Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
intenzita svetla a spalenie rastlin - Klikni zde pro originální téma
weider
ako uz vieme,tak lampa sa ma zavesit nad vrcholky rastlin,aby bolo citit len prijemne teplo. A ja sa chcem opytat odbornikov,ze ako nizko sa mozu dat vybojky,ked mam aktivne odvetravanie a ci to zavisi aj od vattaze. Napr mozem dat 150w 10cm nad rastliny alebo 400w tiez 10cm ked je teplota rovnaka nad vrcholkami?
Jahudka!
Ja mam 400w 20-25cm nad vrcholkama a nevadi jim to.Dulezita je teplota,intenzita svetla az tak moc ne.Nevim,jak v pripade 600w a vic,ale u watazi do 400w je rozhodujici teplota,nikoliv intenzita svetla.
Sinuhet
V literature jsem nasel ze se daji rostliny spalit i samotnym svetlem, bez toho aby slo o teplo z vybojky, ale jak rika jahoda, asi az pri vyssich vatazich.
weider
som cital tu http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=22499
ze je mozne vybielenie rastlin svetlom.Stretli ste sa stym niekto? a co znamena pojem tak nizko dat lampu aby bolo citit prijemne teplo nad vrcholkami? to je relativne.Kolko to je.Do 35stupnov?
Jahudka!
weider - Ano,prijemne teplo je relativni a tak proto bys nemel mit u vrcholku vic jak 30stupnu.Lampu muzes dat tak nizko az budes mit nad vrcholky onech 30 stupnu.Muzes ji mit klidne 1cm od vrcholku,pokavad teplota nebude vyssi nez onech 30 stupnu.

No a k tomu threadu-je to sice hezky,ale ja se s tim nesetkal.Svitim 400w na plochu 85x55 a mam lampu 20-25 cm od kytek (tu svitici trubicku ve vyvbojce) a nijak jim to nevadi.Vlastne svitim 78w na ctverecni stopu,coz je vic nez je v tom threadu.Mam tam ruzny modely a zadnej si nestezuje a z toho tedy usuzuju,ze do 400w by problem s presvicenim nastat nemel.
weider
diky jahudka!. Takato plnohodnotna odpoved ma uspokojila. Este by ma zaujimalo,ci dochadza ku nejakemu skresleniu,alebo eliminacii svetla,ked dam pred vybojku obycajne sklo.Mam tam zhruba sklo 0,3mm.
Sinuhet
Mel jsem spicku jedne palice blizko sodiku bilou. Uplne vzorne bilou. Takovy albin. Vypadalo to ze to je svetlem. Deda Mraz v threadu satnik mel totez a take to pripisoval svetlu.

Co se tyce skla, tak logicky se cast svetla pri pruchodu prostredim pohlti, ale onen ubytek by nemel byt nijak vyznamny.
Jahudka!
Pokavad chces mit mezi vybojkou a pestebnim prostorem sklo,pouziva se sklo z borosilikatu.Je to sklo,ktere by melo zkreslovat spektrum a intenzitu minimalne (cca3 procenta).Pouziva se i na cooltuby.Sklo 0,3mm asi moc spektrum ovlivnovat nebude.

Tohle vsechno ohledne skla mam vycteny tady z groweru,samozrejme jsem to vyzkouset nemohl.Sam mam cooltubu a roste to pod tim dobre,ale nevyhoda vselijakych skel je spis v neustalem zasirani prachem a musi se to casto cistit.Takze ten prach muze ovlivnovat propustnost svetla o dost vic nez to sklo samotne.Chce to udrzovat sklo v cistote.
weider
tak to je pravda ze sa to zasiera to sklo.Dost casto ho musim cistit od vodneho kamena.Mam tam totiz ultrazvukovy zvlhcovac.
Mr. Knorr
Ja dal rizky do skrine pod 400w a byla asi 25cm nad nima, teplota asi 25 stupnu u vrcholku a behem jednoho dne zacali belat... dal sem lampu vejs a zase zeezelenaly, ale asi az za tejden..........
Jahudka!
Zkuste si nekdy k tem bilejm vrcholkum dat pro zajimavost teplomer.Podle me tam bude okolo 36 stupnu a to je hlavni pricina.Ono totiz rukou to nestaci a to co se nam zda jako dobry muze bejt 36 stupnu jako nic a to uz kytkam vadi.Vzdyt aby jsme citili ze to hreje tak musi byt teplota okoli vetsi nez teplota tela a to je prave okolo tech 36..
Jinak rizky je dobry na tak silny svetlo zvyknout a dat lampu vejs dokavad se bezpecne nechytnou.Kdyz jsem je smazil na plny grady tak obvykle byly svetlounce zluty a tak po tejdnu se chytily a uz to bylo OK.Proste rizky se musej chvilku zvykat a ne mit od nich svetlo 20cm,ale to je normalni a melo by se to tak delat bezne.Jsou proste citlivejsi.
Sinuhet
Vybelena spicka je k videni na tomto obrazku, zhruba vlevo uprostred
http://grower.cz/home/potw.php?a...w&photoid=34490
weider
jj,je to vidiet vpravo
Jahudka!
Sinuhet - Zkus si na tu spicku dat teplomer.Vsadim se,ze tam bude temp pres 34 a to je tim.Tohle jsem mel totiz taky a bylo to teplotou.Stacilo zvysit ofuk a tim snizit teplotu a bylo to OK.Delaj to palicky pri enormnim tepelnem zatizeni.Ta palice uz se nevzpamatuje a nezachrani ji ani panbuh.Zrejme je ruzna citlivost ruznych modelu na tuhle anomalii.Me to delalo prevazne blueberry,pokavad se dobre pamatuju.Palice primo neuschnou jako listy,ale takhle se vybeli.Zkus a uvidis,jsem na to sam zvedavej jak to bude u tebe..Kdyz by to totiz bylo svetlem,tak musim mit 25 cm od 400w vybojky takhle vybeleny vsechno,ale tentokrat to nepotkalo jedinou palicku.Jak bys totiz jinak vysvetlil to,ze pod 400w to v priblizne stejny vzdalenosti neudela ani jedna palicka a pritom ma 55000Lm oproti cca 27000Lm co ma 250w?

Jinak ty listy v pravym spodnim rohu...Neni to zpusobeny prave tepelnym stresem?Prave takhle to totiz vypada,kdyz jsou kytky spaleny od lampy.Alespon takhle to vypadalo u me.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma