Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Svatost OutGrowu - Vztah k Vasemu Konopi - Klikni zde pro originální téma
vincent21
Locus - zdravim pane.když kitičky rostly venku tak to bylo fajn.Vžy když jsem se za mími láskami vydával uplně se mi rozbušilo srdce-cejtil jsem takový napětí.čím víc jsem se blížil tim víc jsem se tešil.trávil jsem tam s nima hodně času.Jednou jsem si pod moje kytky lehl a pozoroval jak v ostrém slunečním svitu prosvítají paprsky skrze listy a paldy.ted rozjíždim in... a bohužel už to nemá tu atmosféru.zatial
PsYcHo84
Ja se spis pohybuju jako partyzan aby me nikdo nevidel/neslysel/nevychytal. Trochu strachu cestou, paxe schovam ke kytkam, chvilku posloucham, jestli nekdo nejde a paxi tam zacnu kutit to svoje.. Pripadam si spis jako vyplasene lesni zvire, nez grower :)
Ale samo, ze z kytek mam radost
Marshall47
To Locus

Když sem si četl to co jsi napsal, tak sem se do toho uplně vžil... Je to moc krásný chodit za svýma kytičkama do přírody. Má to svoje kouzlo a nic to nemůže nahradit :-) PEACE
Jack_Herer
Muluji konopí, miluji pěstování konopí=Naprosto souhlasím s Locusem :)
Úplně jsem se vžil do toho co jsi psal. Přesně to odpovídá i mému chování a mým pocitům. Prostě pěstování konopí pro mne není jen tak nějaká činnost, na jejímž konci je trocha zábavy a stavy. Jde o něco posvátného a výjimečného!
Lahvan_FlaskiCZ
jj, sice momentálně pěstím ve skleníku, leč i tu krátkou cestu si užívám. bohužel nemůžu postnou fotky, trošku provar.
nicméně už jen z úcty k outdoorovým procházkám ke květinkám jsem si sehnal seed Mazara, tak půjde na strom v kyblíku a já si budu moct pěkně putovat přírodou za tím skvělým cílem. :love:
vincent21
To Lahvan_FlaskiCZ - ten strom pojedeš poprví nebo s tim mas už nejakou skušenost
Lahvan_FlaskiCZ
poprve, ale vim jak na to. :wink: hehe, teorie, ale staci.
ges
tak vidim ze nejsem sam kdo proziva takovehle pocity, Locusi vystihls to presne. Jednou davno jsem se bavil s kamosem(nehulicem) o pestovani a on mi rekl: a tebe to bavi? proc si tech kytek nezasadis vic, vzdyd to se ti nevyplati porad jezdit takovy kus a potom se jeste skrabat na strom.
a ja na to: nekdy me to nebavi, ale ten tajemny pocit z cesty smyseny se strachem me nuti pestovat, proste me ta rostlina ovladla a jsem na ni zavysli, ne zavysli ze bych musel porad hulit, ale jsem zavysli na pocitu z pestovani, nedokazu si predstavit ze uz bych nikdy v zivote nezasdil.

Myslim si, ze at clovek chce ,nebo nechce, tak ho pestovani konopi proste zmeni. Udela z nej ekologicky smyslejiciho prirodniho cloveka, takoveho cloveka co napr. v listu nevidi kus neceho zeleneho co je vsude kolem, ale vidi v nem kusek neceho ziveho, co muze mit rozmanitou skalu tvaru a barev.
gona
neznášam to kvantum kliešťov ktoré ma napádajú neznášam tie cesty kadial chodím pretože som vždy doškrábaní jak dyk nezenášam tie kvantá vody čo musím donášať neznášam tie zvuky o ktorých si myslím že ma prenasledujú a chcú mi ukradnúť rastliny neznášam tých skurvených slimákov aj keď sú súčasť ekossystému ktorý je už dávno porušený takže neznášam out pestovanie a teším sa na deň kedy konečne rozsvietim;)

z poslednými 3romi riadkami od gesa suhlasim aj keď si myslím že to nemá na svedomí pestovanie ale hulenie

lahvač- jak si myslíš že ti teoria stačí tak sa potom rýchlo zobudíš ja už idem 2 rok a ver že vštko ešte z daleka nemám vychytané...stromy ťa naučia čo je drina:D
Lahvan_FlaskiCZ
Locus: prave tomuto se hodlam predejit. mrzi me ze na svete existujou lidi, kteri nejsou schopni ani zasadit blby seminko, misto toho jsou schopni mu vlyzt na zahradu na vycorovat mu kytku ktera jeste ani nekvete. :(
tomuto letos predejdu, a jestli ne, dotycny si to bude HOOODNE pamatovat. (autobaterie + nejake ty ziletky)
narad pristupuju k podobnym opatrenim, ale vycorovat si to fakt nehodlam. pokud nekoho chytim primo pri cinu, rozmlatim ho na hadry. :rocket:
HALUZAK
som s nou dobrý kamarát a pomáham jej ako najlepšie viem a robim pre nu to čo si myslím že je prenu to naj....
Real-Shit
Muj nazor je ten že podle toho jak se ke kyti chovam tak me to potom opetuje po sklizni. Proto se k ni chovam co nejlepe a uctivam ji.
JAHmaican
Pro mě jsou kytky jako moje dětičky.
Dám jim život, starám a opečovávám jí uplně od malička.
Prostě je mám strašně rád a oni to vědí a na oplátku mi daji něco ze sebe.
Když je sklízím, tak jsem na jednu stranu moc rád, že tuhlte činnost vykonávám právě já, ale na druhou stranu sem i tak smutnej.
Smutnej proto, že už to všechno skončilo a já budu zase trpět v tej hnusnej zimě.
A příroda? Tak tu mám taky děsně rád, takže když se to spojí dohromady, je jasný že pěstění je pro mě hobby n. 1
Varuker
citace:
Původní příspěvek od JAHmaican
Pro mě jsou kytky jako moje dětičky.


pro mě taky čoveče..zrovna o víkendu se mě ptala kámoška, jestli prej se budu tak hezky starat i o svoje děti...jasně že jó
;)
odpo sem ještě šoupnu ňáké fotky z cesty za kytkama..
citace:
Původní příspěvek od gona


z poslednými 3romi riadkami od gesa suhlasim aj keď si myslím že to nemá na svedomí pestovanie ale hulenie


taky s nema souhlasim,ale myslim,ze na svedomi to ma pestovani.Hulim uz dlouho,ale radikalni zmeny v mych zalibach a vztazich ke vsem bylinam zacaly prichazet az s pestovanim.
A tak jsem na podzim poprve poryl a toto jaro mimo jine zasadil papriky,rajcata,jahody...a zasel hrach(to vsechno jen na 3x2m-staci :-))
Memu okoli jsem zatim coby zahradkar k smichu,oni me nechapou.
Nejsem prece blazen jen proto,ze nechci mit travnik vykousany krovinorezem,nechcu krb a udirnu-staci kamenne ohniste,nechcu luxusni posezeni-staci fosna pritlucena ke dvema spalkum,nechci ten ocelovy plot,vzdyt dreveny je nejkrasnejsi :-)

je tu jeste nejaky zahradkar ?
taky nemam zrovna sladke vzpominky jak jsem musel tatovi pomahat plet velkou zahradu :-)

ale zahrada to neni jen sazeni(nemusi se sazet treba vubec).Muze to byt mistecko odpocinku,zabavy pro deti i dospele(opekani,grilovani,kaleni)
vyhodou jsou vzrostle ovocne stromy-na jare krasne kvetou,casem daji sve plody.Da se na ne neco povesit nebo mezi ne zavesit(houpaci sit-tam se dobre huli:D,houpacku ,box.pytel...cokoliv,vlastne se na stromech i pestuje)
JAHmaican
Je to snad už tři roky zpátky, co jsme si ke noci prázdnin zalezli pod takovou krásnou jablon u kámoše na zahradě, bylo nás tam asi 10 a pokuřovali záštipečky.
Byla to paráda, vydrželi jsme tam od odpoledne až do večera.
Žádný město se nevyrovná přírodě!!
soul rebel:jak to mas z vodou a elektrikou?Kamos postavil chatu v lese,vodu musi vozit v barelech,hudba a osvetleni jede na autobaterie,ktere musi dobijet a menit.
drinker hulič
No, ta cesta metr a půl od komplu ke kytkám, tak nad tím už moc nepřemýšlím ;)

ale jinak hezkej thread. Do přírody chodím rád a kdybych chodil za kytkama určitě bych si to užil víc. Nebo bych třeba ale zbytečně spěchal a plno věcí by mě mohlo ujít.
jumpp
poutník,
co je chvíli lovcem myšlenek
a chvíli bohémským životem,
laskán snad větrem,
rosou smáčen krok,
ale nikdo ho nespatří,
je ptákem mezi stráněmi,
i nočním dravcem...
Leštěnka
Ahoj, pestovat zkousim teprve 2. rok a letos mam jednu pokusnou kyticku v takovem krovi, na 99,9% z toho nic nebude, jenom jako zkouska. Minule, kdyz jsem sla kontrolovat me prepadl srnec...krusny zazitek.Cihal na me v krovi a vydaval takovy zvuky, ze mi to prislo treba jako rosomak.Oskilve prekvapeni, rosomak v obilnem poli...

Jinak pestovat cokoli me nesmirne bavi.Letos zkousim lilek, artycoky, kalabasy, jahodovej spenat, lae samozrejme i tradicni hrach, rajcata, okurky, jahody, salat, byly redkvicky a jine ovoce a zelenina. A taky kvetinove zahony. Meciky, astry, cinie, afrikany, a jiny klasicky kytky...

MYR! at to roste
leštěnka:vsechny kytky jsou klasicke a kazda je original :-)
tak az pokvetou,nezapomen je nafotit.
Ja skusil zasadit lilie(zatim nelezou),karafiaty a jeste dalsi,ktere ladily oku na obrazku,ale nazvy nevim.
Papriky mi neco sezralo hned ze startu :-(
Lezec
Pěstuju v lese kytky, někdy se s nima vykouřím nebo aspoň cígo zapálím. Páč bydlím na vesnici a není tu moc co dělat, jezdím za nimi moc rád a vždy s nimi chvíli posedím, zaleju, vypleju, pohnojím,...
Letos sem si i na zahradě udělal takový malý zákoutí, už tam pěstuju tabák, mák :D, povíjnici (tzv aktivní kytí-ještě určitě něco přibude), taky tam mám pár trsů trávy, aby to bylo rozmanitý. Chci si tam ještě dát jahody, rajčata atd. Prostě cokoli co se mi bude líbit. Dokonce sem s rodiči vyjednal :D jednu kytičku(takovou posvátnou, abych měl s kým sedět na zahradě), kterou zasadím do pařezu :)

Prostě pěstit mě strašně moc baví a nemusí to být jen konopí, i když sem se k pěstování dostal přes konopí(z nás asi většina ;) )
Spuk
Ja si cesticku take vychutnavam sem prijemny na koprivy(pochvalim je,pohladim) a pekne si snema povidam a ony na oplatku me nepali a hlidaji moji milovanou ganju.Ale najde si i taka co me popali i ..... :)
brambora
ja sem z svyma kitickam kazdy den a moc je miluju souto moje holky nemam je sice venku ale v ty skrini jim to taky slusi :)
Pravda :D. Kytičky jsou fakt úžasná věc, kdo jednou konopí zasadil, už se od toho neodtrhne, fakt mě to šíleně baví, většinu času kutím do Growingu, a kdyby to tu bylo jednou legální, tak už vím čím se budu živit :D, malý cofeeshop v naší malé vesničce, kutit si vlastní odrůdy apod.
Konopí je prostě (samozřejmě až po ženských) nejlepší věc na světě.
za to, že groweřím jsem strašně moc rád...naučil jsem se díky tomu mnohem víc věcí než kdybych byl řadovej alkáč a uměl jenom vysedávat důlek u výčemu...
takže čemu že jsem se to naučil:
1) Trpělivosti - čekání na vyklíčení semínek, čekání na první patro, na druhý, ..., čekání na první zaštípnutí..
2) Základy botaniky a pěstování
3) Pochopil jsem, jak je příroda mocná čarodějka a jak je všechno v přírodě součástí všeho
4) Poznal jsem spoustu zajímavých lidí, kteří jsou většinou mnohem víc v pohodě a otevřenější než obyčejní (ale nelze plně generalizovat)

A za to bych Ti Matko přírodo rád poděkoval krátkou "ódou"

Otvírám oči po probuzení a Ty už dávno bdíš, abys pro mě připravila slunce na nový den.
Jdu si lehnout, víčka mám ztěžklé únavou. Ty stále bdíš, abys popohnala měsíc na obloze a rozsvítila hvězdy.

Děkuji Ti za to, žes mi dovolila poznat Tvé krásy
Klaním se před Tvou moudrostí a obdivuji Tvou toleranci k těm, co Ti ubližují.
Dávno jsi je mohla nechat zajít pro jejich troufalost. Ty jsi však milující matka a oni Tvé děti.
Jsi příkladem pro ty, kterří se snaží naučit pravému odpouštění.
A sama dobře víš, proč jsi nám seslala bylinu, která nám umožňuje, abychom se na čas stali i my Tvoji duší.
Děkuji Ti za ní.
JAHmaican
mylím, že mugli právě složil growerskou modlitbu, či co..
fakt krása!!!!
bubik
...prochazky ke kytkam vubec nejsou spatny, ale ani zahrada neni k zahozeni...jinak - pominu-li kvalitu pokoureni in a out modelu (kde vyhrava OUT na cely care...), prichazeji vyhradni IN pesitele i o spoustu jinejch prijemnejch momentu...
sice přímo outdoor nepěstuju (tady u nás neni kde, je tu moc polí a ještě víc zlodějů), ale mám svůj skleník a můj vztah ke kytkám je stejnej, jako locusovo. Je úžasná věc sledovat jak rostou, starat se o ně, pečovat o ně, věda že se mi na podzim odvděčí.

ad porovnání IN a OUT modelů: tak to je individuální. Mám rád svoje venky a mám rád kvalitní skunky od kámoše, kterej jede lampy. Každý má to svoje plus.
Vladbur
Já svoje rostlinky neberu jen jeko budoucí kuřivo,ale sem štastnej že vyráběj kyslík a že jsou takový krásný,nechápu lidi který když slyšej slovo marihuana,že si představěj drogu,jointa,fetáka,atd...
Ta kytka za to nemůže že se bere jako droga,já marihuanu beru jako rostlinu jako bylinku,jako takový spříjemnění života v ohledu pěstění a účinků,třeba sousedka co vedle mě bydlí,tak mi řiká že mi to hezky roste,u nás ve vesnici to má na zahradě každej druhej,prostě někteří maj k tomu hezkej vztah,a někteří to pěstěj pro prachy,což moc neberu
sundance
Přispívám "hadama"kteří rostou kousek od políčka:)Je to nějaká kytís ani nevím jak se to jmenuje.
sundance
Nebo ještě tohle.....
golgotha
Locus:Njedriv podekovani za tenhle thread!Je hezke si precist,jak ostatni groweri tu napisou svuj vztah ke konopi a ostatnim rostlinam!

MiniGrow:Presne to co jsi napsal v prispevku 36 bych chtel i ja!Me hrozne bavi se zabyvat Cannabisem,ne jeno jako (drogou),ktera mi neco da,ale zajima me ta rostlina jeji rust ... jen kdyby mluvila!S zenskyma mas taky pravdu,ale o tom se tu rozepisovat nebudu! :)

Vypravy za rostlinkama mam hrozne rad,hlavne kdyz se povede pocasi a mam dost casu si to uzit!Prijdu k nim,sednu si,nekdy si zakourim,koukam na ne a mam hroznou radost jak rostou!
Nejhorsi jsou chvile,kdyz tam prijdete a nikde nic nebo kdyz hrava priroda svym vetrem kyticky polame ...
terzetka
výpravy za kytička uplně miluju,akorát mi je jednou nějaká svině utrhla a kořeny zůstaly v zemi( kytičky kaput a to ještě ani nekvetli)! .......měla jsem uplný depky a jednou jsem ty kytky šla zkontrolovat uprostřed noci,od té doby je mám na zahradě schovaný za živim plotem!! Ale ty procházky mi chybí!!
golgotha
terzetka:Prochazky chybi,ale zato mas o neco vyssi jistotu,ze kyticky se ti neztrati!Jiste to ale neni!
Ale neni prochazka jako prochazka!Ta prochazka,vyprava za kytickama ma sve kouzlo,tim se o neco lisi od normalni prochazky!
sundance:tak to je huste foto.Hejno hadu,smerujicich do prava:-)

jakou ta rostlina mela barvu?
jestli zlutou,mozna divizna
zvire
Miluju konopi!
Lahvan_FlaskiCZ
citace:
Původní příspěvek od zvire
Miluju konopi!


to my ale přece taky..........
terzetka
golgotha : máš recht !! :))
golgotha
terzetka:To si pis kamaradko :)
Squirrel
héééj tak to je thread:) jo tak to je přesně to co baví mě, ty cesty, napětí, radost z každého patra co se rozvětví, baví mě jen tak pěstovat, a pak to většinou všecko rozdám :) hulim tak 2x do roka, ale pěstování je něco víc, je to umění naslouchat potřebám kytky, požadavkům, nárokům.
Mám radost z každého nového místa co se osvědčí, z každé kytky co doroste a pořád je co se učit.
Vubec chodit ven je super, vzít psa a toulat se hodiny po lese...to nic nenahradí
Zedy
Každé semínko, které sázíte, má v sobě obrovský objem kosmické informace. Tento objem se nedá srovnat s žádným objemem stvořeným lidskou rukou. Pomocí této informace ví semínko na zlomek vteřiny přesně čas, kdy má ožívat, prorůstat, jaké šťávy brát ze země, jak používat záření kosmických těles - slunce, měsíce a hvězd. Zrozené plody jsou předurčené pro zabezpečení života člověka. Tyto plody mohou efektivně bojovat s nemocí, víc než nejlepší léky na světě stvořené rukama, nyní existující a budoucí, zápasit s jakokoliv nemocí lidského organismu a čelit jí, ale o ní už musí semínko vědět, aby v průběhu svého dozrávání nasytilo plod potřebným poměrem látek přesně pro léčení konkrétního člověka, jeho konkrétní nemoci nebo několika nemocí, pokud existují, nebo jsou předpoklady k nim.
K tomu, aby semínko námi vypěstované rostliny, vypěstované na pozemku, mělo takovou informaci, je zapotřebí následující: před vysazováním nenamočené semínko, nebo několik semínek vzít do úst a držet nejméně devět minut. Pak položit mezi dvě dlaně, podržet asi třicet vteřin a stát při tom bosýma nohama na tom pozemku, kde se bude konat sázení. Potom otevřít dlaně, donést k ústům, vydechnout na semena vzduch z plic a držet je otevřené třicet vteřin na slunci. Pak je zasadit do země. V žádném případě nezalévat vodou. Zalevání je možné až po uplynutí třech dní po sázení. Neplít vedle této rostliny všechen plevel. Je za potřebí z různých druhů nechat aspoň jeden, můžeme jej aspoň zastřihnout.
Po takovém to zasetí do sebe semínko nabírá informaci o člověku a v průběhu růstu plodu bude maximálně odebírat z kosmu a země potřebnou energii přesně pro toho člověka. Všechen plevel nelze vytrhat proto, že i on má své předurčení. Některé chrání rostlinu před nemocí, některé dávají dodatečnou informaci. Po dobu pěstování je zapotřebí komunikovat s rostlinou a v úplňku přijít a dotknout se jí!
Plody vypěstované ze semínka tímto způsobem a užívané člověkem který ji vypěstoval, jsou schopny ho vyléčit z absolutně všech nemocí, výrazně přibrzdit stárnutí organizmu, zbavit zhoubných zvyků, mnohokrát zvětšit rozumové schopnosti, dát duševní klid.
Při vysazování sazenic je nutně za potřebí ve vykopané jamce vlastníma rukama a prsty bosých nohou udusat půdu a plivnout do jamky. Pocením nohou z člověka vycházejí látky obsahující informaci o nemocích organizmu, tuto informaci dostane sazenice, ty je předaj plodům, které budou schopné zápasit s nemocí!

Užasný co? :bravo: Všímáte si jak je pro nás důležité splynutí a komunikace s rostlinou už od semínka?;) :love:
zedy: malej skeptik ve mně křičí "pčícovina", ale myslim si, že něco na tom bude. Je dobrý se kytkám věnovat a mít k nim vztah, oni se pak za to odvděčí.
ale ty časy bych nebral moc vážně, spíš jenom orientačně.
Zedy
Pro mě je to něco naprosto důležitého, znáš ty chvíle kdy přijdeš k rostlinám, dotýkáš se jich, promlouváš k nim a úplně cítíš proud energie, který je mezi vámi a i na dálku dokáže k rostlinám promlouvat? Chodím k rostlinám jíst, jen tak sedět, relaxovat a vnímat je, pro mě je v tom opravdu hodně!! Možná to někdy někdo poznal a jestli jo, tak mě chápe a ví že v tom je opravdu hodně;)
Truna
ja bych rekla, ze na tom neco bude... vzdyt veskera sila šamanů spociva v tom, ze jsou v neustalem spojeni s prirodou.

... i ja si chodim ke kytickam jen tak sednout a vypnout, opatrne je taham za listecky a povidam jim, obcas se v jejich spolecnosti i najim :), jindy je zase prohlizim a obiram jako nejaka opici mama sve potomky :D . Je mi s nima fajn, jen na ten podzim se "svym zposobem" netesim ... :)
Zedy
Jéé přesně tak Truna;) Jo na podzim kdy je vytrhneš ze země, pověsíš je a necháš je uschnout, to zní dost drasticky na to jak se o ně člověk pečlivě stará co. Ale zase si musíš říct, že by jinak zmrzly a umřely;)
Truna
To mas pravdu, ted jsem si u holek davala cigarko po domacim gruntovani, na obloze byly nadherny cervanky, tak jsem holkam rikala, jaro jste videly, leto vidite, jeste uvidite podzim... no a jedinou zimu neuvidite, ale budte radi, protoze byste zmrzly :-)
Zedy: jo, poznal jsem to, i když jsem s nima nemluvil (neumim mluvit bez reakce toho druhýho). O to horší to pak bylo když mi je ukradli...
Zedy
citace:
Původní příspěvek od Truna
To mas pravdu, ted jsem si u holek davala cigarko po domacim gruntovani, na obloze byly nadherny cervanky, tak jsem holkam rikala, jaro jste videly, leto vidite, jeste uvidite podzim... no a jedinou zimu neuvidite, ale budte radi, protoze byste zmrzly :-)


Přesně tak, ale já myslím že by se jim v zimě stejně nelíbilo, takový slunce milujíci rostlině a tak je můžem sklízet s dobrým pocitem, že sme jim poskytli krásnej život ne?;)

citace:
Původní příspěvek od Ramon_Dexter
Zedy: jo, poznal jsem to, i když jsem s nima nemluvil (neumim mluvit bez reakce toho druhýho). O to horší to pak bylo když mi je ukradli...


Ty jo, koukal sem na tvůj thread jak ti to pobrali, vůbec nevím co bych potom dělal:(
MEDICINEMAN
Jen doplnim, ze uryvek pochazi z nove publikace Iva A. Bendy - Ptaah zahradnikem..
zedy: měl jsem chuť zabíjet

medicineman: aha, tim se to celý vysvětluje :D :bong:
ať žijou vesmírný lidi a jejich flotila světla :punk:

ale zas na druhou stranu, pokud člověk si k tý rostlině nějakej vztah vytvoří, ta rostlina to pozná
sorry, ale info o marihuaně jako o léčebném prostředku = 0
Zedy, toto je fórum Léčitelství, thread o vztahu ke kytkám je jinde, třeba http://grower.cz/forum/showthread....hlight=povidate

přesouvám
Krychle
jeste doplnim, ze uryvek pochazi z knihy Anastasia od Vladimira Megreho, prvni knihy serie Zvonici cedry Ruska

takze vesmirne lidi s jejich cipovou totalitou nechte slepe tapat dal, tohle by mela byt povinna cetba - takze kdo ma zajem, jdete do toho! Je to celkem 9 knih, ale po precteni te prvni uz nebude cesty zpet, dokud posledni stranka posledni knihy neprojde oslinenymi prsty:D jeste ze tomuhle nejaky srovnani s blbosti typu vesmirni lide ci rayduv nepodlozeny vysmech nemuze nijak uskodit;)
Svahadji
Jedule: proč to nepatří do léčitelství??? Je to šamanskej návod na samoléčbu... Myslel jsem že právě tady by se měl dát prostor i alternativním způsobům... Masti atd jsou klasika... to zná každej a sežene xxx informací...

Ve všech kulturách a ve všech dobách byli přírodní léčitelé(šamani) a používali s rostlinami podobné postupy...
Zedy
Svahadji díky za přimluvení, snažil sem se to Jeduli vysvětlit PMkama jakou dobu, ale odsekávala mě jednou a tou samou odpovědí, proto se zde taky ozývám a prosím Jedubabku zpět o navrácení článku zpět do Lečítelství jako téma: Semínko lěčitel, prosím!
macabo
Pestovanie konope je asi jedna z najlepsich veci ktore som kedy zacal robit ( a nie len pre to hulenie ).Strasne vela ma to naucilo o prirode o tom ako funguje kolko je v nej energie a jak pozitivne vplyva ta energia na psychiku.Zakazdym ked idem pozret mojich milacikov tak sa vazne tesim.Tiez sa s nimi obcas rozpravam, hladkam ich, alebo len tak pri nich sedim a relaxujem.Podla mna ma dobry vztah rastliny a growera ovela vacsi vplyv na vysledny efekt ( chut, kvalita) jak si vacsina ludi mysli.No a kedze je 15.00 a ja teraz koncim v robote tak koncim a utekam za nimi.
mettatron
sice to je na pocitovy urovni, takze nekdo to vnimat vubec nemusi a tim padem si mysli ze to je hloupost, logicky ze :D .. ale vnimam to podobne jako zedy. popsany postup od zedyho bych bral hlavne s tim nejakym tim ladicim pocitem/vedomim .. nevim do jaky miry by to fungovalo ciste mechanicky. pobejt u kyticek, vybrat jim fajnovy misto, laskyplna pece, vnimat je a bejt tam spolu s nima, bejt dohromady .. je k dobru veci :)
Ke konopě mám dosti kladný vztah, k maldým sazeničkám se chovám jako k vlastním dětem, když potom vyrostou tak se k nim vracím skoro jako ke svým přítelkyním:) (znáte tu písničku - "Štíhlá holka/celá v zelenym/jednou zrána/viděl sem ji stát...") ..Sice pěstuju hlavně na balkóně, ale i venku v přírodě, což si užívám o to víc - výprava za západu slunce...těžká romantika, utajená oáza kdesi v křoví :D Je fakt, že když se ke kytkám chováte s láskou, tak vám to vracej, ať už ve formě relaxace u nich, nebo tím že jsou vitálnější, a v neposlední řadě potom sklizní:), což je jenom výsledný produkt ale nejlepší je právě ten proces pěstování až po posvátný stětí rostliny... Kdo vidí v konopí jenom hulení (fet), spěje do pekel!:death:
sevoss
Zdravim i ja si posedim u rostlinek(hlavme kdyz se tam zkourim:):):) )
Nejdelsi doba u kytek byla u me 4 hodiny.Jen jsem hulil a sedel mezi nema...
GL
S.P.C.
ja to mam podobny,,
jdu na pole...dam brč...sedim a koukam a foukam to na kyti...
pak je prohlednu opecuju je, zaleju je...a pri odchodu si preju aby až se vrátim tak tam v plné kráse rostly a pryskyřičnatěly
kripalu
citace:
Původní příspěvek od Zedy
Svahadji díky za přimluvení, snažil sem se to Jeduli vysvětlit PMkama jakou dobu, ale odsekávala mě jednou a tou samou odpovědí, proto se zde taky ozývám a prosím Jedubabku zpět o navrácení článku zpět do Lečítelství jako téma: Semínko lěčitel, prosím!

Zedy: Máš nějakej důkaz, že funkcí a úkolem rostlin je sbírání kosmické energie pro léčení člověka ?. Tohle jsem četl jedině v Megreho knize, kde jsou i jiné pochybné informace.
Rostlina je živá bytost, ale to vůbec neznamená, že když se budeš chovat k semínku tak, jak je napsáno v Megreho knížce, že ona bude pro tebe sbírat léčivou energii z kosmu na tvoje léčení a dokonce ti vyléčí všechny nemoci.
Zedy
Nemůžeš říct, že když uděláš pro kytku todle, ona se to odvděčí takle. Jde o úplně jiný směry, vnitřní chtění a energie.

Ani bych nečekal, že na ten příspěvek ještě dneska někdo bude ragovat:)
kripalu
"Nemůžeš říct, že když uděláš pro kytku todle, ona se to odvděčí takle. "
Takže to bereš zpátky ?. Tam je to totiž v tomto smyslu řečeno. Přesnej postup jak máš se semínkem nakládat a že funkcí rostlin je získávání kosmické energie pro léčení konkrétního člověka. Ještě je v tý knížce i to, že máš kytky zalejvat vodou ve který si smočíš nohy. Ony tím prý získají informaci o tvých nemocech a začnou získávat energii z kosmu na tvoje konkrétní problémy.
Jinak na fóru jsem měsíc, tak jsem si to nemohl přečíst dříve a taky reagovat.
Zedy
Zpátky nic neberu. Jen se ti snažím vysvětlit, že nestačí, jak ty třeba píšeš ,,že máš kytky zalejvat vodou ve který si smočíš nohy. Ony tím prý získají informaci o tvých nemocech a začnou získávat energii z kosmu na tvoje konkrétní problémy'' , ale je potřeba věnovat tomu svoji energii. Neznamená, že když v té knížce píše autor to a to, tak ty to uděláš, je potřeba se ke kytce přiblížit vlastním citem.
kripalu
Já se ti snažim vysvětlit, že to smáčení nohou a práce s těma semínkama atd. je pouze v Megreho knížce a nikdo mi zatím nedokázal praktický smysl. Jestli-že jde o vnitřní spojení s rostlinou, tak nemusí člověk dělat nějaký nesmysly, jenom proto, že to někdo napsal.

Třeba Šaman komunikuje s Duší rostlin ve změněném stavu vědomí do kterého se dostane pomocí bubnu. Ten buben je praktická pomůcka, která ma své opodstatnění.
Zedy
Jo a tobě může jako praktická pomůcka posloužit třeba to namáčení nohou, nebo spánek vedle rostliny, nebo žvejkání otrhaných listů, nebo naslouchání rostlinám, jakýmkoliv jiným způsobem, záleží jen na tobě jakou cestu si k nim najdeš, aby si jim mohl věnovat trochu svoji energie.
kripalu
"Tyto plody mohou efektivně bojovat s nemocí, víc než nejlepší léky na světě stvořené rukama, nyní existující a budoucí, zápasit s jakokoliv nemocí lidského organismu a čelit jí, ale o ní už musí semínko vědět, aby v průběhu svého dozrávání nasytilo plod potřebným poměrem látek přesně pro léčení konkrétního člověka, jeho konkrétní nemoci nebo několika nemocí, pokud existují, nebo jsou předpoklady k nim.
K tomu, aby semínko námi vypěstované rostliny, vypěstované na pozemku, mělo takovou informaci, je zapotřebí následující: před vysazováním nenamočené semínko, nebo několik semínek vzít do úst a držet nejméně devět minut."
V namáčení nohou i v práci se semínkem je jasnej léčitelskej recept, kterej má sloužit člověku na vyléčení jeho nemocí. Jestli-že se o kytku staráš a zalejváš běžnou vodou, tak ji věnuješ pozornost a energii. To je to o čem píšeš.
Jestli-že si navíc namočíš do vody na zálivku nohy či použiješ návod se semínkem tak to děláš pouze kvůli vyléčení svých nemocí jak slibuje Megre. Má to být přeci léčitelskej návod a dokonce na všechny nemoci.
Zedy
Celej text je citace z knížky, jediný co sem k tomu napsal bylo ,,Užasný co? Všímáte si jak je pro nás důležité splynutí a komunikace s rostlinou už od semínka?" A tím sem chtěl poukázat na vodítka k tomu, jakým způsobem může člověk pomocí svojí energie a různých praktik s rostlinou splynout, ale to by si k tomu musel mít aspoň trochu blízko, aby si pochopil, jinak nevím co neustále řešíš?
kripalu
Máš ten článek nadepsanej Semínko léčitel a zvýrazněný postupy, které mají docílit toho že rostlina vyléčí nemoci člověka. To ti zřejmě připadalo úžasný.
Ja pouze zpochybňuju fungování těchto Megreho ojedinělých léčitelských postupů a fungování kosmických energií. To může někdo jinej třeba napsat oběhněte kolem kytky každej den 3 krát a potom vám to přinese ...
Jestli mi dá někdo důkaz, že to tak funguje dle Megreho, tak mi to bude taky připadat úžasný.
Edit
O jedné zkušenosti s pěstováním a léčením dle Megreho přímo z webu příznivců Anastasie. Nikdo jí ani neodpověděl, že by to nefungovalo ?
http://www.anastasia.cz/forum/viewt...=443&highlight=
Zedy
S těma postupama je důležitý i energetický propojení z vlastní strany, pořád vidíš jen tu jednu stranu věci, ale že ti v každý odpovědi píšu o citovém, či energetickém spojení s danou praktikou vůči rostlině už nevidíš a jedině tak něčeho dosáhneš.
kripalu
Já souhlasím s tím citovým a energetickým spojením z vlastní strany. Ale ty praktiky mají vždy svůj praktický smysl a cíl o tom taky Megre píše. Já o nich pochybuju a příspěvek a žádná reakce na něj z webu Anastasie mě v pochybnosti utvrdil. Dal jsem ho do editu předešlého příspěvku.
Jina, jestli chceš můžem pokračovat PM. Zřejmě je to diskuse asi jen pro nás.
kripalu
"Někdy se stane, že člověk zná přesné datum a čas, kdy se jeho život od základů změnil. Pro Cleva Backstera to bylo ráno 2. února 1966, ve třinácté minutě a čtyřicáté páté vteřině testování polygrafu. Backster, expert, jehož test je dodnes používán na polygrafech (detektorech lži), tehdy testoval, jak se má jeho subjekt. Tím zkoumaným byla rostlina.

Od té doby provedl Backster tisíce experimentů a prokázal, že na naše lidské emoce reagují nejen rostliny, ale i jednotlivé listy, vajíčka, jogurt a dokonce samotné lidské buňky. Zjistil například, že buňky odebrané u lidských úst a umístěné ve zkumavce elektrochemicky reagují na emoční reakce svého dárce, i když ten je mimo laboratoř, mimo budovu a dokonce mimo stát."
......
......
Celý text :
http://www.vegetalismus.cz/clanky/e...-1934026465.htm
Gwar "Novacik"
Vratim sa k trochu k teme :D:D
Miluju pocit kdyz jedu hodinou a pol na biku v hocijakom pocasi potom sa 15 minut predieram najvatsimi hustinami :injured: (hold luzne lesy su niekedy horsie nez prales) a nakoniec sa dostanem cely zadychcani , s velkym prekvapenim a napatim ku rastlinam a vidim ten pokrok.. vidim tu krasu prirody a velakrat si sadnem pod rastliny na hodiny zahulim , pokecam s niekim ked je niekto so mnou a ked odchadzam citim ako keby som opustal rodinu z nastevy :wink: .. pestovani meni ludi a nazory ....
Zahradník
no tak natom nejsem az tak spatne...:D...muzes pro kytku udelat co chces a jestli ji hulis tak se tiu muze odvdecit pouze rakovinou plic:D taky jsem uvazoval onecem podobnem ale dostzat se do nejake transdymenze a zaptat se kytek cojim chybi a co by nejidealneji potřebvaly ...jenomze natom sem taky uvazoval ve stavu ve kterem sem byl rad ze vubec ziju..:D
andrej880
zedy>mas absolutnu pravdu,vsetky veci na zemi a najma tie zive obsahuju energiu, ktora sa sklada z castic a tie dokazu medzi sebou komunikovat cize nieje problem odovzdat rastline informaciu.a samozrejme sa to robi presunom lasky od teba knim a ich energia smerom ktebe.
Konopi zde mame vseci radi,a kazdy citime ten prijemny pocit u srdce kdyz muzem ke kytce pricichnout:D:D::D:D:D
BoBoR
ja mam velmi rad tie zaciatky...zasadim semiacko a potom...ako sa prve listky pozru na svet...ako to krasne rastie a tak :) ...potom je cloveku aj luto tu rastlinku zabit... :-/
Pan Stejk
nejraci mam gdyz se muzem s kamosema posadit negde pobliz kytek dat par speku a pozorovat :D to je proste nepopsatelny
PARANOIK
neviem preco,az teraz si to tak dako uvedomujem ze ja som vlastne pofajcieval pri mojich rastlinkach len raz aj to sa mi moc nepozdavalo(bol som zlomeny partakom).zboznujem ked mam policko desne daleko.nadherna dlha prechadzka lesom,kde vzdy daku zver strtnes.ziadni ludia.pivo v ruke a potis sa s ruksakom na chrbte.boze ako to mam ja rad.to tam potom ides raz za tyzden,mozno dva a ked zbadama ako to narastlo,ako sa to zmenilo tak to vzdy o to viac potesi a o to viac sa prechadzam medzi nimi,voniam a proste horim laskou:D.
no a ked ich mam doma,alebo blizko od domu(foliovnik),tak to by som tam dokazal chodit aj niekolkokrat za den a sledovat a byt nedockavy a vymyslat blbosti ako si kratit cas a ani si to clovek neuvedomuje moc ako mu to restie narozdiel od tyzdnovych vyletov.a clovek musi robit aj nieco ine ako stravit z kadeho dna niekolko hodin pri rastlinach,nie?
PARANOIK
alebo som si spomenul tiez,ze ako ked som mal jednu rastlinu(BELLADONA 1.5m) v kybliku a mal som ju na jednej roli.vzdy ako som za nou siel som musel byt v podrepe a vsetko rychlo vybavit.no a ked prisiel cas na zber ,tak som si ju zobral a preniesol domov do tmy na finish.to si pamatam,to vam bola radost, ked si ta taku rastlinu s ktoru som si celu sezonu proste neuzil.Furt len stresy zazival pri nej,a naraz si ju rozlozim v dome.a konecne sa v nej prehrabete,v klude voniate postojacky a tak.uz to zavana dakou vadou:D:D ale viem ze som bol vtedy z nej uplne nadseny.cista laska,skoda ze par dni pred smrtou:D:D
Pan Stejk
tojono, nejlepsi je poradne se projit nez se k n im dostanes :), je ta ji takovy maly dobrodruzstvy:-D
j.d.
Moj najvecsi problem je,ze sa tak tesim na urodu ze az by som chcel zrychlit cas.este ze existuje lowryder.nezahrame taku nesutaznu sutaz kto vypestuje prvu tohtorocnu outdoor urodu?
acheron
aj ja mam rad svoje kyticky a paci sa mi aj vas pristup k nim ale zamyslite sa ! ... neprippomina vam to pestovanie nieco ? ... strihame do nich aby mali viac vrcholov a lepsie sa vetvili lebo to ako to zariadila priroda nam nestaci, privezujeme a ohybame aby boli shcopne pojat co najviac svetla, !!! ladujeme do nich rastove a ine hormony !!! a vselijake ine chemicke sracky koly zvyseniu vynosu a kvality - ano je to ako na zvieracej farme proti ktorym citime asi vsetci odpor aj ked sa z casti spravame podobne ... a nakoniec ich zavrazdime oholime vysusime a vyhulime , je to predsalen trochu iny vztah ako napriklad k stromu na zahrade
tuffgong1
ja se na to jak se na ně budu chodit dívat těšim už ted a to budu sazet nejdřív za 3 týdny :-) min rok sem to mnel pěkně jsem za nima chodil zalíval těšil se z nich a nakonec mi je někdo ukrad :-( dycky rano než jsem jel do školy si to rostli obalené ranní rosou :-) svítilo na ně vycházející slunce a ja sem mnel radost ale jak řikam někdo mi je vzal :-( hold špatne místo :-(


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma