Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Větvení ??? - Klikni zde pro originální téma
Kaspars
Čau chlapy, resim malinkej problem a nikde jsem se ho nedočetl a nenašel jsem ani nic podobného, jedu scroog 6x kyti DM pod 250w na 50x50xx180 v hlině, chci přepnout na květ a poterbuji odpovědet na jednouduchou otázku. DM se mi sice dobře větvi ale chci mit opravdu plně vyuzité pletivo 4x4cm (asi 140 oček). proto se táži: z každe vetvičky mi vyrustaji dalsi male a každa ta větev má asi 3-5 pater. zajimá mě jak se všude píše ze po přepnuti se trošku vytahnou jestli se vytahnou i ty malé vetvičky vyrustající z každého patra a budou z nich větve s palicemi NEBO jestli se nevytahnou a palice budou jen z tech řek bych "primárních"větví. kytí mají 21 dnu a začátek se mi moc nepovedl šok z preliti, spálení a taky byla vysoká teplota ale tet vypadaji zdravě a krasne:-) maji vse co poterbuji...

Zdvořile žádám každého kdo to čte o názor ale lépe o konkrétňí odpověd. Díky
Marihouba
zaprve se mi zda, ze to je dost brzo na prepnuti na kvet. Ale podle me, ti vetve i vetvicky budou rust porad, a rozhodne se to bude ale uz spis vytahovat nez hazet novy vetve, proste se vytahnou ty, ktery uz tam mas, tot vse.
Kaspars
jasny po prepnuti mi je jasny ze novy vetve rasit nebudou ale jde mi o to abych zaplnil pletivo vetvemi ktere tem v tuhle chvili jsou . Jestli se vytahnou a vidou z "vetvicek" "VETVE" pak je vse ok, a jeste jedna vec po jake dobe by jsi prepinal ty ? kdyz rikaz ze chci prepnout v nedeli takze 23 dni je "dost malo" ???
diky
Marihouba
Mno ja sem kytky prepinal asi po mesici a pul, ale samozrejme zalezi na druhu, jak sou tedka na tom,..., mozna hodit fotku, ale fakt nevim, zdalo se mi to brzo po necelym mesici. Ale nejsem zadnej odbornik, tak se zkus optat nekoho vice zkusenyho. Je to pouze muj osobni nazor a zkusenosti.
RomAaL
trošku mimo ale...myslim si že to přepínání záleží taky na tom jestli řízkyXsemena, páč ze řízků myslim že ty tři tejdny na růstu stačej akorát.
byly by dobrý aspon nějaký ilustrační fota, ale spíš si myslim že než vytahovat se budou "rozvíjet" ty menší větvičky když to máš chycený do scrogu protože budou mít všechny víc světla

držim palce
pis romál
Kaspars
fajn ze se to trosku rozkecalo, nejake fotky mam ale jsou z mobilu a kqalita je vite jaka ale mate je mit :-) jsou z 19 dne 18/6
Kaspars
A když už tu mam i fota tak nejake parametry: jak jsem řikal 250 son T pia 4l kvěniky

Hnojky- růst Krystalon start
- a každy večer dotavaji h2o2 na listy (10 kapek 30% / 1L) a do každé zálivky kterou dělam na noc dostavaji to samé davkovaní

- pro květ mám nachystáno OBM a koupim jeste nějakej stymulátor pro nástup květenství.

Genetika- 6x Durga mata (od kozzyho)

za rady a typi budu vděčnej je to prvni indoorek
Kaspars
jo aještě drobnost ať nezasírám technyky a problémy... jak tohle tema přehodit do indoor??? jestli to muže udě lat nejaký administrátor tak doufám ze nemusiím posílat písemnou žádost :-)
RomAaL
takže jestli ti můžu radit tak bych je ještě klidně tejden (aby měly tak čtyři týdny) nechal na 18/6 a pak přepnul, myslim že tak ztoho dostaneš vomoc víc..
měj se R.
Kaspars
tak jsemdnes udělal další fota tak setrosku pokochejte se mnou... holkymidělaji radost
Jahudka!
vytazeni a predchozi rust hodne zalezi na intenzite svetla,velikosti kvetniku atd.Treba ja uz nebudu nikdy nechavat kytky na rustu.Zda se mi to naprosto zbytecny pokavad nechces kytky 120cm velky,ale to te nemusi vubec zajimat pri 6 kytkych na 50x50 a 250w lampe.Klidne bych to prepnul a nebal bych se.Vetvicky jeste vyrostou asi tak do 14 dnu - uvidis.
Jinak cerstve prokoreneny rizky kdyz dam rovnou na 12/12 dorostou tak 30-40cm a to ve 100ml substratu.Sral bych na 18/6 periodu obzvlast pri sviceni 250w.Ono i kdyz to tak zpocatku nevypada tak to fakt vyroste.Prave proto ze se to nezda dost lidem tak prepinaj pozde na kvet a nastava obvykla zacatecnicka chyba - preroste to:)

No delej jak myslis,nazory na to jsou ruzne a stejne si nakonec budes muset vybrat sam.
Jahudka!
1 prepnuto ve 25 cm.Uz to samo o sobe byl pruser a cekal jsem ze to preroste.Fotka z 1 dne kvetu

2 Proto jsem to vzapeti naohybal a snizil asi na 10cm.Fotka z 1 dne kvetu

3 Vidis tu strasnou bush?Melo to bejt preply uz davno a stejne to prerostlo.Kytky vylezly tak na 140cm.Kdyz bych to hned po prepnuti nezohybal o tech 15 cm,byl jsem v hajzlu a musel jsem lamat.Pak oproti fotce to jeste dal rostlo asi tak o 30cm a kdyz bych to hned zpocatku nezohybal tak pruser.Uz takhle je pruser ta bush,protoze palicim to rozhodne nedela dobre i kdyz to na fotkach tak nevypada.Fotka z 36 dne kvetu
Kaspars
notymoje maji kolem 12ti cm asi to krapnu na qvet tet v nedeli... misto pro ne do visky jeste mam ... tak 60 cm a kdyz sezenu cooltube tak + dalsich25-30cm.. nebojim se
G@nja M@n
12cm to je docela male kdyz mas jeste takoveho mysta vyuzil bychto ale rid se svym rozumem ...;) PeAcE
Jahudka!
S tou 250w toho stejne moc neprosvitis a tech 40-60 cm uz ti to ted doroste na 100 procent.Budes tam mit strasnou bush a palicky budou stat za prd (budou malinky a ridky).Mas moc malej prostor na tolik kytek a hlavne tu velikost co chces dosahnout.Uvidis sam.Nechapu,proc to chces za kazdou cenu hnat do vejsky kdyz je to zbytecny a vynos tim nezvysis.Akorat se o nej zbytecne pripravis tim bushem.Neprosvitis to v zadnem pripade.

Ty vetve ti samy neporostou jak si predstavujes.Musel bys to zastipnout a tim vyprovokujes rust hornich vetvicek,ale spodni vetvicky vetsinou zacnou rust poradne az po prepnuti.Jeste doporucuju prostudovat tenhle velice uzitecnej thread.

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=21869

Koukni se sem na tohle co jsem ti psal za 3 mesice az to budes mit hotovy;)


Jinak samozrejme delej co chces,chybama se clovek uci.Sam jsem si tim prosel..Tak at se dari:satan:

Foto

1 Tak takhle bych to delal pod nizkou watazi :sun:.Kytka 43 cm a je na ni tolik huleni,ze to nezhulim snad ani za 3 mesice.Dulezity je svetlo a ne bush a dosazena vyska kytek.Tahle kytka ho mela dostatek.

2 Ta sama kytka.Vsimni si meritka (je to kelimek od male horcice nasazenej na ty vrcholovy palici).Ma objem cca 100ml a z takovyho kelimku substratu jsem tuhle kytku vypestoval.Teda ma jako kvetinac kelimek jineho tvaru,ale objem ma okolo tech 100ml.Neuvěřitelné,ale jde to;)
Kaspars
ja to ale nechci hnat dovisky... chci aby to bylo nizke , prorostlo mi cele pletivo a a namisto vysokych vetvi mit nizke a osipane a huste prokvetle. jinak prepinatbudu dnes nebo zitra vecer jeste se rozhodnu, memyslim si ze se to vytahne o metr, kdyz to prepnu nebude mit ta nejvyssi vic nez 15cm a celkovou vysku odhaduji nekde 40-50 cm, DM je 100% indika takze ma nizsi vzrust a nepotrebuje az tolik svetla ( docetl jsem se to o ninekde taky na G ) tim netvrdim ze cim min svetla tim lip ale na 50x50 s 250 son t pia plus , to dle meho ( zcela lajtskeho a nicim nepodlozeneho nazoru) nepojede prez celkovou vysku 50cm . Respektuji tvuj nazormas za sebou mnouho a dukazem je ta tvoje kyti (mimochodem moc hezka)ale nez tvrzeni mas to na picu bych stal spis o radu a jak co nejvice eliminovat cinitele zpusobujici vysoky vzrust. za tema co jsi mi poslal diky uz v prvnich radcich jsem se dozvedel neco podstatneho a pro me noveho a to mit pri prepnuti co nejmene dusiku jak v substratu tak v rostline. jeste to doctu
Jahudka!
Kaspars - Prepnul bych to tak ve 20cm.Pokud chces aby se to pekelne vetvilo tak to zastipuj.Porad to zastipuj az budes mit vyhonku kolik chces a ty roztahuj pod pletivo.To jsi mel uz davno delat,ale kdyz to zacnes delat ted tak to rozhodne neposeres..Ale na tech vyhonkach budes mit zase mensi palicky takze si nevyberes.Pokavad se ted rozhodnes zastipovat tak to nech samozrejme dal na 18/6 dokavad nedosahnes pozadovanej pocet vyhonku.Asi takhle bych to delal ja.

Jinak s tim dusikem pozor at ho nemas zase malo;).On je potreba hodne i v kvetu jinak ti kytky zloutnou a zrovna u toho jak se tam pise ze vytazeni zpusobuje hnojivo jsem delal pokus.Rozdily v tom nebyly nijak vyrazny,takze bych vetsi vliv na vytazeni kladl na 1 velikost kvetinace a pak 2 svetlo.To jsou 2 nejvetsi faktory pro vytazeni po prepnuti.Ostatni tak extremni vliv nema.

Jeste k tvoji otazce - Jo palice porostou ze vsech vetvi i z tech nejmensich.Cim vic tem malinkym vetvickam das svetla,tim vetsi palicky na nich budou.Kazdopadne si myslim,ze 6 kytek na 50x50 je moc a bude to problem a palicky budou malinky a vytazeny.Ja osobne bych to asi zastipnul nahore a prepnul hned bez pletiva.Vysledek by mely bejt (teoreticky) cca 50cm keriky,ale i tak by asi nebyly moc predpisovy,protoze tam toho je proste moc:).Pokavad jedes ze semen tak to chce rust alespon 30 dni.Kdyz to prepnes driv pokvetou nepravidelne.Pokavad jedes s rizku zacne to kvest rovnomerne a to po par dnech,ale porad to roste jako vztekly:)
.
No jinak to nemas na picu.Vzdyt to zatim docela jde ;)
Kaspars
trosku jsi me tet rozhodil,no pozastipuji to a necham je narustu jeste tyden, rostou celkem rychle, vcera jsem hnojil takze je necham to spotrebovat aby se vyvynuli ty dalsi vetvicky, staci mi kdyz bude mit kaztda kytka 20 vrcholku, vsechno co nebude prosviceny ostriham(tim myslim to cobude uplne na spodu) at semuzou soustredit jen na ty vrcholky co budou primo pod vybojkou . jeste jedna vec, mam je dat na 12/12 hned nebo jim mam periodu zkracovat postupne treba po hodine nebo 2. a s hnojivem na qvet , mam ho po prepnuti navalitv davce jako jsem daval na rust? asi ne ze.. taky si na to musi nejprve kyti zvyknout... ze?
Jahudka!
Kaspars - Ja bych je prepnul v klidu na 12/12 bez pomaly zmeny.Sice nemam zkusenosti s pomalou zmenou periody,ale myslim si,ze je to zbytecny i kdyz v prirode je prechod pozvolnej.Akorat bys tim zvysil dobu rustu jinak to nejspis nic neprinese.
Nevim cim to hnojis (mozna je to nekde na zacatku,nevsim jsem si),ale ja hnojim AH.Hned po prepnuti jsem jim zacal davat plnou davku hnojiva,ale s trosku pozmenenym pomerem jednotlivych slozek(mene slozky grow,vice bloom a asi stejne micro).Asi po 14 dnech 12/12 (proste uz mas asi 1cm palicky) hnojim jenom na kvet (bez slozky grow)coz je uz prakticky bez dusiku.Pokavad ti kytky zacnou zloutnout v kvetu neboj se a klidne je pohnoj na rust,nijak se nevytahnou a palice zustanou porad dobry.Projevi se to zejmena u malych objemu kvetniku.Holky tam ziviny obvykle hodne rychle vycucnou a zacnou zloutnout.Davkovani podle vyrobce hnojiva je prilis univerzalni a hodne se to lisi pripad od pipadu.
Jinak samozrejme uz klidne hnoj plnou davkou hnojiva jak doporucuje jeho vyrobce.Hnojit to jinym pomerem nema prilis vyznam (odzkouseno) dokavad nezaznamenas nejake zmeny.Napriklad kdyz to bude celkove zloutnout (spis svetle zelenat a pak zloutnout) tak to pohnoj v klidku v kvetovy fazi na rust a nebo kdyz budes mit hodne tmave zeleny (az do modra) listy tak maj holky moc dusiku a muzes klidne vynechat rustovou slozku.
Kaspars
from JAHUDKA :
no tak jsem si je premeril, maji vesmes 16-17-cm, pozohybal jsem je a prostrihal trosku listy, jsou tet krasne prosviceny, no snad to donuti vsechny mensi vrcholky tust .kdyz se na to divam jak to cele vypada tak bych to uz prepl,je tam toho dost (vrcholku) jen aby se zacali vyvyjet.no podivam se na to rano pouvazuji a nejak se zorhodnu kazdopadne bych asi neudelal moc dobre prepnout to 2 dny po hnojeni plnou davkou na rust... viz odkaz na thema co jsi posilal.

trosku odbocim, hodila by se mi cooltuba nevis o nekom kdo ma jednu prebytecnou? nebo odkud se da objednat (nemyslim tim grow schop s 300% marží) mam namysli simex rouru z borokřemičiteho skla(proste cooltube) od virobce nebo distrybutora simex , tam by to melo stat asi 250 zbytek na ni si uz nejak vykutim jsem sikovnej chlap.
Jahudka!
Kaspars - Objednej si ji na www.kavalier.cz
Tam tu rouru prodavali za cca 200,ale blby je,ze to neposilaj postou a musis si tam pro to dojet.Jinak nevim bohuzel o nikom kdo by prodaval rouru.Sam bych jednu potreboval.

Mrkni se sem
http://grower.cz/forum/showthread.p...hlight=cooltube

Jinak listy bych bejt tebou nestrihal hodne to zpomalis.Radsi se na to prostrihavani vykasli dokavad to nebudes mit hodne zarostly a pak budes muset prostrihavat stejne.Vetve jeste vyrostou,uvidis.
Kaspars
jo va tehle trance jsem byl ale kdo to ma z tech jejich parametruvicist, je tam uvedeny prumek, tloustka skla ale ne delka trubice. zitra nejdu do prace takze bych tam mohl zajet... a poladit si ji asi to udelam myslis ze ji budoumit na klade? ja tu "fabryku" neznam a nechtel bych tam jet zbytecne, no kdyz tam pojedu chces ji dovest take? odkd jsi?
Jahudka!
Kaspars - Jel bys tam zbytecne.Zavolej tam,rekni jim co potrebujes a domluv se s nima.Vubec ty roury nemusej mit.
Kaspars
no projel jsem to tady co jsi mi napsal ty odkazy a na nich ty dalsi odkazy av tehle chvili uz mam tubu objednanou... 333kč+ postovne borec mi zavolal i tet v nedeli a domluvili jsme se , takze do patku ji amm doma :-) jesltli jischanistak si ji ji objednej tez, zechcesrouru simex prumer 120 40 delka 3 tloustka na mail : info@glasspetran.cz a mas ji do tejdne :-)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma