Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Dusík v květu??? - Klikni zde pro originální téma
Mr. Figaro
Zravím všechny aktivní pěstitele,
Mám tu opět problém se svým kytím.......Prostě mi žloutnou celý listy - klasickej případ nedostatku Dusíku, Takže sem dostal nápad, zalejt to růstovim hnojivem Plagron Alga Grow(hnojeno při růstu), jenže ty kytky sou už asi 30 dní v květu a bojim se abych tim hnojiven něco neposral......je to přeci jenom hnojivo na růst. Jinak mě ještě napadlo jednou to prolejt silnou dávkou kristalonu start - ten má 30%dusíku což je kotel......ale jak řikám...radši se zeptám někoho kdo s tim má skušenosti než abych moch svoje holky pohřbít....Díky za dobré rady:)
P.S.: Dyžtak, existuje ještě nějakej způsob jak dostat dusík do kytek mimo hnojiva?
Jahudka!
Koukni se sem,nechci to psat do kazdyho druhyho threadu,jeste bych dostal trestny body.Cetl jsem ve Faq,ze se TB davaj i za duplicitni prispevky a ja mel zatim takovou kliku,ze na me byly zatim hodny a zadny TB jsem za tento prestupek nedostal,prestoze delam duplicity po celem groweru he he:D

http://grower.cz/forum/showthread.p...2323#post392323

Prispevek 26.Poradne si to procti a kdyz ti nebude neco jasny,klidne se ptej.Kazdopadne to zloutnuti nemusi bejt zpusobeny jenom dusikem,takze bys sem mel dat fotku.Jinak je o tom hodne i v korenama vzhuru,ale takovou zbytecnost mate zajiste vsichni uz davno proctenou :D:D.V tom prispevku je na koreny link,tak tam na nej klepni,ja jsem uz silene linej to hledat;)
Jahudka!
No a kdyz by ti ani po tom vsem nebylo nahodou neco jasny,tak jeste jeden muj nazor na to najdes tady v threadu mistra biga bushmena.

http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=2
Mr. Figaro
Jasný.....Děkuji za pomoc a za ultra rychlý vyřešení. Měl sem strach abych to neposral ale podle tebe tomu spíš o hodně přilepšim.
Takže to udělám, tak že budu normálně hnojit na květ a do toho přidám dávku na růst......a holkám snad už bude dobře.....Eště ti dám vědět jak to dopadne, ale snad dobře, tohle je sice můj první indoorek ale už sem s tim měl takovejch problémů, že to snad ani nejde:D, doufám že tohle je poslední...
Jahudka!
Mr. Figaro - Chtelo by to ale ty fotky.Videl jsi,ze i kolega big to mel zluty,ale dusikem to nakonec nebylo.Kazdopadne kdyz mu to zloutnulo tak to i v 27 dni kvetu v klidu na rust pohnojil,takze bud bez obav.
Mr. Figaro
Fotky hodit můžu, ale prostě to normálně žloutne.......Nedřív to bylo zelený a pak postupem času žloutlo žloutlo žloutlo a nakonec z tohoto procesu vyjde světle žlutej list bez jakýho koliv usychání a porušení, prostě to jenom zeŽLOUTNE a pak ten list po nějaký době upadne:)
Ale radši sem zejtra pro kontrolu hodim foto, aby to byla 99%jistotka...:)
Mr. Figaro
To Jahudka
Tak tady sou ty fota, tohle sou ty nejspodnější listy.....postupuje to nahoru.....je to tim dusíkem, ne?
Jahudka!
Jo to bude tim dusikem.Na 95 procent to je tim.Je to videt hlavne na fotce 1 - list vpravo.Jeste je u stredu zelenej,ale konecky jsou zluty.Presne takhle se to projevuje.Pohnoj to na rust a za 3 dny uvidis.
Jeste bych si pro klid v duši premeril PH hliny a zalivky abys mel jistotu,ze neni blokovanej prisun zivin vlivem spatnyho PH.
Mr. Figaro
No tak sem dneska zahnojil hnojkama v poměru-růst/květ.........5/1....Snad se to zpraví. To PH měřit nemůžu poněvadž nemám čim, což mě sere už delší dobu, nemoh sem nikde sehnat lakmusový papírky, ale zjistil sem je prodávaj i v Akvaristice, tak se tam pudu v pondělí podívat, ale to PH by mělo bejt kolem 7, protože sem ho neutralizoval pomocí Ca(vápníku).
Jahudka!
soulQuake - No opravdu nejsem jasnovidec,takze ani nemuzu na 100 procent tvrdit ze je to zrovna dusikem.V kazdym pripade to pri nedostatku N takhle vypada.Nezapominej,ze figaro to ma na kvetu 30 dni coz rozhodne jeste neni konec vegetacni faze.Tady proste neni neco v poradku,jinak by byly listy normalne zeleny.Ano,spodni listy postupne odumiraj samy to je pravda,ale vetsinou to je jen 1 a nebo 2 spodni listy ktery zezloutnou a upadnou samy.V pripade nedostatku dusiku listy samy neopadavaj jako to je v pripade prirozenyho odumirani listu.Dokonce bych rek,ze ty listy se musej utrhnout dost velkou silou,ale kdyz je to prirozenej uhyn staci cvrnknout a list mas dole.No ted dalsi vec.Ja si to s tou vegetacni fazi myslel taky,ale ono to neni az tak uplne pravda.Do 80 dnu na kvetu neni problem udrzet kytky krasne zeleny a zdravy,ovsem pokavad je v kvetu prihnojujes na rust.Pokavad hnojis v kvetu temer jenom P jak se to dela bezne,tak ano,kytky zezloutnou az zfialovi a vypada to jako by se blizil jejich prirozenej konec.

No a kdyz to figaro tim hnojivem na rust pohnoji tak co se muze stat?Bud se to zacne za par dni zase zelenat a nebo ne.Nic posrat tim nemuze,takze je to snad lepsi nez nedelat nic..Ja osobne bych to pohnojil a pockal tyden a uvidi se.Ma snad nekdo lepsi napad co by s tema kytkama mohlo bejt a co delat?
WhiTe
dal by se na hnojeni (pridavani dusiku) pouzit i ledek?
soulQuake
no to dal, ale já preferuji hnojiva, která se zdají být ještě organičtějšího původu, naprosto dokonalé hnojivo je HYCOL-MgN, ale není v něm fosfor a molybden, tak to kompenzuju krystalonem
Mr. Figaro
Jo tedy dodám, že ta moje Kytka je 100% sativa(C99) a zdá se, že se žloutnutí listů po aplikaci hnojky na růst zastavilo, ale taky ty listy nechtěj zelenat nazpět......mno uvidíme za pár dní....:smoker:
Jo a podle mě je B'cuzz úplně nahovno hnojka, myslym že může za většinu problémů v mý skříni, i stim důsíkem.....:punk: Příště pojedu Plagron od růstu po květ - Plagron FOREVER
Deckardph
Mr. Figaro: hele kdyz by si chtel plagron hnojku na kvet tak PM mam toho vic nez muzu spotrebovat ! A b cuzz podleme nebude zase tak spatnej jednu dobu sem si rikal ze bych do nej mohl jit ze pod tim sou videt docela vostry vysledky ale bio je bio :D
Mr. Figaro
To Deckardph: Já ji nachám na květu dlouho.......Teď má sice 33den květu, ale kvést začala až po 14dnech přepnutí takže je teď jakoby 19dní na květu......Jinak za tvoje pomoci ahledně pěstingu ti moc díky;), ale tohle už musim pořešit sám, ale ten B'cuzz je podle mýho fakt na pytel, snižuje to kotel PH a jenom minimální předávkování moje kytky dlouho rozdejchávali.

To h'assassin
Já sen neřikal ře C99ka kvete 30dní, tak co to meleš.....:)Naopak někde sem viděl, že by měla kvést fakt dlouho - prej 9-10 týdnů. Jo a stěma listama------podle mě kytka neusoudí že zabije většinu velkejch a spodních listů:D
Sinuhet
Doba kvetu se bere od prepnuti, ne od objeveni palicek. Zadna kytka samozrejme nema palicky druhy den po prepnuti.
Evildoer
jj presne jak rika sinuhet kvet by si mel pocitat vod 12/12 fotoperiody ;)
Jahudka!
Ja si to s tou periodou myslel taky,ale nemelo by se to pocitat spis od doby kdy kytka zacne skutecne kvest?Muze to byt vseobecne rozsirenej omyl.Nezapomente,ze kazda kytka muze nahodit prvni kvety podle podminek ruzne,takze neni ani jista doba uzrati.Pokavad by se to pocitalo od doby kdy vylezou prvni kvety,je to presnejsi a neni co resit.No nevim no.Mate nekdo nejakej link napriklad nejakou seedbanku kde by tohle bylo vysvetleny?

Trosku se to nakousnulo tady

http://grower.cz/forum/showthread.p...2622#post392622

Takze jak to je?
Sinuhet
Co bys bral za vylezeni prvnich kvetu? Dve bila vlakna v uzlabi? 4 vlakna? Palicku jako hrasek? Jako tresni?

Samozrejme, ze kdyz nekdo prepne svetlo na kvet u velmi mladych rostlinek ze seminka, tak jeste nejsou dospele a doba kvetu se prodlouzi. Nezacnou kvest driv, nez dospeji. Ale u rizku to podle me plati. Prepnu periodu, zacinam pocitat kvet.
Jahudka!
Sinuhet - Ja bych bral jako prvni naznak kvetu ty 2 blizny.To je prece pocatek kvetu podle ktereho se urcuje pohlavi.Kdyz vezmes takhle nakvetlej rizek (2vlakna) a das ho na 12/12 zacne kvest prakticky okamzite.Kdyz vezmes rizek bez jedinyho vlakna (blizny) zacne kvest tak za 5 dni i dyl.V tom je ten rozdil a myslim si,ze nekomu v jinejch podminkach to muze vyhodit blizny treba az za 14 dni (treba blueberry to dela) a co pak?Podle me je lepsi to pocitat od prvnich blizen,ale nevim,proto by me zajimalo jak se to ma ve skutecnosti pocitat.Co treba outdoor modely?Tam to prece zacne kvest kazdymu absolutne jinak,takze nevim.nevim.
Calzone
Docela zajímavá teorie od Jahůdky. Zajímalo by mě jestli se tu najde ještě někdo kdo zkoušel aplikovat větší množství dusíku i v růstu.
Nicméně třeba Alga-Bloom od Plagronu má taky relativně dost dusíku (4 - 6 - 8) na to že to je hnojivo na květ, takže na tom možná něco bude.
Arthurs
dusík tam sklidem dej


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma