v žebříčku mých letošních modelů. Kvést začala kolem 15. září, přičemž podle Mandaly má dobu květu 65-70 dní. Sklizena byla koncem října nedozrálá, takže palice byly malá a neprorostlé. Učinky jsem zatím neměl možnost vyzkoušet... |
|
|
Pan Ker |
Tenhle, narozdíl od většiny letos tady na G pěstovaných, nepocházel z řízku, ale z origoš semen od D-P. A i když je na tuhle seedbanku slyšet jen samá chvála, tak jsem u passionu měl velké problémy s klíčivostí-ono to bylo poznat už na vzhledu semen, že se nejedná o nějáké extra povedené kusy. Nakonec mi ze 4 semínek dvě vyklíčily a jen jedna rostlina byla životaschopná. Ta zdárně vydržela až do podzima a ukázala, že passion v sobě skrývá opravdu velký potenciál a to zejména ve vzhledu palic a síle. Palice mají krásně světle fialovou až tmavě růžovou barvu a jsou pokryty kobercem krásně sněhobílé pryskyřice-vůně mi v růstu připomínala mrkvovou nať:eek: a po usušení je ostře citrusová. Odrůda je to velmi potentní a silně utlumující-tedy body-stoned. Jeden až dva prásky vás odešlou do vašeho niterního světa a dost dlouho nepustí ven. Tohle tedy moc nemusím... Ale jinak celkem OK;)! |
|
|
Pan Ker |
Původ taktéž z orig. semínek od Dutch-passion, ale narozdíl od passiona vyklíčil bez problému-tři ze tří. Jednoho mi někdo nebo něco rozšlápl:(, takže dospělosti se dožily jen dva kousky z toho jeden na místě pod zdechlinou, kde mu očividně nebylo zrovna do skoku a druhý celkem pěkný u zdechliny. Tahle odrůda(nebo alespoň moje pheno)je zajímavá především barvou-jedná se o temně fialovou až černou-nic podobného jsem nikdy neviděl-opravdu radost pohledět. Vůně v růstu je dost nevýrazná a srovnatelná s passionem-jen je to takový jeho slabší odvar.Usušený mi voní tak trochu po skořici. Stavově je to pravý opak passiona-pěkně klidný, mírně energický high a dost méně intenzivní. Vyhovuje mi víc, i když síla není nic extra... |
|
|
Pan Ker |
A to by pro letošek bylo asi tak vše. Byl to rok plný nástrah a chyb z mé strany, ale i tak jsem celkem spokojen a mám ponaučení pro příště. Všem moc děkuji za káčka a za podporu!!!
Užijte si zimu a na jaře zase nashledanou!
A hlavně nezapomeňte-LIVE IN PEACE... |
|
|
Pan Ker |
Thanx porotcům RCC... |
|
|
|