Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Magazín > Náměty a Ohlasy

 
Prace: - Klikni zde pro originální téma
ddevil
Zdravim pestujici lickove.
Neni to dlouho, co jsem prochazel G od prvnich prizpevku a prisel jsem k tomu, ze je tu tak velke mnozstvi informaci, ze pokud laik nebo pololaik neco hleda, dostane se mu ve vyhledavaci do ruky 20 - 30 odkazu, kde jsou zminky o tematu. Casto se vsak informace kvalitne liší podle toho ci o¨noho pestitele.
Urcite mi date za pravdu,ze se pomalu blizi doba, kdy uz nebude o cem psat <co se pesteni tyce>. pripada mi, ze vsechno dulezite uz zde bylo napsano a kazde dalsi prizpevky uz vnaseji do tech serioznich informaci jen zmatek a tak je treba stale dokola neco nekomu vyvracet a usmernovat ho nekam. Tak se na G mnozi kvalitni a uzitecne informace ale primo umerne s nima a novyma uzivatelama i famy dezinforamce a podobny balast.

Napadlo me tedy jestli nedozral cas vrhnout se pomalu na sumarizaci informací a vytvorení nejakeho kompletniho dila - made by grower people.

Predstavoval bych si to asi tak, ze by se zde prihlasili clenove, Pokud mozno ti co maji ke G pristup kazdy den, ochotni prijmout nelehky ukol sumarizace informaci na jemu pridelene tema.
Jednotliva temata by se zde zkonzultovala a posleze se vytvoril uceleny blok serioznich informaci o vsech odvetvich pestovani.

Napr: tema svetlo - zkuste si ho hodit do vyhledavace a kvantum ruznorodych informaci vas rozhodne neuspokoji. Ja osobne sem nasel to co sem hledal asi tak za hodinu prochazeni clanku od clanku.

Jde o to rozclenit vsechna vhodna temata a priradit k nim spolehlive lidi.

Tak co vy na to, hlasi se nekdo, kdo by mel zajem a hlavne cas a chut.
Nebo vam to pripada jako kravina?
konart
Mám pocit, že na tom už pár editorů pracuje - rubrika "Pěstitelský FAQ" ale od doby, kdy jsem poprvé vlezl na Grower (5/2001) tam není přístup. Tak nevím.
No, šel bych do toho, mám přístup po-pá, pevnou linkou, až budu mít doma kompl tak pořád. Jsem grafik, hravě si poradím s obrázky (velikost, doostření atd.) ale i s texty (y-i s-z ...).
majklovec
konart má pravdu, na "Pěstitelském FAQu" se pracuje, bohužel rozhodně sui nemyslím, že tempem, jakým by to šlo.

Přístup do FAQu lze získat jednoduše, pošlete PM Carlosovi a myslím, že bude rád, když s tím zrovna vy trochu pohnete.
ddevil
a ja furt s cim Faq editori delaji takove tajnosti.
Tak to potom jo.
Dik za info. Proc ale je pristupny jen pro nekoho? To vypada jako by si editori syslili info pro sebe :) ja vim ze asi ne, ale urcite by bylo fajn nejaky takovy komplex sestavit, otevrit a omezit moznost editace uzivateli.
Du PMkovat Carlosovi.
Dik
COBBA
To s tim tempem si myslim taky ,obcas mi spis pripada ,ze se tu zastavil cas (viz napr. pocledni cislo grw. pokud se nemejlim v dubnu a od ty doby nic.), to samy pestitelskej faq. Faq editorama se to tu jenom hemzi ,ale faq nikde. Takze trochu kritiky,coz se nekomu treba nebude libit ,ale mozna to i nekoho popozene.
ddevil
17.2 letim do Adamu tak poslu nejakou reportaz a privezu fotecky :)
breeder
- taky jsem FAQ editor a za sebe musím říct, že udělat něco srozumitelnýho pro všechny (hlavně nováčky a méně chápavý)
dá taky kus práce a když si vezmete, že máte na práci i něco jinýho něž grower
např. kytky, zaměstnání, domácnost, hulení, ... , tak to opravdu trvá dost dlouho.
Musí to nejprve dobře uležet a pak to teprve jde, ale poooomaaaaaluuuu.

- a dělat ve FAQu jde taky pomalu (hlavně, když tam chcete mít i obrázky)
breeder
to Dr. Smokalot
- jo, tak nějak to vidím taky
hh-top
Ale asi bude lepší, přihlásit se o svůj díl práce. Jestli je pro to mezi vámi staršími podpora, rád bych se věnoval politickému aspektu našeho koníčka. Ono je to rozházeno od jedince k jedinci a rubriku od rubriky, jistě bude nějaká snadnější cesta, jak na toto téma znát své souhrnné pocity. Dám si poradit, ani to nemusí být PM. Snažím se nemít před světem žádné velké tajnosti. Ahoj

Mr.Proper
Je fakt, ze to vyhledavani je pomerne pracny, ale clovek si aspon pocte (ma-li cas) a pobavi se. Jako ja, kdyz mi pri zadani slova HNOJENI, vyjel thread s nazvem JAK OCHCAT RODICE. Ale stejne jsem pak vse potrebne nasel a Groweru dekuji.

Taky nabizim svou ruku k dilu, jsem tez grafikem.
Sido
Plne souhlasim s DDevilem.
Informaci na Groweru je uz dost a dost. Nejaka sumarizace by se urcite hodila a pro Nove cleny by to bylo take podstatne jednodussi, napsat proste "hnojeni" a k tomu mu vyskoci prehled ucelenych informaci prave o hnojeni a ne 20 odkazu, to se pak nechce hledat :o))) .Nicmene kdyz jsem na G poprve hledal ja, tak jsem skutecne prolezl vse co se dalo a az potom jsem se ptal. Mno a tak ctu Grower vesele uzivam svuj Indoorek a je me fajn :o))))
add. DDevilovu myslenku bych navrhoval dotahnout do konce K+DDevil :o)))


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma